Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 04.12.2017 kl. 14:07

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

   

  Nedgang

  -Vi ble veldig godt mottatt av de lokale bedriftene da vi åpnet. Det var jo gangavstand til kontorene på hele Forusområdet. Så fikk vi en 45% nedgang i belegget i forbindelse med nedskaleringen i oljeindustrien. Det gjorde det viktig for oss å få markedsandeler fra andre leietakere som hadde bruk for et fredelig konferansehotell vekk fra bykjernen. sier hotelldirektøren, sogningen Gjermund Dahl. Dahl er også engasjert i utviklingen av Forus. Han er en av bedriftsrepresentantene i Forus IKDP gruppen.

  Vridning bort fra ensidig oljeindustrirelatert

  -Vi har hele tiden arbeidet med å skaffe nye kunder også fra det ikke oljerelaterte lokale næringsliv, foreninger og lag. Oljeindustrinedgangen har stabilisert seg nå og vi har tro på oppgang de neste årene, Likevel forsøker vi å holde et åpent hus til det lokale miljø og oppfordrer alle som skal ha sammenkomster, store som små å ta kontakt med oss. Kanskje kan vi tilby noe som er midt i blinken for nettopp deg. I dager for eksempel er halvparten av konferansesalene opptatt av andre bransjer enn de oljerelaterte og det har vi klart å få flere og flere av.

  Hvilke bransjer er det dere har slått an hos spør vi.

  Politiske møter, der man kanskje ikke ønsker spredning av delegatene ut i byen legges gjerne hit eller også til hotellene enda nærmere flyplassen. Også kommunale og fylkeskommunale institusjoner har funnet oss passende for noen av sine konferanser. Fra Forus travbane er det mange som benytter oss på de store arrangementene som Forus Open eller på V 75 dager, da er det alltid endel tilreisende og da er vi gjerne beste alternativ.

  Senere i høst skal jo Tom Cruise gjøre filmopptak på Prekestolen, han skal ikke bo her, men vi har fått forespørsel om å huse crewet hans. Det kan vi selvsagt, om de så velger.

  Andre typer gjester

  Vi er også opptatt av å få inn andre typer gjester enn bare forretningsfolk. Har du liten plass og svigermor kommer på besøk sjekk henne inn her, vi tar gjerne hele familiesammenkomsten også. Og ikke minst vi har gode week-end priser.

  Tidligere hadde dere til bud om gratis lokaler for lokale klubber og lag, står ikke det ved lag?

  Det kan vi saktens hente fram igjen dersom det skulle være interesse for det. Gratis lokaler til lokale lag ble ingen suksess, jeg mener det kun var et eller to lag som slo til på det tilbudet. Kanskje er de fleste Idrettslag og foreninger i området godt forspent med egne lokaler. Kanskje ble det slik at de dagene vi kunne tilby gratis lokale ikke passet for lagene og organisasjonene. Vi skal jo primært tjene penger så verdifulle konferanser må vi prioritere, men det er som regel alltid smutthull for et slikt gratistilbud til lokale lag mot slutten av ukene. På torsdager er som regel sjansene best.

  Konfirmasjoner derimot har økt jamt og trutt med årene. 17 mai buffet arrangementet vårt har også vært populært hvert år.

  Det er ingen «sperre» mot lokalbefolkningen

  -Vi synes det er moro med litt andre typer gjester enn bare travle forretningsfolk. I tidligere tider, der jeg kommer fra, og mange andre steder, var det gjerne slik at lokalbefolkningen ikke var velkommen på hotellet og de kunne ikke under noen omstendigheter får kjøpt seg en øl. Denne filosofien og disse reglene er for lengst historie.

  Vi vil ha familietilbud i restauranten på dagtid fram mot jul, og vi har et meget godt kjøkken som lager en ypperlig buffet som passer for alle. Hvorfor ikke ta med familien innom for noe annet enn middag, vi har en utmerket frokost på lørdag eller søndag fram til kl. 1000

  Fotballkamper viser vi i baren, der kan man gjerne se de best kampene fra Champions League, England, Spania eller Italia men også Norsk eliteserie, dette er selvsagt åpent for lokalmiljøet også.

  Hotellfasilitetene

  Vi er et hotell med vanlige komfortable rom, men har ingen suiter for superkjendiser og selebriteter. Vi satser på vanlige arbeidende folk som kommer for faglig samarbeid og møter, men vi tar gjerne imot familier og familiesammenkomster.

  Matsvinn

  Også vi Jobber med det som er inn i tiden, for eksempel å begrense matsvinn. Det gjøres forresten i hele hotellbransjen. Vi nordmenn er litt dårlige der i forhold til utlendingene.  Vi forsyner oss gjerne etter øynene av alt det gode som tilbys, så ender det med at mye kastes. Vi oppfordre alle til; «Spise så mye du orker men spis opp».


   

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 17:09
  2000-06-08 03.24.442.jpg

  Integrate renewables: Lysende framtid med energi fra solen

  Det ligger et stort potensial i å fange energi fra sol og vind. Dette potensialet har Integrate Renewables på Forus tenkt å utnytte. Ikke bare i Norge, men på verdensbasis.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 04.12.2017 - 20:05
  Bilde 47.JPG

  O, jul med sin glede...

  Desember er en travel måned for de fleste. Vi skal rekke å vaske huset, kjøpe gaver, få skrevet årets julekort, bakt 7 slag og ikke minst pyntet til jul både ute og inne.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.12.2017 - 19:47
  2000-05-31 06.23.25.jpg

  Bydelsprofilen: Terje Vareberg (69)

  Terje Vareberg er fortsatt glad i å lære og forbereder seg nå på å bli pensjonist. Gradvis.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 17:01
  Bilde 133.JPG

  Privatmegleren

  Vi har en klar strategi: å samle de beste meglerne og gi dem de beste verktøy for lykkes med ditt boligsalg. Skal du selge boligen din bør du ikke legge den ut for salg før du har mottatt et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 14:07
  Bilde 132.JPG

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.09.2017 - 17:15
  ivar sorteringsanlegg212.jpg

  Nytt sorteringsanlegg på Forus

  I 2019 skal IVARs sorteringsanlegg for restavfall, papir og plast være ferdig. Avfallssorteringsanlegget blir det første i verden med et anlegg for industriell produksjon av plastråstoff fra gjenvunnet plastavfall (vaske- og ekstruderingsanlegg), der hele prosessen utføres i én fabrikk.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2017 - 17:26

  Jåttå og Hinna historielag – Årbok 7

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2017 - 17:17

  Glimt fra lokalhistorien

  Den 19. september 1951 ble Forus yngre kvinneforening stiftet. Ett av formålene var «å samle inn midler til reising av bedehus på Forus».

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2017 - 18:24
  Bilde 141.jpg

  Gauseldronningen

  Er hun et vitnesbyrd om at byen vår er eldre enn kirken?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2017 - 18:19
  Bilde 138.JPG

  Sagaen om ein historikar og sagaskribent frå Hinna

  Sagaen om tannlege Edvard Eikill som ble historiker, forfatter og skribent.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:39
  IMG_82701.JPG

  Svømmeglede på Gjøvik

  I september gikk Landsstevnet for utviklingshemmede av stabelen på Gjøvik. Madla Svømmeklubb dro avgårde med seks svømmere, én trener og spente foreldre.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:21
  Bilde 1. Fellesbilde3.jpg

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 14:15
  HinnAvis startbilde (1)1.jpg

  Greit at vi ikke har naboen på maten

  Trygt, stor hage og kort vei til Sørmarka. Familien Mollan kan ikke tenke seg et bedre sted å bo. I følge levekårsundersøkelsen er de tydeligvis ikke alene om å tenke slik.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 14:05
  Hovedbilde_Thea 3mfb1.JPG

  Ny frisk i Jåttåvågen

  Ved første øyekast kan Jåttåvågen sikkert arte seg som betongkledd med logoer fra olje og finans. 

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:54
  Bilde 218.jpg

  En annerledes opplevelse

  Det er kanskje ikke så lett å tenke seg, når man står på Hinnaberget og skuer utover de glaserte takpannene som skinner i solen, men for bare en knapp mannsalder siden, om man hadde stått slik og kikket, ville nesten alt vært grønne enger.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:38
  Amalie_Hinnavis21.jpg

  Lite ungdomskriminalitet på Hinna

  Ifølge Stavanger kommunes levekårsundersøkelse er svært få barn og unge på Hinna involvert i kriminalitet. Bydelshuset og Natteravnene arbeider for at det skal forbli slik. 

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:21
  EMbo1.jpg

  Et trygt og godt hjem

  EMbo Stavanger er Stavanger kommunes botiltak for enslige mindreårige flyktninger som har fått opphold. En av avdelingene ligger på Hinna. 

  » Les hele saken