Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 19.02.2018 kl. 11:15

  Kvaleberg - en hall full av spesialister

  Et trygt arbeidsmiljø der det utvikles og kvalifiseres arbeidstakere. En effektiv bedrift som trenger nye oppdrag og der drømmeoppdraget vil være å produsere for lager.

   

  Allservice avd. Kvaleberg på Forusstraen er en bedrift for de som har behov for varig tilrettelagt arbeid (VTA). Virksomheten er godkjent for 44 arbeidsplasser. Allservice AS eies av Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og flere av kommunene i distriktet. Det er NAV som tildeler VTA-plasser, og man må være kvalifisert for uføretrygd på forhånd.

  -Vi utfører arbeid som er knyttet til fremstilling av varer og tjenester med hovedvekt på plastpakking. Vi har et anlegg med høy kvalitet og stor kapasitet. I tillegg tilbyr vi konvoluttering, lettere monteringsarbeid, pakking, lagerhold og transport, forteller avdelingsleder Jan Økland. -Vi kjøpte nettopp Attendes maskinanlegg som kan ta store adresseringsoppdrag. Nå har vi tre maskiner og en kapasitet på opp mot 25.000 eksemplarer i timen.

  Ny versjon

  Helhetlig tenkning

  -I et trygt arbeidsmiljø skal vi utvikle og kvalifisere arbeidstakerne våre. Det er viktig at hver enkelt ansatt mestrer hele sin livssituasjon. Derfor er helhetlig tenkning et viktig utgangspunkt for å få mest mulig ut av et arbeid som gir livskvalitet, mener Økland. Han er bekymret for de lange ventelistene som de har over folk som ønsker seg et varig tilrettelagt arbeid. For mange vil alternativet være et kommunalt dagsenter.

  -Det snakkes mye om satsing på de svakeste, men det monner så lite at det opprettes 200 arbeidsplasser på landsbasis når ventelistene her i distriktet alene er på over 100 personer, sier han.

  Godt samarbeid med skolene

  Kvaleberg har et godt samarbeid med de videregående skolene i regionen. -Vi har elever fra videregående skoler i jobbpraksis, med tanke på fast jobb her når skolen er slutt. Vi har også som mål at flere av våre ansatte skal utplasseres i ordinære arbeidsplasser som tar imot arbeidstakere som har hatt sin opplæring hos oss, forteller Økland.

  Sammen på fritiden

  Det er viktig å sveise sammen de ansatte som kanskje i utgangspunktet har et lite sosialt nettverk. Jobben og kollegene betyr derfor veldig mye. -Hver tredje uke går vi på tur etter arbeidstid. Det er helt frivillig og handler om å gå tur et par timer i nærmiljøet. Da tar vi med oss termoser med suppe eller pølser og får oss litt trim, forteller Økland. -I tillegg har vi to store aktivitetsdager i året, pluss at vi reiser til julebyen i Egersund, baker julekaker og lager juledekorasjoner, går på julebord og drar på helgetur om våren. Da reiser vi fredag morgen og kommer hjem søndag kveld. De tre siste årene har vi være i Berlin, Oslo og London. I Berlin i fjor besøkte vi en VTA-bedrift med over 3000 ansatte. Det var veldig spennende, både for oss som var på besøk og for de som fikk besøk fra Norge, sier han.

  Trenger flere kunder

  -Det er viktig å få nye kunder og nye oppdrag. En viktig del av min jobb er å selge våre tjenester, sier Økland. -Vi gjør det meste innen manuelt arbeid; alt fra montasje og adressering til mer kompliserte oppgaver som installering av software i dataskap. Dataselskapene leveres til flytende enheter til havs. "Våre skap" står nå ombord i nærmere 2000 skip over hele verden. Dette er vi stolte av. I tillegg monterer vi senger og møbler for Flyktningeseksjonen i Stavanger kommune. Disse plasseres i leiligheter og boenheten for flyktninger. Det betyr å montere kommoder, sette bein på senger og skap. Vi har også en parkgruppe som utfører arbeid innen hage og anlegg. Det er ikke mange VTA-bedrifter som gjør så variert arbeid, sier han og legger til at drømmeoppdragetne er de som ikke haster; der vi kan få produsert til lager.

  -Vi skal ikke drive med overskudd, men skal tjene nok til å opprettholde driften. For å få arbeid her, må den ansatte på forhånd kvalifisere til uføretrygd. I tillegg til trygden får hver ansatt en liten bonuslønn.

  Ny versjon

  Ivar Ree limer bokstøtter på reklamemateriell.

  En stor gave

  -Jeg er leder for en fantastisk arbeidsplass. Jeg har tidligere erfaring fra mange år innen reklamebransjen og grafisk industri, og har i den anledning i mange år vært kunde hos Allservice. At jeg selv skulle komme til å jobbe her, hadde jeg aldri tenkt. Men denne jobben er virkelig en stor gave og helt fantastisk! Hver dag får du så ufattelig mye igjen i løpet av en arbeidsdag, sier en fornøyd Jan Økland, og legger til at som 63-åring håper han å få være i bedriften minst til han er sytti.

   

  Sakset fra www.nav.no:

  Hvem kan få VTA - varig tilrettelagt arbeid?

  Varig tilrettelagt arbeid kan være aktuelt for den som har, eller i nær framtid forventer å få innvilget uføretrygd og trenger spesiell tilrettelegging og oppfølging. Som deltaker i varig tilrettelagt arbeid er man arbeidstaker i helhold til arbeidsmiljøloven, og skal ha en arbeidskontrakt.

  Hva inneholder varig tilrettelagt arbeid?

  Arbeidet skal bidra til å utvikle ressursene gjennom tilrettelagt arbeid, og til å kvalifisere til vanlig jobb ved å produsere varer og tjenester. Man kan også få permisjon fra skjermet virksomhet for å prøve en vanlig arbeidsplass (hospitering). Formålet med hospitering er å legge til rette for en overgang fra skjermet til ordinær virksomhet. Man kan få permisjon for inntil seks måneder for å hospitere.

  Varighet

  Tiltaket er ikke tidsbegrenset. NAV skal likevel vurdere jevnlig om det kan være aktuelt med andre arbeidsrettede tiltak, utdanning eller ordinært arbeid.


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken