Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 06.12.2017 kl. 09:21

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

   

  Aktiv Kickboxingklubb holder til på Kampsporthuset på Gausel

  Aktiv kickboxingklubb deltok i Scandinavian Open 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere. Sportslig ble det en helg med både opp og litt nedturer, men tross alt ble det 3 sølvmedaljer til vår lokale klubb.

  En ny kvinneidrett?

  Kickboxing ser ut til å være en voksende kvinneidrett i Norge i dag, Senest 11. november fikk vi en Norsk VM mester. Kristin Vollstad vant mot samme motstander som hun slo da hun vant EM i fjor. Forøvrig ble det sølv til Birgit Reitan Øksnes mens Olina-Karin Fossdal tok en bronse. Vår meriterte proffboksing verdensmester Cecilia Brækhus vant gull i kickboxing i 2003. Ingen av disse kommer fra Aktiv, men også innen det lokale miljøet jubler man nok for en norsk verdensmester.

  Klubben

  -Aktiv kickboxingklubb skal være en bred klubb. Vi satser både på barn, mosjonister og utøvere som deltar på konkurranser lokalt, regionalt, og nasjonalt nivå.

  Vårt fokusområde er et godt miljø for at medlemmene skal trives og utvikle seg. Miljøet skal preges av gjensidig respekt., forteller hovedtrener Eirik Carlsen

  Aktiv er kanskje nokså ukjent for det brede lag av våre lesere, Vi spør Petter Stålhane som har sent oss referat fra kampen i Scandinavian Open om hva klubben står for?

  -Aktiv kickboxingklubb er en veldig meritert klubb på nasjonalt nivå. Klubben har fostret mange norgesmestre og sammenlagtvinnere i norgescupen. Dette er takket være vår meget dyktige trener Eirik Carlsen, som har holdt på med kickboxing siden dens spede begynnelse i Norge på tidlig 80-tallet. Han har vært navet i Aktiv i alle år, og reist land og strand rundt på stevner, coachet og støttet opp rundt alle utøverne våre. En skikkelig ildsjel.

  Scandinavian Open

  Presentasjon av de syv utøvere som deltok:

  ·         Solveig Sandvik: Solveig er en meritert utøver på 21 år fra Stavanger.

  ·         Petter Stålhane: 33 år, bor i Sandnes, er trener for kickboxing ungdom på Kampsporthuset.

  ·         Erik Grindheim: 38 år, flere ganger norgesmester i kickboxing, og har lang bakgrunn fra karate.

  ·         Frida Johnsen: 15 år fra Stavanger, deltar på sitt 3. stevne. Innsatsvillig på treningen.

  ·         Marija Fosse: 26 år, bakgrunn fra boksing, aktiv utøver i både boksing og kickboksing, boksetrener ved Kampsporthuset

  ·         Zanyar Mesgari: Opprinnelig fra Iran, har trent sammen med oss i ca. et halvt år. Har vært aktiv utøver og gått flere kamper i Iran tidligere.

  ·         Tomas Zilinskas: 28 år fra Polen. Har trent sammen med oss i ca. to år.

   

  Sølvvinnerne i Scandinavian Open 

  Frida Johnsen. Når finalen, hun går sin beste kamp i karrieren og Får ut det potensialet vi har sett på trening. Møter en sterk motstander, men lander mange gode slag og spark. Alle, inkludert motstanderen, tror Frida har vunnet, men dommeren vil det annerledes. Uansett, et gjennombrudd for Frida, som tross tapet av gull, var strålende fornøyd.

  Erik Grindheim. Leverer igjen varene. Vinner 3 harde innledende kamper og når finale. Det blir en tett og jevn finale, men dessverre holder det ikke helt inn, og Erik ender opp med sølv.

  Zanyar Mesgari. Han møter en Polsk utøver i K1 finale. Får et kne i skrittet tidlig i 1. runde, og blir veldig preget av dette, og taper. Tross den tidlige skaden står han løpet ut. Det viser at han er tøff og tåler en støyt. En fortjent sølvmedalje.

  Resultatene for de 4 andre

  Tomas Zilinskas gjør en meget sterk debut, mot en av de beste i vektklassen. Går dessverre tom for energi på slutten og taper. Uansett, en imponerende prestasjon i sitt første stevne.

  Solveig Sandvik møter en motstander som øser ut slag og spark i et salig kaos, med null teknikk. Dette frustrerer Solveig, men hun går på og presser motstanderen med flere gode treffere. Vi tror Solveig har dratt i land seieren, men dessverre har dommeren gitt motstanderen betalt for kaoset, så det blir et ufortjent tap.

  Petter Stålhane har vært ute fra trening i lang tid grunnet skade i nakkeregionen, men prøver seg likevel. Det starter i et forrykende tempo mot en god motstander, men halvveis ut i 2. runde må Petter kaste inn håndkledet på grunn av skaden.

  Marija Fosse var ute etter revansj mot den hun uforståelig tapte for under NM. Hun går hardt ut og presser motstanderen mot tauene, og skal avslutte med et frontkick. Kommer for nære og treffer med kneet. Motstanderen går i gulvet og blir liggende. Alle oppfatter det som at kneet treffer magen, men motstanderen har et dypt kutt over øyet. Dermed stoppes kampen etter 13 sekunder. På grunn av den korte tiden og at man tror motstanderen ble kneet i hodet, blir kampen stående som; No Contest, altså intet resultat.

  Vi filmet kampen, og kan i ettertid se at Marija treffer med en knallhard høyre som skaper kuttet, hun skulle derfor hatt en seier. Men siden det ikke er video dømming kan ikke dommerpanelet gå tilbake på avgjørelsen.

  Kanskje er Kickboksing en idrett for tøffinger og vi gratulerer våre tøffinger med sølv medaljene.

  Er det noen tøffinger som har lyst til å prøve denne idretten kan de henvende seg på Kampspothust eller, kontakte Aktiv/Kampsportshuset på Facebook: https://www.facebook.com/Kampsporthuset/ 


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken