Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 07.05.2018 kl. 18:24

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

   

   

  Jeg er så heldig å være fritidsleder på Gausel bydelshus, i en stor og flerkulturell bydel. Huset brukes av mange organisasjoner og private, som tilsammen skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer. Hver generasjon får plass hos oss.

  For de med små barn

  Bamsefaret Åpen barnehage er åpen 3 dager per uke (mandag, tirsdag og torsdag). For de minste er det også mulig å bestille lokalet for å feire bursdagen. Da har vi mye plass til aktiviteter og til og med en baby-disko! Språkkurs for to-språklige barn har vi mange av, som arrangeres av frivillige organisasjoner. Vi tilbyr også malekurs i regi av Be Creative Be Artistic. Her får barn i alle aldre utviklet sin kreativitet, mens de lærer forskjellige maleteknikker som akryl-, vann-, olje- og pastellmaling. Elevene får kunnskap om hvordan å skissere, lage stilleben, male landskap og mer. Disse klassene er åpne for alle, og det er bare å ta kontakt!

  StepIn Ungdomsklubb

  Ungdomsklubben StepIn skal ha flere kjekke arrangementer før sommeren. Hver tirsdag er det åpent som vanlig, og hver fredag i partalls-uker. Vi avslutter året med et stort arrangement som vi kaller for "Palmesus", som går av stabelen fredag 15. juni. Det blir også den årlige vannkrigen som alle gleder seg til. Dessuten er det tema-torsdag i partalls-uker hvor vi har vært på Rush, gjennomført DJ-kurs og andre kjekke ting. Den 31.mai skal vi på "Lazertag". Her er bilde fra ballongpartyet vi hadde i april.

  Det er også noe for de voksne!

  Jeg anbefaler å ta en regelmessig titt på vår kalender og på Facebook-siden vår, hvor det er listet opp mange aktiviteter som er åpne for alle og som ofte er gratis. For eksempel Loppe-marked som ble arrangert av Gausel menighet, med nesten 300 besøkende i starten av mars, men også bruktmarkedet som arrangeres av Tvilling-klubben (to ganger årlig). Vi har også hatt Åpent hus i regi av "Pomp Delux", med salg av klær til småbarn. 

  Hver onsdag kan alle delta i gratis yoga-kurs kl 18:00 (nybegynner), og mandager er det matte-trening for alle aldre, på alle nivåer, kl 17:00 (gratis). Kor-øving er blant de planlagte aktiviteter, og vi får besøk av Bridgeklubben på torsdager.

  Vi har i løpet av våren hatt flere feiringer av nasjonal-dager og internasjonale festdager, som for eksempel Bengalsk Nyttår, ortodoks Påske, Kvinne-dag, feiring av konfirmasjoner og barnedåper.

  Dans på bydelshus

  Vi opplever en økende interesse rundt danse-relaterte aktiviteter. Salsa-klubben og "West Coast Swing" er faste arrangører av gratis «social dancing»-kvelder på bydelshuset. I tillegg, har nye initiativer startet, som for eksempel Tango-kurs for voksne, Street-dance for ungdommen, kinesisk- og polsk folkedans. Flere danseskoler hos oss (Natiyalaya, Zankar og CreateU) instruerer jenter i 5-20 årsalderen den klassiske sør-indiske dansestilen, en internasjonalt anerkjent dansestil som kombinerer teater med rytmisk fotarbeid og grasiøse bevegelser.

  Det viser seg at kreativiteten hjelper å knytte folk sammen, uansett alder og bakgrunn.

  Vi inviterer alle de som har en idé, eller ønsker å starte opp en aktivitet om å ta kontakt!

  Stor aktivitetsdag, 8. september for alle lag og organisasjoners

  Alle organisasjonen får muligheten til å vise fram aktivitetene de byr på for barn, unge og voksne 8.september.

  Bydelsutvalget er hovedsponsor og bidrar med premier. Dagen planlegges og gjennomføres av Fritidsleder på Gausel bydelshus.

  De alle fleste deltakerne er frivillige lag og organisasjoner i bydelen, men også organisasjoner som tilbyr kurs og aktiviteter i bydelen kan delta. Denne dagen skal alle besøkende barn og voksne ha det kjekt, og alle lag og foreninger får markedsført seg selv, med mulighetene om å rekruttere nye medlemmer. Hold av datoen allerede nå! 

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken