Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 20.02.2018 kl. 11:19

  Bjelland AS - vår «lokale» veibygger

  Byggearbeidene skal være ferdig i oktober, litt på etterskudd.

  Entreprenørfirmaet Bjelland AS hjemmehørende på Klepp ser ut til å ha blitt Hinna bydel sin egen vei bygger. Først bygget de den nye Auglandsbakken, så var det Grannesveien, deretter bygget de det vitale krysset i flere etasjer under veien utenfor Prixen. Nå har det siste året vi alle møtt disse profesjonelle veibyggerne i fornyelsen av Gamleveien.

  Vi møtte Kyrre Nilsen anleggs forman for dette prosjektet på Idun. Møtet med Kyrre er vårt forsøk på å komme litt ned under den nye veien.

  Før vi egentlig begynner må jeg får skryte litt av crewet ditt:  Vi som bor og kanskje ferdes lang denne veien forstår jo at det ikke er helt lett for dere og ha folk vassende gjennom anleggsområdet hele dagen. Vi naboene, alle jeg har snakket med er veldig fornøyd hvordan dere har tatt hensyn til lokalbefolkning.

  -Ja den er gjensidig, forteller Kyrre, vi er meget fornøyd hvordan alle rundt veien som er blitt berørt har taklet dette, enten vi har måtte legge inn midlertidig vann eller legge veien gjennom hagen deres. Særlig fornøyd er vi med samarbeidet med Hinna kirke, Idun og Hjelm foto, selvsagt tar vi hensyn til begravelser og store arrangementer i kirken.

  Vi har merket oss at dere støper en større støttemur med isoporisolasjon inni på nesten hele østsiden av veien.
  -Det er for å sikre at alt under veien skal forbli frostfritt, Det er viktig for å lage en vei som i prinsippet skal kunne vare i 100 år, da tenker jeg spesielt på det som ligger under veien, Her er alt regulert i faste avstander mellom avrenningsvann og kloakkvann. Vanntilførsel skal ligge på riktig plass i forhold til dette.

  Det ser ut til la dere tar dere av alt?

  Nei, bare nesten, vi har et par underentreprenører. De som støper støttemuren er SU Betong og de som har lagt naturstein er Borsheim. Men ellers er det meste oss selv. Vi har jo det meste av det vi trenger selv fra egne ressurser. Vi har eget pukkverk på Skuve, ved Ålgård, her lager vi all pukk, grus og singel vi trenger.

  For oss som ser dere arbeider er det slik at vi lurer på, Kan virkelig disse store maskinene som vi tror er vanlig gravemaskiner virkelig gjøre at mulig?

  Du har et poeng der, gravemaskiner er ikke lenge hva de var, i dag har alle egen toppmonderne computer. Denne er knyttet ti GPS, så når jeg forteller han som banker hullet til avløpet ned til riktig dybde for hvor avrenning systemet skal ligge trenger jeg kun å gi han en kote-anvisningen. Den setter han i computeren og maskinen stopper på riktig dybde. På samme måte legges det data inn i de maskinene vi legger pukk med. De buker GPS-data for og finn rett nivå.

  Hvordan ligger prosjektet an tidsmessig?

  Nå er vi faktisk nesten ferdig med Gamleveien mellom Grannesveien og Solliveien. Den er klar om et par uker, da legger vi på et siste lag asfalt før den overleveres til kommunen.

   Alt skal egentlig være ferdig i oktober og vi ligger litt på etterskudd.  Derfor er det dessverre slik at vi nå «banker nede i hullet» helt fra til kl.1900 hver kveld for å komme i mål på tiden.

  Til slutt, vi har lagt merke til at fra Solliveien og kirken har dere lagt ned noen rør av enorm dimensjon?

  Ja, dette er rør til fjernvarmesystemet, det ligger allerede I Auglandsbakken og de skal koples til gjennom det som gjenstår av Gamleveien. Så skal disse visstnok gå videre gjennom Solliveien og mot det nye sykehuset. Jeg har hørt at Solliveien også skal fornyes. Ikke slik at jeg vet noe konkret om dette, men jeg håper Bjelland finner det mulig å legge inn et anbud på den også. Det hadde vært flott å fullføre hele prosjektet her i Hinna omradet med samme mannskap.


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken