Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 10:59

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

   

  Om Ramirent

  Konsernet har sitt hovedkontor i Helsinki Finland og derfor er slagordet internasjonalt; Ramirent More Than Machines. -Vi er en ledende leverandør av utleieutstyr. Vi kombinerer det beste av utstyr med service og kunnskap. Vi hjelper til med å finne til løsninger som forenkler virksomheten for våre kunder. Vi samarbeider med et bredt spekter av kunder, men hovedtyngden finner man innen bygg og anlegg. Også annen industri, verft og offentlig sektor er godt representert. I tillegg er det selvfølgelig en lang, lang rekke private kunder som bruker våre tjenester året rundt.

  Plasseringen her på Gausel er utmerket, vi er ikke eier vi leier, også. Her er det kort vei til alle kommunikasjonstilbud vi har store verksteds-, og lagringslokaliteter og stor parkering for tyngre utsyr utenfor bygget.

  Litt historikk

  Ramirent Norge har også norske aner. Her Selskapet het Bautas frem til i 2010. Bautas ble etablert 1. juni 1997 som et datterselskap av Veidekke AS. De solgte Bautas til Ramirent høsten 2002. Bautas ble beholdt som merkevare frem til 1. juni 2010, hvor navnet ble endret til Ramirent.  Året etter i 2011 ble Ramirent tildelt prisen for "Best Marketing Campaign of the Year" av European Rental Association for kampanjen rundt navneskiftet. Navneskiftet må ha vært særdeles vellykket.

  Visjon og misjon

  Fra Ramirents gode hjemmeside http://www.ramirent.no/default.aspx kan vi lese:

  Våre kjerneverdier er å være åpen, progressiv og engasjert.

  Vår visjon er å bli det ledende og mest progressive firmaet for utstyrsløsninger i Europa, samt å sette standarder for bransjeytelse og kundeservice.

  Vår misjon er å forenkle kundenes hverdag gjennom å levere dynamiske utleieløsninger.

  - Ja, det er ambisjoner og strekke seg etter, sier Solveig, men våre ansatte her på Gausel har høye kompetanse noe som gjør at vi fint lever opp til slagordet "More than machines", og serviceinnstillingen Let's solve it!

  Vi har folk her som kjenner markedet meget god og har arbeidet innen dette faget siden dets spede begynnelse. Ikke minst vi yter like god service til den lille privatmann som til våre største kunder. Ja noen ganger kanskje bedre. Det er faktisk ikke alltid slik at en privatmann vet nøyaktig hva som vil være det beste utstyr å leie til en jobb. Våre folk er gode til å rettlede og anbefale rett utstyr til rett jobb.

  Produkter Sikkerhet HMS

  -Produktkompetanse er viktig for oss og for kundene våre. Vi forsøker, og jeg tror vi ligger helt fremst i løypa på å tilby topp moderne, sikkert og godt utstyr. Ikke minst er vi god på å vedlikeholde det utstyret vi leier ut. Verkstedet vårt er spesialister på dette så når man leier hos oss garanterer vi godt vedlikeholdt utstyr.

  Sikkerhetskurs

  -Arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgivere å sikre at alle arbeidstakere har riktig kompetanse og følger sikkerhetsreglene. Det man ikke tenker på er at kravet gjelder også for enkeltpersoner.

  -For alt arbeidsutstyr som anses særlig farlig, eller som krever særlig forsiktighet ved bruk, kreves dokumentert sikkerhetsopplæring. De fleste typer trucker, kraner og masseforflyttingsmaskiner skal dokumentert sikkerhetsopplæring gis.

  -Vi har utmerkede lokaler og er sertifisert for å drive nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon i sikker bruk av det utstyret vi leier ut. Man hører ofte i media når myndighetene har vært på kontroll at ikke all innleid arbeidskraft har den nødvendige kompetanse i HMS.

  -Det kan vi bøte på, Ramirentskolen tilbyr sertifiserte kurs i henhold til kravene. Fra Fallsikringskurs på 4 timer til for eksempel Truckfører kurs som går over flere dager.

  Hvorfor leie maskiner og utstyr Miljøprofil

  Regionsjef Vestlandet, Solveig Hellstrøm på Ramirent henledet også vår oppmerksomhet på at å leie maskiner og utstyr hos dem har en klar miljøprofil. Nedenfor finner du en oppramsing av stikkord hvorfor det er slik.

  Finansielle fordeler - God økonomi i å leie fremfor å eie

  ·         Sparte investeringskostnader

  ·         Ingen kostnader for vedlikehold / reparasjoner / årskontroller

  ·         Ingen kostnader for lagerplass

  ·         Reduserte personalkostnader i forbindelse med lagerhold / håndtering

  ·         Reduserte kostnader i forbindelse med lagerstyringssystemer

  ·         Du trenger ingen kjøretøy til transport av utstyret

  Utstyrs- og servicefordeler

  ·         Stor maskin- og utstyrspark å velge fra

  ·         Tilgjengelighet til det mest moderne utstyret

  ·         Nærhet og levering rett til byggeplass eller prosjekt

  Sikkerhetsfordeler

  ·         Sikkerhetssjekk av utstyr før hver leie

  ·         Alle regler og forskrifter i forhold til maskiner og utstyr er ivaretatt

  ·         Velholdt maskinpark hvor vedlikeholdet alltid er ivaretatt

  Ansvarlighet for miljøet

  Ved å leie tar du et samfunnsansvar og belaster miljøet mindre. Ramirent kjøper inn kvalitetsutstyr som ivaretas og brukes om og om igjen av flere. Dermed er du med på å redusere "bruk-og-kast".

   

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken