Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 19.02.2018 kl. 11:15

  Kvaleberg - en hall full av spesialister

  Et trygt arbeidsmiljø der det utvikles og kvalifiseres arbeidstakere. En effektiv bedrift som trenger nye oppdrag og der drømmeoppdraget vil være å produsere for lager.

   

  Allservice avd. Kvaleberg på Forusstraen er en bedrift for de som har behov for varig tilrettelagt arbeid (VTA). Virksomheten er godkjent for 44 arbeidsplasser. Allservice AS eies av Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og flere av kommunene i distriktet. Det er NAV som tildeler VTA-plasser, og man må være kvalifisert for uføretrygd på forhånd.

  -Vi utfører arbeid som er knyttet til fremstilling av varer og tjenester med hovedvekt på plastpakking. Vi har et anlegg med høy kvalitet og stor kapasitet. I tillegg tilbyr vi konvoluttering, lettere monteringsarbeid, pakking, lagerhold og transport, forteller avdelingsleder Jan Økland. -Vi kjøpte nettopp Attendes maskinanlegg som kan ta store adresseringsoppdrag. Nå har vi tre maskiner og en kapasitet på opp mot 25.000 eksemplarer i timen.

  Ny versjon

  Helhetlig tenkning

  -I et trygt arbeidsmiljø skal vi utvikle og kvalifisere arbeidstakerne våre. Det er viktig at hver enkelt ansatt mestrer hele sin livssituasjon. Derfor er helhetlig tenkning et viktig utgangspunkt for å få mest mulig ut av et arbeid som gir livskvalitet, mener Økland. Han er bekymret for de lange ventelistene som de har over folk som ønsker seg et varig tilrettelagt arbeid. For mange vil alternativet være et kommunalt dagsenter.

  -Det snakkes mye om satsing på de svakeste, men det monner så lite at det opprettes 200 arbeidsplasser på landsbasis når ventelistene her i distriktet alene er på over 100 personer, sier han.

  Godt samarbeid med skolene

  Kvaleberg har et godt samarbeid med de videregående skolene i regionen. -Vi har elever fra videregående skoler i jobbpraksis, med tanke på fast jobb her når skolen er slutt. Vi har også som mål at flere av våre ansatte skal utplasseres i ordinære arbeidsplasser som tar imot arbeidstakere som har hatt sin opplæring hos oss, forteller Økland.

  Sammen på fritiden

  Det er viktig å sveise sammen de ansatte som kanskje i utgangspunktet har et lite sosialt nettverk. Jobben og kollegene betyr derfor veldig mye. -Hver tredje uke går vi på tur etter arbeidstid. Det er helt frivillig og handler om å gå tur et par timer i nærmiljøet. Da tar vi med oss termoser med suppe eller pølser og får oss litt trim, forteller Økland. -I tillegg har vi to store aktivitetsdager i året, pluss at vi reiser til julebyen i Egersund, baker julekaker og lager juledekorasjoner, går på julebord og drar på helgetur om våren. Da reiser vi fredag morgen og kommer hjem søndag kveld. De tre siste årene har vi være i Berlin, Oslo og London. I Berlin i fjor besøkte vi en VTA-bedrift med over 3000 ansatte. Det var veldig spennende, både for oss som var på besøk og for de som fikk besøk fra Norge, sier han.

  Trenger flere kunder

  -Det er viktig å få nye kunder og nye oppdrag. En viktig del av min jobb er å selge våre tjenester, sier Økland. -Vi gjør det meste innen manuelt arbeid; alt fra montasje og adressering til mer kompliserte oppgaver som installering av software i dataskap. Dataselskapene leveres til flytende enheter til havs. "Våre skap" står nå ombord i nærmere 2000 skip over hele verden. Dette er vi stolte av. I tillegg monterer vi senger og møbler for Flyktningeseksjonen i Stavanger kommune. Disse plasseres i leiligheter og boenheten for flyktninger. Det betyr å montere kommoder, sette bein på senger og skap. Vi har også en parkgruppe som utfører arbeid innen hage og anlegg. Det er ikke mange VTA-bedrifter som gjør så variert arbeid, sier han og legger til at drømmeoppdragetne er de som ikke haster; der vi kan få produsert til lager.

  -Vi skal ikke drive med overskudd, men skal tjene nok til å opprettholde driften. For å få arbeid her, må den ansatte på forhånd kvalifisere til uføretrygd. I tillegg til trygden får hver ansatt en liten bonuslønn.

  Ny versjon

  Ivar Ree limer bokstøtter på reklamemateriell.

  En stor gave

  -Jeg er leder for en fantastisk arbeidsplass. Jeg har tidligere erfaring fra mange år innen reklamebransjen og grafisk industri, og har i den anledning i mange år vært kunde hos Allservice. At jeg selv skulle komme til å jobbe her, hadde jeg aldri tenkt. Men denne jobben er virkelig en stor gave og helt fantastisk! Hver dag får du så ufattelig mye igjen i løpet av en arbeidsdag, sier en fornøyd Jan Økland, og legger til at som 63-åring håper han å få være i bedriften minst til han er sytti.

   

  Sakset fra www.nav.no:

  Hvem kan få VTA - varig tilrettelagt arbeid?

  Varig tilrettelagt arbeid kan være aktuelt for den som har, eller i nær framtid forventer å få innvilget uføretrygd og trenger spesiell tilrettelegging og oppfølging. Som deltaker i varig tilrettelagt arbeid er man arbeidstaker i helhold til arbeidsmiljøloven, og skal ha en arbeidskontrakt.

  Hva inneholder varig tilrettelagt arbeid?

  Arbeidet skal bidra til å utvikle ressursene gjennom tilrettelagt arbeid, og til å kvalifisere til vanlig jobb ved å produsere varer og tjenester. Man kan også få permisjon fra skjermet virksomhet for å prøve en vanlig arbeidsplass (hospitering). Formålet med hospitering er å legge til rette for en overgang fra skjermet til ordinær virksomhet. Man kan få permisjon for inntil seks måneder for å hospitere.

  Varighet

  Tiltaket er ikke tidsbegrenset. NAV skal likevel vurdere jevnlig om det kan være aktuelt med andre arbeidsrettede tiltak, utdanning eller ordinært arbeid.


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken