Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:06

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  Aker BP har rundt 700 fast ansatte i Stavanger. I tillegg har de knyttet til seg mellom 350-400 konsulenter.

  For bare få år siden var bygget til Aker Solutions i Hinna Park nesten et spøkelsesbygg. Nedgangen i oljeindustrien i 2014 førte til massive nedbemanninger og flere og flere tomme kontorer. Så skjedde det en endring. Aker Energy fusjonerte først med Det norske og Marathon, og deretter med BP Norge. Dette førte blant annet til at BP Norges kontorbygg på Forus ble tømt og de ansatte som ble med over i det nye selskapet, flyttet til Hinna Park.

  Nå er Aker BP og Aker Solutions totalt omkring 2.200 personer i det ene bygget og 400 i det andre. Flytting har vært et tema, men nå blir vi i Hinna Park, sier Thor Inge Bollestad, ansvarlig for alle kontorbyggene til Aker BP.

  Endring av reisevaner

  -Hinna Park har en fantastisk beliggenhet. Nært til toget og etterhvert vil bussveien gå like utenfor kontorvinduet. Rundt 25-30% av våre ansatte benytter seg av tilbudet HjemJobbHjem, som er en bedriftsavtale der ansatte får billig buss- og togbillett, og tilgang til el-sykler som er plassert blant annet på kollektivholdeplasser. Dermed kan ansatte ta tog og deretter sykle til jobben fra holdeplassen. El-syklene kan også brukes til å sykle på møter eller til og fra jobb, forteller Bollestad og legger til at målet er å redusere andelen ansatte som bruker bil, og at flere skal kjøpe egen sykkel og sykle til jobb. Selv sykler han på sykkelsti fra Sandnes til Hinna Park nesten hver dag.

  Thor Inge Bollestad

  -Hinna bydel byr også på et flott handlesenter, restauranter, arrangementer og flotte uteområder i nærheten av Gandsfjorden. Flere ansatte bor i området. Aker BP er stolt sponsor for Viking fotballklubb, så her er vi nærmeste naboer. Viking er flinke til å involvere oss i sosiale arrangementer, og inntrykket er at mange ansatte deltar på dette, sier Bollestad.

  Ledende innen digitalisering

  Aker BP har som mål å digitalisere sine operasjoner fra vugge til grav. –Det vil gi oss økt produktivitet, bedre kvalitet, korte ned tiden vi bruker på ulike prosesser, redusere miljøpåvirkning og bedre sikkerheten til våre ansatte, sier Ole-Johan Faret, pressetalsmann i Aker BP. -Vi vil gjøre ting annerledes og ønsker å utfordre industriens måte å tenke på og operere på. Vi blir gjerne oljebransjens svar på Spotify eller Google, utfordrer han.

  ingressbilde

  -Vi ønsker oss en norsk sokkel der alle data er tilgjengelige, noe som muliggjør stordata-analyse, vi ønsker å separere data og applikasjoner og at data skal deles på tvers av verdikjeden, sier Faret, og legger til at ønsket er å bli mer liberale når det gjelder deling av data og at dette ikke bare skal gjelde Aker BP, men alle aktørene i verdikjeden.

  Milepæler

  I sommer ble det signert en allianseavtale mellom Aker BP og Aker Solutions. Målet med avtalen er å bli den ledende prosjektorganisasjonen for modifikasjoner på norsk sokkel. Selskapene har de siste årene jobbet sammen for å effektivisere arbeidsprosesser. I april ble det etablert en modifikasjonsallianse med nærmere 500 personer som er samlokalisert i Stavanger. Avtalen er i tråd med Aker BPs strategi med å inngå langsiktige og forutsigbare avtaler med samarbeidspartnere.

  Aker BP er operatør for fem felt i drift på norsk sokkel; Valhall, Ula, Alvheim, Ivar Aasen og Skarv. I sommer kjøpte selskapet Total E&P Norges andeler i 11 lisenser på norsk sokkel. To av lisensene ligger i nærheten av Alvheimfeltet i Nordsjøen, et i nærheten av Skarvfeltet i Norskehavet, og ett er del av NOAKA-området som er under utvikling. I tillegg får selskapet økt interesse i leteområder i nærheten av Ulafeltet i Nordsjøen. Denne transaksjonen med Total må godkjennes av norske myndigheter. Aker BP ble også tildelt seks nye produksjonslisenser i den 24. tildelingsrunden tidligere i sommer.

  Fakta om Aker BP

  ·        Aker BP er et fullverdig oljeselskap med en rekke aktiviteter innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen.

  ·        Selskapet har en klar ambisjon om å bli det ledende lete- og produksjonsselskapet offshore

  ·        Målt i produksjon, er Aker BP et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa. Gjennomsnittlig produksjon første halvår i 2018 var 158.000 fat per dag (et fat er cirka 159 liter).

  ·        Aker BP har en balansert portefølje og er operatør for feltene Valhall, Ula, Ivar Aasen, Alvheim og Skarv.

  ·        Aker BP har hovedkontor på Fornebu, og kontorer i Stavanger, Trondheim, Harstad og Sandnessjøen.

  ·        Selskapet har over 1400 fast ansatte, i tillegg flere hundre innleide konsulenter, og er i stor vekst: i løpet av 2018 vil de rekruttere nærmere 300 nye medarbeidere.

  Aker BP er eid av Aker ASA (40%), BP (30%) og øvrige aksjonærer (30%).


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken