Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 18:24

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

   

   

  Jeg er så heldig å være fritidsleder på Gausel bydelshus, i en stor og flerkulturell bydel. Huset brukes av mange organisasjoner og private, som tilsammen skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer. Hver generasjon får plass hos oss.

  For de med små barn

  Bamsefaret Åpen barnehage er åpen 3 dager per uke (mandag, tirsdag og torsdag). For de minste er det også mulig å bestille lokalet for å feire bursdagen. Da har vi mye plass til aktiviteter og til og med en baby-disko! Språkkurs for to-språklige barn har vi mange av, som arrangeres av frivillige organisasjoner. Vi tilbyr også malekurs i regi av Be Creative Be Artistic. Her får barn i alle aldre utviklet sin kreativitet, mens de lærer forskjellige maleteknikker som akryl-, vann-, olje- og pastellmaling. Elevene får kunnskap om hvordan å skissere, lage stilleben, male landskap og mer. Disse klassene er åpne for alle, og det er bare å ta kontakt!

  StepIn Ungdomsklubb

  Ungdomsklubben StepIn skal ha flere kjekke arrangementer før sommeren. Hver tirsdag er det åpent som vanlig, og hver fredag i partalls-uker. Vi avslutter året med et stort arrangement som vi kaller for "Palmesus", som går av stabelen fredag 15. juni. Det blir også den årlige vannkrigen som alle gleder seg til. Dessuten er det tema-torsdag i partalls-uker hvor vi har vært på Rush, gjennomført DJ-kurs og andre kjekke ting. Den 31.mai skal vi på "Lazertag". Her er bilde fra ballongpartyet vi hadde i april.

  Det er også noe for de voksne!

  Jeg anbefaler å ta en regelmessig titt på vår kalender og på Facebook-siden vår, hvor det er listet opp mange aktiviteter som er åpne for alle og som ofte er gratis. For eksempel Loppe-marked som ble arrangert av Gausel menighet, med nesten 300 besøkende i starten av mars, men også bruktmarkedet som arrangeres av Tvilling-klubben (to ganger årlig). Vi har også hatt Åpent hus i regi av "Pomp Delux", med salg av klær til småbarn. 

  Hver onsdag kan alle delta i gratis yoga-kurs kl 18:00 (nybegynner), og mandager er det matte-trening for alle aldre, på alle nivåer, kl 17:00 (gratis). Kor-øving er blant de planlagte aktiviteter, og vi får besøk av Bridgeklubben på torsdager.

  Vi har i løpet av våren hatt flere feiringer av nasjonal-dager og internasjonale festdager, som for eksempel Bengalsk Nyttår, ortodoks Påske, Kvinne-dag, feiring av konfirmasjoner og barnedåper.

  Dans på bydelshus

  Vi opplever en økende interesse rundt danse-relaterte aktiviteter. Salsa-klubben og "West Coast Swing" er faste arrangører av gratis «social dancing»-kvelder på bydelshuset. I tillegg, har nye initiativer startet, som for eksempel Tango-kurs for voksne, Street-dance for ungdommen, kinesisk- og polsk folkedans. Flere danseskoler hos oss (Natiyalaya, Zankar og CreateU) instruerer jenter i 5-20 årsalderen den klassiske sør-indiske dansestilen, en internasjonalt anerkjent dansestil som kombinerer teater med rytmisk fotarbeid og grasiøse bevegelser.

  Det viser seg at kreativiteten hjelper å knytte folk sammen, uansett alder og bakgrunn.

  Vi inviterer alle de som har en idé, eller ønsker å starte opp en aktivitet om å ta kontakt!

  Stor aktivitetsdag, 8. september for alle lag og organisasjoners

  Alle organisasjonen får muligheten til å vise fram aktivitetene de byr på for barn, unge og voksne 8.september.

  Bydelsutvalget er hovedsponsor og bidrar med premier. Dagen planlegges og gjennomføres av Fritidsleder på Gausel bydelshus.

  De alle fleste deltakerne er frivillige lag og organisasjoner i bydelen, men også organisasjoner som tilbyr kurs og aktiviteter i bydelen kan delta. Denne dagen skal alle besøkende barn og voksne ha det kjekt, og alle lag og foreninger får markedsført seg selv, med mulighetene om å rekruttere nye medlemmer. Hold av datoen allerede nå! 

   


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken