Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 09.05.2018 kl. 10:09

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

   


  Dette var en tildeling som alle som kjenner Signe eller var i kontakt med henne i forbindelse med hennes lærergjerning samt enhver annen Hinnabu satte umåtelig stor pris på. En mere fortjent medalje skal man lete lenge etter. De aller varmeste gratulasjoner fra redaksjonen i HINNAvis.

  Alt som skal sies om Signes fortreffelighet som menneske, lærer og historiker er allerede sagt gjennom våre dagsaviser, radio og TV media. Vi skal ikke gjenta dette nesten tre måneder senere.

  De fleste mottakere får overlevert en pris som dette ved en eller annen form for høytidelighet.

  Ikke alle fortjensetmedaljevinnere får en fantastisk fest

  Den som planla det hele er initiativtaker og forslagstiller, Torill Hagen. Hun innledet den flotte seremonien i en fullsatt gymsal på Jåtten skole etter at skolens rektor Espedal hadde ønsket velkommen.

  Torill Hagen var en av elevene i Signe Godeset Figved sin første klasse som nyslått lærer i 1966.

  Hun var seremonimester, skrev søknaden til kongen og holdt hovedtalen til jubilanten. En tale som ble todelt fordi at hun og 13 andre av elevene fra 66 klassen sang en hyllest sang til Signe.

  Seremonien

  Tidligere rektor Ivar Røyseland som også ansatte Signe på Jåtten skole framføret sin anbefaling, og bidrag til søknaden. Ingrid Rolfsnes leste dikt til Signe skrevet av hennes far før selve høydepunktet i seremonien. Fylkeskåna Magnhild Meltveit Kleppa utdelte medaljen og diplomet og fortalte at Signe vil bli invitert til audiens hos kongen på slottet. Så fulgte Signes takketale hvorpå Jåtten skolekorps framførte Seterjentens søndag og selvsagt Congratulation Det formelle og høytidelige ble avsluttet ved at fungerende Byrådsleder Anne Kristin Bruns takket fra hele bydelen og byr på kaker fra Frivillighetstjenesten.

  Initiativtaker, søker og seremonimester Torill Hagen forteller:

  -Jeg begynte på Jåtten skole i klasse 1a i 1966 for 51 år siden. Vi var Signes første klasse som nyutdannet lærer og var så heldige å få ha henne som klasseforstander i 4 år og i engelsk og kristendom i 5. og 6. klasse. Signe gjorde et sterkt inntrykk på alle i klassen. Fra første dag fikk hun med sin varme og inkluderende væremåte hele klassens tillit og hengivenhet. Hun så hver enkelt av oss, hun brydde seg og vi følte at hun ønsket oss det beste og at vi skulle oppleve mestring. Hun skapte et trygt og godt klassemiljø og var dessuten ung og vakker, blid og musikalsk. Vi ble betatt av henne alle sammen.

  Så vidt jeg minnes begynte og kanskje også sluttet hver time med at hun spilte gitar og vi sang. Vi ble svært glad i å synge og vi ble svært glade i henne. Hvis jeg skal bruke ett ord, tror jeg jeg tør bruke ordet kjærlighet. En kjærlighet som jeg vil våge å si har holdt seg i 50 år.

  Vår klasse har kanskje trodd at vi har stått i en særstilling hos Signe, siden vi hadde henne først, og hun derfor husker oss spesielt godt, men mange klasser har hatt en plass i hennes store hjerte, og hun har nok brydd seg like mye om sin siste som sin første elev. Og de har brydd seg om henne.

  40 års jubileum og sangen til Signe

  I 2006 arrangerte min klasse 40 årsjubileum for skolestart på Jåtten skole. Signe var selvsagt hedersgjesten og deltok også i planleggingen av jubileet. I anledning det jubileet skrev jeg en sang til Signe. I arbeidet med sangen måtte jeg tenke gjennom hennes kvaliteter og forsøke å beskrive hva hun hadde betydd for oss personlig og læringsmessig. Hun hadde så mange og gode kvaliteter, og vi satte så pris på henne at jeg skrev i ett vers. ” Du fortjener en medalje stor, som du burde få ved kongens bord.”

  -I 10 år lå tanken og murret hos meg, men jeg tenkte oppgaven var for stor og satte meg ikke riktig ned med søknaden før vinteren for ett år siden.  Da motet jeg meg opp og søkte. Jeg visste også at jeg hadde hele klassens støtte, selv om kun noen få visste det. Det skulle jo være hemmelig for Signe og det var dessuten et prosjekt med et høyst usikkert resultat.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken