Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 09:57

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  Jubileumsdagen

  -Blant annet blir det bruktsalg av maritime saker og ting som er relatert til båtlivet, fiskekonkurranse for barn, og selvsagt vanlig kafe salg fra klubbhuset. Jubileumsdagen avsluttes med en fjordtur for medlemmer og innbudte om kvelden med Nattrutens dronning M/S Sandnes, der ombord blir det selvsagt festmiddag mens vi seiler gjennom Ryfylkefjordene, forteller de to styremedlemmene.

  Båtforeningen

  Foreningens WEB side: http://www.jb-forening.no/ ønsker deg velkommen på følgende måte:

  «Velkommen til Jåttåvågen Båtforening. Foreningens formål er å arbeide for en god småbåthavn med et godt båtmiljø for medlemmene, spre kunnskap og interesse for båtbruk og sjøvett og ivareta medlemmenes interesser som båtbrukere overfor myndigheter og samfunn».

  -På denne side og på deres Facebook side: https://www.facebook.com/groups/135902383093676/about/ vil det komme ytterligere kunngjøringer om jubileumsprogrammet, forteller de to båtentusiastene. Her vil også «Historien om Jåttåvågen båtforening fra 1968 til 2018» et jubileumsskrift ført i pennen av Svein Olav Joakimsen bli lagt inn til jubileumsdagen.

  Båtforeningen er ansett som en av Norges beste, noen av adjektivene er følgende;

                  -Veldrevet

                  -God økonomi

                  -Tilfredsstiller alle HMS og sikkerhetsforskrifter

                  -Har statistikk over alle feil og mangler gjennom årene på avansert datasystem

                  -Tilfredsstiller alle miljøkrav til avrenning og rensing

  Dugnader

  -Vi har store dugnader to ganger i året, dette gjelder forefallende arbeid på anlegget vårt. Vi har folk som brenner for foreningen. Noen av disse er selvsagt våre «pensjonister» som møtes på torsdag hver uke i kafferommet oppe ved siden av havnekontoret. Her sitter historiene og latteren løst og ethvert verdens-, og lokalproblem kan bli løst, forteller Joakimsen og Schanche.

  Øket kapasitet større båter

  -Vi har lenge hatt egen stor Portelkran som kan «handle», ta på land/sjøsette «store båter» i motsetning til andre småbåthavner der de bruker å leie inn mobile kraner. Men, dagens og framtidens båter ser ut til å bli litt større enn de som seiler i dag så vi har planer om å fornye kranen til en større som kan ta opptil 25 tonn til neset år. En form for jubileumsgave til oss selv.

  Noe av det mest miljøskapende med båtlivet er jo nettopp det som forgår på land nå om våren; båtpussen. Man trenger fortsatt vasking og bunnsmurning, men nye båter er som nye biler, man kan ikke lenger mekke på maskineri og elektro, det meste er elektronisk styrt og krever ekspertise. Likevel er det alltid et yrende liv her i båthavnen om våren. Båtpussen er fortsatt den ene tradisjonelle aktivitet som skaper best samhold og miljø.

  Medlemmene

  Båtforeningen er en vital organisasjon med ca. 1100 medlemmer. Vital og Vital? hoved tyngden av medlemmene er «eldre» menn. Båtlivet, det å seile mellom holmer og skjær, har vært og er tradisjonelt en mannsdominert virksomhet. Verden er blitt slik i dag at skal man drive med båtsport må man ha både tid og penger. En egnet båt å dra på langtur med koste ikke så rent lite.  Her i vårt distrikt med et noe vått normalklima, selv sommerstid er nesten kravet at man trenger tak over hodet også i båten. Av disse årsaker er det derfor ikke uvanlig at de fleste båteiere er litt opp i årene, men vi har selvsagt også endel yngre medlemmer.  I hele vår region er det veldig vanskelig å få båtplass, hos oss har vi venteliste på 6 til 7 år, så det er kanskje en ide å melde seg inn i god til før man kjøper seg båt.

  I framtiden ser vi kanskje for oss endringer i båtlivet, som kan gjøre det lettere å leie enn å eie, akkurat som på bilfronten.

  Litt historikk

  Vi kan anbefale våre lesere og logge seg inn på; http://www.jb-forening.no/index.cfm?id=439511 dersom de ønsker å lese de historiske fakta om båtforeningens første 50 år. Vi gjengir bare en liten sterkt redigert smakebit.

  «Foreningens historie kan deles inn i tre epoker.

  Den første; fra stiftelsen i 1968 da foreningen skiftet navn fra Hinna og omegn båtlag til, Jåttåvågen båtforening. Da lå havnen bak en fyllingsmolo ved det som ble kalt «skitkaien» Antall båter var ca. 60 - 70, for det meste motorbåter på 20 - 24 fot. I 1971 startet byggingen av Ekofisktanken i et basseng ved siden av havnen. Båtforeningen fikk overta dette bassenget til båthavn.

  Den andre; allerede i 1972 kunne foreningen flytte båtene over i den nye havnen som kunne romme ca. 5 - 600 båter. Da NC ønsket å utvide sin virksomhet i 1991 trengte de området vi var tildelt. Det var greit for foreningen mot at kommunen/NC skaffet en tilsvarende havn i bydelen. Det skulle vise seg å bli litt vanskelig og flere alternativer ble utredet.  Tilslutt kom man til enighet og havnen skulle bli bygget på Klubben på Boganeset, der den ligger i dag.

  Den tredje; startet den 3. april 1992 da den nye havnen ble innviet av ordfører Tore Nordtun. Steinmoloen var 450 meter lang og det gikk med 6000 lastebillass. Men det utgjorde bare ca. 40% av massen. Resten, hele 160 000 kubikkmeter ble fraktet på lektere fra Rennfast utbyggingen.»

  Klubbhuset

  I 1991 overtok foreningen administrasjonsbygget til Botne og Forsand sandtak ved innkjøringen til havnen. Dette er i dag klubbhus og møtelokale for foreningen, og det leier vi også ut som selskapslokale.

  Medlem i KNBF

  -Jåttåvågen båtforening er medlem i Kongelig Norsk Båtforening og Faglig råd for de kommunale småbåthavnene i Stavanger avslutter Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche.

  HINNAvis ønsker båtforeningen til lykke med 50 års jubileet den 16 juni.

   

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken