Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 04.12.2017 kl. 14:07

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

   

  Nedgang

  -Vi ble veldig godt mottatt av de lokale bedriftene da vi åpnet. Det var jo gangavstand til kontorene på hele Forusområdet. Så fikk vi en 45% nedgang i belegget i forbindelse med nedskaleringen i oljeindustrien. Det gjorde det viktig for oss å få markedsandeler fra andre leietakere som hadde bruk for et fredelig konferansehotell vekk fra bykjernen. sier hotelldirektøren, sogningen Gjermund Dahl. Dahl er også engasjert i utviklingen av Forus. Han er en av bedriftsrepresentantene i Forus IKDP gruppen.

  Vridning bort fra ensidig oljeindustrirelatert

  -Vi har hele tiden arbeidet med å skaffe nye kunder også fra det ikke oljerelaterte lokale næringsliv, foreninger og lag. Oljeindustrinedgangen har stabilisert seg nå og vi har tro på oppgang de neste årene, Likevel forsøker vi å holde et åpent hus til det lokale miljø og oppfordrer alle som skal ha sammenkomster, store som små å ta kontakt med oss. Kanskje kan vi tilby noe som er midt i blinken for nettopp deg. I dager for eksempel er halvparten av konferansesalene opptatt av andre bransjer enn de oljerelaterte og det har vi klart å få flere og flere av.

  Hvilke bransjer er det dere har slått an hos spør vi.

  Politiske møter, der man kanskje ikke ønsker spredning av delegatene ut i byen legges gjerne hit eller også til hotellene enda nærmere flyplassen. Også kommunale og fylkeskommunale institusjoner har funnet oss passende for noen av sine konferanser. Fra Forus travbane er det mange som benytter oss på de store arrangementene som Forus Open eller på V 75 dager, da er det alltid endel tilreisende og da er vi gjerne beste alternativ.

  Senere i høst skal jo Tom Cruise gjøre filmopptak på Prekestolen, han skal ikke bo her, men vi har fått forespørsel om å huse crewet hans. Det kan vi selvsagt, om de så velger.

  Andre typer gjester

  Vi er også opptatt av å få inn andre typer gjester enn bare forretningsfolk. Har du liten plass og svigermor kommer på besøk sjekk henne inn her, vi tar gjerne hele familiesammenkomsten også. Og ikke minst vi har gode week-end priser.

  Tidligere hadde dere til bud om gratis lokaler for lokale klubber og lag, står ikke det ved lag?

  Det kan vi saktens hente fram igjen dersom det skulle være interesse for det. Gratis lokaler til lokale lag ble ingen suksess, jeg mener det kun var et eller to lag som slo til på det tilbudet. Kanskje er de fleste Idrettslag og foreninger i området godt forspent med egne lokaler. Kanskje ble det slik at de dagene vi kunne tilby gratis lokale ikke passet for lagene og organisasjonene. Vi skal jo primært tjene penger så verdifulle konferanser må vi prioritere, men det er som regel alltid smutthull for et slikt gratistilbud til lokale lag mot slutten av ukene. På torsdager er som regel sjansene best.

  Konfirmasjoner derimot har økt jamt og trutt med årene. 17 mai buffet arrangementet vårt har også vært populært hvert år.

  Det er ingen «sperre» mot lokalbefolkningen

  -Vi synes det er moro med litt andre typer gjester enn bare travle forretningsfolk. I tidligere tider, der jeg kommer fra, og mange andre steder, var det gjerne slik at lokalbefolkningen ikke var velkommen på hotellet og de kunne ikke under noen omstendigheter får kjøpt seg en øl. Denne filosofien og disse reglene er for lengst historie.

  Vi vil ha familietilbud i restauranten på dagtid fram mot jul, og vi har et meget godt kjøkken som lager en ypperlig buffet som passer for alle. Hvorfor ikke ta med familien innom for noe annet enn middag, vi har en utmerket frokost på lørdag eller søndag fram til kl. 1000

  Fotballkamper viser vi i baren, der kan man gjerne se de best kampene fra Champions League, England, Spania eller Italia men også Norsk eliteserie, dette er selvsagt åpent for lokalmiljøet også.

  Hotellfasilitetene

  Vi er et hotell med vanlige komfortable rom, men har ingen suiter for superkjendiser og selebriteter. Vi satser på vanlige arbeidende folk som kommer for faglig samarbeid og møter, men vi tar gjerne imot familier og familiesammenkomster.

  Matsvinn

  Også vi Jobber med det som er inn i tiden, for eksempel å begrense matsvinn. Det gjøres forresten i hele hotellbransjen. Vi nordmenn er litt dårlige der i forhold til utlendingene.  Vi forsyner oss gjerne etter øynene av alt det gode som tilbys, så ender det med at mye kastes. Vi oppfordre alle til; «Spise så mye du orker men spis opp».


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken