Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 10:49

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

   

  HINNAvis har stilt Kolumbus en del spørsmål om vi kan se forbedringer i rutenettet i vår bydel med det første. Dette er hva selskapets nye Kommunikasjonssjef Grethe Skundberg svarte.  Dessuten lover hun «Vi kan gjerne ta en oppfølging ved en senere anledning»

  Planlegging

   -Når vi planlegger og administrerer kollektivtrafikk finnes det derfor noen prinsipper vi har valgt å følge, som skal gjøre det enklere å ta vanskelig valg.

  En  oversikt over disse prinsippene kan du lese mer om her: https://www.kolumbus.no/globalassets/articles/faktahefte-prinsipper-for-kollektivtrafikken-i-rogaland.pdf

  Hva betyr dette for oss som bor på Hinna?

  -For mange betyr det at de har buss tilgjengelig døgnet rundt ettersom rute 2 går mellom Tananger – Stavanger – Sandnes hele døgnet. For noen betyr det at det blir like raskt eller raskere å benytte seg av andre transportformer enn bilen. For noen betyr det at sykkel/el-sykkel blir mer aktuelt for korte reisestrekninger. For noen betyr det at det blir noe lenger å gå til holdeplassen, og for noen betyr det at bilen fortsatt er mest hensiktsmessig.

   Hva betyr det for Kolumbus?

  -Utfordringene med å nå målet er blant annet at kollektivtrafikken i dag ikke alltid har konkurransedyktig reisetid ettersom fremkommeligheten er for dårlig. Nye, spredte byområder krever nye tilbud, og gjør det vanskelig å optimalisere ressursutnyttelsen. Arealbruk, velstandsnivå og tilrettelegging for biltrafikken har over lang tid undergravet kollektivtrafikkens kundegrunnlag og konkurransefordeler. For å få til den ønskede utviklingen er det derfor politisk bestemt at en Bussvei på Nord-Jæren skal styrke fremkommeligheten for kollektivtrafikken på en måte som ikke er gjort tidligere. Denne endringen er så omfattende at den vil få konsekvenser for mange. Blant annet i form av endringer i infrastruktur og ruteplan.

  I juli 2016 gjorde Kolumbus rutejusteringer for å tilpasse seg fremtiden med både Jærbanen og Bussveien som ryggrad for transport i regionen vår. Bussveien utvikles fortløpende og skal etter planen stå ferdig i 2023.

  -Kolumbus er som sagt opptatt av at flest mulig skal få mulighet til å reise i regionen vår uten bil. Vi har derfor fått en utvidet rolle som mobilitetsselskap slik at vi kan se flere reisemåter i sammenheng. Kolumbus planlegger, tilrettelegger og samarbeider med andre offentlige og private aktører for at alle som bor i Rogaland skal få et så enkelt og sømløst tilbud som mulig når det gjelder både buss, båt, tog, sykkel og gåing. Dette gjelder også for Hinna bydel, men her gjenstår det fortsatt mer planlegging og politiske prosesser før vi kan gi et endelig svar på hvilket tilbud bydelen vil få. Vi setter pris på alle konstruktive tilbakemeldinger og vil ta de med oss i den videre planleggingsprosessen.

  -Som HINNAvis viser til har det skjedd store endringer i kollektivtrafikken de siste årene. Kolumbus har blant annet:

   

  • ·   I   I januar 2016 forenklet vi hele billett- og sonesystemet for buss i Rogaland. Vi gikk for eksempel fra å ha 136 til 5 soner.
  • ·         I juli 2016 gjorde vi en stor ruteendring på Nord-Jæren for å tilpasse rutene til den fremtidige Bussveien som skal stå ferdig i 2023. Her fikk vi flere døgnåpne ruter. Blant annet rute 2 som går langs FV 44 via Hinna til Sandnes.
  • ·         I juli 2016 fikk vi ca. 400 helt nye busser og Nordens største, miljøvennlige bussdepot.
  • ·         I 2016 lanserte vi bedriftsavtalen HjemJobbHjem for å tilby et bedre samarbeid med næringslivet.
  • ·         Kolumbus var først i Norge med elektriske busser, og får etter all sannsynlighet også Norges første selvkjørende buss i rute.
  • ·         I juni 2017 gikk vi fra å være et kollektivselskap med ansvar for buss og båt i Rogaland, til å bli Norges første mobilitetsselskap med ansvar for både buss, båt, tog, sykkel og gåing.
  • ·         I 2016 startet prøveprosjektet Forus Shuttle og vi blir nå de første i landet til å teste neste fase i trafikk på Forus. Lovverket har åpnet opp for å teste denne med sjåfør, men har ikke åpnet opp for å erstatte supplere enda.

   

  Forklare engasjere motivere

  -Det viktigste for Kolumbus er alltid kunden, og dersom vi lykkes med å forklare, motivere og engasjerer de som har mulighet til å reise uten bilen tror vi at det vil gjøre Rogaland til et bedre sted å leve. Vi tror at noen justeringer er nødvendige for at vi som region skal kunne fortsette å blomstre, at byene våre skal bli triveligere, og for at barna våre skal kunne fortsette å vokse opp i et like friskt og godt tilrettelagt miljø som det vi selv har hatt avslutter Grethe Skundberg.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken