Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 10:59

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

   

  Om Ramirent

  Konsernet har sitt hovedkontor i Helsinki Finland og derfor er slagordet internasjonalt; Ramirent More Than Machines. -Vi er en ledende leverandør av utleieutstyr. Vi kombinerer det beste av utstyr med service og kunnskap. Vi hjelper til med å finne til løsninger som forenkler virksomheten for våre kunder. Vi samarbeider med et bredt spekter av kunder, men hovedtyngden finner man innen bygg og anlegg. Også annen industri, verft og offentlig sektor er godt representert. I tillegg er det selvfølgelig en lang, lang rekke private kunder som bruker våre tjenester året rundt.

  Plasseringen her på Gausel er utmerket, vi er ikke eier vi leier, også. Her er det kort vei til alle kommunikasjonstilbud vi har store verksteds-, og lagringslokaliteter og stor parkering for tyngre utsyr utenfor bygget.

  Litt historikk

  Ramirent Norge har også norske aner. Her Selskapet het Bautas frem til i 2010. Bautas ble etablert 1. juni 1997 som et datterselskap av Veidekke AS. De solgte Bautas til Ramirent høsten 2002. Bautas ble beholdt som merkevare frem til 1. juni 2010, hvor navnet ble endret til Ramirent.  Året etter i 2011 ble Ramirent tildelt prisen for "Best Marketing Campaign of the Year" av European Rental Association for kampanjen rundt navneskiftet. Navneskiftet må ha vært særdeles vellykket.

  Visjon og misjon

  Fra Ramirents gode hjemmeside http://www.ramirent.no/default.aspx kan vi lese:

  Våre kjerneverdier er å være åpen, progressiv og engasjert.

  Vår visjon er å bli det ledende og mest progressive firmaet for utstyrsløsninger i Europa, samt å sette standarder for bransjeytelse og kundeservice.

  Vår misjon er å forenkle kundenes hverdag gjennom å levere dynamiske utleieløsninger.

  - Ja, det er ambisjoner og strekke seg etter, sier Solveig, men våre ansatte her på Gausel har høye kompetanse noe som gjør at vi fint lever opp til slagordet "More than machines", og serviceinnstillingen Let's solve it!

  Vi har folk her som kjenner markedet meget god og har arbeidet innen dette faget siden dets spede begynnelse. Ikke minst vi yter like god service til den lille privatmann som til våre største kunder. Ja noen ganger kanskje bedre. Det er faktisk ikke alltid slik at en privatmann vet nøyaktig hva som vil være det beste utstyr å leie til en jobb. Våre folk er gode til å rettlede og anbefale rett utstyr til rett jobb.

  Produkter Sikkerhet HMS

  -Produktkompetanse er viktig for oss og for kundene våre. Vi forsøker, og jeg tror vi ligger helt fremst i løypa på å tilby topp moderne, sikkert og godt utstyr. Ikke minst er vi god på å vedlikeholde det utstyret vi leier ut. Verkstedet vårt er spesialister på dette så når man leier hos oss garanterer vi godt vedlikeholdt utstyr.

  Sikkerhetskurs

  -Arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgivere å sikre at alle arbeidstakere har riktig kompetanse og følger sikkerhetsreglene. Det man ikke tenker på er at kravet gjelder også for enkeltpersoner.

  -For alt arbeidsutstyr som anses særlig farlig, eller som krever særlig forsiktighet ved bruk, kreves dokumentert sikkerhetsopplæring. De fleste typer trucker, kraner og masseforflyttingsmaskiner skal dokumentert sikkerhetsopplæring gis.

  -Vi har utmerkede lokaler og er sertifisert for å drive nødvendig opplæring, øvelse og instruksjon i sikker bruk av det utstyret vi leier ut. Man hører ofte i media når myndighetene har vært på kontroll at ikke all innleid arbeidskraft har den nødvendige kompetanse i HMS.

  -Det kan vi bøte på, Ramirentskolen tilbyr sertifiserte kurs i henhold til kravene. Fra Fallsikringskurs på 4 timer til for eksempel Truckfører kurs som går over flere dager.

  Hvorfor leie maskiner og utstyr Miljøprofil

  Regionsjef Vestlandet, Solveig Hellstrøm på Ramirent henledet også vår oppmerksomhet på at å leie maskiner og utstyr hos dem har en klar miljøprofil. Nedenfor finner du en oppramsing av stikkord hvorfor det er slik.

  Finansielle fordeler - God økonomi i å leie fremfor å eie

  ·         Sparte investeringskostnader

  ·         Ingen kostnader for vedlikehold / reparasjoner / årskontroller

  ·         Ingen kostnader for lagerplass

  ·         Reduserte personalkostnader i forbindelse med lagerhold / håndtering

  ·         Reduserte kostnader i forbindelse med lagerstyringssystemer

  ·         Du trenger ingen kjøretøy til transport av utstyret

  Utstyrs- og servicefordeler

  ·         Stor maskin- og utstyrspark å velge fra

  ·         Tilgjengelighet til det mest moderne utstyret

  ·         Nærhet og levering rett til byggeplass eller prosjekt

  Sikkerhetsfordeler

  ·         Sikkerhetssjekk av utstyr før hver leie

  ·         Alle regler og forskrifter i forhold til maskiner og utstyr er ivaretatt

  ·         Velholdt maskinpark hvor vedlikeholdet alltid er ivaretatt

  Ansvarlighet for miljøet

  Ved å leie tar du et samfunnsansvar og belaster miljøet mindre. Ramirent kjøper inn kvalitetsutstyr som ivaretas og brukes om og om igjen av flere. Dermed er du med på å redusere "bruk-og-kast".

   

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 16.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 18.02.2019 - 13:23
  IMG_22532.jpg

  Tidlig vår i hagen

  Begynner det å krible i fingrene? Når sola først titter fram i februar og hagegleden igjen melder seg er det kjekt å få gjort litt ute.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 12:40
  DSC_0951.JPG

  Moderne gårdsdrift på Jåttå

  Torgeir Kinn driver gård på Jåttå og skal i 2019 levere 420.000 liter melk. Gården produserer strøm via solcellepaneler og melkerobot gjør bondelivet mer fleksibelt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 4 - I en campervan kan man selv velge utsikten fra soverommet.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2019 - 16:14
  DSC_57092.jpg

  Norges beste orienteringsløpere til Gausel!

  Lørdag 30. mars arrangerer Stavanger orienteringsklubb første dag av Sprintliga 2019 på Gausel.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken