Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 09:57

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  Jubileumsdagen

  -Blant annet blir det bruktsalg av maritime saker og ting som er relatert til båtlivet, fiskekonkurranse for barn, og selvsagt vanlig kafe salg fra klubbhuset. Jubileumsdagen avsluttes med en fjordtur for medlemmer og innbudte om kvelden med Nattrutens dronning M/S Sandnes, der ombord blir det selvsagt festmiddag mens vi seiler gjennom Ryfylkefjordene, forteller de to styremedlemmene.

  Båtforeningen

  Foreningens WEB side: http://www.jb-forening.no/ ønsker deg velkommen på følgende måte:

  «Velkommen til Jåttåvågen Båtforening. Foreningens formål er å arbeide for en god småbåthavn med et godt båtmiljø for medlemmene, spre kunnskap og interesse for båtbruk og sjøvett og ivareta medlemmenes interesser som båtbrukere overfor myndigheter og samfunn».

  -På denne side og på deres Facebook side: https://www.facebook.com/groups/135902383093676/about/ vil det komme ytterligere kunngjøringer om jubileumsprogrammet, forteller de to båtentusiastene. Her vil også «Historien om Jåttåvågen båtforening fra 1968 til 2018» et jubileumsskrift ført i pennen av Svein Olav Joakimsen bli lagt inn til jubileumsdagen.

  Båtforeningen er ansett som en av Norges beste, noen av adjektivene er følgende;

                  -Veldrevet

                  -God økonomi

                  -Tilfredsstiller alle HMS og sikkerhetsforskrifter

                  -Har statistikk over alle feil og mangler gjennom årene på avansert datasystem

                  -Tilfredsstiller alle miljøkrav til avrenning og rensing

  Dugnader

  -Vi har store dugnader to ganger i året, dette gjelder forefallende arbeid på anlegget vårt. Vi har folk som brenner for foreningen. Noen av disse er selvsagt våre «pensjonister» som møtes på torsdag hver uke i kafferommet oppe ved siden av havnekontoret. Her sitter historiene og latteren løst og ethvert verdens-, og lokalproblem kan bli løst, forteller Joakimsen og Schanche.

  Øket kapasitet større båter

  -Vi har lenge hatt egen stor Portelkran som kan «handle», ta på land/sjøsette «store båter» i motsetning til andre småbåthavner der de bruker å leie inn mobile kraner. Men, dagens og framtidens båter ser ut til å bli litt større enn de som seiler i dag så vi har planer om å fornye kranen til en større som kan ta opptil 25 tonn til neset år. En form for jubileumsgave til oss selv.

  Noe av det mest miljøskapende med båtlivet er jo nettopp det som forgår på land nå om våren; båtpussen. Man trenger fortsatt vasking og bunnsmurning, men nye båter er som nye biler, man kan ikke lenger mekke på maskineri og elektro, det meste er elektronisk styrt og krever ekspertise. Likevel er det alltid et yrende liv her i båthavnen om våren. Båtpussen er fortsatt den ene tradisjonelle aktivitet som skaper best samhold og miljø.

  Medlemmene

  Båtforeningen er en vital organisasjon med ca. 1100 medlemmer. Vital og Vital? hoved tyngden av medlemmene er «eldre» menn. Båtlivet, det å seile mellom holmer og skjær, har vært og er tradisjonelt en mannsdominert virksomhet. Verden er blitt slik i dag at skal man drive med båtsport må man ha både tid og penger. En egnet båt å dra på langtur med koste ikke så rent lite.  Her i vårt distrikt med et noe vått normalklima, selv sommerstid er nesten kravet at man trenger tak over hodet også i båten. Av disse årsaker er det derfor ikke uvanlig at de fleste båteiere er litt opp i årene, men vi har selvsagt også endel yngre medlemmer.  I hele vår region er det veldig vanskelig å få båtplass, hos oss har vi venteliste på 6 til 7 år, så det er kanskje en ide å melde seg inn i god til før man kjøper seg båt.

  I framtiden ser vi kanskje for oss endringer i båtlivet, som kan gjøre det lettere å leie enn å eie, akkurat som på bilfronten.

  Litt historikk

  Vi kan anbefale våre lesere og logge seg inn på; http://www.jb-forening.no/index.cfm?id=439511 dersom de ønsker å lese de historiske fakta om båtforeningens første 50 år. Vi gjengir bare en liten sterkt redigert smakebit.

  «Foreningens historie kan deles inn i tre epoker.

  Den første; fra stiftelsen i 1968 da foreningen skiftet navn fra Hinna og omegn båtlag til, Jåttåvågen båtforening. Da lå havnen bak en fyllingsmolo ved det som ble kalt «skitkaien» Antall båter var ca. 60 - 70, for det meste motorbåter på 20 - 24 fot. I 1971 startet byggingen av Ekofisktanken i et basseng ved siden av havnen. Båtforeningen fikk overta dette bassenget til båthavn.

  Den andre; allerede i 1972 kunne foreningen flytte båtene over i den nye havnen som kunne romme ca. 5 - 600 båter. Da NC ønsket å utvide sin virksomhet i 1991 trengte de området vi var tildelt. Det var greit for foreningen mot at kommunen/NC skaffet en tilsvarende havn i bydelen. Det skulle vise seg å bli litt vanskelig og flere alternativer ble utredet.  Tilslutt kom man til enighet og havnen skulle bli bygget på Klubben på Boganeset, der den ligger i dag.

  Den tredje; startet den 3. april 1992 da den nye havnen ble innviet av ordfører Tore Nordtun. Steinmoloen var 450 meter lang og det gikk med 6000 lastebillass. Men det utgjorde bare ca. 40% av massen. Resten, hele 160 000 kubikkmeter ble fraktet på lektere fra Rennfast utbyggingen.»

  Klubbhuset

  I 1991 overtok foreningen administrasjonsbygget til Botne og Forsand sandtak ved innkjøringen til havnen. Dette er i dag klubbhus og møtelokale for foreningen, og det leier vi også ut som selskapslokale.

  Medlem i KNBF

  -Jåttåvågen båtforening er medlem i Kongelig Norsk Båtforening og Faglig råd for de kommunale småbåthavnene i Stavanger avslutter Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche.

  HINNAvis ønsker båtforeningen til lykke med 50 års jubileet den 16 juni.

   

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken