Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2016 kl. 18:29

  BYDELSPROFILEN

  Bydelsprofilen denne gang er en ekte Hinnagutt som har utmerket seg stort til tross for sin unge alder. Han debuterte på byens stolthet, Stavanger Oilers i en alder av 18 år og ble raskt en av bærebjelkene i laget.

   

   

  Johannes Johannesen har oppnådd mye i sin unge hockeykarriere.  I år har han debutert på landslaget og blitt proff i Sverige.
  I løpet av tiden han var på laget, var han med å vinne to NM-titler. Han kronet sesongen med å bli kåret til “Roockie of the Year” i GET-ligaen. I mars 2016 debuterte han på A-landslaget. De gode prestasjonene gjorde at andre klubber fikk øynene opp for stortalentet, og i sommer flyttet han til Sverige etter å ha signert proffkontrakt med storklubben Frölunda. HinnAvis har tatt en prat med hockeyproffen

   

  Hvordan har sommeren din vært?
  Det har vært en bra sommer. Jeg og kjæresten min har vært en uke i Hellas og bare slappet av. Ellers har det vært en del trening. Som hockeyspiller bruker man sommeren til å bygge opp kroppen igjen, etter at den er brutt ned om vinteren

  Når fant du ut at hockey var det du ville satse på?
  Jeg begynte å spille hockey da jeg var seks år, i Viking Hockey. I tillegg har jeg drevet med fotball og håndball. Da jeg skulle begynne på videregående skole måtte jeg velge hvilken idrett jeg ville satse på, og valget ble naturlig.

  Hvilke mål hadde du den gang, som ung hockeyspiller?
  Målet mitt var alltid å en dag spille på Oilers. Jeg fikk muligheten til å være med tidlig, og signerte juniorkontrakt i fjor. Det tok ikke lang tid før jeg hadde fast plass på laget, i førsterekken.

  Hva har den sterke vinnerkulturen i Oilers hatt å si for din karriere?
  Å få spille for Oilers har gitt meg en god start på karrieren. Jeg har lært masse av å trene med de beste. Det har gitt meg nye synspunkter på hvordan de beste trener. Det er ikke lett å få en plass i stallen til Oilers. Når en først har kommet inn må en prestere under press hele tiden. Det er en god lærdom det også.

  Du har i en ung alder vunnet seriegull og norgesmesterskap. I tillegg har du debutert på A-landslaget. Hva tenker du om dette?
  Når jeg tenker på det er det litt surrealistisk. Jeg fikk være med landslaget til VM i Russland. Det var kult å være en del av den gjengen, og spille med de jeg har sett opp til. De etablerte har masse erfaring, og de kommer med tips om hva jeg kan gjøre for å utvikle meg enda mer. Det er kult å få resultater på det som legges ned av arbeid.

  Hvordan har overgangen fra Oilers til Frölunda vært?
  Planen nå er å utvikle seg enda mer som hockeyspiller. Her i Sverige er det kanskje enda ett hakk opp fra det å spille i Oilers, i forhold til profesjonalitet på treninger og fasiliteter. Vi har et ganske ungt lag. Det er greit å ha noen som er like gamle å være med i gruppen. Treningene varer fra ni til halv fire. Frölunda er kjent for å trene ekstra hardt.

  Hvordan var det å vokse opp på Hinna?
  Det var et bra oppvekstmiljø på Hinna, både på skolen og i fritiden. Alle spilte fotball og håndball. Det var en veldig aktiv gjeng. Da jeg begynt på videregående var det trening hele tiden, og det ble derfor mindre tid til kompiser. Heldigvis har ikke hockeyen gått på bekostning av venner. De synes bare det er kult at jeg får det til. 

  Hva liker du å drive med på fritiden?
  Nå blir det mye avslapping i form av film og TV-serier. Da hender det ofte at jeg setter på “Game of Thrones” og “Suits”. Ellers spiller jeg litt TV-spill, hvor Fifa er en av favorittene.

  Hvem var din barndomshelt?
  Jeg kommer ikke på noen spesielle, men jeg har alltid blitt inspirert av spillerne i NHL. (red.anm.; National Hockey League).

  Hva er din største form for motivasjon?
  Jeg blir aldri helt fornøyd. Jeg ønsker alltid å bli bedre. Selv om vi har vunnet og jeg har spilt bra, tenker jeg alltid på de tingene jeg kunne gjort bedre. Det er det som sitter igjen.

  Hva gjør du når du skal skeie ut?
  Det er alltid gøy å ta en fest eller reise på ferie når anledningen byr seg. Det kan være en fin måte å koble av og tenke på andre ting enn bare ishockey.

  Hva ville du gått i demonstrasjonstog for eller imot?
  Jeg ville gått i demonstrasjonstog for miljøet. Det er det viktig å passe på.

  Kan du beskrive deg selv med tre ord?

  Rolig, målbevisst og glad.  Foto: Thomas Granerød (Hockey Norge)
  Tekst:  Jone Lindanger


   

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.12.2017 - 19:47
  2000-05-31 06.23.25.jpg

  Bydelsprofilen: Terje Vareberg (69)

  Terje Vareberg er fortsatt glad i å lære og forbereder seg nå på å bli pensjonist. Gradvis.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.09.2017 - 11:10
  2000-01-08 12.34.046.jpg

  Bydelsprofilen: Gunn Tone Dubland

  Ei nabokjerring på Forus

  Hinna er en raus, rettferdig og inkluderende bydel, mener Gunn Tone Dubland. Etter 24 år på Forus kjenner hun mange. Møter hun noen hun ikke kjenner, hilser hun og spør gjerne hvem de er.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 13.05.2017 - 22:14
  DSCF0070.jpg

  BYDELSPROFILEN

   

  ANE SJØBU (47) Vi har tatt en prat med Ane Sjøbu i Jåtten skolekorps. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 22.02.2017 - 20:55
  IMG_0026.jpg

  BYDELSPROFILEN

  RICHARD BJERGA (41)

  Richard Bjerga er ansatt som ny A-lagstrener i Hinna Fotball. HINNAvis tok en en prat foran kommende sesong. 

  » Les hele saken