Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av root root 07.05.2018 kl. 18:06

  Randy Naylor Galleri i Stadionparken

  Den «norske kunstneren» Randy Naylor er egentlig Amerikaner, han er en pioner i video- og digital kunst i Norge. I tillegg arbeider han med grafikk, musikk og performansen kunst, samt at han har mottatt en rekke utsmykningsoppdrag. I fjor etablerte han seg med et galleri i Stadionparken vis a vis Vinmonopolet.

  Hvordan havnet han her

  Randy Naylor havnet her i Stavanger fordi hans far arbeidet i oljeselskapet Exxon eller Esso. Før han var 16 år hadde han bodde flere steder i verden og mage år i Libya. Faktisk forteller Randy at han egentlig aldri har bodd i USA bortsett fra da han studerte, han startet med å studere filosofi men endte med å studere til Bachelor of Arts, ved Transylvania University, Lexington, Kentucky.

  Randy Naylors CV

  Randy Naylors CV er lang og man finner den og en rekke andre opplysninger om denne unike kunstneren på hans web side:  http://randynaylor.com/

  Hele CV er på hele 24sider og kan ikke gjengis her, men den gir en flott oversikt på alt denne meritterte kunstneren har oppnådd så lang i sin karriere.

  Han gjorde seg først bemerket i 1982 med det som kalles presisjons kunst. En elev en som ikke intuitivt kan tegne, kan lære det. Det man da lærer er kunsten å skape en illusjon. Geometriske grunnformer, størrelsesforhold, perspektiv, skyggelegging osv., er verktøy man kan tilegne seg for å fremstille et objekt på arket.

  Randy sier selv -Kunsten er å lære seg å se det usynlige.

  Han forteller at han ble inspirert av grafittimalerier på 80tallet og gikk videre og studerte Filmmanipulert videokunst i 85. Etter det fikk han oppdrag og laget en rekke utendørsprosjekter på 90 tallet blant annet sammen med Pia Myrvold (de var samboere på den tiden).

  Så gikk det vider inn i performance kunst og blant annet stands på ONS. -Men det største på90 tallet var likevel oppdraget fra Norsk Kunst sammen med Pia i 1992. Parc de la Villette   500 meter Textile Installation i Paris.

  -Etter de ble det interiørkunst og utsmykninger samt digitalkunst her hjemme, Naylor sier her hjemme selv om han må søke om opphold og arbeidstillatelse hver 7. år

  -Digitalkunsten trukkes gjerne på aluminium eller tre noe som gir helt forskjellig resultat

  Selger kunsten din bra?

  -Jeg har til salt på grøten og jeg liker å selge fra eget galleri dag går utgiften til kommisjon ned og kunden kan få et bilde til en meget overkommelig pris. Vel et par tusenlapper for et relativt stort bilde. Jeg liker også å involvere folk i det jeg lager så herpå Stadionparken kan man sette seg ned sammen med meg og påvirke resultetet, eller hjelpe til med å få til det digitalbildet de ønsker.

  Dette gjelder også når jeg arbeider med utendørs prosjekter. Akkurat nå er jeg med i en konkurranse om en utsmykning i Fredrikstad. Da er det viktig og ikke bare lage firkanta bokser som ligger fast til evig tid, men gjerne en installasjon som kan forandre seg.

  Randy Naylor er ikke hver dag å treffe i Stadionparken. Han har atelier i Atelierhuset Tou Scene , men han er gjerne og se her i sitt Galleri i Stadionparken hver fredag og lørdag. Stikk innom og se hva han kan tilby eller hva han kan lage til deg med din påvirkning, prisene er som sagt overkommelige frode fleste. Han står fortsatt for en samfunnsengasjert og framtidsrettet kunst.

  -For å bruke en forslitt amerikansk frase pleier jeg å si, min kunst skal være «bottom up, not top down» avslutter Naylor.

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken