Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 09.05.2018 kl. 10:30

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  Fra venstre: Hanne Kjersti Knutsen, tiltaksleder og Marianne Wiig, administrerende direktør.

   

  Attende jobber for at personer, som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet, skal komme seg i arbeid. –Vi har tro på at veien til et meningsfullt liv er enklere hvis man har en jobb å gå til. Alle mennesker har et grunnleggende behov for faglig og personlig mestring, yrkesstolthet og arbeidsglede. Det er akkurat dette vi har fokus på, sier Marianne Wiig, administrerende direktør i Attende AS. –Vi er en stor produksjonsbedrift på hele 7000 kvadratmeter. Her bygger vi fagkompetanse, og leverer produkter i konkurranse med ordinære produksjonsbedrifter.

  Attende AS har i dag 55 ordinære ansatte og 120 som er ansatt i Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA). Tiltaket AFT (Arbeidsforberedende trening) har 38 plasser i bedriften.

  Noe å strekke seg etter

  -Vi er en konkurransedyktig bedrift og en kompetent leverandør innen vår bransje. I tillegg viser vi samfunnsansvar, sier Wiig, og understreker igjen at Attende konkurrerer på lik linje med andre bedrifter, men med helt andre ressurser. –I et konkurransesamfunn er det prisen som avgjør kundemassen, også for oss.

  -Attende har en krevende driftsform. Med 120 ansatte i VTA, krever det maksimalt av alle ansatte og ikke minst arbeidslederne som skal motivere og støtte de ansatte til å yte sitt beste og alltid ha noe å strekke seg etter, sier Hanne Kjersti Knutsen, tiltaksleder i Attende. –Vi driver innen mekanisk, elektrisk, kopiering, grafisk arbeid, kjøkken, pakking og logistikk, og kantinedrift. I tillegg til produksjon av mekanisk utstyr, leverer vi også nå til storkjøkkendrift.

  En fremragende jobb

  –Vi ønsker en større bevissthet blant politikere og statlige institusjoner som NAV, om at det vi driver, er arbeid. Det er stor forskjell på å være på et dagsenter med aktivitetstilbud enn i en produksjonsbedrift som leverer varer og tjenester i konkurranse med andre, er Wiig og Knutsen enige om. –Vi har flotte og flinke arbeidstakere som gjør en fremragende jobb med en kvalitet som ikke står tilbake for noen, understreker de.

  Trenger nye venner

  -Vi er på jakt etter nye samarbeidsbedrifter som ønsker å gi et signal om at de tar samfunnsansvar, noen som ønsker å være foregangsbedrift og som kan tydeliggjøre våre ansatte. Vi har mye å tilby, sier Wiig.

  -Mange har nok fått med seg det fantastiske samarbeidet vi hadde med NUART og det flotte kunstverket på Kannik Skole. Dette var en utrolig flott måte å markedsføre bedriften og arbeidskraften vår på. Vi ønsker nå å strekke ut hendene til nye miljøer. Vi har ambisjoner om å møte mange nye, gode samarbeidsbedrifter, sier Knutsen.

  Dette er vi stolte av

  Jobben er meningsfull, ikke bare for lederne, men for alle som jobber i bedriften. –Vi ønsker å bryte fordommer og gjøre verden til et sted hvor alle får delta i arbeidslivet. Men vi må ha et marked og nye oppgaver. Målsettingen vår er å utvide storkjøkkenleveransene, bygge opp folk slik at de kanskje kan flytte ut i ordinært arbeid. Vi har avtaler med mange eksterne kunder som bruker våre leveranser. Hos Rema1000 finner du vårt arbeid i form av skrelte gulrøtter og oppskåret purreløk på sushibrettene, på Helgø Meny er grønnsakene til salatene hakket og skrelt av oss og Scandic Forus får frukt til frokostbuffeten sin som er skåret opp hos Attende. Dette er vi veldig stolte av, sier de to.

  Nytt kunstprosjekt

  Etter intervjuet med Wiig og Knutsen på Attende, kan vi nå lese på Facebook om et nytt prosjekt og samarbeid med den anerkjente kunstneren Elin Melberg, som sammen med Attendes mekaniske verksted skal lage en større installasjon. Følg Attende på Facebook: @Attende.as

  Litt historie

  Forus Industri var en av rundt 100 bedrifter som ble etablert i Norge tidlig på 1960-tallet med mål om å sysselsette yrkeshemmede. Det som Forus Industri nok er best kjent for i vårt distrikt, er produksjon og utlevering av bilskilt for Vegvesenet. Det hele startet allerede i 1956, da det ble etablert et flott dagtilbud for mennesker med psykisk utviklingshemming i Stavangers østre bydel, Ramsvik skole og daghjem. Virksomheten ble drevet av troen på at alle mennesker kan utvikle seg når forholdene blir tilrettelagt og tilpasset.

   

  PV-bedriften og Invivo

  I 1981 ble Haugåsen Produksjons Verksted, eller ”PV-bedriften” som den het på folkemunne, etablert på Åsen. Verkstedet var tilknyttet Diakonforbundet i starten. HVPU-reformen i 1982 medførte at Rogaland fylkeskommune overtok eierskapet og i 1991 overtok Stavanger kommune. Fra 1993 ble det testet tiltak for å få flere ut i ordinært arbeidsliv, og det er her Attende-modellen, slik vi kjenner den i dag, begynner å ta form. I 1993 søkte bedriften om å bli arrangør for et nytt og kontroversielt tiltak som het Arbeid med Bistand. Metodikken gikk ut på å lære utviklingshemmede opp til å utføre praktiske arbeidsoppgaver i eksterne bedrifter. Prosjektet var en stor suksess og i 1994 skiftet de navn til Invivo.

  Utstyr til sykehus og helseforetak

  Svithun, som ble etablert i 1919 og overtatt av Forus Industri i 1999, hadde laget sykler og barnevogner siden starten. Nå dreide produksjonen over mot sykehusartikler på 1950-tallet. I dag leverer Attende førsteklasses utstyr til sykehus og helseforetak under Svithun-navnet.

  Elektriske varmeovner

  Elvarm er en annen lokal merkevare som i dag er i Attendes eie. Produksjonen av elektriske varmeovner startet i 1928. Invivo startet samarbeidet med Elvarm i 1998, før de kjøpte bedriften i 2003.

  Attende AS

  I 2013 ble Forus Industri fusjonert med Invivo og ble til Attende AS, som fortsatt er en arbeidsplass for de som har vanskeligheter med å få innpass i det ordinære arbeidslivet. Attende leverer produkter og tjenester som konkurrerer på lik linje med andre ordinære bedrifter.

  Emily      Christian - ny

  Ny versjon Martin

   

  Øverst: Emily Riedel jobber på kjøkkenet og leverer til Storkjøkkendrift

  I midten: Christian Oliversen jobber på mekanisk avdeling og sandblåser veiskilt for levering til Euroskilt på Forus.

  Nederst: Martin E. Lerøen monterer bolter og mutrer for levering til Plogfabrikken Kverneland.


   

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-020.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:17
  Bilde 152.jpg

  Våre lokale eksperter på lyd og bilde

  Showroom leverte lyd og bilde til super suksessen på Festplassen i Hinna Park på ettervinterens kaldeste dag. Da brølene til Dovregubben i sin hall gjallet mellom bygningen i jåttåvågen og samlet oppimot 700 for det meste barn og unge foran storskjermen deres.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 07.05.2018 - 10:09
  krydder.JPG

  Hagespalten: Mai i hagen

  Etter en lang og kald vår har endelig temperaturen steget såpass at det er kjekt å jobbe i hagen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:59
  Bilde 317.jpg

  Ramirent på Gausel er mer enn utleie av maskiner og stillaser

  Ramirent er representert i 10 land og har 2800 ansatte, hvorav 440 er i Norge fordelt på 40 utleiesteder. På Gausel er vi totalt 14 ansatte forteller Solveig Hellstrøm som er Regionsjef Vestlandet, det vil si en kvinnelig sjef for Ramirent sine utleiesteder i de 4 Vestlandsfylkene.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 07.05.2018 - 10:49
  Bilde 229.jpg

  Kolumbus her og nå, og i fremtiden

  Kolumbus har som mål å få flest mulig til å sette bilen hjemme og heller reise kollektivt, sykle eller gå til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Dette er i tråd med regjeringens og fylkeskommunens nullvekstmål. For å nå dette målet har vi sett oss nødt til å gjøre til dels store justeringer i det etablerte rutetilbudet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 10:55
  Bilde 1 Hinnasenteret.jpg

  Hinnasenteret et kurs- og aktivitetssenter

  I Hinnasenteret kan man finne en rekke kurs og aktiviteter som kanskje er det rette nettopp for deg. De aller fleste man kommer i kontakt med her i bydelen tror at Hinnasenteret er et sted med kristne aktiviteter styrt av Hinna kirke. Det er en myte

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 07.05.2018 - 09:57
  Bilde 226.jpg

  Jåttåvågen Båtforening 50 år

  Jåttåvågen Båtforening fyller 50 år lørdag 16 juni. På jubileumsdagen vil det bli diverse aktiviteter for å feire dagen i og omkring båthavna og klubbhuset i Jåttåvågen i kjernetiden 11 til 15 forteller, Svein Olav Joakimsen og Egil Schanche, styremedlemmer i foreningen og de to som er ansvarlig for jubileumsarrangementet 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 12:32
  DSC_01842.JPG

  ROGALAND RIDEKLUBB: Aktiv siden 1967

  Lengst vest i Hinna bydel ligger Rogaland Rideklubb. Klubben har rundt 320 medlemmer, 13 hester i rideskolen og 32 privateide hester som leier plass.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.05.2018 - 10:14
  Bilde113.jpg

  Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna Norgesmesteren junior i Squash

  Etter 22 år fikk Hafrsfjord squashklubb sin første norgesmester. Mathias Grøsfjeld (14) fra Hinna ble norgesmester under junior squash-NM i Bergen første helg etter påske.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken