Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 10:55

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

   

  -Nei, slik er det ikke, forteller Senterleder Berit Halvorsen, av 23 forskjellige aktiviteter som vi har pr i dag er det kun 2 som har en kristen profil og derfor tilknytning til kirken. Det er en Andaktsstund på ca. 15 minutter og samtalegruppen som kalles Hverdagstanker som vi arranger sammen med ansatte fra kirken hver 14. dag.

  En av de største aktivitetene akkurat nå er bridgespilling og i går hadde vi 42 deltakere. Bridgespilling generelt er den aktiviteten som samler flest personer i løpet av en uke akkurat nå.  

  Ideell frittstående organisasjon

  -Vi er en forening/lag av ideell karakter med et driftsbudsjett på ca. 1,9 millioner hvor ca. 30% tas inn på egen drift. Stavanger kommune støtter med et tilskudd på ca. 65%. Hinna Kirkes utvalg for diakoni og Hinnasenterets Pensjonistforening bidrar med de resterende 5%.

  Hinnasenterets styre har representanter fra Hinna Menighetsråd, Hinna Sanitetsforening, Hinna kirkes utvalg for diakoni, brukerne og de ansatte og Hinnasenteret driftes av de samme tre instansene.

  Hinnasenteret har 3 ansatte (totalt 2,75 årsverk). Det er Senterleder: Berit Halvorsen, Kontorfullmektig: Kirsten Thora Ydstebø og ikke minst kjøkkensjef: Jorunn Marie Vold.

  Riktig nok startet det hele ved åpningen i 1981 da med en klarere tilknytning til kirken via Hinna Kirkes stiftelse og Stavanger kommune ved at senteret ble bygget i direkte tilknytning til kirken.

  I dag er det slik at det er kun 2 av våre 23 aktiviteter som har tilknytning til kirken. Det er Hverdagstanker som arrangeres annen hver uke, og en 15 minutters andaktsstund i Kirkerommet hver onsdag, begge disse arrangeres i samarbeid med Hinna menighet.

  Mål slik de framstilles i egne statutter

  -Hinnasenteret har som oppgave å føre trygdede og eldre inn i et meningsfylt fellesskap, samt bringe dem praktisk hjelp og hygge gjennom et variert kurs-, og aktivitetstilbud. Vi tror at jo eldre man blir desto viktigere er det å tilhøre et eller flere sosiale nettverk slik at man ikke blir isolert. Det er viktig å kjenne tilhørighet, være savnet om man uteblir og bli sett når man er tilstede.  Hinnasenteret forsøker å danne slike nettverk. Vi ønsker å tilby eldre et aktivt liv. Når flere av våre besøkende forteller at de opplever senteret som deres andre hjem, opplever vi å lykkes med driften.

  Frivillige og frammøte

  -De fleste aktivitetene holdes i gang av frivillige pensjonister. De tar på seg oppgaver som ledelse og gjennomføring av fellesaktiviteter og gruppesammenkomster, dekking av bord, rydding av lokalene samt styrearbeid i to forskjellige grupperinger. På de travleste dagene har vi aktiviteter pågående i alle våre rom. Det sier kanskje litt om at det kan være folksomt her når jeg forteller at på en gjennomsnittlig aktiv uke kan vi ha 200 til 250 besøkende. Mange av de frammøtende er fra andre bydeler i Stavanger, men kan også komme fra Sola og Sandnes.

  Bevertning

  -Hver uke har vi det vi kaller Fredagskafe fra kl. 1100 til 1300. Her er vår utmerkede kjøkkensjef Jorunn en selvfølgelig drivkraft. Dessuten er det selvsagt mulig å kjøpe lunsj i forbindelse med alle våre aktiviteter. Prisene er ikke avskrekkende. Eksempelvis koster To halve påsmurte rundstykker, en kopp kaffe og noe søtt kr. 50,- per pers.

  Vi besøker kjøkkenet

  Der møter vi kjøkkensjefen Jorunn Marie Vold som snakker med en umiskjennelig Jærdialekt. Hun er i ferd med å overlevere kaker til Kari Agathe Lode. Fru Lode forsikrer oss om at hun utmerket godt kunne bakt selv, men at det er veldig kjekt og greit å bestille smørbrød eller Jorunns utsøkte kaker når man skal ha gjester.

  - Vi kan ta imot bestillinger på snitter og kaker dersom jeg har kapasitet til det, forteller Jorunn. Om du ønsker å bestille noe så vær ute i god tid, ellers er det ikke sikkert jeg har tid til å lage det.

  Suksessterten til Jorunn Marie Wold, kjøkkensjef på Hinnasenteret, kan anbefales på det sterkeste. Jeg fikk med meg en Budapestrull uten at det kan sees på som en «bestikkelse», den ble nøye prøvesmakt av min kones forening (7 kritiske damer) og gitt terningkast seks av alle.

  Kurstilbudet

  Hinnasenterets fullstendige program finner man på deres web side, https://www.hinnasenteret.no/ og det annonseres normalt på annet sted i vår avis.  Vi har snakket litt om kurs for Bridgespillerne, men ut fra progrannet deres ser vi at dere er stor på språkkurs?

   – Ja, alle spanskkurs er in, grunnen er vel at også eldre reiser mer enn før og Spania er jo et klart reisemål for mange. I tillegg har vi i vår tilbud om fransk og tysk kurs. Og dersom det er noen som ønsker å holde kurs på et annet språk kan vi kanskje få til det også.

  Aktiviteter og åpne arrangementer

  Her nevner vi kun noen: Hinnasenteret Pensjonistforening og deres gymnastikkgruppe, kunst og kulturgruppen, datagruppen, malergruppen, snekkerboden, vevegruppen, lesesirkel (planlagt fra høsten av), turgruppen og Hva har skjedd? - Nyhetsgruppe. Det er noe for enhver smak.Hinnasenteret arrangerer også turer i regi av Sverre Haga AS og sommerens tur går til Bornholm.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken