Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 06.12.2017 kl. 09:21

  Aktiv kickboxing - en ny kvinneidrett i Norge?

  Aktiv kickboxingklubb deltok i ScandinavianOpen 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere.

   

  Aktiv Kickboxingklubb holder til på Kampsporthuset på Gausel

  Aktiv kickboxingklubb deltok i Scandinavian Open 2017 i Bjølsenhallen, Oslo 13. – 14. oktober med 7 utøvere. Sportslig ble det en helg med både opp og litt nedturer, men tross alt ble det 3 sølvmedaljer til vår lokale klubb.

  En ny kvinneidrett?

  Kickboxing ser ut til å være en voksende kvinneidrett i Norge i dag, Senest 11. november fikk vi en Norsk VM mester. Kristin Vollstad vant mot samme motstander som hun slo da hun vant EM i fjor. Forøvrig ble det sølv til Birgit Reitan Øksnes mens Olina-Karin Fossdal tok en bronse. Vår meriterte proffboksing verdensmester Cecilia Brækhus vant gull i kickboxing i 2003. Ingen av disse kommer fra Aktiv, men også innen det lokale miljøet jubler man nok for en norsk verdensmester.

  Klubben

  -Aktiv kickboxingklubb skal være en bred klubb. Vi satser både på barn, mosjonister og utøvere som deltar på konkurranser lokalt, regionalt, og nasjonalt nivå.

  Vårt fokusområde er et godt miljø for at medlemmene skal trives og utvikle seg. Miljøet skal preges av gjensidig respekt., forteller hovedtrener Eirik Carlsen

  Aktiv er kanskje nokså ukjent for det brede lag av våre lesere, Vi spør Petter Stålhane som har sent oss referat fra kampen i Scandinavian Open om hva klubben står for?

  -Aktiv kickboxingklubb er en veldig meritert klubb på nasjonalt nivå. Klubben har fostret mange norgesmestre og sammenlagtvinnere i norgescupen. Dette er takket være vår meget dyktige trener Eirik Carlsen, som har holdt på med kickboxing siden dens spede begynnelse i Norge på tidlig 80-tallet. Han har vært navet i Aktiv i alle år, og reist land og strand rundt på stevner, coachet og støttet opp rundt alle utøverne våre. En skikkelig ildsjel.

  Scandinavian Open

  Presentasjon av de syv utøvere som deltok:

  ·         Solveig Sandvik: Solveig er en meritert utøver på 21 år fra Stavanger.

  ·         Petter Stålhane: 33 år, bor i Sandnes, er trener for kickboxing ungdom på Kampsporthuset.

  ·         Erik Grindheim: 38 år, flere ganger norgesmester i kickboxing, og har lang bakgrunn fra karate.

  ·         Frida Johnsen: 15 år fra Stavanger, deltar på sitt 3. stevne. Innsatsvillig på treningen.

  ·         Marija Fosse: 26 år, bakgrunn fra boksing, aktiv utøver i både boksing og kickboksing, boksetrener ved Kampsporthuset

  ·         Zanyar Mesgari: Opprinnelig fra Iran, har trent sammen med oss i ca. et halvt år. Har vært aktiv utøver og gått flere kamper i Iran tidligere.

  ·         Tomas Zilinskas: 28 år fra Polen. Har trent sammen med oss i ca. to år.

   

  Sølvvinnerne i Scandinavian Open 

  Frida Johnsen. Når finalen, hun går sin beste kamp i karrieren og Får ut det potensialet vi har sett på trening. Møter en sterk motstander, men lander mange gode slag og spark. Alle, inkludert motstanderen, tror Frida har vunnet, men dommeren vil det annerledes. Uansett, et gjennombrudd for Frida, som tross tapet av gull, var strålende fornøyd.

  Erik Grindheim. Leverer igjen varene. Vinner 3 harde innledende kamper og når finale. Det blir en tett og jevn finale, men dessverre holder det ikke helt inn, og Erik ender opp med sølv.

  Zanyar Mesgari. Han møter en Polsk utøver i K1 finale. Får et kne i skrittet tidlig i 1. runde, og blir veldig preget av dette, og taper. Tross den tidlige skaden står han løpet ut. Det viser at han er tøff og tåler en støyt. En fortjent sølvmedalje.

  Resultatene for de 4 andre

  Tomas Zilinskas gjør en meget sterk debut, mot en av de beste i vektklassen. Går dessverre tom for energi på slutten og taper. Uansett, en imponerende prestasjon i sitt første stevne.

  Solveig Sandvik møter en motstander som øser ut slag og spark i et salig kaos, med null teknikk. Dette frustrerer Solveig, men hun går på og presser motstanderen med flere gode treffere. Vi tror Solveig har dratt i land seieren, men dessverre har dommeren gitt motstanderen betalt for kaoset, så det blir et ufortjent tap.

  Petter Stålhane har vært ute fra trening i lang tid grunnet skade i nakkeregionen, men prøver seg likevel. Det starter i et forrykende tempo mot en god motstander, men halvveis ut i 2. runde må Petter kaste inn håndkledet på grunn av skaden.

  Marija Fosse var ute etter revansj mot den hun uforståelig tapte for under NM. Hun går hardt ut og presser motstanderen mot tauene, og skal avslutte med et frontkick. Kommer for nære og treffer med kneet. Motstanderen går i gulvet og blir liggende. Alle oppfatter det som at kneet treffer magen, men motstanderen har et dypt kutt over øyet. Dermed stoppes kampen etter 13 sekunder. På grunn av den korte tiden og at man tror motstanderen ble kneet i hodet, blir kampen stående som; No Contest, altså intet resultat.

  Vi filmet kampen, og kan i ettertid se at Marija treffer med en knallhard høyre som skaper kuttet, hun skulle derfor hatt en seier. Men siden det ikke er video dømming kan ikke dommerpanelet gå tilbake på avgjørelsen.

  Kanskje er Kickboksing en idrett for tøffinger og vi gratulerer våre tøffinger med sølv medaljene.

  Er det noen tøffinger som har lyst til å prøve denne idretten kan de henvende seg på Kampspothust eller, kontakte Aktiv/Kampsportshuset på Facebook: https://www.facebook.com/Kampsporthuset/ 


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken