Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 06.12.2017 kl. 09:21

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

   

  Aktiv Kickboxingklubb holder til på Kampsporthuset på Gausel

  Aktiv kickboxingklubb deltok i Scandinavian Open 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere. Sportslig ble det en helg med både opp og litt nedturer, men tross alt ble det 3 sølvmedaljer til vår lokale klubb.

  En ny kvinneidrett?

  Kickboxing ser ut til å være en voksende kvinneidrett i Norge i dag, Senest 11. november fikk vi en Norsk VM mester. Kristin Vollstad vant mot samme motstander som hun slo da hun vant EM i fjor. Forøvrig ble det sølv til Birgit Reitan Øksnes mens Olina-Karin Fossdal tok en bronse. Vår meriterte proffboksing verdensmester Cecilia Brækhus vant gull i kickboxing i 2003. Ingen av disse kommer fra Aktiv, men også innen det lokale miljøet jubler man nok for en norsk verdensmester.

  Klubben

  -Aktiv kickboxingklubb skal være en bred klubb. Vi satser både på barn, mosjonister og utøvere som deltar på konkurranser lokalt, regionalt, og nasjonalt nivå.

  Vårt fokusområde er et godt miljø for at medlemmene skal trives og utvikle seg. Miljøet skal preges av gjensidig respekt., forteller hovedtrener Eirik Carlsen

  Aktiv er kanskje nokså ukjent for det brede lag av våre lesere, Vi spør Petter Stålhane som har sent oss referat fra kampen i Scandinavian Open om hva klubben står for?

  -Aktiv kickboxingklubb er en veldig meritert klubb på nasjonalt nivå. Klubben har fostret mange norgesmestre og sammenlagtvinnere i norgescupen. Dette er takket være vår meget dyktige trener Eirik Carlsen, som har holdt på med kickboxing siden dens spede begynnelse i Norge på tidlig 80-tallet. Han har vært navet i Aktiv i alle år, og reist land og strand rundt på stevner, coachet og støttet opp rundt alle utøverne våre. En skikkelig ildsjel.

  Scandinavian Open

  Presentasjon av de syv utøvere som deltok:

  ·         Solveig Sandvik: Solveig er en meritert utøver på 21 år fra Stavanger.

  ·         Petter Stålhane: 33 år, bor i Sandnes, er trener for kickboxing ungdom på Kampsporthuset.

  ·         Erik Grindheim: 38 år, flere ganger norgesmester i kickboxing, og har lang bakgrunn fra karate.

  ·         Frida Johnsen: 15 år fra Stavanger, deltar på sitt 3. stevne. Innsatsvillig på treningen.

  ·         Marija Fosse: 26 år, bakgrunn fra boksing, aktiv utøver i både boksing og kickboksing, boksetrener ved Kampsporthuset

  ·         Zanyar Mesgari: Opprinnelig fra Iran, har trent sammen med oss i ca. et halvt år. Har vært aktiv utøver og gått flere kamper i Iran tidligere.

  ·         Tomas Zilinskas: 28 år fra Polen. Har trent sammen med oss i ca. to år.

   

  Sølvvinnerne i Scandinavian Open 

  Frida Johnsen. Når finalen, hun går sin beste kamp i karrieren og Får ut det potensialet vi har sett på trening. Møter en sterk motstander, men lander mange gode slag og spark. Alle, inkludert motstanderen, tror Frida har vunnet, men dommeren vil det annerledes. Uansett, et gjennombrudd for Frida, som tross tapet av gull, var strålende fornøyd.

  Erik Grindheim. Leverer igjen varene. Vinner 3 harde innledende kamper og når finale. Det blir en tett og jevn finale, men dessverre holder det ikke helt inn, og Erik ender opp med sølv.

  Zanyar Mesgari. Han møter en Polsk utøver i K1 finale. Får et kne i skrittet tidlig i 1. runde, og blir veldig preget av dette, og taper. Tross den tidlige skaden står han løpet ut. Det viser at han er tøff og tåler en støyt. En fortjent sølvmedalje.

  Resultatene for de 4 andre

  Tomas Zilinskas gjør en meget sterk debut, mot en av de beste i vektklassen. Går dessverre tom for energi på slutten og taper. Uansett, en imponerende prestasjon i sitt første stevne.

  Solveig Sandvik møter en motstander som øser ut slag og spark i et salig kaos, med null teknikk. Dette frustrerer Solveig, men hun går på og presser motstanderen med flere gode treffere. Vi tror Solveig har dratt i land seieren, men dessverre har dommeren gitt motstanderen betalt for kaoset, så det blir et ufortjent tap.

  Petter Stålhane har vært ute fra trening i lang tid grunnet skade i nakkeregionen, men prøver seg likevel. Det starter i et forrykende tempo mot en god motstander, men halvveis ut i 2. runde må Petter kaste inn håndkledet på grunn av skaden.

  Marija Fosse var ute etter revansj mot den hun uforståelig tapte for under NM. Hun går hardt ut og presser motstanderen mot tauene, og skal avslutte med et frontkick. Kommer for nære og treffer med kneet. Motstanderen går i gulvet og blir liggende. Alle oppfatter det som at kneet treffer magen, men motstanderen har et dypt kutt over øyet. Dermed stoppes kampen etter 13 sekunder. På grunn av den korte tiden og at man tror motstanderen ble kneet i hodet, blir kampen stående som; No Contest, altså intet resultat.

  Vi filmet kampen, og kan i ettertid se at Marija treffer med en knallhard høyre som skaper kuttet, hun skulle derfor hatt en seier. Men siden det ikke er video dømming kan ikke dommerpanelet gå tilbake på avgjørelsen.

  Kanskje er Kickboksing en idrett for tøffinger og vi gratulerer våre tøffinger med sølv medaljene.

  Er det noen tøffinger som har lyst til å prøve denne idretten kan de henvende seg på Kampspothust eller, kontakte Aktiv/Kampsportshuset på Facebook: https://www.facebook.com/Kampsporthuset/ 


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken