Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2017 kl. 11:10

  Bydelsprofilen: Gunn Tone Dubland

  Ei nabokjerring på Forus

  Hinna er en raus, rettferdig og inkluderende bydel, mener Gunn Tone Dubland. Etter 24 år på Forus kjenner hun mange. Møter hun noen hun ikke kjenner, hilser hun og spør gjerne hvem de er.

   

  Gunn Tone Dubland er født og oppvokst på Eigerøy ved Egersund. 13 år gammel flyttet hun til Varhaug og i 1983 kom hun til Stavanger for å begynne i ”oljå”. På Forus har hun bodd siden 1993.

  Raus og inkluderende bydel

  -Eg e grevla forveden, sier Gunn Tone på ekte Egersundsdialekt, slår ut med armene og ler høyt. Hun er helt enig i beskrivelsen om at hun er en god, gammeldags nabokjerring. –Ja, det er jeg. Jeg har en tendens til å legge meg borti ting. Det kan nok være at ikke alle liker det, men stort sett tror jeg det er ok å engasjere seg. Jeg trives enormt godt på Forus. Folk her er rause, rettferdige og inkluderende, og mange kjenner hverandre. Jeg følte en enorm stolthet over bydelen når det gjaldt engasjementet rundt asylmottaket. Da ble det samlet inn klær, mat og leker. Forus og Gausel IL var de fremste pådriverne for at alle skulle bli inkludert i bydelen og flere av oss inviterte asylanter hjem. Vi hadde selv en småbarnsfamilie fra Iran på besøk.

  I 1999 fikk Gunn Tone sin andre sønn Tor, som har Downs syndrom. Da var det trygt å ha et godt nabolag. –Tor likte å stikke av da han var mindre. Spesielt på sykkelen, og da var det vanskelig å nå ham igjen. Jeg har fått mange telefoner fra folk på Forus som har truffet på Tor alene, enten på Knudamyrå eller i andre deler av bydelen. Da er det godt å vite at folk kjenner oss. Forus er egentlig en egen liten bygd i byen, sier hun.

  Miljø og trafikksikkerhet – en fanesak

  Gunn Tone har alltid vært opptatt av miljø og trafikksikkerhet. –Det blir en livsstil når du har jobbet offshore eller i et oljeselskap, sier hun. Med to barn født med ett års mellomrom, ble det mye turgåing med barnevogn i nærmiljøet. –Helt automatisk ble det til at jeg plukket søppel langs stier og veier. Dette har utviklet seg med årene og nå går Tor og jeg faste turer rundt Gautesete skole, Gausel kirke og i bo-området og plukker søppel. Det er en flott måte å bli kjent med folk på. Vi hilser og kommer i kontakt med mange nye mennesker.

  Liker å trekke i tråder

  Begge sønnene har vært opptatt i sportsklubber og Gunn Tone har vært både klassekontakt på skolen og oppmann i fotballen i Forus og Gausel IL. – Så har det balla på seg. Nå svømmer Tor i Madla svømmeklubb og spiller håndball i Viking superlaget. Som den organisatoren jeg er, ble det engasjement også her. Nå er jeg foreldrekontakt i håndballen. Jeg liker å trekke i tråder og få ting til å fungere.

  Ups & Downs er en foreldreforening for folk som har barn og unge med Downs. Der er Gunn Tone ansvarlig for bowlingkvelder og disco i Gausel bydelshus. Hun mener det er viktig at mennesker med spesielle behov har et sted der de kan treffe venner og kose seg slik andre ungdommer gjør.

  Dugnader er topp

  Politisk beskriver hun seg selv som sosialdemokratisk. –Jeg er opptatt av fellesskapet og er et dugnadsmenneske. Jeg har deltatt på de fleste dugnader i barnehagen, skolen og i bo-området. Det er viktig å bygge nettverk og være interessert i et fellesskap som skal fungere for alle. Dugnader er en ypperlig måte å få kontakt med nærmiljøet på, mener Gunn Tone. På spørsmålet om hun har kontakt med og kjenner politikerne i bydelen, blir hun svar skyldig. –Nei, egentlig så ser jeg kun noen av dem i valglokalene hver gang det er valg. De er nokså fjerne for meg.

  Kanast og reise verden rundt

  Hva gjør så denne travle damen når hun slapper av? -Jeg er medlem i to dameforeninger; én med Egersundsdamer her i byen og én på Jæren. Så spiller jeg kort med en gjeng. Kanast. Ellers liker jeg godt å sette meg i godstolen. Gjerne med et glass rødvin. Da leser jeg flere aviser fra perm til perm. Også HINNAvis!

  I ungdommen reiste Gunn Tone verden rundt. Hun var aupair i England, gikk på språkskole i Frankrike og gjennom sekretærskolen utplassert i Tyskland, England og Norge. – Tenk at vi lærte å stenografere på tre språk! Helt bortkastet lærdom i dag, ler hun og legger til at hun ikke har fullført sine mål om reiser. –Det er mange steder jeg ikke har vært, så jeg gleder meg til jeg en dag får anledning til å reise mer.

  Ordfører for en dag

  Hva ville hun gjort om hun hadde vært ordfører i Stavanger for en dag med alle fullmakter og ubegrensede midler? Gunn Tone tenker lenge og grundig. – En slik tanke har jeg aldri hatt. Umiddelbart tenker jeg at vi trenger en svømmehall på Forus, men faktisk synes jeg at vi har det veldig godt. Det er vanskelig å ramse opp enkle saker, mener hun.

  Dagens viktigste prosjekt er å organisere for en gruppe foreldre som ønsker å skaffe sine ungdommer med spesielle behov egne leiligheter.

  –Det er lite tomter i Stavanger, så vi satser på å kjøpe flere leiligheter i et borettslag, og så skal kommunen levere tjenester, sier hun og vil gjerne avslutte intervjuet med å understreke hvor fantastisk det er å bo på Forus. –Eg glømde forresten å sei en ting. Eg har gått Natteravn på Forus i syv år, det kan anbefales. En fin måte å møte alle de kjekke ungdommene på, avslutter Gunn Tone.

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken