Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 18:24

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

   

   

  Jeg er så heldig å være fritidsleder på Gausel bydelshus, i en stor og flerkulturell bydel. Huset brukes av mange organisasjoner og private, som tilsammen skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer. Hver generasjon får plass hos oss.

  For de med små barn

  Bamsefaret Åpen barnehage er åpen 3 dager per uke (mandag, tirsdag og torsdag). For de minste er det også mulig å bestille lokalet for å feire bursdagen. Da har vi mye plass til aktiviteter og til og med en baby-disko! Språkkurs for to-språklige barn har vi mange av, som arrangeres av frivillige organisasjoner. Vi tilbyr også malekurs i regi av Be Creative Be Artistic. Her får barn i alle aldre utviklet sin kreativitet, mens de lærer forskjellige maleteknikker som akryl-, vann-, olje- og pastellmaling. Elevene får kunnskap om hvordan å skissere, lage stilleben, male landskap og mer. Disse klassene er åpne for alle, og det er bare å ta kontakt!

  StepIn Ungdomsklubb

  Ungdomsklubben StepIn skal ha flere kjekke arrangementer før sommeren. Hver tirsdag er det åpent som vanlig, og hver fredag i partalls-uker. Vi avslutter året med et stort arrangement som vi kaller for "Palmesus", som går av stabelen fredag 15. juni. Det blir også den årlige vannkrigen som alle gleder seg til. Dessuten er det tema-torsdag i partalls-uker hvor vi har vært på Rush, gjennomført DJ-kurs og andre kjekke ting. Den 31.mai skal vi på "Lazertag". Her er bilde fra ballongpartyet vi hadde i april.

  Det er også noe for de voksne!

  Jeg anbefaler å ta en regelmessig titt på vår kalender og på Facebook-siden vår, hvor det er listet opp mange aktiviteter som er åpne for alle og som ofte er gratis. For eksempel Loppe-marked som ble arrangert av Gausel menighet, med nesten 300 besøkende i starten av mars, men også bruktmarkedet som arrangeres av Tvilling-klubben (to ganger årlig). Vi har også hatt Åpent hus i regi av "Pomp Delux", med salg av klær til småbarn. 

  Hver onsdag kan alle delta i gratis yoga-kurs kl 18:00 (nybegynner), og mandager er det matte-trening for alle aldre, på alle nivåer, kl 17:00 (gratis). Kor-øving er blant de planlagte aktiviteter, og vi får besøk av Bridgeklubben på torsdager.

  Vi har i løpet av våren hatt flere feiringer av nasjonal-dager og internasjonale festdager, som for eksempel Bengalsk Nyttår, ortodoks Påske, Kvinne-dag, feiring av konfirmasjoner og barnedåper.

  Dans på bydelshus

  Vi opplever en økende interesse rundt danse-relaterte aktiviteter. Salsa-klubben og "West Coast Swing" er faste arrangører av gratis «social dancing»-kvelder på bydelshuset. I tillegg, har nye initiativer startet, som for eksempel Tango-kurs for voksne, Street-dance for ungdommen, kinesisk- og polsk folkedans. Flere danseskoler hos oss (Natiyalaya, Zankar og CreateU) instruerer jenter i 5-20 årsalderen den klassiske sør-indiske dansestilen, en internasjonalt anerkjent dansestil som kombinerer teater med rytmisk fotarbeid og grasiøse bevegelser.

  Det viser seg at kreativiteten hjelper å knytte folk sammen, uansett alder og bakgrunn.

  Vi inviterer alle de som har en idé, eller ønsker å starte opp en aktivitet om å ta kontakt!

  Stor aktivitetsdag, 8. september for alle lag og organisasjoners

  Alle organisasjonen får muligheten til å vise fram aktivitetene de byr på for barn, unge og voksne 8.september.

  Bydelsutvalget er hovedsponsor og bidrar med premier. Dagen planlegges og gjennomføres av Fritidsleder på Gausel bydelshus.

  De alle fleste deltakerne er frivillige lag og organisasjoner i bydelen, men også organisasjoner som tilbyr kurs og aktiviteter i bydelen kan delta. Denne dagen skal alle besøkende barn og voksne ha det kjekt, og alle lag og foreninger får markedsført seg selv, med mulighetene om å rekruttere nye medlemmer. Hold av datoen allerede nå! 

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken