Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:03

  Finansministeren på besøk

  I juni dukket Finansministeren og partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen opp på REMA1000 i Stadionparken på en vanlig tirsdag ettermiddag.

   

  Finansminister Siv Jensen på besøk

  Sam Tufte ønsket ministeren velkommen og fortalte kort om denne REMA avdelingens historikk, gode beliggenhet og romslige lokale.

  Finansministeren var tydeligvis i strålene humør, ingen klassiske «ingen kommentar replikker» som politikere ofte sprer om seg med var å høre. Siv Jensen var hele tide en aktiv og smilene deltaker som avbrøt og stilt adekvate spørsmål. Hun følte seg nok tygg, her var det ingen politiske motdebattanter og eneste presserepresentant var fra bydelsavisen. Sikkerhetsfolkene var heller aldri langt unna.

  Kjøpmann Sam Tufte har tatt in ungdom fra Pøbelprosjektet og har et samarbeid med Jåttå Vgs. og tar inn skoleungdommer for arbeidstrening. Dette vil ministeren vite mer om.

  Dette er hva ministeren ble orientert om

  Jåttå Vgs. har en spesialundervisning gruppe for - organiseringsform arbeidstrening. Her trenes og bevisstgjøres elever i forhold til framtidig yrkesaktivitet.

  Treningen foregår internt på skolen og eksternt i ulike bedrifter. Teoretisk undervisning følger læreplan og tilrettelegges den enkelte elev. Integrering i skolens ulike programområder i praktiske fag tilpasses.

  Opplæringen organiseres i klasser med 4-6 elever i hver gruppe. Klassene er bemannet med pedagoger, miljøterapeuter, miljøarbeidere, fysioterapeut og musikkterapeut.

  Personalet jobber i team rundt eleven. Opplæringen er målrettet og tilpasset den enkelte elev. Vurdering gis både skriftlig og muntlig. Sluttvurdering består av en Pedagogisk rapport og Kompetansebevis.

  Hvorfor kommer finansministeren på besøk til deg?

  -Vi har en stabil og flott gjeng ansatte, sier Sam Tufte, men jeg tente på dette prosjektet. Jeg mener det har vært opptil 10 elever i sving som «hjelpearbeidere» her i butikken. Først og fremst utfører de oppgaver som er gitt av læreren. Det er lærere med. Det de gjør skal jo selvsagt være arbeid som også gagner bedriften. Det setter vi pris på.

  -Det er viktig å finne de rette folkene som vil arbeide i en butikk når man skal ansette. Og, det er ikke alltid sikkert at det er de skoleflinke. Jeg forteller selvsagt hva vi ser på som viktig for å ansette, forteller Sam Tufte. Vi er stolt og glad for at Siv Jensen velger å komme til oss for å bli orientert om dette. Kanskje det kan medføre mere støtte til tiltak for å få ungdom i jobb.

  Daniel Aase og Viggo Vatland

  -Heter to av de som har gjort seg bemerket. - Daniel har er utvilsom et talent og er med i et utvidet prosjekt sier Sam.

  Daniel var kanskje den sikreste av de unge mulige butikkmedarbeiderne Siv Jensen snakket med. Det er rart med det, når man skal vise og fortelle noe til en finansminister med en hel rekke andre politikere, statssekretærer og andre følgere som står omkring og glaner kan hvem som helst bli litt satt ut og mangle ord. Viggo Vatland fra spesialundervisning gruppen karte seg også fint etter hvert som han ble varm i trøya.

  Kommentar fra skolen

  Arbeidslivskontakt på Jåttå Vgs. Tove Husebø forteller at denne undervisningsmetoden med utplassering av elever i bedrifter for å få praktisk arbeidstrening er meget vellykket.

  -Mange har fått jobb etter endt skole.

  -Vi har holdt på med dette i mange år, sier hun. Mange bedrifter er meget positive til dette tiltaket hvor vi har grupper på 4-6 elever ute i bedriften deres fra noen timer om dagen og  opptil flere dager.  Vi er i forskjellig bedrifter alt etter elevenes interesse og fagfelt. Vi mener dette er et fantastisk tilbud for å få elevene ut i arbeidslivet.

  -Kjøpmann Sam Tufte på REMA 1000 Stadionparken er kanskje den mest positive bedriftslederen vi samarbeider med. Han brenner også for dette. Våre grupper med lærere er alltid velkommen hos han. Bedriftsledere som han skal ha all ære for det de stiller opp, møter oss med stor velvilje og det er vel fortjent om dere framhever dette, sier Tove Husebø.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:02
  Grethe SH.jpg

  Bydelspolitiker: Grethe Eriksen (H)

  Grethe Eriksen har vært politisk aktiv siden lokalvalget i 2003, og har i alle år vært i Hinna bydelsutvalg, en periode i Innvandrerrådet, vært fast medlem av Kommunalstyret for byutvikling og vara til bystyret i flere perioder. Nå trekker hun seg til høsten, og pensjonerer seg i april som 62-åring.

  » Les hele saken