Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2017 kl. 11:10

  Bydelsprofilen: Gunn Tone Dubland

  Ei nabokjerring på Forus

  Hinna er en raus, rettferdig og inkluderende bydel, mener Gunn Tone Dubland. Etter 24 år på Forus kjenner hun mange. Møter hun noen hun ikke kjenner, hilser hun og spør gjerne hvem de er.

   

  Gunn Tone Dubland er født og oppvokst på Eigerøy ved Egersund. 13 år gammel flyttet hun til Varhaug og i 1983 kom hun til Stavanger for å begynne i ”oljå”. På Forus har hun bodd siden 1993.

  Raus og inkluderende bydel

  -Eg e grevla forveden, sier Gunn Tone på ekte Egersundsdialekt, slår ut med armene og ler høyt. Hun er helt enig i beskrivelsen om at hun er en god, gammeldags nabokjerring. –Ja, det er jeg. Jeg har en tendens til å legge meg borti ting. Det kan nok være at ikke alle liker det, men stort sett tror jeg det er ok å engasjere seg. Jeg trives enormt godt på Forus. Folk her er rause, rettferdige og inkluderende, og mange kjenner hverandre. Jeg følte en enorm stolthet over bydelen når det gjaldt engasjementet rundt asylmottaket. Da ble det samlet inn klær, mat og leker. Forus og Gausel IL var de fremste pådriverne for at alle skulle bli inkludert i bydelen og flere av oss inviterte asylanter hjem. Vi hadde selv en småbarnsfamilie fra Iran på besøk.

  I 1999 fikk Gunn Tone sin andre sønn Tor, som har Downs syndrom. Da var det trygt å ha et godt nabolag. –Tor likte å stikke av da han var mindre. Spesielt på sykkelen, og da var det vanskelig å nå ham igjen. Jeg har fått mange telefoner fra folk på Forus som har truffet på Tor alene, enten på Knudamyrå eller i andre deler av bydelen. Da er det godt å vite at folk kjenner oss. Forus er egentlig en egen liten bygd i byen, sier hun.

  Miljø og trafikksikkerhet – en fanesak

  Gunn Tone har alltid vært opptatt av miljø og trafikksikkerhet. –Det blir en livsstil når du har jobbet offshore eller i et oljeselskap, sier hun. Med to barn født med ett års mellomrom, ble det mye turgåing med barnevogn i nærmiljøet. –Helt automatisk ble det til at jeg plukket søppel langs stier og veier. Dette har utviklet seg med årene og nå går Tor og jeg faste turer rundt Gautesete skole, Gausel kirke og i bo-området og plukker søppel. Det er en flott måte å bli kjent med folk på. Vi hilser og kommer i kontakt med mange nye mennesker.

  Liker å trekke i tråder

  Begge sønnene har vært opptatt i sportsklubber og Gunn Tone har vært både klassekontakt på skolen og oppmann i fotballen i Forus og Gausel IL. – Så har det balla på seg. Nå svømmer Tor i Madla svømmeklubb og spiller håndball i Viking superlaget. Som den organisatoren jeg er, ble det engasjement også her. Nå er jeg foreldrekontakt i håndballen. Jeg liker å trekke i tråder og få ting til å fungere.

  Ups & Downs er en foreldreforening for folk som har barn og unge med Downs. Der er Gunn Tone ansvarlig for bowlingkvelder og disco i Gausel bydelshus. Hun mener det er viktig at mennesker med spesielle behov har et sted der de kan treffe venner og kose seg slik andre ungdommer gjør.

  Dugnader er topp

  Politisk beskriver hun seg selv som sosialdemokratisk. –Jeg er opptatt av fellesskapet og er et dugnadsmenneske. Jeg har deltatt på de fleste dugnader i barnehagen, skolen og i bo-området. Det er viktig å bygge nettverk og være interessert i et fellesskap som skal fungere for alle. Dugnader er en ypperlig måte å få kontakt med nærmiljøet på, mener Gunn Tone. På spørsmålet om hun har kontakt med og kjenner politikerne i bydelen, blir hun svar skyldig. –Nei, egentlig så ser jeg kun noen av dem i valglokalene hver gang det er valg. De er nokså fjerne for meg.

  Kanast og reise verden rundt

  Hva gjør så denne travle damen når hun slapper av? -Jeg er medlem i to dameforeninger; én med Egersundsdamer her i byen og én på Jæren. Så spiller jeg kort med en gjeng. Kanast. Ellers liker jeg godt å sette meg i godstolen. Gjerne med et glass rødvin. Da leser jeg flere aviser fra perm til perm. Også HINNAvis!

  I ungdommen reiste Gunn Tone verden rundt. Hun var aupair i England, gikk på språkskole i Frankrike og gjennom sekretærskolen utplassert i Tyskland, England og Norge. – Tenk at vi lærte å stenografere på tre språk! Helt bortkastet lærdom i dag, ler hun og legger til at hun ikke har fullført sine mål om reiser. –Det er mange steder jeg ikke har vært, så jeg gleder meg til jeg en dag får anledning til å reise mer.

  Ordfører for en dag

  Hva ville hun gjort om hun hadde vært ordfører i Stavanger for en dag med alle fullmakter og ubegrensede midler? Gunn Tone tenker lenge og grundig. – En slik tanke har jeg aldri hatt. Umiddelbart tenker jeg at vi trenger en svømmehall på Forus, men faktisk synes jeg at vi har det veldig godt. Det er vanskelig å ramse opp enkle saker, mener hun.

  Dagens viktigste prosjekt er å organisere for en gruppe foreldre som ønsker å skaffe sine ungdommer med spesielle behov egne leiligheter.

  –Det er lite tomter i Stavanger, så vi satser på å kjøpe flere leiligheter i et borettslag, og så skal kommunen levere tjenester, sier hun og vil gjerne avslutte intervjuet med å understreke hvor fantastisk det er å bo på Forus. –Eg glømde forresten å sei en ting. Eg har gått Natteravn på Forus i syv år, det kan anbefales. En fin måte å møte alle de kjekke ungdommene på, avslutter Gunn Tone.

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 17:09
  2000-06-08 03.24.442.jpg

  Integrate renewables: Lysende framtid med energi fra solen

  Det ligger et stort potensial i å fange energi fra sol og vind. Dette potensialet har Integrate Renewables på Forus tenkt å utnytte. Ikke bare i Norge, men på verdensbasis.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 04.12.2017 - 20:05
  Bilde 47.JPG

  O, jul med sin glede...

  Desember er en travel måned for de fleste. Vi skal rekke å vaske huset, kjøpe gaver, få skrevet årets julekort, bakt 7 slag og ikke minst pyntet til jul både ute og inne.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.12.2017 - 19:47
  2000-05-31 06.23.25.jpg

  Bydelsprofilen: Terje Vareberg (69)

  Terje Vareberg er fortsatt glad i å lære og forbereder seg nå på å bli pensjonist. Gradvis.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 17:01
  Bilde 133.JPG

  Privatmegleren

  Vi har en klar strategi: å samle de beste meglerne og gi dem de beste verktøy for lykkes med ditt boligsalg. Skal du selge boligen din bør du ikke legge den ut for salg før du har mottatt et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 14:07
  Bilde 132.JPG

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.09.2017 - 17:15
  ivar sorteringsanlegg212.jpg

  Nytt sorteringsanlegg på Forus

  I 2019 skal IVARs sorteringsanlegg for restavfall, papir og plast være ferdig. Avfallssorteringsanlegget blir det første i verden med et anlegg for industriell produksjon av plastråstoff fra gjenvunnet plastavfall (vaske- og ekstruderingsanlegg), der hele prosessen utføres i én fabrikk.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2017 - 17:26

  Jåttå og Hinna historielag – Årbok 7

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2017 - 17:17

  Glimt fra lokalhistorien

  Den 19. september 1951 ble Forus yngre kvinneforening stiftet. Ett av formålene var «å samle inn midler til reising av bedehus på Forus».

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2017 - 18:24
  Bilde 141.jpg

  Gauseldronningen

  Er hun et vitnesbyrd om at byen vår er eldre enn kirken?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2017 - 18:19
  Bilde 138.JPG

  Sagaen om ein historikar og sagaskribent frå Hinna

  Sagaen om tannlege Edvard Eikill som ble historiker, forfatter og skribent.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:39
  IMG_82701.JPG

  Svømmeglede på Gjøvik

  I september gikk Landsstevnet for utviklingshemmede av stabelen på Gjøvik. Madla Svømmeklubb dro avgårde med seks svømmere, én trener og spente foreldre.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:21
  Bilde 1. Fellesbilde3.jpg

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 14:15
  HinnAvis startbilde (1)1.jpg

  Greit at vi ikke har naboen på maten

  Trygt, stor hage og kort vei til Sørmarka. Familien Mollan kan ikke tenke seg et bedre sted å bo. I følge levekårsundersøkelsen er de tydeligvis ikke alene om å tenke slik.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 14:05
  Hovedbilde_Thea 3mfb1.JPG

  Ny frisk i Jåttåvågen

  Ved første øyekast kan Jåttåvågen sikkert arte seg som betongkledd med logoer fra olje og finans. 

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:54
  Bilde 218.jpg

  En annerledes opplevelse

  Det er kanskje ikke så lett å tenke seg, når man står på Hinnaberget og skuer utover de glaserte takpannene som skinner i solen, men for bare en knapp mannsalder siden, om man hadde stått slik og kikket, ville nesten alt vært grønne enger.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:38
  Amalie_Hinnavis21.jpg

  Lite ungdomskriminalitet på Hinna

  Ifølge Stavanger kommunes levekårsundersøkelse er svært få barn og unge på Hinna involvert i kriminalitet. Bydelshuset og Natteravnene arbeider for at det skal forbli slik. 

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:21
  EMbo1.jpg

  Et trygt og godt hjem

  EMbo Stavanger er Stavanger kommunes botiltak for enslige mindreårige flyktninger som har fått opphold. En av avdelingene ligger på Hinna. 

  » Les hele saken