Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 20.02.2018 kl. 11:19

  Bjelland AS - vår «lokale» veibygger

  Byggearbeidene skal være ferdig i oktober, litt på etterskudd.

  Entreprenørfirmaet Bjelland AS hjemmehørende på Klepp ser ut til å ha blitt Hinna bydel sin egen vei bygger. Først bygget de den nye Auglandsbakken, så var det Grannesveien, deretter bygget de det vitale krysset i flere etasjer under veien utenfor Prixen. Nå har det siste året vi alle møtt disse profesjonelle veibyggerne i fornyelsen av Gamleveien.

  Vi møtte Kyrre Nilsen anleggs forman for dette prosjektet på Idun. Møtet med Kyrre er vårt forsøk på å komme litt ned under den nye veien.

  Før vi egentlig begynner må jeg får skryte litt av crewet ditt:  Vi som bor og kanskje ferdes lang denne veien forstår jo at det ikke er helt lett for dere og ha folk vassende gjennom anleggsområdet hele dagen. Vi naboene, alle jeg har snakket med er veldig fornøyd hvordan dere har tatt hensyn til lokalbefolkning.

  -Ja den er gjensidig, forteller Kyrre, vi er meget fornøyd hvordan alle rundt veien som er blitt berørt har taklet dette, enten vi har måtte legge inn midlertidig vann eller legge veien gjennom hagen deres. Særlig fornøyd er vi med samarbeidet med Hinna kirke, Idun og Hjelm foto, selvsagt tar vi hensyn til begravelser og store arrangementer i kirken.

  Vi har merket oss at dere støper en større støttemur med isoporisolasjon inni på nesten hele østsiden av veien.
  -Det er for å sikre at alt under veien skal forbli frostfritt, Det er viktig for å lage en vei som i prinsippet skal kunne vare i 100 år, da tenker jeg spesielt på det som ligger under veien, Her er alt regulert i faste avstander mellom avrenningsvann og kloakkvann. Vanntilførsel skal ligge på riktig plass i forhold til dette.

  Det ser ut til la dere tar dere av alt?

  Nei, bare nesten, vi har et par underentreprenører. De som støper støttemuren er SU Betong og de som har lagt naturstein er Borsheim. Men ellers er det meste oss selv. Vi har jo det meste av det vi trenger selv fra egne ressurser. Vi har eget pukkverk på Skuve, ved Ålgård, her lager vi all pukk, grus og singel vi trenger.

  For oss som ser dere arbeider er det slik at vi lurer på, Kan virkelig disse store maskinene som vi tror er vanlig gravemaskiner virkelig gjøre at mulig?

  Du har et poeng der, gravemaskiner er ikke lenge hva de var, i dag har alle egen toppmonderne computer. Denne er knyttet ti GPS, så når jeg forteller han som banker hullet til avløpet ned til riktig dybde for hvor avrenning systemet skal ligge trenger jeg kun å gi han en kote-anvisningen. Den setter han i computeren og maskinen stopper på riktig dybde. På samme måte legges det data inn i de maskinene vi legger pukk med. De buker GPS-data for og finn rett nivå.

  Hvordan ligger prosjektet an tidsmessig?

  Nå er vi faktisk nesten ferdig med Gamleveien mellom Grannesveien og Solliveien. Den er klar om et par uker, da legger vi på et siste lag asfalt før den overleveres til kommunen.

   Alt skal egentlig være ferdig i oktober og vi ligger litt på etterskudd.  Derfor er det dessverre slik at vi nå «banker nede i hullet» helt fra til kl.1900 hver kveld for å komme i mål på tiden.

  Til slutt, vi har lagt merke til at fra Solliveien og kirken har dere lagt ned noen rør av enorm dimensjon?

  Ja, dette er rør til fjernvarmesystemet, det ligger allerede I Auglandsbakken og de skal koples til gjennom det som gjenstår av Gamleveien. Så skal disse visstnok gå videre gjennom Solliveien og mot det nye sykehuset. Jeg har hørt at Solliveien også skal fornyes. Ikke slik at jeg vet noe konkret om dette, men jeg håper Bjelland finner det mulig å legge inn et anbud på den også. Det hadde vært flott å fullføre hele prosjektet her i Hinna omradet med samme mannskap.


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken