Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:06

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  Aker BP har rundt 700 fast ansatte i Stavanger. I tillegg har de knyttet til seg mellom 350-400 konsulenter.

  For bare få år siden var bygget til Aker Solutions i Hinna Park nesten et spøkelsesbygg. Nedgangen i oljeindustrien i 2014 førte til massive nedbemanninger og flere og flere tomme kontorer. Så skjedde det en endring. Aker Energy fusjonerte først med Det norske og Marathon, og deretter med BP Norge. Dette førte blant annet til at BP Norges kontorbygg på Forus ble tømt og de ansatte som ble med over i det nye selskapet, flyttet til Hinna Park.

  Nå er Aker BP og Aker Solutions totalt omkring 2.200 personer i det ene bygget og 400 i det andre. Flytting har vært et tema, men nå blir vi i Hinna Park, sier Thor Inge Bollestad, ansvarlig for alle kontorbyggene til Aker BP.

  Endring av reisevaner

  -Hinna Park har en fantastisk beliggenhet. Nært til toget og etterhvert vil bussveien gå like utenfor kontorvinduet. Rundt 25-30% av våre ansatte benytter seg av tilbudet HjemJobbHjem, som er en bedriftsavtale der ansatte får billig buss- og togbillett, og tilgang til el-sykler som er plassert blant annet på kollektivholdeplasser. Dermed kan ansatte ta tog og deretter sykle til jobben fra holdeplassen. El-syklene kan også brukes til å sykle på møter eller til og fra jobb, forteller Bollestad og legger til at målet er å redusere andelen ansatte som bruker bil, og at flere skal kjøpe egen sykkel og sykle til jobb. Selv sykler han på sykkelsti fra Sandnes til Hinna Park nesten hver dag.

  Thor Inge Bollestad

  -Hinna bydel byr også på et flott handlesenter, restauranter, arrangementer og flotte uteområder i nærheten av Gandsfjorden. Flere ansatte bor i området. Aker BP er stolt sponsor for Viking fotballklubb, så her er vi nærmeste naboer. Viking er flinke til å involvere oss i sosiale arrangementer, og inntrykket er at mange ansatte deltar på dette, sier Bollestad.

  Ledende innen digitalisering

  Aker BP har som mål å digitalisere sine operasjoner fra vugge til grav. –Det vil gi oss økt produktivitet, bedre kvalitet, korte ned tiden vi bruker på ulike prosesser, redusere miljøpåvirkning og bedre sikkerheten til våre ansatte, sier Ole-Johan Faret, pressetalsmann i Aker BP. -Vi vil gjøre ting annerledes og ønsker å utfordre industriens måte å tenke på og operere på. Vi blir gjerne oljebransjens svar på Spotify eller Google, utfordrer han.

  ingressbilde

  -Vi ønsker oss en norsk sokkel der alle data er tilgjengelige, noe som muliggjør stordata-analyse, vi ønsker å separere data og applikasjoner og at data skal deles på tvers av verdikjeden, sier Faret, og legger til at ønsket er å bli mer liberale når det gjelder deling av data og at dette ikke bare skal gjelde Aker BP, men alle aktørene i verdikjeden.

  Milepæler

  I sommer ble det signert en allianseavtale mellom Aker BP og Aker Solutions. Målet med avtalen er å bli den ledende prosjektorganisasjonen for modifikasjoner på norsk sokkel. Selskapene har de siste årene jobbet sammen for å effektivisere arbeidsprosesser. I april ble det etablert en modifikasjonsallianse med nærmere 500 personer som er samlokalisert i Stavanger. Avtalen er i tråd med Aker BPs strategi med å inngå langsiktige og forutsigbare avtaler med samarbeidspartnere.

  Aker BP er operatør for fem felt i drift på norsk sokkel; Valhall, Ula, Alvheim, Ivar Aasen og Skarv. I sommer kjøpte selskapet Total E&P Norges andeler i 11 lisenser på norsk sokkel. To av lisensene ligger i nærheten av Alvheimfeltet i Nordsjøen, et i nærheten av Skarvfeltet i Norskehavet, og ett er del av NOAKA-området som er under utvikling. I tillegg får selskapet økt interesse i leteområder i nærheten av Ulafeltet i Nordsjøen. Denne transaksjonen med Total må godkjennes av norske myndigheter. Aker BP ble også tildelt seks nye produksjonslisenser i den 24. tildelingsrunden tidligere i sommer.

  Fakta om Aker BP

  ·        Aker BP er et fullverdig oljeselskap med en rekke aktiviteter innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen.

  ·        Selskapet har en klar ambisjon om å bli det ledende lete- og produksjonsselskapet offshore

  ·        Målt i produksjon, er Aker BP et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa. Gjennomsnittlig produksjon første halvår i 2018 var 158.000 fat per dag (et fat er cirka 159 liter).

  ·        Aker BP har en balansert portefølje og er operatør for feltene Valhall, Ula, Ivar Aasen, Alvheim og Skarv.

  ·        Aker BP har hovedkontor på Fornebu, og kontorer i Stavanger, Trondheim, Harstad og Sandnessjøen.

  ·        Selskapet har over 1400 fast ansatte, i tillegg flere hundre innleide konsulenter, og er i stor vekst: i løpet av 2018 vil de rekruttere nærmere 300 nye medarbeidere.

  Aker BP er eid av Aker ASA (40%), BP (30%) og øvrige aksjonærer (30%).


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken