Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 19.02.2018 kl. 11:15

  Kvaleberg - en hall full av spesialister

  Et trygt arbeidsmiljø der det utvikles og kvalifiseres arbeidstakere. En effektiv bedrift som trenger nye oppdrag og der drømmeoppdraget vil være å produsere for lager.

   

  Allservice avd. Kvaleberg på Forusstraen er en bedrift for de som har behov for varig tilrettelagt arbeid (VTA). Virksomheten er godkjent for 44 arbeidsplasser. Allservice AS eies av Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og flere av kommunene i distriktet. Det er NAV som tildeler VTA-plasser, og man må være kvalifisert for uføretrygd på forhånd.

  -Vi utfører arbeid som er knyttet til fremstilling av varer og tjenester med hovedvekt på plastpakking. Vi har et anlegg med høy kvalitet og stor kapasitet. I tillegg tilbyr vi konvoluttering, lettere monteringsarbeid, pakking, lagerhold og transport, forteller avdelingsleder Jan Økland. -Vi kjøpte nettopp Attendes maskinanlegg som kan ta store adresseringsoppdrag. Nå har vi tre maskiner og en kapasitet på opp mot 25.000 eksemplarer i timen.

  Ny versjon

  Helhetlig tenkning

  -I et trygt arbeidsmiljø skal vi utvikle og kvalifisere arbeidstakerne våre. Det er viktig at hver enkelt ansatt mestrer hele sin livssituasjon. Derfor er helhetlig tenkning et viktig utgangspunkt for å få mest mulig ut av et arbeid som gir livskvalitet, mener Økland. Han er bekymret for de lange ventelistene som de har over folk som ønsker seg et varig tilrettelagt arbeid. For mange vil alternativet være et kommunalt dagsenter.

  -Det snakkes mye om satsing på de svakeste, men det monner så lite at det opprettes 200 arbeidsplasser på landsbasis når ventelistene her i distriktet alene er på over 100 personer, sier han.

  Godt samarbeid med skolene

  Kvaleberg har et godt samarbeid med de videregående skolene i regionen. -Vi har elever fra videregående skoler i jobbpraksis, med tanke på fast jobb her når skolen er slutt. Vi har også som mål at flere av våre ansatte skal utplasseres i ordinære arbeidsplasser som tar imot arbeidstakere som har hatt sin opplæring hos oss, forteller Økland.

  Sammen på fritiden

  Det er viktig å sveise sammen de ansatte som kanskje i utgangspunktet har et lite sosialt nettverk. Jobben og kollegene betyr derfor veldig mye. -Hver tredje uke går vi på tur etter arbeidstid. Det er helt frivillig og handler om å gå tur et par timer i nærmiljøet. Da tar vi med oss termoser med suppe eller pølser og får oss litt trim, forteller Økland. -I tillegg har vi to store aktivitetsdager i året, pluss at vi reiser til julebyen i Egersund, baker julekaker og lager juledekorasjoner, går på julebord og drar på helgetur om våren. Da reiser vi fredag morgen og kommer hjem søndag kveld. De tre siste årene har vi være i Berlin, Oslo og London. I Berlin i fjor besøkte vi en VTA-bedrift med over 3000 ansatte. Det var veldig spennende, både for oss som var på besøk og for de som fikk besøk fra Norge, sier han.

  Trenger flere kunder

  -Det er viktig å få nye kunder og nye oppdrag. En viktig del av min jobb er å selge våre tjenester, sier Økland. -Vi gjør det meste innen manuelt arbeid; alt fra montasje og adressering til mer kompliserte oppgaver som installering av software i dataskap. Dataselskapene leveres til flytende enheter til havs. "Våre skap" står nå ombord i nærmere 2000 skip over hele verden. Dette er vi stolte av. I tillegg monterer vi senger og møbler for Flyktningeseksjonen i Stavanger kommune. Disse plasseres i leiligheter og boenheten for flyktninger. Det betyr å montere kommoder, sette bein på senger og skap. Vi har også en parkgruppe som utfører arbeid innen hage og anlegg. Det er ikke mange VTA-bedrifter som gjør så variert arbeid, sier han og legger til at drømmeoppdragetne er de som ikke haster; der vi kan få produsert til lager.

  -Vi skal ikke drive med overskudd, men skal tjene nok til å opprettholde driften. For å få arbeid her, må den ansatte på forhånd kvalifisere til uføretrygd. I tillegg til trygden får hver ansatt en liten bonuslønn.

  Ny versjon

  Ivar Ree limer bokstøtter på reklamemateriell.

  En stor gave

  -Jeg er leder for en fantastisk arbeidsplass. Jeg har tidligere erfaring fra mange år innen reklamebransjen og grafisk industri, og har i den anledning i mange år vært kunde hos Allservice. At jeg selv skulle komme til å jobbe her, hadde jeg aldri tenkt. Men denne jobben er virkelig en stor gave og helt fantastisk! Hver dag får du så ufattelig mye igjen i løpet av en arbeidsdag, sier en fornøyd Jan Økland, og legger til at som 63-åring håper han å få være i bedriften minst til han er sytti.

   

  Sakset fra www.nav.no:

  Hvem kan få VTA - varig tilrettelagt arbeid?

  Varig tilrettelagt arbeid kan være aktuelt for den som har, eller i nær framtid forventer å få innvilget uføretrygd og trenger spesiell tilrettelegging og oppfølging. Som deltaker i varig tilrettelagt arbeid er man arbeidstaker i helhold til arbeidsmiljøloven, og skal ha en arbeidskontrakt.

  Hva inneholder varig tilrettelagt arbeid?

  Arbeidet skal bidra til å utvikle ressursene gjennom tilrettelagt arbeid, og til å kvalifisere til vanlig jobb ved å produsere varer og tjenester. Man kan også få permisjon fra skjermet virksomhet for å prøve en vanlig arbeidsplass (hospitering). Formålet med hospitering er å legge til rette for en overgang fra skjermet til ordinær virksomhet. Man kan få permisjon for inntil seks måneder for å hospitere.

  Varighet

  Tiltaket er ikke tidsbegrenset. NAV skal likevel vurdere jevnlig om det kan være aktuelt med andre arbeidsrettede tiltak, utdanning eller ordinært arbeid.


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken