Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 10:55

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

   

  -Nei, slik er det ikke, forteller Senterleder Berit Halvorsen, av 23 forskjellige aktiviteter som vi har pr i dag er det kun 2 som har en kristen profil og derfor tilknytning til kirken. Det er en Andaktsstund på ca. 15 minutter og samtalegruppen som kalles Hverdagstanker som vi arranger sammen med ansatte fra kirken hver 14. dag.

  En av de største aktivitetene akkurat nå er bridgespilling og i går hadde vi 42 deltakere. Bridgespilling generelt er den aktiviteten som samler flest personer i løpet av en uke akkurat nå.  

  Ideell frittstående organisasjon

  -Vi er en forening/lag av ideell karakter med et driftsbudsjett på ca. 1,9 millioner hvor ca. 30% tas inn på egen drift. Stavanger kommune støtter med et tilskudd på ca. 65%. Hinna Kirkes utvalg for diakoni og Hinnasenterets Pensjonistforening bidrar med de resterende 5%.

  Hinnasenterets styre har representanter fra Hinna Menighetsråd, Hinna Sanitetsforening, Hinna kirkes utvalg for diakoni, brukerne og de ansatte og Hinnasenteret driftes av de samme tre instansene.

  Hinnasenteret har 3 ansatte (totalt 2,75 årsverk). Det er Senterleder: Berit Halvorsen, Kontorfullmektig: Kirsten Thora Ydstebø og ikke minst kjøkkensjef: Jorunn Marie Vold.

  Riktig nok startet det hele ved åpningen i 1981 da med en klarere tilknytning til kirken via Hinna Kirkes stiftelse og Stavanger kommune ved at senteret ble bygget i direkte tilknytning til kirken.

  I dag er det slik at det er kun 2 av våre 23 aktiviteter som har tilknytning til kirken. Det er Hverdagstanker som arrangeres annen hver uke, og en 15 minutters andaktsstund i Kirkerommet hver onsdag, begge disse arrangeres i samarbeid med Hinna menighet.

  Mål slik de framstilles i egne statutter

  -Hinnasenteret har som oppgave å føre trygdede og eldre inn i et meningsfylt fellesskap, samt bringe dem praktisk hjelp og hygge gjennom et variert kurs-, og aktivitetstilbud. Vi tror at jo eldre man blir desto viktigere er det å tilhøre et eller flere sosiale nettverk slik at man ikke blir isolert. Det er viktig å kjenne tilhørighet, være savnet om man uteblir og bli sett når man er tilstede.  Hinnasenteret forsøker å danne slike nettverk. Vi ønsker å tilby eldre et aktivt liv. Når flere av våre besøkende forteller at de opplever senteret som deres andre hjem, opplever vi å lykkes med driften.

  Frivillige og frammøte

  -De fleste aktivitetene holdes i gang av frivillige pensjonister. De tar på seg oppgaver som ledelse og gjennomføring av fellesaktiviteter og gruppesammenkomster, dekking av bord, rydding av lokalene samt styrearbeid i to forskjellige grupperinger. På de travleste dagene har vi aktiviteter pågående i alle våre rom. Det sier kanskje litt om at det kan være folksomt her når jeg forteller at på en gjennomsnittlig aktiv uke kan vi ha 200 til 250 besøkende. Mange av de frammøtende er fra andre bydeler i Stavanger, men kan også komme fra Sola og Sandnes.

  Bevertning

  -Hver uke har vi det vi kaller Fredagskafe fra kl. 1100 til 1300. Her er vår utmerkede kjøkkensjef Jorunn en selvfølgelig drivkraft. Dessuten er det selvsagt mulig å kjøpe lunsj i forbindelse med alle våre aktiviteter. Prisene er ikke avskrekkende. Eksempelvis koster To halve påsmurte rundstykker, en kopp kaffe og noe søtt kr. 50,- per pers.

  Vi besøker kjøkkenet

  Der møter vi kjøkkensjefen Jorunn Marie Vold som snakker med en umiskjennelig Jærdialekt. Hun er i ferd med å overlevere kaker til Kari Agathe Lode. Fru Lode forsikrer oss om at hun utmerket godt kunne bakt selv, men at det er veldig kjekt og greit å bestille smørbrød eller Jorunns utsøkte kaker når man skal ha gjester.

  - Vi kan ta imot bestillinger på snitter og kaker dersom jeg har kapasitet til det, forteller Jorunn. Om du ønsker å bestille noe så vær ute i god tid, ellers er det ikke sikkert jeg har tid til å lage det.

  Suksessterten til Jorunn Marie Wold, kjøkkensjef på Hinnasenteret, kan anbefales på det sterkeste. Jeg fikk med meg en Budapestrull uten at det kan sees på som en «bestikkelse», den ble nøye prøvesmakt av min kones forening (7 kritiske damer) og gitt terningkast seks av alle.

  Kurstilbudet

  Hinnasenterets fullstendige program finner man på deres web side, https://www.hinnasenteret.no/ og det annonseres normalt på annet sted i vår avis.  Vi har snakket litt om kurs for Bridgespillerne, men ut fra progrannet deres ser vi at dere er stor på språkkurs?

   – Ja, alle spanskkurs er in, grunnen er vel at også eldre reiser mer enn før og Spania er jo et klart reisemål for mange. I tillegg har vi i vår tilbud om fransk og tysk kurs. Og dersom det er noen som ønsker å holde kurs på et annet språk kan vi kanskje få til det også.

  Aktiviteter og åpne arrangementer

  Her nevner vi kun noen: Hinnasenteret Pensjonistforening og deres gymnastikkgruppe, kunst og kulturgruppen, datagruppen, malergruppen, snekkerboden, vevegruppen, lesesirkel (planlagt fra høsten av), turgruppen og Hva har skjedd? - Nyhetsgruppe. Det er noe for enhver smak.Hinnasenteret arrangerer også turer i regi av Sverre Haga AS og sommerens tur går til Bornholm.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 16.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 18.02.2019 - 13:23
  IMG_22532.jpg

  Tidlig vår i hagen

  Begynner det å krible i fingrene? Når sola først titter fram i februar og hagegleden igjen melder seg er det kjekt å få gjort litt ute.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 12:40
  DSC_0951.JPG

  Moderne gårdsdrift på Jåttå

  Torgeir Kinn driver gård på Jåttå og skal i 2019 levere 420.000 liter melk. Gården produserer strøm via solcellepaneler og melkerobot gjør bondelivet mer fleksibelt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 4 - I en campervan kan man selv velge utsikten fra soverommet.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2019 - 16:14
  DSC_57092.jpg

  Norges beste orienteringsløpere til Gausel!

  Lørdag 30. mars arrangerer Stavanger orienteringsklubb første dag av Sprintliga 2019 på Gausel.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken