Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 09.05.2018 kl. 10:30

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  Fra venstre: Hanne Kjersti Knutsen, tiltaksleder og Marianne Wiig, administrerende direktør.

   

  Attende jobber for at personer, som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet, skal komme seg i arbeid. –Vi har tro på at veien til et meningsfullt liv er enklere hvis man har en jobb å gå til. Alle mennesker har et grunnleggende behov for faglig og personlig mestring, yrkesstolthet og arbeidsglede. Det er akkurat dette vi har fokus på, sier Marianne Wiig, administrerende direktør i Attende AS. –Vi er en stor produksjonsbedrift på hele 7000 kvadratmeter. Her bygger vi fagkompetanse, og leverer produkter i konkurranse med ordinære produksjonsbedrifter.

  Attende AS har i dag 55 ordinære ansatte og 120 som er ansatt i Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA). Tiltaket AFT (Arbeidsforberedende trening) har 38 plasser i bedriften.

  Noe å strekke seg etter

  -Vi er en konkurransedyktig bedrift og en kompetent leverandør innen vår bransje. I tillegg viser vi samfunnsansvar, sier Wiig, og understreker igjen at Attende konkurrerer på lik linje med andre bedrifter, men med helt andre ressurser. –I et konkurransesamfunn er det prisen som avgjør kundemassen, også for oss.

  -Attende har en krevende driftsform. Med 120 ansatte i VTA, krever det maksimalt av alle ansatte og ikke minst arbeidslederne som skal motivere og støtte de ansatte til å yte sitt beste og alltid ha noe å strekke seg etter, sier Hanne Kjersti Knutsen, tiltaksleder i Attende. –Vi driver innen mekanisk, elektrisk, kopiering, grafisk arbeid, kjøkken, pakking og logistikk, og kantinedrift. I tillegg til produksjon av mekanisk utstyr, leverer vi også nå til storkjøkkendrift.

  En fremragende jobb

  –Vi ønsker en større bevissthet blant politikere og statlige institusjoner som NAV, om at det vi driver, er arbeid. Det er stor forskjell på å være på et dagsenter med aktivitetstilbud enn i en produksjonsbedrift som leverer varer og tjenester i konkurranse med andre, er Wiig og Knutsen enige om. –Vi har flotte og flinke arbeidstakere som gjør en fremragende jobb med en kvalitet som ikke står tilbake for noen, understreker de.

  Trenger nye venner

  -Vi er på jakt etter nye samarbeidsbedrifter som ønsker å gi et signal om at de tar samfunnsansvar, noen som ønsker å være foregangsbedrift og som kan tydeliggjøre våre ansatte. Vi har mye å tilby, sier Wiig.

  -Mange har nok fått med seg det fantastiske samarbeidet vi hadde med NUART og det flotte kunstverket på Kannik Skole. Dette var en utrolig flott måte å markedsføre bedriften og arbeidskraften vår på. Vi ønsker nå å strekke ut hendene til nye miljøer. Vi har ambisjoner om å møte mange nye, gode samarbeidsbedrifter, sier Knutsen.

  Dette er vi stolte av

  Jobben er meningsfull, ikke bare for lederne, men for alle som jobber i bedriften. –Vi ønsker å bryte fordommer og gjøre verden til et sted hvor alle får delta i arbeidslivet. Men vi må ha et marked og nye oppgaver. Målsettingen vår er å utvide storkjøkkenleveransene, bygge opp folk slik at de kanskje kan flytte ut i ordinært arbeid. Vi har avtaler med mange eksterne kunder som bruker våre leveranser. Hos Rema1000 finner du vårt arbeid i form av skrelte gulrøtter og oppskåret purreløk på sushibrettene, på Helgø Meny er grønnsakene til salatene hakket og skrelt av oss og Scandic Forus får frukt til frokostbuffeten sin som er skåret opp hos Attende. Dette er vi veldig stolte av, sier de to.

  Nytt kunstprosjekt

  Etter intervjuet med Wiig og Knutsen på Attende, kan vi nå lese på Facebook om et nytt prosjekt og samarbeid med den anerkjente kunstneren Elin Melberg, som sammen med Attendes mekaniske verksted skal lage en større installasjon. Følg Attende på Facebook: @Attende.as

  Litt historie

  Forus Industri var en av rundt 100 bedrifter som ble etablert i Norge tidlig på 1960-tallet med mål om å sysselsette yrkeshemmede. Det som Forus Industri nok er best kjent for i vårt distrikt, er produksjon og utlevering av bilskilt for Vegvesenet. Det hele startet allerede i 1956, da det ble etablert et flott dagtilbud for mennesker med psykisk utviklingshemming i Stavangers østre bydel, Ramsvik skole og daghjem. Virksomheten ble drevet av troen på at alle mennesker kan utvikle seg når forholdene blir tilrettelagt og tilpasset.

   

  PV-bedriften og Invivo

  I 1981 ble Haugåsen Produksjons Verksted, eller ”PV-bedriften” som den het på folkemunne, etablert på Åsen. Verkstedet var tilknyttet Diakonforbundet i starten. HVPU-reformen i 1982 medførte at Rogaland fylkeskommune overtok eierskapet og i 1991 overtok Stavanger kommune. Fra 1993 ble det testet tiltak for å få flere ut i ordinært arbeidsliv, og det er her Attende-modellen, slik vi kjenner den i dag, begynner å ta form. I 1993 søkte bedriften om å bli arrangør for et nytt og kontroversielt tiltak som het Arbeid med Bistand. Metodikken gikk ut på å lære utviklingshemmede opp til å utføre praktiske arbeidsoppgaver i eksterne bedrifter. Prosjektet var en stor suksess og i 1994 skiftet de navn til Invivo.

  Utstyr til sykehus og helseforetak

  Svithun, som ble etablert i 1919 og overtatt av Forus Industri i 1999, hadde laget sykler og barnevogner siden starten. Nå dreide produksjonen over mot sykehusartikler på 1950-tallet. I dag leverer Attende førsteklasses utstyr til sykehus og helseforetak under Svithun-navnet.

  Elektriske varmeovner

  Elvarm er en annen lokal merkevare som i dag er i Attendes eie. Produksjonen av elektriske varmeovner startet i 1928. Invivo startet samarbeidet med Elvarm i 1998, før de kjøpte bedriften i 2003.

  Attende AS

  I 2013 ble Forus Industri fusjonert med Invivo og ble til Attende AS, som fortsatt er en arbeidsplass for de som har vanskeligheter med å få innpass i det ordinære arbeidslivet. Attende leverer produkter og tjenester som konkurrerer på lik linje med andre ordinære bedrifter.

  Emily      Christian - ny

  Ny versjon Martin

   

  Øverst: Emily Riedel jobber på kjøkkenet og leverer til Storkjøkkendrift

  I midten: Christian Oliversen jobber på mekanisk avdeling og sandblåser veiskilt for levering til Euroskilt på Forus.

  Nederst: Martin E. Lerøen monterer bolter og mutrer for levering til Plogfabrikken Kverneland.


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken