Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Skoler og barnehager

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 06.09.2017 kl. 22:17

  Gledesspreder - Jåtten skole

   

  Jåtten skole markerte årets mobbemanifest – GLEDESSPREDER -  fredag 25. august kl. 10:15. Markeringer ble gjennomført i skolegården på Jåtten skole.

  Skolesjefen i Stavanger, Jørn Pedersen, leder i oppvekststyret Stavanger, Sissel Knudsen Hegdal og FAU leder Anne-Grethe Bretting var inviterte gjester. Utover det deltok 630 elever og 90 ansatte, alle kledde i nye T-skjorter med GLEDESSPREDER-motiv.

  ingressbilde

  Skolens mobbemanifest er spesielt aktuelt i år i og med at Opplæringslovens kapittel 9A er endret. Loven handler om elevens skolemiljø. På Jåtten skole er skolemiljøarbeid og forebyggende arbeid mot mobbing et kontinuerlig arbeid, men markeres årlig med et mobbemanifest. Arrangementet endte opp med at elever og ansatte gikk inn i en formasjon;

  Atlars opptrådte med rap og sjonglering, og vi hadde elevinnslag, dans og sang.

  For to år siden kastet ordfører i Stavanger den første isoporkulen i glassmonteret i vestibylen (Jeg sier nei til mobbing!) og i 2016 satte skolesjefen i Stavanger sitt første håndtrykk på veggmontasjene (Gi meg hånden din. Vi gir oss ikke før her er mobbefritt) på C-bygget. Etter ordføreren og skolesjefen hadde gjort sitt var det elevenes og ansattes tur; 630 elever og 90 ansatte plasserte sine dekorerte isoporkuler og malte sine hender på veggen. Begge disse manifestene er godt synlige og sentralt plassert på skolen.

  Mobbemanifestet 2017/2018 har GLEDESSPREDER som hovedtema. Fokuset rettes mer mot hva vi kan gjøre for at skolen skal bli; Et godt sted å være – lyst til å lære.  Alle elever og ansatte har fått en T-skjorte med gledesspredermotivet, som skolen selv har utarbeidet med hjelp fra elevene. Denne T-skjorten ble for første gang tatt i bruk under dagens gledessprederarrangement.   

  Tekst og foto: Arne Kristian Espedal rektor Jåtten skole


   

  Skoler og barnehager

  Publisert 03.09.2019 - 17:59
  Nr 2 - MITT VALG handler om å lære å ta valg - og våge å si nei.jpg

  Hinna Lions’ forebyggende arbeid i bydelen

  Gjennom et forebyggende undervisningsprogram jobber Hinna Lions aktivt med å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:39
  Inge Christ.png

  Ny forskningsgruppe for juniorer på Gausel

  Skolelaboratoriet ved UiS er et ressurs- og kompetansesenter for lærere og elever i grunnskolen og videregående skole og drives av Inge Christ. Sammen med Christ skal Ungdom og fritid Hinna skape en forskingsgruppe for naturfag i høsten.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:35

  Foreldrerollen: Hvordan komme på «nett» med ungdommen?

  Hvordan komme på «nett» med ungdommen? Det var temaet under folkemøtet i Fjordpiren i Hinna Park 14. mars. Mange nysgjerrige og engasjerte foreldre i bydelen var samlet på folkemøtet for å lære mer om sosiale medier og gaming blant unge.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:31
  IMG_3083.jpg

  Øker læringslysten med skolequiz i Hinna bydel

  Det var stor spenning i aulaen på Gausel skole under årets skolequiz hvor elever fra Hinna bydel konkurrerte i teoretiske skolefag.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:05
  VaulenMødre - 2.jpg

  Foreldre om ny skole på Mariero: Må tenke på de minste

  Formannskapet i Stavanger har vedtatt bygging av ny skole på Mariero. Kristin Hageland Mortensen og Melina Vartdal har barn i første klasse på Vaulen skole.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:19
  IMG_0155 Elever Godeset skole.JPG

  RYDDEAKSJONEN I HINNA BYDEL

  Den årlige ryddeaksjon i Hinna bydel ble gjennomført onsdag 25. april.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:16
  DSC_0319.JPG

  Seier til Jåtten skole

  For første gang vant Jåtten skole bydelsquizen. Nå skal pokalen skinne på rundgang i klasserommene på fjerde trinn.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 20.02.2018 - 16:39
  DSC_0171.JPG

  Du høster det du sår

  Er det ok å gå på kurs allerede når man er gravid for å bli en god forelder? Styres barnas personlighet av gener eller kan vi regulere hvordan barnas fremtidige oppførsel skal bli?

  » Les hele saken