Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2017 kl. 11:10

  Bydelsprofilen: Gunn Tone Dubland

  Ei nabokjerring på Forus

  Hinna er en raus, rettferdig og inkluderende bydel, mener Gunn Tone Dubland. Etter 24 år på Forus kjenner hun mange. Møter hun noen hun ikke kjenner, hilser hun og spør gjerne hvem de er.

   

  Gunn Tone Dubland er født og oppvokst på Eigerøy ved Egersund. 13 år gammel flyttet hun til Varhaug og i 1983 kom hun til Stavanger for å begynne i ”oljå”. På Forus har hun bodd siden 1993.

  Raus og inkluderende bydel

  -Eg e grevla forveden, sier Gunn Tone på ekte Egersundsdialekt, slår ut med armene og ler høyt. Hun er helt enig i beskrivelsen om at hun er en god, gammeldags nabokjerring. –Ja, det er jeg. Jeg har en tendens til å legge meg borti ting. Det kan nok være at ikke alle liker det, men stort sett tror jeg det er ok å engasjere seg. Jeg trives enormt godt på Forus. Folk her er rause, rettferdige og inkluderende, og mange kjenner hverandre. Jeg følte en enorm stolthet over bydelen når det gjaldt engasjementet rundt asylmottaket. Da ble det samlet inn klær, mat og leker. Forus og Gausel IL var de fremste pådriverne for at alle skulle bli inkludert i bydelen og flere av oss inviterte asylanter hjem. Vi hadde selv en småbarnsfamilie fra Iran på besøk.

  I 1999 fikk Gunn Tone sin andre sønn Tor, som har Downs syndrom. Da var det trygt å ha et godt nabolag. –Tor likte å stikke av da han var mindre. Spesielt på sykkelen, og da var det vanskelig å nå ham igjen. Jeg har fått mange telefoner fra folk på Forus som har truffet på Tor alene, enten på Knudamyrå eller i andre deler av bydelen. Da er det godt å vite at folk kjenner oss. Forus er egentlig en egen liten bygd i byen, sier hun.

  Miljø og trafikksikkerhet – en fanesak

  Gunn Tone har alltid vært opptatt av miljø og trafikksikkerhet. –Det blir en livsstil når du har jobbet offshore eller i et oljeselskap, sier hun. Med to barn født med ett års mellomrom, ble det mye turgåing med barnevogn i nærmiljøet. –Helt automatisk ble det til at jeg plukket søppel langs stier og veier. Dette har utviklet seg med årene og nå går Tor og jeg faste turer rundt Gautesete skole, Gausel kirke og i bo-området og plukker søppel. Det er en flott måte å bli kjent med folk på. Vi hilser og kommer i kontakt med mange nye mennesker.

  Liker å trekke i tråder

  Begge sønnene har vært opptatt i sportsklubber og Gunn Tone har vært både klassekontakt på skolen og oppmann i fotballen i Forus og Gausel IL. – Så har det balla på seg. Nå svømmer Tor i Madla svømmeklubb og spiller håndball i Viking superlaget. Som den organisatoren jeg er, ble det engasjement også her. Nå er jeg foreldrekontakt i håndballen. Jeg liker å trekke i tråder og få ting til å fungere.

  Ups & Downs er en foreldreforening for folk som har barn og unge med Downs. Der er Gunn Tone ansvarlig for bowlingkvelder og disco i Gausel bydelshus. Hun mener det er viktig at mennesker med spesielle behov har et sted der de kan treffe venner og kose seg slik andre ungdommer gjør.

  Dugnader er topp

  Politisk beskriver hun seg selv som sosialdemokratisk. –Jeg er opptatt av fellesskapet og er et dugnadsmenneske. Jeg har deltatt på de fleste dugnader i barnehagen, skolen og i bo-området. Det er viktig å bygge nettverk og være interessert i et fellesskap som skal fungere for alle. Dugnader er en ypperlig måte å få kontakt med nærmiljøet på, mener Gunn Tone. På spørsmålet om hun har kontakt med og kjenner politikerne i bydelen, blir hun svar skyldig. –Nei, egentlig så ser jeg kun noen av dem i valglokalene hver gang det er valg. De er nokså fjerne for meg.

  Kanast og reise verden rundt

  Hva gjør så denne travle damen når hun slapper av? -Jeg er medlem i to dameforeninger; én med Egersundsdamer her i byen og én på Jæren. Så spiller jeg kort med en gjeng. Kanast. Ellers liker jeg godt å sette meg i godstolen. Gjerne med et glass rødvin. Da leser jeg flere aviser fra perm til perm. Også HINNAvis!

  I ungdommen reiste Gunn Tone verden rundt. Hun var aupair i England, gikk på språkskole i Frankrike og gjennom sekretærskolen utplassert i Tyskland, England og Norge. – Tenk at vi lærte å stenografere på tre språk! Helt bortkastet lærdom i dag, ler hun og legger til at hun ikke har fullført sine mål om reiser. –Det er mange steder jeg ikke har vært, så jeg gleder meg til jeg en dag får anledning til å reise mer.

  Ordfører for en dag

  Hva ville hun gjort om hun hadde vært ordfører i Stavanger for en dag med alle fullmakter og ubegrensede midler? Gunn Tone tenker lenge og grundig. – En slik tanke har jeg aldri hatt. Umiddelbart tenker jeg at vi trenger en svømmehall på Forus, men faktisk synes jeg at vi har det veldig godt. Det er vanskelig å ramse opp enkle saker, mener hun.

  Dagens viktigste prosjekt er å organisere for en gruppe foreldre som ønsker å skaffe sine ungdommer med spesielle behov egne leiligheter.

  –Det er lite tomter i Stavanger, så vi satser på å kjøpe flere leiligheter i et borettslag, og så skal kommunen levere tjenester, sier hun og vil gjerne avslutte intervjuet med å understreke hvor fantastisk det er å bo på Forus. –Eg glømde forresten å sei en ting. Eg har gått Natteravn på Forus i syv år, det kan anbefales. En fin måte å møte alle de kjekke ungdommene på, avslutter Gunn Tone.

   

   


   

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.12.2019 - 15:14
  DSC_6015.JPG

  Bydelsprofil: Thorbjørn Hinna (71)

  Idretten har gitt meg så mye

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.12.2017 - 19:47
  2000-05-31 06.23.25.jpg

  Bydelsprofilen: Terje Vareberg (69)

  Terje Vareberg er fortsatt glad i å lære og forbereder seg nå på å bli pensjonist. Gradvis.

  » Les hele saken