Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 20.02.2018 kl. 11:19

  Bjelland AS - vår «lokale» veibygger

  Byggearbeidene skal være ferdig i oktober, litt på etterskudd.

  Entreprenørfirmaet Bjelland AS hjemmehørende på Klepp ser ut til å ha blitt Hinna bydel sin egen vei bygger. Først bygget de den nye Auglandsbakken, så var det Grannesveien, deretter bygget de det vitale krysset i flere etasjer under veien utenfor Prixen. Nå har det siste året vi alle møtt disse profesjonelle veibyggerne i fornyelsen av Gamleveien.

  Vi møtte Kyrre Nilsen anleggs forman for dette prosjektet på Idun. Møtet med Kyrre er vårt forsøk på å komme litt ned under den nye veien.

  Før vi egentlig begynner må jeg får skryte litt av crewet ditt:  Vi som bor og kanskje ferdes lang denne veien forstår jo at det ikke er helt lett for dere og ha folk vassende gjennom anleggsområdet hele dagen. Vi naboene, alle jeg har snakket med er veldig fornøyd hvordan dere har tatt hensyn til lokalbefolkning.

  -Ja den er gjensidig, forteller Kyrre, vi er meget fornøyd hvordan alle rundt veien som er blitt berørt har taklet dette, enten vi har måtte legge inn midlertidig vann eller legge veien gjennom hagen deres. Særlig fornøyd er vi med samarbeidet med Hinna kirke, Idun og Hjelm foto, selvsagt tar vi hensyn til begravelser og store arrangementer i kirken.

  Vi har merket oss at dere støper en større støttemur med isoporisolasjon inni på nesten hele østsiden av veien.
  -Det er for å sikre at alt under veien skal forbli frostfritt, Det er viktig for å lage en vei som i prinsippet skal kunne vare i 100 år, da tenker jeg spesielt på det som ligger under veien, Her er alt regulert i faste avstander mellom avrenningsvann og kloakkvann. Vanntilførsel skal ligge på riktig plass i forhold til dette.

  Det ser ut til la dere tar dere av alt?

  Nei, bare nesten, vi har et par underentreprenører. De som støper støttemuren er SU Betong og de som har lagt naturstein er Borsheim. Men ellers er det meste oss selv. Vi har jo det meste av det vi trenger selv fra egne ressurser. Vi har eget pukkverk på Skuve, ved Ålgård, her lager vi all pukk, grus og singel vi trenger.

  For oss som ser dere arbeider er det slik at vi lurer på, Kan virkelig disse store maskinene som vi tror er vanlig gravemaskiner virkelig gjøre at mulig?

  Du har et poeng der, gravemaskiner er ikke lenge hva de var, i dag har alle egen toppmonderne computer. Denne er knyttet ti GPS, så når jeg forteller han som banker hullet til avløpet ned til riktig dybde for hvor avrenning systemet skal ligge trenger jeg kun å gi han en kote-anvisningen. Den setter han i computeren og maskinen stopper på riktig dybde. På samme måte legges det data inn i de maskinene vi legger pukk med. De buker GPS-data for og finn rett nivå.

  Hvordan ligger prosjektet an tidsmessig?

  Nå er vi faktisk nesten ferdig med Gamleveien mellom Grannesveien og Solliveien. Den er klar om et par uker, da legger vi på et siste lag asfalt før den overleveres til kommunen.

   Alt skal egentlig være ferdig i oktober og vi ligger litt på etterskudd.  Derfor er det dessverre slik at vi nå «banker nede i hullet» helt fra til kl.1900 hver kveld for å komme i mål på tiden.

  Til slutt, vi har lagt merke til at fra Solliveien og kirken har dere lagt ned noen rør av enorm dimensjon?

  Ja, dette er rør til fjernvarmesystemet, det ligger allerede I Auglandsbakken og de skal koples til gjennom det som gjenstår av Gamleveien. Så skal disse visstnok gå videre gjennom Solliveien og mot det nye sykehuset. Jeg har hørt at Solliveien også skal fornyes. Ikke slik at jeg vet noe konkret om dette, men jeg håper Bjelland finner det mulig å legge inn et anbud på den også. Det hadde vært flott å fullføre hele prosjektet her i Hinna omradet med samme mannskap.


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken