Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 06.12.2017 kl. 09:21

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

   

  Aktiv Kickboxingklubb holder til på Kampsporthuset på Gausel

  Aktiv kickboxingklubb deltok i Scandinavian Open 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere. Sportslig ble det en helg med både opp og litt nedturer, men tross alt ble det 3 sølvmedaljer til vår lokale klubb.

  En ny kvinneidrett?

  Kickboxing ser ut til å være en voksende kvinneidrett i Norge i dag, Senest 11. november fikk vi en Norsk VM mester. Kristin Vollstad vant mot samme motstander som hun slo da hun vant EM i fjor. Forøvrig ble det sølv til Birgit Reitan Øksnes mens Olina-Karin Fossdal tok en bronse. Vår meriterte proffboksing verdensmester Cecilia Brækhus vant gull i kickboxing i 2003. Ingen av disse kommer fra Aktiv, men også innen det lokale miljøet jubler man nok for en norsk verdensmester.

  Klubben

  -Aktiv kickboxingklubb skal være en bred klubb. Vi satser både på barn, mosjonister og utøvere som deltar på konkurranser lokalt, regionalt, og nasjonalt nivå.

  Vårt fokusområde er et godt miljø for at medlemmene skal trives og utvikle seg. Miljøet skal preges av gjensidig respekt., forteller hovedtrener Eirik Carlsen

  Aktiv er kanskje nokså ukjent for det brede lag av våre lesere, Vi spør Petter Stålhane som har sent oss referat fra kampen i Scandinavian Open om hva klubben står for?

  -Aktiv kickboxingklubb er en veldig meritert klubb på nasjonalt nivå. Klubben har fostret mange norgesmestre og sammenlagtvinnere i norgescupen. Dette er takket være vår meget dyktige trener Eirik Carlsen, som har holdt på med kickboxing siden dens spede begynnelse i Norge på tidlig 80-tallet. Han har vært navet i Aktiv i alle år, og reist land og strand rundt på stevner, coachet og støttet opp rundt alle utøverne våre. En skikkelig ildsjel.

  Scandinavian Open

  Presentasjon av de syv utøvere som deltok:

  ·         Solveig Sandvik: Solveig er en meritert utøver på 21 år fra Stavanger.

  ·         Petter Stålhane: 33 år, bor i Sandnes, er trener for kickboxing ungdom på Kampsporthuset.

  ·         Erik Grindheim: 38 år, flere ganger norgesmester i kickboxing, og har lang bakgrunn fra karate.

  ·         Frida Johnsen: 15 år fra Stavanger, deltar på sitt 3. stevne. Innsatsvillig på treningen.

  ·         Marija Fosse: 26 år, bakgrunn fra boksing, aktiv utøver i både boksing og kickboksing, boksetrener ved Kampsporthuset

  ·         Zanyar Mesgari: Opprinnelig fra Iran, har trent sammen med oss i ca. et halvt år. Har vært aktiv utøver og gått flere kamper i Iran tidligere.

  ·         Tomas Zilinskas: 28 år fra Polen. Har trent sammen med oss i ca. to år.

   

  Sølvvinnerne i Scandinavian Open 

  Frida Johnsen. Når finalen, hun går sin beste kamp i karrieren og Får ut det potensialet vi har sett på trening. Møter en sterk motstander, men lander mange gode slag og spark. Alle, inkludert motstanderen, tror Frida har vunnet, men dommeren vil det annerledes. Uansett, et gjennombrudd for Frida, som tross tapet av gull, var strålende fornøyd.

  Erik Grindheim. Leverer igjen varene. Vinner 3 harde innledende kamper og når finale. Det blir en tett og jevn finale, men dessverre holder det ikke helt inn, og Erik ender opp med sølv.

  Zanyar Mesgari. Han møter en Polsk utøver i K1 finale. Får et kne i skrittet tidlig i 1. runde, og blir veldig preget av dette, og taper. Tross den tidlige skaden står han løpet ut. Det viser at han er tøff og tåler en støyt. En fortjent sølvmedalje.

  Resultatene for de 4 andre

  Tomas Zilinskas gjør en meget sterk debut, mot en av de beste i vektklassen. Går dessverre tom for energi på slutten og taper. Uansett, en imponerende prestasjon i sitt første stevne.

  Solveig Sandvik møter en motstander som øser ut slag og spark i et salig kaos, med null teknikk. Dette frustrerer Solveig, men hun går på og presser motstanderen med flere gode treffere. Vi tror Solveig har dratt i land seieren, men dessverre har dommeren gitt motstanderen betalt for kaoset, så det blir et ufortjent tap.

  Petter Stålhane har vært ute fra trening i lang tid grunnet skade i nakkeregionen, men prøver seg likevel. Det starter i et forrykende tempo mot en god motstander, men halvveis ut i 2. runde må Petter kaste inn håndkledet på grunn av skaden.

  Marija Fosse var ute etter revansj mot den hun uforståelig tapte for under NM. Hun går hardt ut og presser motstanderen mot tauene, og skal avslutte med et frontkick. Kommer for nære og treffer med kneet. Motstanderen går i gulvet og blir liggende. Alle oppfatter det som at kneet treffer magen, men motstanderen har et dypt kutt over øyet. Dermed stoppes kampen etter 13 sekunder. På grunn av den korte tiden og at man tror motstanderen ble kneet i hodet, blir kampen stående som; No Contest, altså intet resultat.

  Vi filmet kampen, og kan i ettertid se at Marija treffer med en knallhard høyre som skaper kuttet, hun skulle derfor hatt en seier. Men siden det ikke er video dømming kan ikke dommerpanelet gå tilbake på avgjørelsen.

  Kanskje er Kickboksing en idrett for tøffinger og vi gratulerer våre tøffinger med sølv medaljene.

  Er det noen tøffinger som har lyst til å prøve denne idretten kan de henvende seg på Kampspothust eller, kontakte Aktiv/Kampsportshuset på Facebook: https://www.facebook.com/Kampsporthuset/ 


   

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 17:09
  2000-06-08 03.24.442.jpg

  Integrate renewables: Lysende framtid med energi fra solen

  Det ligger et stort potensial i å fange energi fra sol og vind. Dette potensialet har Integrate Renewables på Forus tenkt å utnytte. Ikke bare i Norge, men på verdensbasis.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 04.12.2017 - 20:05
  Bilde 47.JPG

  O, jul med sin glede...

  Desember er en travel måned for de fleste. Vi skal rekke å vaske huset, kjøpe gaver, få skrevet årets julekort, bakt 7 slag og ikke minst pyntet til jul både ute og inne.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 04.12.2017 - 19:47
  2000-05-31 06.23.25.jpg

  Bydelsprofilen: Terje Vareberg (69)

  Terje Vareberg er fortsatt glad i å lære og forbereder seg nå på å bli pensjonist. Gradvis.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 17:01
  Bilde 133.JPG

  Privatmegleren

  Vi har en klar strategi: å samle de beste meglerne og gi dem de beste verktøy for lykkes med ditt boligsalg. Skal du selge boligen din bør du ikke legge den ut for salg før du har mottatt et tilbud fra en av våre eiendomsmeglere.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.12.2017 - 14:07
  Bilde 132.JPG

  Scandic Hotell Stavanger Forus

  Dette seks år gamle konferansehotellet som ble etablert som et nisjehotell for møter og konferanser rettet mot oljeindustrien på Forus har hatt noen vanskelige år etter at markedet endret seg ved nedgangen i oljevirksomheten.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 04.09.2017 - 17:15
  ivar sorteringsanlegg212.jpg

  Nytt sorteringsanlegg på Forus

  I 2019 skal IVARs sorteringsanlegg for restavfall, papir og plast være ferdig. Avfallssorteringsanlegget blir det første i verden med et anlegg for industriell produksjon av plastråstoff fra gjenvunnet plastavfall (vaske- og ekstruderingsanlegg), der hele prosessen utføres i én fabrikk.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2017 - 17:26

  Jåttå og Hinna historielag – Årbok 7

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2017 - 17:17

  Glimt fra lokalhistorien

  Den 19. september 1951 ble Forus yngre kvinneforening stiftet. Ett av formålene var «å samle inn midler til reising av bedehus på Forus».

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2017 - 18:24
  Bilde 141.jpg

  Gauseldronningen

  Er hun et vitnesbyrd om at byen vår er eldre enn kirken?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2017 - 18:19
  Bilde 138.JPG

  Sagaen om ein historikar og sagaskribent frå Hinna

  Sagaen om tannlege Edvard Eikill som ble historiker, forfatter og skribent.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:39
  IMG_82701.JPG

  Svømmeglede på Gjøvik

  I september gikk Landsstevnet for utviklingshemmede av stabelen på Gjøvik. Madla Svømmeklubb dro avgårde med seks svømmere, én trener og spente foreldre.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:21
  Bilde 1. Fellesbilde3.jpg

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 14:15
  HinnAvis startbilde (1)1.jpg

  Greit at vi ikke har naboen på maten

  Trygt, stor hage og kort vei til Sørmarka. Familien Mollan kan ikke tenke seg et bedre sted å bo. I følge levekårsundersøkelsen er de tydeligvis ikke alene om å tenke slik.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 14:05
  Hovedbilde_Thea 3mfb1.JPG

  Ny frisk i Jåttåvågen

  Ved første øyekast kan Jåttåvågen sikkert arte seg som betongkledd med logoer fra olje og finans. 

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:54
  Bilde 218.jpg

  En annerledes opplevelse

  Det er kanskje ikke så lett å tenke seg, når man står på Hinnaberget og skuer utover de glaserte takpannene som skinner i solen, men for bare en knapp mannsalder siden, om man hadde stått slik og kikket, ville nesten alt vært grønne enger.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:38
  Amalie_Hinnavis21.jpg

  Lite ungdomskriminalitet på Hinna

  Ifølge Stavanger kommunes levekårsundersøkelse er svært få barn og unge på Hinna involvert i kriminalitet. Bydelshuset og Natteravnene arbeider for at det skal forbli slik. 

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 14.05.2017 - 13:21
  EMbo1.jpg

  Et trygt og godt hjem

  EMbo Stavanger er Stavanger kommunes botiltak for enslige mindreårige flyktninger som har fått opphold. En av avdelingene ligger på Hinna. 

  » Les hele saken