Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2017 kl. 11:10

  Bydelsprofilen: Gunn Tone Dubland

  Ei nabokjerring på Forus

  Hinna er en raus, rettferdig og inkluderende bydel, mener Gunn Tone Dubland. Etter 24 år på Forus kjenner hun mange. Møter hun noen hun ikke kjenner, hilser hun og spør gjerne hvem de er.

   

  Gunn Tone Dubland er født og oppvokst på Eigerøy ved Egersund. 13 år gammel flyttet hun til Varhaug og i 1983 kom hun til Stavanger for å begynne i ”oljå”. På Forus har hun bodd siden 1993.

  Raus og inkluderende bydel

  -Eg e grevla forveden, sier Gunn Tone på ekte Egersundsdialekt, slår ut med armene og ler høyt. Hun er helt enig i beskrivelsen om at hun er en god, gammeldags nabokjerring. –Ja, det er jeg. Jeg har en tendens til å legge meg borti ting. Det kan nok være at ikke alle liker det, men stort sett tror jeg det er ok å engasjere seg. Jeg trives enormt godt på Forus. Folk her er rause, rettferdige og inkluderende, og mange kjenner hverandre. Jeg følte en enorm stolthet over bydelen når det gjaldt engasjementet rundt asylmottaket. Da ble det samlet inn klær, mat og leker. Forus og Gausel IL var de fremste pådriverne for at alle skulle bli inkludert i bydelen og flere av oss inviterte asylanter hjem. Vi hadde selv en småbarnsfamilie fra Iran på besøk.

  I 1999 fikk Gunn Tone sin andre sønn Tor, som har Downs syndrom. Da var det trygt å ha et godt nabolag. –Tor likte å stikke av da han var mindre. Spesielt på sykkelen, og da var det vanskelig å nå ham igjen. Jeg har fått mange telefoner fra folk på Forus som har truffet på Tor alene, enten på Knudamyrå eller i andre deler av bydelen. Da er det godt å vite at folk kjenner oss. Forus er egentlig en egen liten bygd i byen, sier hun.

  Miljø og trafikksikkerhet – en fanesak

  Gunn Tone har alltid vært opptatt av miljø og trafikksikkerhet. –Det blir en livsstil når du har jobbet offshore eller i et oljeselskap, sier hun. Med to barn født med ett års mellomrom, ble det mye turgåing med barnevogn i nærmiljøet. –Helt automatisk ble det til at jeg plukket søppel langs stier og veier. Dette har utviklet seg med årene og nå går Tor og jeg faste turer rundt Gautesete skole, Gausel kirke og i bo-området og plukker søppel. Det er en flott måte å bli kjent med folk på. Vi hilser og kommer i kontakt med mange nye mennesker.

  Liker å trekke i tråder

  Begge sønnene har vært opptatt i sportsklubber og Gunn Tone har vært både klassekontakt på skolen og oppmann i fotballen i Forus og Gausel IL. – Så har det balla på seg. Nå svømmer Tor i Madla svømmeklubb og spiller håndball i Viking superlaget. Som den organisatoren jeg er, ble det engasjement også her. Nå er jeg foreldrekontakt i håndballen. Jeg liker å trekke i tråder og få ting til å fungere.

  Ups & Downs er en foreldreforening for folk som har barn og unge med Downs. Der er Gunn Tone ansvarlig for bowlingkvelder og disco i Gausel bydelshus. Hun mener det er viktig at mennesker med spesielle behov har et sted der de kan treffe venner og kose seg slik andre ungdommer gjør.

  Dugnader er topp

  Politisk beskriver hun seg selv som sosialdemokratisk. –Jeg er opptatt av fellesskapet og er et dugnadsmenneske. Jeg har deltatt på de fleste dugnader i barnehagen, skolen og i bo-området. Det er viktig å bygge nettverk og være interessert i et fellesskap som skal fungere for alle. Dugnader er en ypperlig måte å få kontakt med nærmiljøet på, mener Gunn Tone. På spørsmålet om hun har kontakt med og kjenner politikerne i bydelen, blir hun svar skyldig. –Nei, egentlig så ser jeg kun noen av dem i valglokalene hver gang det er valg. De er nokså fjerne for meg.

  Kanast og reise verden rundt

  Hva gjør så denne travle damen når hun slapper av? -Jeg er medlem i to dameforeninger; én med Egersundsdamer her i byen og én på Jæren. Så spiller jeg kort med en gjeng. Kanast. Ellers liker jeg godt å sette meg i godstolen. Gjerne med et glass rødvin. Da leser jeg flere aviser fra perm til perm. Også HINNAvis!

  I ungdommen reiste Gunn Tone verden rundt. Hun var aupair i England, gikk på språkskole i Frankrike og gjennom sekretærskolen utplassert i Tyskland, England og Norge. – Tenk at vi lærte å stenografere på tre språk! Helt bortkastet lærdom i dag, ler hun og legger til at hun ikke har fullført sine mål om reiser. –Det er mange steder jeg ikke har vært, så jeg gleder meg til jeg en dag får anledning til å reise mer.

  Ordfører for en dag

  Hva ville hun gjort om hun hadde vært ordfører i Stavanger for en dag med alle fullmakter og ubegrensede midler? Gunn Tone tenker lenge og grundig. – En slik tanke har jeg aldri hatt. Umiddelbart tenker jeg at vi trenger en svømmehall på Forus, men faktisk synes jeg at vi har det veldig godt. Det er vanskelig å ramse opp enkle saker, mener hun.

  Dagens viktigste prosjekt er å organisere for en gruppe foreldre som ønsker å skaffe sine ungdommer med spesielle behov egne leiligheter.

  –Det er lite tomter i Stavanger, så vi satser på å kjøpe flere leiligheter i et borettslag, og så skal kommunen levere tjenester, sier hun og vil gjerne avslutte intervjuet med å understreke hvor fantastisk det er å bo på Forus. –Eg glømde forresten å sei en ting. Eg har gått Natteravn på Forus i syv år, det kan anbefales. En fin måte å møte alle de kjekke ungdommene på, avslutter Gunn Tone.

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 20.02.2018 - 11:19
  Slik ser det ute ned fra hullet.JPG

  Bjelland AS - vår «lokale» veibygger

  Byggearbeidene skal være ferdig i oktober, litt på etterskudd.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 11:37
  IMG_3182.jpg

  Z Energi - miljø- og energieffektivisering

  Z Energi holder til i Forusparken og driver med forskning og utprøving av bedre metoder for energi effektivisering. Dette er blitt mer aktuelt nå enn i tider da alt innen industrien på Forus gikk på skinner og energisparing var noe man ikke ofret en tanke.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 20.02.2018 - 10:52
  muscari3.JPG

  Hagespalten: Februar i hagen

  Nå kan du starte arbeidet i hagen! I februar ser vi fram til lysere tider og gleder oss over små spirer som popper opp i hagen. Snøklokker, klosterklokker og krokus spretter opp av den kalde jorda, men ellers ser hagen ganske brun og kjedelig ut på denne tiden.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 11:15
  DSC_01322.jpg

  Kvaleberg - en hall full av spesialister

  Et trygt arbeidsmiljø der det utvikles og kvalifiseres arbeidstakere. En effektiv bedrift som trenger nye oppdrag og der drømmeoppdraget vil være å produsere for lager.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 10:31
  Salg og markedssjef, Gjermund Haugeneset til høyre og avdelingsleder for smart teknologi, Tor Haakon Totland.JPG

  Haga Bolig AS skal bruke Smarthusteknologi

  I et tregt boligmarked setter vi vår lit til smarthus. Vi legger inn en grunnpakke med "smarthusteknologi" i alle nye prosjekter, forteller salgs- og markedssjef, Gjermund Haugeneset og avdelingsleder for smart teknologi, Tor Haakon Totland, i Haga Bolig. I Hindalsveien 7 kan det aller meste styres trådløst.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 20.02.2018 - 17:11
  Bilde 314.jpg

  Glimt fra lokalhistorien

  T. Kilane Kolonial. Les mer i Historielagets årbok nr. 4 - 2014.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 20.02.2018 - 16:50

  Hvem vil du foreslå til bydelsutvalgets Hinnaprisen for 2017

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, har han, hun eller de har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2017.  

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 20.02.2018 - 10:33
  Daglig leder foran hovedhallen.JPG

  Rush Trampolinepark - endelig i Stavanger

  I januar åpnet Rush Trampolinepark sin nyeste, største og absolutt mest varierte trampolinepark på Forus.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 20.02.2018 - 10:28
  foto Martine.jpg

  Gausel bydelshus har fått ny fritidsleder

  Martine Bolognini erstatter Elsie Frugaard Steinsvik.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 19.02.2018 - 12:44
  IMG_13762.JPG

  Historisk finalesølv i Oslo

  Hinna Håndball J20 bidro sterkt til historisk finale sølv i Oslo Spektrum.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:39
  IMG_82701.JPG

  Svømmeglede på Gjøvik

  I september gikk Landsstevnet for utviklingshemmede av stabelen på Gjøvik. Madla Svømmeklubb dro avgårde med seks svømmere, én trener og spente foreldre.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken