Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 04.12.2017 kl. 14:07

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

   

  Nedgang

  -Vi ble veldig godt mottatt av de lokale bedriftene da vi åpnet. Det var jo gangavstand til kontorene på hele Forusområdet. Så fikk vi en 45% nedgang i belegget i forbindelse med nedskaleringen i oljeindustrien. Det gjorde det viktig for oss å få markedsandeler fra andre leietakere som hadde bruk for et fredelig konferansehotell vekk fra bykjernen. sier hotelldirektøren, sogningen Gjermund Dahl. Dahl er også engasjert i utviklingen av Forus. Han er en av bedriftsrepresentantene i Forus IKDP gruppen.

  Vridning bort fra ensidig oljeindustrirelatert

  -Vi har hele tiden arbeidet med å skaffe nye kunder også fra det ikke oljerelaterte lokale næringsliv, foreninger og lag. Oljeindustrinedgangen har stabilisert seg nå og vi har tro på oppgang de neste årene, Likevel forsøker vi å holde et åpent hus til det lokale miljø og oppfordrer alle som skal ha sammenkomster, store som små å ta kontakt med oss. Kanskje kan vi tilby noe som er midt i blinken for nettopp deg. I dager for eksempel er halvparten av konferansesalene opptatt av andre bransjer enn de oljerelaterte og det har vi klart å få flere og flere av.

  Hvilke bransjer er det dere har slått an hos spør vi.

  Politiske møter, der man kanskje ikke ønsker spredning av delegatene ut i byen legges gjerne hit eller også til hotellene enda nærmere flyplassen. Også kommunale og fylkeskommunale institusjoner har funnet oss passende for noen av sine konferanser. Fra Forus travbane er det mange som benytter oss på de store arrangementene som Forus Open eller på V 75 dager, da er det alltid endel tilreisende og da er vi gjerne beste alternativ.

  Senere i høst skal jo Tom Cruise gjøre filmopptak på Prekestolen, han skal ikke bo her, men vi har fått forespørsel om å huse crewet hans. Det kan vi selvsagt, om de så velger.

  Andre typer gjester

  Vi er også opptatt av å få inn andre typer gjester enn bare forretningsfolk. Har du liten plass og svigermor kommer på besøk sjekk henne inn her, vi tar gjerne hele familiesammenkomsten også. Og ikke minst vi har gode week-end priser.

  Tidligere hadde dere til bud om gratis lokaler for lokale klubber og lag, står ikke det ved lag?

  Det kan vi saktens hente fram igjen dersom det skulle være interesse for det. Gratis lokaler til lokale lag ble ingen suksess, jeg mener det kun var et eller to lag som slo til på det tilbudet. Kanskje er de fleste Idrettslag og foreninger i området godt forspent med egne lokaler. Kanskje ble det slik at de dagene vi kunne tilby gratis lokale ikke passet for lagene og organisasjonene. Vi skal jo primært tjene penger så verdifulle konferanser må vi prioritere, men det er som regel alltid smutthull for et slikt gratistilbud til lokale lag mot slutten av ukene. På torsdager er som regel sjansene best.

  Konfirmasjoner derimot har økt jamt og trutt med årene. 17 mai buffet arrangementet vårt har også vært populært hvert år.

  Det er ingen «sperre» mot lokalbefolkningen

  -Vi synes det er moro med litt andre typer gjester enn bare travle forretningsfolk. I tidligere tider, der jeg kommer fra, og mange andre steder, var det gjerne slik at lokalbefolkningen ikke var velkommen på hotellet og de kunne ikke under noen omstendigheter får kjøpt seg en øl. Denne filosofien og disse reglene er for lengst historie.

  Vi vil ha familietilbud i restauranten på dagtid fram mot jul, og vi har et meget godt kjøkken som lager en ypperlig buffet som passer for alle. Hvorfor ikke ta med familien innom for noe annet enn middag, vi har en utmerket frokost på lørdag eller søndag fram til kl. 1000

  Fotballkamper viser vi i baren, der kan man gjerne se de best kampene fra Champions League, England, Spania eller Italia men også Norsk eliteserie, dette er selvsagt åpent for lokalmiljøet også.

  Hotellfasilitetene

  Vi er et hotell med vanlige komfortable rom, men har ingen suiter for superkjendiser og selebriteter. Vi satser på vanlige arbeidende folk som kommer for faglig samarbeid og møter, men vi tar gjerne imot familier og familiesammenkomster.

  Matsvinn

  Også vi Jobber med det som er inn i tiden, for eksempel å begrense matsvinn. Det gjøres forresten i hele hotellbransjen. Vi nordmenn er litt dårlige der i forhold til utlendingene.  Vi forsyner oss gjerne etter øynene av alt det gode som tilbys, så ender det med at mye kastes. Vi oppfordre alle til; «Spise så mye du orker men spis opp».


   

  Næringsliv

  Publisert 20.02.2018 - 11:19
  Slik ser det ute ned fra hullet.JPG

  Bjelland AS - vår «lokale» veibygger

  Byggearbeidene skal være ferdig i oktober, litt på etterskudd.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 11:37
  IMG_3182.jpg

  Z Energi - miljø- og energieffektivisering

  Z Energi holder til i Forusparken og driver med forskning og utprøving av bedre metoder for energi effektivisering. Dette er blitt mer aktuelt nå enn i tider da alt innen industrien på Forus gikk på skinner og energisparing var noe man ikke ofret en tanke.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 20.02.2018 - 10:52
  muscari3.JPG

  Hagespalten: Februar i hagen

  Nå kan du starte arbeidet i hagen! I februar ser vi fram til lysere tider og gleder oss over små spirer som popper opp i hagen. Snøklokker, klosterklokker og krokus spretter opp av den kalde jorda, men ellers ser hagen ganske brun og kjedelig ut på denne tiden.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 11:15
  DSC_01322.jpg

  Kvaleberg - en hall full av spesialister

  Et trygt arbeidsmiljø der det utvikles og kvalifiseres arbeidstakere. En effektiv bedrift som trenger nye oppdrag og der drømmeoppdraget vil være å produsere for lager.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 10:31
  Salg og markedssjef, Gjermund Haugeneset til høyre og avdelingsleder for smart teknologi, Tor Haakon Totland.JPG

  Haga Bolig AS skal bruke Smarthusteknologi

  I et tregt boligmarked setter vi vår lit til smarthus. Vi legger inn en grunnpakke med "smarthusteknologi" i alle nye prosjekter, forteller salgs- og markedssjef, Gjermund Haugeneset og avdelingsleder for smart teknologi, Tor Haakon Totland, i Haga Bolig. I Hindalsveien 7 kan det aller meste styres trådløst.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 20.02.2018 - 17:11
  Bilde 314.jpg

  Glimt fra lokalhistorien

  T. Kilane Kolonial. Les mer i Historielagets årbok nr. 4 - 2014.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 20.02.2018 - 16:50

  Hvem vil du foreslå til bydelsutvalgets Hinnaprisen for 2017

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, har han, hun eller de har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2017.  

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 20.02.2018 - 10:33
  Daglig leder foran hovedhallen.JPG

  Rush Trampolinepark - endelig i Stavanger

  I januar åpnet Rush Trampolinepark sin nyeste, største og absolutt mest varierte trampolinepark på Forus.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 20.02.2018 - 10:28
  foto Martine.jpg

  Gausel bydelshus har fått ny fritidsleder

  Martine Bolognini erstatter Elsie Frugaard Steinsvik.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 19.02.2018 - 12:44
  IMG_13762.JPG

  Historisk finalesølv i Oslo

  Hinna Håndball J20 bidro sterkt til historisk finale sølv i Oslo Spektrum.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:39
  IMG_82701.JPG

  Svømmeglede på Gjøvik

  I september gikk Landsstevnet for utviklingshemmede av stabelen på Gjøvik. Madla Svømmeklubb dro avgårde med seks svømmere, én trener og spente foreldre.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken