Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Hagespalten

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 20.02.2018 kl. 10:52

  Hagespalten: Februar i hagen

  Nå kan du starte arbeidet i hagen! I februar ser vi fram til lysere tider og gleder oss over små spirer som popper opp i hagen. Snøklokker, klosterklokker og krokus spretter opp av den kalde jorda, men ellers ser hagen ganske brun og kjedelig ut på denne tiden.

  Ønsker du å tjuvstarte våren litt kan du plante løkblomster i krukker nå, perleblomster, påskelilje og anemone får du nå i knopp klare til å settes i krukkene. Fyll krukken med vårløker og vårlyng og når de er avblomstret kan du sette dem ut i hagen så vil de komme opp igjen neste vår.

  Ønsker du å bruke noen timer i hagen på denne tid er det heldigvis en del ting som kan gjøres.

  Beskjæring av busker og trær er fint å gjøre nå før buskene får blader. Plommer, kirsebær, bjørk og lind er ‘blødere’, må beskjæres før det går sevje i treet. Prydbusker og bærbusker kan beskjæres både høst og vinter. Rosene skal du derimot vente med å beskjære til over påske. Fikk du ikke fjernet visne blader i høst er det og en smart ting å gjøre før våren kommer, visne blader er en yndet plass for sneglene.

  Når du nå er i gang med beskjæring og rydding så har jeg et lite tips for å få litt vårstemning i stua. Ta inn greiner av for eksempel Forsythia/Gullbusk eller prydkirsebær og driv fram blomster. Ingenting gir vel med vårstemning enn en vase med lyserosa kirsebærblomster?

  Slik gjør du:

  -          Klipp inn greiner, og skjær de på skrå i enden med en skarp kniv.

  -          Sett de i lunkent vann, og ikke for varmt.

  -          Skift vann ofte

  -          Fjern visne blomster etter hvert.

   

  Ny versjon

   

   Planlegging av årets grønnsaker og blomster som du skal så selv kan og begynne nå. Selv har jeg tenkt å utvide grønnsakshagen litt, og sitter nå og drømmer om ferske rødbeter gulerøtter fra egen hage.

  Blomsterert er en sommerblomst jeg alltid å ha, blomstene dufter helt fantastisk og den er lett å få til, selv for de som ikke har så grønne fingre. De trenger ikke sås før i april, men det er jo så koselig å sitte inne og drømme om en blomstrende og duftende hage nå når det er kaldt ute.

  Det er jo fremdeles litt tidlig å så grønnsaker, utenom chilli og tomat som bør sås nå, men du kan starte med å så litt Spirer inne i vinduskarmen. Spirer er små, sprø og næringsrike skudd som kan dyrkes innendørs hele året. Det er et stort utvalg i spirer, mine favoritter er brokkoli og rød reddik, som har en nydelig farge, og litt skarp smak.

  Det finnes mange fine dyrkingsbokser for spirene, men du kan og bruke andre ting. Jeg har dyrket brokkolispirer i søte kaffekopper jeg har arvet etter min mormor. Dekorativt og koselig. De små spirene kan brukes i salat eller på brødskiva, men og i varmretter til fisk og kjøtt. De spirer utrolig raskt og er derfor en hyggelig aktivitet å gjøre med barna.  

  ingressbilde

  Barnas dag

  Barn syns som regel det er kjekt å få bli med på både matlaging og hagearbeid. De er nysgjerrige og lurer ofte på hvordan ting blir til, derfor syns jeg det er så kjekt med det første arrangementet vi skal ha i hagesenteret nå i vår, nemlig Barnas dag.

  I år er temaet Grønnsakshagen, og vi får besøk av Veronica Steinsholt som vil vise barna hvordan man dyrker grønnsaker. Veronica bor selv på et lite småbruk på østlandet og har mye erfaring i dyrking av grønnsaker. Hun har  to barn som hun har med i hagen, og er utrolig entusiastisk og sprudlende. Jeg ønsker alle velkommen til arrangementet lørdag den 10.mars.

   

  Følg oss gjerne på Instagram – Brynesplanter for mer inspirasjon.


   

  Næringsliv

  Publisert 20.02.2018 - 11:19
  Slik ser det ute ned fra hullet.JPG

  Bjelland AS - vår «lokale» veibygger

  Byggearbeidene skal være ferdig i oktober, litt på etterskudd.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 11:37
  IMG_3182.jpg

  Z Energi - miljø- og energieffektivisering

  Z Energi holder til i Forusparken og driver med forskning og utprøving av bedre metoder for energi effektivisering. Dette er blitt mer aktuelt nå enn i tider da alt innen industrien på Forus gikk på skinner og energisparing var noe man ikke ofret en tanke.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 20.02.2018 - 10:52
  muscari3.JPG

  Hagespalten: Februar i hagen

  Nå kan du starte arbeidet i hagen! I februar ser vi fram til lysere tider og gleder oss over små spirer som popper opp i hagen. Snøklokker, klosterklokker og krokus spretter opp av den kalde jorda, men ellers ser hagen ganske brun og kjedelig ut på denne tiden.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 11:15
  DSC_01322.jpg

  Kvaleberg - en hall full av spesialister

  Et trygt arbeidsmiljø der det utvikles og kvalifiseres arbeidstakere. En effektiv bedrift som trenger nye oppdrag og der drømmeoppdraget vil være å produsere for lager.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 19.02.2018 - 10:31
  Salg og markedssjef, Gjermund Haugeneset til høyre og avdelingsleder for smart teknologi, Tor Haakon Totland.JPG

  Haga Bolig AS skal bruke Smarthusteknologi

  I et tregt boligmarked setter vi vår lit til smarthus. Vi legger inn en grunnpakke med "smarthusteknologi" i alle nye prosjekter, forteller salgs- og markedssjef, Gjermund Haugeneset og avdelingsleder for smart teknologi, Tor Haakon Totland, i Haga Bolig. I Hindalsveien 7 kan det aller meste styres trådløst.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 20.02.2018 - 17:11
  Bilde 314.jpg

  Glimt fra lokalhistorien

  T. Kilane Kolonial. Les mer i Historielagets årbok nr. 4 - 2014.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 20.02.2018 - 16:50

  Hvem vil du foreslå til bydelsutvalgets Hinnaprisen for 2017

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, har han, hun eller de har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2017.  

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 20.02.2018 - 10:33
  Daglig leder foran hovedhallen.JPG

  Rush Trampolinepark - endelig i Stavanger

  I januar åpnet Rush Trampolinepark sin nyeste, største og absolutt mest varierte trampolinepark på Forus.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 20.02.2018 - 10:28
  foto Martine.jpg

  Gausel bydelshus har fått ny fritidsleder

  Martine Bolognini erstatter Elsie Frugaard Steinsvik.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 19.02.2018 - 12:44
  IMG_13762.JPG

  Historisk finalesølv i Oslo

  Hinna Håndball J20 bidro sterkt til historisk finale sølv i Oslo Spektrum.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 06.12.2017 - 09:39
  IMG_82701.JPG

  Svømmeglede på Gjøvik

  I september gikk Landsstevnet for utviklingshemmede av stabelen på Gjøvik. Madla Svømmeklubb dro avgårde med seks svømmere, én trener og spente foreldre.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken