Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 04.12.2017 kl. 14:07

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

   

  Nedgang

  -Vi ble veldig godt mottatt av de lokale bedriftene da vi åpnet. Det var jo gangavstand til kontorene på hele Forusområdet. Så fikk vi en 45% nedgang i belegget i forbindelse med nedskaleringen i oljeindustrien. Det gjorde det viktig for oss å få markedsandeler fra andre leietakere som hadde bruk for et fredelig konferansehotell vekk fra bykjernen. sier hotelldirektøren, sogningen Gjermund Dahl. Dahl er også engasjert i utviklingen av Forus. Han er en av bedriftsrepresentantene i Forus IKDP gruppen.

  Vridning bort fra ensidig oljeindustrirelatert

  -Vi har hele tiden arbeidet med å skaffe nye kunder også fra det ikke oljerelaterte lokale næringsliv, foreninger og lag. Oljeindustrinedgangen har stabilisert seg nå og vi har tro på oppgang de neste årene, Likevel forsøker vi å holde et åpent hus til det lokale miljø og oppfordrer alle som skal ha sammenkomster, store som små å ta kontakt med oss. Kanskje kan vi tilby noe som er midt i blinken for nettopp deg. I dager for eksempel er halvparten av konferansesalene opptatt av andre bransjer enn de oljerelaterte og det har vi klart å få flere og flere av.

  Hvilke bransjer er det dere har slått an hos spør vi.

  Politiske møter, der man kanskje ikke ønsker spredning av delegatene ut i byen legges gjerne hit eller også til hotellene enda nærmere flyplassen. Også kommunale og fylkeskommunale institusjoner har funnet oss passende for noen av sine konferanser. Fra Forus travbane er det mange som benytter oss på de store arrangementene som Forus Open eller på V 75 dager, da er det alltid endel tilreisende og da er vi gjerne beste alternativ.

  Senere i høst skal jo Tom Cruise gjøre filmopptak på Prekestolen, han skal ikke bo her, men vi har fått forespørsel om å huse crewet hans. Det kan vi selvsagt, om de så velger.

  Andre typer gjester

  Vi er også opptatt av å få inn andre typer gjester enn bare forretningsfolk. Har du liten plass og svigermor kommer på besøk sjekk henne inn her, vi tar gjerne hele familiesammenkomsten også. Og ikke minst vi har gode week-end priser.

  Tidligere hadde dere til bud om gratis lokaler for lokale klubber og lag, står ikke det ved lag?

  Det kan vi saktens hente fram igjen dersom det skulle være interesse for det. Gratis lokaler til lokale lag ble ingen suksess, jeg mener det kun var et eller to lag som slo til på det tilbudet. Kanskje er de fleste Idrettslag og foreninger i området godt forspent med egne lokaler. Kanskje ble det slik at de dagene vi kunne tilby gratis lokale ikke passet for lagene og organisasjonene. Vi skal jo primært tjene penger så verdifulle konferanser må vi prioritere, men det er som regel alltid smutthull for et slikt gratistilbud til lokale lag mot slutten av ukene. På torsdager er som regel sjansene best.

  Konfirmasjoner derimot har økt jamt og trutt med årene. 17 mai buffet arrangementet vårt har også vært populært hvert år.

  Det er ingen «sperre» mot lokalbefolkningen

  -Vi synes det er moro med litt andre typer gjester enn bare travle forretningsfolk. I tidligere tider, der jeg kommer fra, og mange andre steder, var det gjerne slik at lokalbefolkningen ikke var velkommen på hotellet og de kunne ikke under noen omstendigheter får kjøpt seg en øl. Denne filosofien og disse reglene er for lengst historie.

  Vi vil ha familietilbud i restauranten på dagtid fram mot jul, og vi har et meget godt kjøkken som lager en ypperlig buffet som passer for alle. Hvorfor ikke ta med familien innom for noe annet enn middag, vi har en utmerket frokost på lørdag eller søndag fram til kl. 1000

  Fotballkamper viser vi i baren, der kan man gjerne se de best kampene fra Champions League, England, Spania eller Italia men også Norsk eliteserie, dette er selvsagt åpent for lokalmiljøet også.

  Hotellfasilitetene

  Vi er et hotell med vanlige komfortable rom, men har ingen suiter for superkjendiser og selebriteter. Vi satser på vanlige arbeidende folk som kommer for faglig samarbeid og møter, men vi tar gjerne imot familier og familiesammenkomster.

  Matsvinn

  Også vi Jobber med det som er inn i tiden, for eksempel å begrense matsvinn. Det gjøres forresten i hele hotellbransjen. Vi nordmenn er litt dårlige der i forhold til utlendingene.  Vi forsyner oss gjerne etter øynene av alt det gode som tilbys, så ender det med at mye kastes. Vi oppfordre alle til; «Spise så mye du orker men spis opp».


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken