Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 04.12.2017 kl. 14:07

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

   

  Nedgang

  -Vi ble veldig godt mottatt av de lokale bedriftene da vi åpnet. Det var jo gangavstand til kontorene på hele Forusområdet. Så fikk vi en 45% nedgang i belegget i forbindelse med nedskaleringen i oljeindustrien. Det gjorde det viktig for oss å få markedsandeler fra andre leietakere som hadde bruk for et fredelig konferansehotell vekk fra bykjernen. sier hotelldirektøren, sogningen Gjermund Dahl. Dahl er også engasjert i utviklingen av Forus. Han er en av bedriftsrepresentantene i Forus IKDP gruppen.

  Vridning bort fra ensidig oljeindustrirelatert

  -Vi har hele tiden arbeidet med å skaffe nye kunder også fra det ikke oljerelaterte lokale næringsliv, foreninger og lag. Oljeindustrinedgangen har stabilisert seg nå og vi har tro på oppgang de neste årene, Likevel forsøker vi å holde et åpent hus til det lokale miljø og oppfordrer alle som skal ha sammenkomster, store som små å ta kontakt med oss. Kanskje kan vi tilby noe som er midt i blinken for nettopp deg. I dager for eksempel er halvparten av konferansesalene opptatt av andre bransjer enn de oljerelaterte og det har vi klart å få flere og flere av.

  Hvilke bransjer er det dere har slått an hos spør vi.

  Politiske møter, der man kanskje ikke ønsker spredning av delegatene ut i byen legges gjerne hit eller også til hotellene enda nærmere flyplassen. Også kommunale og fylkeskommunale institusjoner har funnet oss passende for noen av sine konferanser. Fra Forus travbane er det mange som benytter oss på de store arrangementene som Forus Open eller på V 75 dager, da er det alltid endel tilreisende og da er vi gjerne beste alternativ.

  Senere i høst skal jo Tom Cruise gjøre filmopptak på Prekestolen, han skal ikke bo her, men vi har fått forespørsel om å huse crewet hans. Det kan vi selvsagt, om de så velger.

  Andre typer gjester

  Vi er også opptatt av å få inn andre typer gjester enn bare forretningsfolk. Har du liten plass og svigermor kommer på besøk sjekk henne inn her, vi tar gjerne hele familiesammenkomsten også. Og ikke minst vi har gode week-end priser.

  Tidligere hadde dere til bud om gratis lokaler for lokale klubber og lag, står ikke det ved lag?

  Det kan vi saktens hente fram igjen dersom det skulle være interesse for det. Gratis lokaler til lokale lag ble ingen suksess, jeg mener det kun var et eller to lag som slo til på det tilbudet. Kanskje er de fleste Idrettslag og foreninger i området godt forspent med egne lokaler. Kanskje ble det slik at de dagene vi kunne tilby gratis lokale ikke passet for lagene og organisasjonene. Vi skal jo primært tjene penger så verdifulle konferanser må vi prioritere, men det er som regel alltid smutthull for et slikt gratistilbud til lokale lag mot slutten av ukene. På torsdager er som regel sjansene best.

  Konfirmasjoner derimot har økt jamt og trutt med årene. 17 mai buffet arrangementet vårt har også vært populært hvert år.

  Det er ingen «sperre» mot lokalbefolkningen

  -Vi synes det er moro med litt andre typer gjester enn bare travle forretningsfolk. I tidligere tider, der jeg kommer fra, og mange andre steder, var det gjerne slik at lokalbefolkningen ikke var velkommen på hotellet og de kunne ikke under noen omstendigheter får kjøpt seg en øl. Denne filosofien og disse reglene er for lengst historie.

  Vi vil ha familietilbud i restauranten på dagtid fram mot jul, og vi har et meget godt kjøkken som lager en ypperlig buffet som passer for alle. Hvorfor ikke ta med familien innom for noe annet enn middag, vi har en utmerket frokost på lørdag eller søndag fram til kl. 1000

  Fotballkamper viser vi i baren, der kan man gjerne se de best kampene fra Champions League, England, Spania eller Italia men også Norsk eliteserie, dette er selvsagt åpent for lokalmiljøet også.

  Hotellfasilitetene

  Vi er et hotell med vanlige komfortable rom, men har ingen suiter for superkjendiser og selebriteter. Vi satser på vanlige arbeidende folk som kommer for faglig samarbeid og møter, men vi tar gjerne imot familier og familiesammenkomster.

  Matsvinn

  Også vi Jobber med det som er inn i tiden, for eksempel å begrense matsvinn. Det gjøres forresten i hele hotellbransjen. Vi nordmenn er litt dårlige der i forhold til utlendingene.  Vi forsyner oss gjerne etter øynene av alt det gode som tilbys, så ender det med at mye kastes. Vi oppfordre alle til; «Spise så mye du orker men spis opp».


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken