Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 22.02.2017 kl. 20:55

  BYDELSPROFILEN

  RICHARD BJERGA (41)

  Richard Bjerga er ansatt som ny A-lagstrener i Hinna Fotball. HINNAvis tok en en prat foran kommende sesong. 

   

  Hvem er Richard Bjerga?

  Jeg er opprinnelig fra Hundvåg, og har spilt fotball der i barneårene. Her spilte jeg med noen som fikk en bra fotballkarriere, blant annet Bjarte Lunde Aasheim. Jeg hadde også noen år på juniornivå i Viking.

  Jeg studerte ved BI og fikk meg jobb i studietiden. I denne perioden tra jeg også min kone, Linda, og noen år senere fikk vi barn.

  Ellers jobber jeg i et firma i Jåttåvågen, er gift og har tre barn, med nummer re på vei. Mange lurer på hvordan jeg har tid til alt dette, men når jeg kommer ned på Hinna stadion er det nesten som en friarena, selv om det er jobb.


  Hvorfor valgte du Hinna?

  Jeg har barn som er medlemmer, og derfor har jeg god kjennskap til klubben. Tidligere var jeg trener for G-16 laget som kvali serte seg til eliten.

  Ellers har jeg sittet i sportslig utvalg. Det er en klubb det er orden i, både sportslig og som organisasjon. Fotballen på Hinna er en stor og viktig arena for barn og unge.

  Det er et  fint tilholdssted. For Hinna Fotball er dette kanskje den viktigste målsetningen, at man skal være sammen. Det er en arena for alle, og det er en plass til alle.


  Det ble opprykk da du trente Brodd og FGI, er målet det samme med Hinna?

  Man kan diskutere om suksess kan måles i opprykk. Opprykk er ofte konsekvensen av å bygge gruppe og en vinnerkultur. I Brodd var det en etablert gruppen.

  FGI var ikke det samme tilfellet. Her jobbet jeg mer med egne spillere.

  I Hinna er det også en etablert gruppe, dermed blir settingen en litt annerledes. Da gjelder det å komme inn med egne impulser.

  Mye er gjort bra med den forrige treneren, all honnør til at han var her i fem år. Håpet er at vi kan lage en mest mulig attraktiv arena, slik at unge kan se dette som en mulighet i fremtiden.

  Med tanke på at A-laget rykket ned sist sesong, fra tredje til erde, må ambisjonene være å henge med i øvre sjiktet i divisjonen.

  Utover dette er klubbens ambisjon at det skal være et lag med mest mulig egenproduserte spillere, og at det skal være en arena for medlemmene.

  Omleggingen av divisjonssystemet, blant annet med at tredje divisjon er halvert , innebærer mer reisevirksomhet for lagene. Jeg er ikke i tvil om at Hinna en dag vil være klar for opprykk, men kanskje ikke i 2017.


  Hvordan skal A-laget fremstå?

  Vi ønsker å ha fokus på «possession»; å ha ballen i laget. Det tror jeg gir mest utvikling for laget, og det er mest motiverende for spillerne. 

  Jeg håper vi kan spille attraktiv fotball med høy intensitet. Til nå ser det ut som vi skal få spillere som er godt trent til se- songstart.

  Vi ønsker å fremstå som et lag med god struktur, klare rammer og en plan.


  Hvordan er det å jobbe i bydelen?

  Hinna består av mange fantastiske frivillige mennesker. Det  finnes pågangsmot om motivasjon uansett hvor du er. Det er mange som legger ned masse tid og energi for å få hjulene til å gå rundt, det blir man ydmyk av.

  Det er gode støtteapparat helt fra ungdom til senior, det er med på å løfte frem spillerne. Fellesskapet er sterkt, og det er en fin ting å være en del av.

   

  Hva liker du å drive med på fritiden?

  Jeg har unger som er med på alt fra fotball, håndball, ridning og korps. Fritiden handler mest å følge opp dem, en- ten det er her på stadion eller i en hall. Hvis jeg skal koble av, bare meg, så er det golf med kompisene. Vi har en årlig golftur til Spania.


  Hva liker du å lese? 

  Jeg føler ikke jeg har tid til å sette meg ned å lese. Det er noe jeg ønsker å bli flinkere til, men jeg liker biografier. Det er lettlest, og interesserer meg stort sett med en gang.

  Jeg klarer ikke sette meg ned med en tung krimbok, da faller jeg fort av. Ellers følger med på fotballitteratur i forhold til faget.


  Hvem var din barndomshelt?

  Diego Maradonna var den store helten. Han var på topp i min tid. Det var han som fikk meg til å skulke leksene og gjorde både mor og far frustrerte.

   

  Hva er din største form for motivasjon?

  Det som motiverer meg er å være i en garderobe, være med på noe i sammen med andre. Å være trener motiverer meg. Man ser fort om spillerne trives med, da har du gjort noe riktig.

  Ellers er det godt å være sammen med familien. En rolig lørdagsmorgen, med egg og bacon, å se at dette er noe jeg har vært med på å skape. Jeg er nok en familiekjær type.


  Hva gjør du når du skal skeie ut?

  Det må være golfturene med kompisene. Jeg skeier ut i form av at jeg er borte fra familien. Det blir som regel to pils på kvelden, og så er det opp tidlig om morgenen. Ambisjonene er høye. Turene er viktige for meg, og jeg er takknemlig for det.


  Hva ville du gått i demonstrasjonstog, for eller i mot?

  Jeg har tidligere vært støttekontakt for folk med revmatiske sykdommer, den saken brant jeg veldig for. Jeg var også med i en forening som heter “BURG” (Barn og unges revmatiker- gruppe), selv har jeg Bekhterevs sykdom. Jeg kjemper for at ingen skal ekskluderes eller forskjellsbehandles, man skal ønske alle velkommen. Dette synes jeg vi er inke til i Hinna Fotball.

   

  Kan du beskrive deg selv med tre ord? Ambisiøs, sta og omgjengelig. 


   

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.12.2019 - 15:14
  DSC_6015.JPG

  Bydelsprofil: Thorbjørn Hinna (71)

  Idretten har gitt meg så mye

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.12.2017 - 19:47
  2000-05-31 06.23.25.jpg

  Bydelsprofilen: Terje Vareberg (69)

  Terje Vareberg er fortsatt glad i å lære og forbereder seg nå på å bli pensjonist. Gradvis.

  » Les hele saken