Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 10:55

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

   

  -Nei, slik er det ikke, forteller Senterleder Berit Halvorsen, av 23 forskjellige aktiviteter som vi har pr i dag er det kun 2 som har en kristen profil og derfor tilknytning til kirken. Det er en Andaktsstund på ca. 15 minutter og samtalegruppen som kalles Hverdagstanker som vi arranger sammen med ansatte fra kirken hver 14. dag.

  En av de største aktivitetene akkurat nå er bridgespilling og i går hadde vi 42 deltakere. Bridgespilling generelt er den aktiviteten som samler flest personer i løpet av en uke akkurat nå.  

  Ideell frittstående organisasjon

  -Vi er en forening/lag av ideell karakter med et driftsbudsjett på ca. 1,9 millioner hvor ca. 30% tas inn på egen drift. Stavanger kommune støtter med et tilskudd på ca. 65%. Hinna Kirkes utvalg for diakoni og Hinnasenterets Pensjonistforening bidrar med de resterende 5%.

  Hinnasenterets styre har representanter fra Hinna Menighetsråd, Hinna Sanitetsforening, Hinna kirkes utvalg for diakoni, brukerne og de ansatte og Hinnasenteret driftes av de samme tre instansene.

  Hinnasenteret har 3 ansatte (totalt 2,75 årsverk). Det er Senterleder: Berit Halvorsen, Kontorfullmektig: Kirsten Thora Ydstebø og ikke minst kjøkkensjef: Jorunn Marie Vold.

  Riktig nok startet det hele ved åpningen i 1981 da med en klarere tilknytning til kirken via Hinna Kirkes stiftelse og Stavanger kommune ved at senteret ble bygget i direkte tilknytning til kirken.

  I dag er det slik at det er kun 2 av våre 23 aktiviteter som har tilknytning til kirken. Det er Hverdagstanker som arrangeres annen hver uke, og en 15 minutters andaktsstund i Kirkerommet hver onsdag, begge disse arrangeres i samarbeid med Hinna menighet.

  Mål slik de framstilles i egne statutter

  -Hinnasenteret har som oppgave å føre trygdede og eldre inn i et meningsfylt fellesskap, samt bringe dem praktisk hjelp og hygge gjennom et variert kurs-, og aktivitetstilbud. Vi tror at jo eldre man blir desto viktigere er det å tilhøre et eller flere sosiale nettverk slik at man ikke blir isolert. Det er viktig å kjenne tilhørighet, være savnet om man uteblir og bli sett når man er tilstede.  Hinnasenteret forsøker å danne slike nettverk. Vi ønsker å tilby eldre et aktivt liv. Når flere av våre besøkende forteller at de opplever senteret som deres andre hjem, opplever vi å lykkes med driften.

  Frivillige og frammøte

  -De fleste aktivitetene holdes i gang av frivillige pensjonister. De tar på seg oppgaver som ledelse og gjennomføring av fellesaktiviteter og gruppesammenkomster, dekking av bord, rydding av lokalene samt styrearbeid i to forskjellige grupperinger. På de travleste dagene har vi aktiviteter pågående i alle våre rom. Det sier kanskje litt om at det kan være folksomt her når jeg forteller at på en gjennomsnittlig aktiv uke kan vi ha 200 til 250 besøkende. Mange av de frammøtende er fra andre bydeler i Stavanger, men kan også komme fra Sola og Sandnes.

  Bevertning

  -Hver uke har vi det vi kaller Fredagskafe fra kl. 1100 til 1300. Her er vår utmerkede kjøkkensjef Jorunn en selvfølgelig drivkraft. Dessuten er det selvsagt mulig å kjøpe lunsj i forbindelse med alle våre aktiviteter. Prisene er ikke avskrekkende. Eksempelvis koster To halve påsmurte rundstykker, en kopp kaffe og noe søtt kr. 50,- per pers.

  Vi besøker kjøkkenet

  Der møter vi kjøkkensjefen Jorunn Marie Vold som snakker med en umiskjennelig Jærdialekt. Hun er i ferd med å overlevere kaker til Kari Agathe Lode. Fru Lode forsikrer oss om at hun utmerket godt kunne bakt selv, men at det er veldig kjekt og greit å bestille smørbrød eller Jorunns utsøkte kaker når man skal ha gjester.

  - Vi kan ta imot bestillinger på snitter og kaker dersom jeg har kapasitet til det, forteller Jorunn. Om du ønsker å bestille noe så vær ute i god tid, ellers er det ikke sikkert jeg har tid til å lage det.

  Suksessterten til Jorunn Marie Wold, kjøkkensjef på Hinnasenteret, kan anbefales på det sterkeste. Jeg fikk med meg en Budapestrull uten at det kan sees på som en «bestikkelse», den ble nøye prøvesmakt av min kones forening (7 kritiske damer) og gitt terningkast seks av alle.

  Kurstilbudet

  Hinnasenterets fullstendige program finner man på deres web side, https://www.hinnasenteret.no/ og det annonseres normalt på annet sted i vår avis.  Vi har snakket litt om kurs for Bridgespillerne, men ut fra progrannet deres ser vi at dere er stor på språkkurs?

   – Ja, alle spanskkurs er in, grunnen er vel at også eldre reiser mer enn før og Spania er jo et klart reisemål for mange. I tillegg har vi i vår tilbud om fransk og tysk kurs. Og dersom det er noen som ønsker å holde kurs på et annet språk kan vi kanskje få til det også.

  Aktiviteter og åpne arrangementer

  Her nevner vi kun noen: Hinnasenteret Pensjonistforening og deres gymnastikkgruppe, kunst og kulturgruppen, datagruppen, malergruppen, snekkerboden, vevegruppen, lesesirkel (planlagt fra høsten av), turgruppen og Hva har skjedd? - Nyhetsgruppe. Det er noe for enhver smak.Hinnasenteret arrangerer også turer i regi av Sverre Haga AS og sommerens tur går til Bornholm.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:02
  Grethe SH.jpg

  Bydelspolitiker: Grethe Eriksen (H)

  Grethe Eriksen har vært politisk aktiv siden lokalvalget i 2003, og har i alle år vært i Hinna bydelsutvalg, en periode i Innvandrerrådet, vært fast medlem av Kommunalstyret for byutvikling og vara til bystyret i flere perioder. Nå trekker hun seg til høsten, og pensjonerer seg i april som 62-åring.

  » Les hele saken