Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Skoler og barnehager

Print Tips en venn
Av root root 04.12.2017 kl. 13:34

  Den umøtte fortreffelighet til Hinna skole

  Elever ved valgfag Media på Hinna skole setter søkelyset på skolehverdagen.

  Det er ingen enkel oppgave -  å gjøre elevers overgang fra to vidt forskjellige verdener så glatt som mulig. Det er et ansvar enhver ungdomsskole besitter, og Hinna skole gjennomfører sin oppgave med glans. Ved å bruke nye og morsomme læringsmetoder, fokusere på gratis tilbud der alle er inkludert, og skape artige hvilerom i hverdagen blir denne overgangen mye enklere.

  Juleballet er blant annet en av tingene som viser Hinna skole fra sin beste side. Hinna skole er nemlig den eneste skolen i regionen som tilbyr gratis inngang til det årlig arrangerte skoleballet. Under den årlige festen blir elevene tilbudt både pizza og brus. Noen av skolens elever fremfører sanger, dans og annet. Det blir utdelt priser og årlige kåringer før festen blir avsluttet med noen timer med dans, musikk og moro.

  En annen ting elevene på Hinna Skole setter veldig pris på, er at både lærere og elever er veldig flinke til å legge til rette for mange kjekke aktiviteter og påfunn i løpet av skoleåret, noe som skaper artige hvilerom i hverdagen. Disse utfluktene og påfunnene skaper kjekke minner elevene sitter igjen med når de går ut av skolen. Eksempler på dette kan være å prøve seg i ulike yrker, være på yrkesmesser, få innblikk i ulike kulturer, høre musikk fra rundt om i verden, eller høre på foredrag om alt fra bokskrivning til økonomisk sikkerhet. I år ble skolens 50 års jubileum feiret med en stor bursdagsfeiring med kaker, taler og sang. Dette er også et godt eksempel på alt vi på Hinna Skole finner på. Dessuten ble jubileet også feiret med en gåtur langs Kongeveien hvor hele skolen deltok.

  Lærerne på Hinna Skole er veldig flinke og gjør alltid sitt beste for å gjøre skolen bedre og mer lærerik. Dette gjør de ved å prøve ut nye læringsmetoder, og ved å sette elevene litt ut av komfortsonen. Selv om det av og til kan bli litt mye, mener de fleste elevene på Hinna Skole at det stort sett er veldig gøy. Et eksempel på en av disse engasjerende oppgavene, var når elevene skulle gjøre skolen om til et slags museum, der temaet skulle være andre verdenskrig. Et helt trinn ble delt inn i grupper som fokuserte på forskjellige temaer, og fikk i oppgave å finne på en måte å presentere sitt tema på. Til slutt ble de forskjellige gruppene spredt utover skolen, og engasjerte guider viste de forskjellige klassene rundt. Det ble blant annet laget filmer, skuespill, plakater og tidslinjer. På denne måten lærte både elvene som arrangerte museumsturen og de andre elevene på skolen mye om andre verdenskrig.

  Både gratis tilbud, morsomme hvilerom i hverdagen og nye læremetoder er altså noe av det som gjør Hinna skole til en av de beste skolene i regionen. Med fokus på å gjøre skolehverdagen lærerik og spennende for hver enkelt elev, og gjøre overgangen mellom barne- og ungdomsårene så enkelt som mulig, har Hinna ungdomsskole gjort en utmerket jobb i nå 50 år.

   

  Tekst: Alfred Nilsen Lunde, Felix Hegreberg og Sindre Seljeskog  Østebø

  Elever ved Valgfag Media Hinna skole

   


   

  Skoler og barnehager

  Publisert 03.09.2019 - 17:59
  Nr 2 - MITT VALG handler om å lære å ta valg - og våge å si nei.jpg

  Hinna Lions’ forebyggende arbeid i bydelen

  Gjennom et forebyggende undervisningsprogram jobber Hinna Lions aktivt med å gi barn og unge trygghet og kompetanse til å ta selvstendige valg.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:39
  Inge Christ.png

  Ny forskningsgruppe for juniorer på Gausel

  Skolelaboratoriet ved UiS er et ressurs- og kompetansesenter for lærere og elever i grunnskolen og videregående skole og drives av Inge Christ. Sammen med Christ skal Ungdom og fritid Hinna skape en forskingsgruppe for naturfag i høsten.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:35

  Foreldrerollen: Hvordan komme på «nett» med ungdommen?

  Hvordan komme på «nett» med ungdommen? Det var temaet under folkemøtet i Fjordpiren i Hinna Park 14. mars. Mange nysgjerrige og engasjerte foreldre i bydelen var samlet på folkemøtet for å lære mer om sosiale medier og gaming blant unge.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:31
  IMG_3083.jpg

  Øker læringslysten med skolequiz i Hinna bydel

  Det var stor spenning i aulaen på Gausel skole under årets skolequiz hvor elever fra Hinna bydel konkurrerte i teoretiske skolefag.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 12.05.2019 - 21:05
  VaulenMødre - 2.jpg

  Foreldre om ny skole på Mariero: Må tenke på de minste

  Formannskapet i Stavanger har vedtatt bygging av ny skole på Mariero. Kristin Hageland Mortensen og Melina Vartdal har barn i første klasse på Vaulen skole.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:19
  IMG_0155 Elever Godeset skole.JPG

  RYDDEAKSJONEN I HINNA BYDEL

  Den årlige ryddeaksjon i Hinna bydel ble gjennomført onsdag 25. april.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 07.05.2018 - 18:16
  DSC_0319.JPG

  Seier til Jåtten skole

  For første gang vant Jåtten skole bydelsquizen. Nå skal pokalen skinne på rundgang i klasserommene på fjerde trinn.

  » Les hele saken

  Skoler og barnehager

  Publisert 20.02.2018 - 16:39
  DSC_0171.JPG

  Du høster det du sår

  Er det ok å gå på kurs allerede når man er gravid for å bli en god forelder? Styres barnas personlighet av gener eller kan vi regulere hvordan barnas fremtidige oppførsel skal bli?

  » Les hele saken