Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 09.05.2018 kl. 10:30

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  Fra venstre: Hanne Kjersti Knutsen, tiltaksleder og Marianne Wiig, administrerende direktør.

   

  Attende jobber for at personer, som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet, skal komme seg i arbeid. –Vi har tro på at veien til et meningsfullt liv er enklere hvis man har en jobb å gå til. Alle mennesker har et grunnleggende behov for faglig og personlig mestring, yrkesstolthet og arbeidsglede. Det er akkurat dette vi har fokus på, sier Marianne Wiig, administrerende direktør i Attende AS. –Vi er en stor produksjonsbedrift på hele 7000 kvadratmeter. Her bygger vi fagkompetanse, og leverer produkter i konkurranse med ordinære produksjonsbedrifter.

  Attende AS har i dag 55 ordinære ansatte og 120 som er ansatt i Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA). Tiltaket AFT (Arbeidsforberedende trening) har 38 plasser i bedriften.

  Noe å strekke seg etter

  -Vi er en konkurransedyktig bedrift og en kompetent leverandør innen vår bransje. I tillegg viser vi samfunnsansvar, sier Wiig, og understreker igjen at Attende konkurrerer på lik linje med andre bedrifter, men med helt andre ressurser. –I et konkurransesamfunn er det prisen som avgjør kundemassen, også for oss.

  -Attende har en krevende driftsform. Med 120 ansatte i VTA, krever det maksimalt av alle ansatte og ikke minst arbeidslederne som skal motivere og støtte de ansatte til å yte sitt beste og alltid ha noe å strekke seg etter, sier Hanne Kjersti Knutsen, tiltaksleder i Attende. –Vi driver innen mekanisk, elektrisk, kopiering, grafisk arbeid, kjøkken, pakking og logistikk, og kantinedrift. I tillegg til produksjon av mekanisk utstyr, leverer vi også nå til storkjøkkendrift.

  En fremragende jobb

  –Vi ønsker en større bevissthet blant politikere og statlige institusjoner som NAV, om at det vi driver, er arbeid. Det er stor forskjell på å være på et dagsenter med aktivitetstilbud enn i en produksjonsbedrift som leverer varer og tjenester i konkurranse med andre, er Wiig og Knutsen enige om. –Vi har flotte og flinke arbeidstakere som gjør en fremragende jobb med en kvalitet som ikke står tilbake for noen, understreker de.

  Trenger nye venner

  -Vi er på jakt etter nye samarbeidsbedrifter som ønsker å gi et signal om at de tar samfunnsansvar, noen som ønsker å være foregangsbedrift og som kan tydeliggjøre våre ansatte. Vi har mye å tilby, sier Wiig.

  -Mange har nok fått med seg det fantastiske samarbeidet vi hadde med NUART og det flotte kunstverket på Kannik Skole. Dette var en utrolig flott måte å markedsføre bedriften og arbeidskraften vår på. Vi ønsker nå å strekke ut hendene til nye miljøer. Vi har ambisjoner om å møte mange nye, gode samarbeidsbedrifter, sier Knutsen.

  Dette er vi stolte av

  Jobben er meningsfull, ikke bare for lederne, men for alle som jobber i bedriften. –Vi ønsker å bryte fordommer og gjøre verden til et sted hvor alle får delta i arbeidslivet. Men vi må ha et marked og nye oppgaver. Målsettingen vår er å utvide storkjøkkenleveransene, bygge opp folk slik at de kanskje kan flytte ut i ordinært arbeid. Vi har avtaler med mange eksterne kunder som bruker våre leveranser. Hos Rema1000 finner du vårt arbeid i form av skrelte gulrøtter og oppskåret purreløk på sushibrettene, på Helgø Meny er grønnsakene til salatene hakket og skrelt av oss og Scandic Forus får frukt til frokostbuffeten sin som er skåret opp hos Attende. Dette er vi veldig stolte av, sier de to.

  Nytt kunstprosjekt

  Etter intervjuet med Wiig og Knutsen på Attende, kan vi nå lese på Facebook om et nytt prosjekt og samarbeid med den anerkjente kunstneren Elin Melberg, som sammen med Attendes mekaniske verksted skal lage en større installasjon. Følg Attende på Facebook: @Attende.as

  Litt historie

  Forus Industri var en av rundt 100 bedrifter som ble etablert i Norge tidlig på 1960-tallet med mål om å sysselsette yrkeshemmede. Det som Forus Industri nok er best kjent for i vårt distrikt, er produksjon og utlevering av bilskilt for Vegvesenet. Det hele startet allerede i 1956, da det ble etablert et flott dagtilbud for mennesker med psykisk utviklingshemming i Stavangers østre bydel, Ramsvik skole og daghjem. Virksomheten ble drevet av troen på at alle mennesker kan utvikle seg når forholdene blir tilrettelagt og tilpasset.

   

  PV-bedriften og Invivo

  I 1981 ble Haugåsen Produksjons Verksted, eller ”PV-bedriften” som den het på folkemunne, etablert på Åsen. Verkstedet var tilknyttet Diakonforbundet i starten. HVPU-reformen i 1982 medførte at Rogaland fylkeskommune overtok eierskapet og i 1991 overtok Stavanger kommune. Fra 1993 ble det testet tiltak for å få flere ut i ordinært arbeidsliv, og det er her Attende-modellen, slik vi kjenner den i dag, begynner å ta form. I 1993 søkte bedriften om å bli arrangør for et nytt og kontroversielt tiltak som het Arbeid med Bistand. Metodikken gikk ut på å lære utviklingshemmede opp til å utføre praktiske arbeidsoppgaver i eksterne bedrifter. Prosjektet var en stor suksess og i 1994 skiftet de navn til Invivo.

  Utstyr til sykehus og helseforetak

  Svithun, som ble etablert i 1919 og overtatt av Forus Industri i 1999, hadde laget sykler og barnevogner siden starten. Nå dreide produksjonen over mot sykehusartikler på 1950-tallet. I dag leverer Attende førsteklasses utstyr til sykehus og helseforetak under Svithun-navnet.

  Elektriske varmeovner

  Elvarm er en annen lokal merkevare som i dag er i Attendes eie. Produksjonen av elektriske varmeovner startet i 1928. Invivo startet samarbeidet med Elvarm i 1998, før de kjøpte bedriften i 2003.

  Attende AS

  I 2013 ble Forus Industri fusjonert med Invivo og ble til Attende AS, som fortsatt er en arbeidsplass for de som har vanskeligheter med å få innpass i det ordinære arbeidslivet. Attende leverer produkter og tjenester som konkurrerer på lik linje med andre ordinære bedrifter.

  Emily      Christian - ny

  Ny versjon Martin

   

  Øverst: Emily Riedel jobber på kjøkkenet og leverer til Storkjøkkendrift

  I midten: Christian Oliversen jobber på mekanisk avdeling og sandblåser veiskilt for levering til Euroskilt på Forus.

  Nederst: Martin E. Lerøen monterer bolter og mutrer for levering til Plogfabrikken Kverneland.


   

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 16.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 18.02.2019 - 13:23
  IMG_22532.jpg

  Tidlig vår i hagen

  Begynner det å krible i fingrene? Når sola først titter fram i februar og hagegleden igjen melder seg er det kjekt å få gjort litt ute.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 12:40
  DSC_0951.JPG

  Moderne gårdsdrift på Jåttå

  Torgeir Kinn driver gård på Jåttå og skal i 2019 levere 420.000 liter melk. Gården produserer strøm via solcellepaneler og melkerobot gjør bondelivet mer fleksibelt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 4 - I en campervan kan man selv velge utsikten fra soverommet.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2019 - 16:14
  DSC_57092.jpg

  Norges beste orienteringsløpere til Gausel!

  Lørdag 30. mars arrangerer Stavanger orienteringsklubb første dag av Sprintliga 2019 på Gausel.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken