Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:06

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  Aker BP har rundt 700 fast ansatte i Stavanger. I tillegg har de knyttet til seg mellom 350-400 konsulenter.

  For bare få år siden var bygget til Aker Solutions i Hinna Park nesten et spøkelsesbygg. Nedgangen i oljeindustrien i 2014 førte til massive nedbemanninger og flere og flere tomme kontorer. Så skjedde det en endring. Aker Energy fusjonerte først med Det norske og Marathon, og deretter med BP Norge. Dette førte blant annet til at BP Norges kontorbygg på Forus ble tømt og de ansatte som ble med over i det nye selskapet, flyttet til Hinna Park.

  Nå er Aker BP og Aker Solutions totalt omkring 2.200 personer i det ene bygget og 400 i det andre. Flytting har vært et tema, men nå blir vi i Hinna Park, sier Thor Inge Bollestad, ansvarlig for alle kontorbyggene til Aker BP.

  Endring av reisevaner

  -Hinna Park har en fantastisk beliggenhet. Nært til toget og etterhvert vil bussveien gå like utenfor kontorvinduet. Rundt 25-30% av våre ansatte benytter seg av tilbudet HjemJobbHjem, som er en bedriftsavtale der ansatte får billig buss- og togbillett, og tilgang til el-sykler som er plassert blant annet på kollektivholdeplasser. Dermed kan ansatte ta tog og deretter sykle til jobben fra holdeplassen. El-syklene kan også brukes til å sykle på møter eller til og fra jobb, forteller Bollestad og legger til at målet er å redusere andelen ansatte som bruker bil, og at flere skal kjøpe egen sykkel og sykle til jobb. Selv sykler han på sykkelsti fra Sandnes til Hinna Park nesten hver dag.

  Thor Inge Bollestad

  -Hinna bydel byr også på et flott handlesenter, restauranter, arrangementer og flotte uteområder i nærheten av Gandsfjorden. Flere ansatte bor i området. Aker BP er stolt sponsor for Viking fotballklubb, så her er vi nærmeste naboer. Viking er flinke til å involvere oss i sosiale arrangementer, og inntrykket er at mange ansatte deltar på dette, sier Bollestad.

  Ledende innen digitalisering

  Aker BP har som mål å digitalisere sine operasjoner fra vugge til grav. –Det vil gi oss økt produktivitet, bedre kvalitet, korte ned tiden vi bruker på ulike prosesser, redusere miljøpåvirkning og bedre sikkerheten til våre ansatte, sier Ole-Johan Faret, pressetalsmann i Aker BP. -Vi vil gjøre ting annerledes og ønsker å utfordre industriens måte å tenke på og operere på. Vi blir gjerne oljebransjens svar på Spotify eller Google, utfordrer han.

  ingressbilde

  -Vi ønsker oss en norsk sokkel der alle data er tilgjengelige, noe som muliggjør stordata-analyse, vi ønsker å separere data og applikasjoner og at data skal deles på tvers av verdikjeden, sier Faret, og legger til at ønsket er å bli mer liberale når det gjelder deling av data og at dette ikke bare skal gjelde Aker BP, men alle aktørene i verdikjeden.

  Milepæler

  I sommer ble det signert en allianseavtale mellom Aker BP og Aker Solutions. Målet med avtalen er å bli den ledende prosjektorganisasjonen for modifikasjoner på norsk sokkel. Selskapene har de siste årene jobbet sammen for å effektivisere arbeidsprosesser. I april ble det etablert en modifikasjonsallianse med nærmere 500 personer som er samlokalisert i Stavanger. Avtalen er i tråd med Aker BPs strategi med å inngå langsiktige og forutsigbare avtaler med samarbeidspartnere.

  Aker BP er operatør for fem felt i drift på norsk sokkel; Valhall, Ula, Alvheim, Ivar Aasen og Skarv. I sommer kjøpte selskapet Total E&P Norges andeler i 11 lisenser på norsk sokkel. To av lisensene ligger i nærheten av Alvheimfeltet i Nordsjøen, et i nærheten av Skarvfeltet i Norskehavet, og ett er del av NOAKA-området som er under utvikling. I tillegg får selskapet økt interesse i leteområder i nærheten av Ulafeltet i Nordsjøen. Denne transaksjonen med Total må godkjennes av norske myndigheter. Aker BP ble også tildelt seks nye produksjonslisenser i den 24. tildelingsrunden tidligere i sommer.

  Fakta om Aker BP

  ·        Aker BP er et fullverdig oljeselskap med en rekke aktiviteter innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen.

  ·        Selskapet har en klar ambisjon om å bli det ledende lete- og produksjonsselskapet offshore

  ·        Målt i produksjon, er Aker BP et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa. Gjennomsnittlig produksjon første halvår i 2018 var 158.000 fat per dag (et fat er cirka 159 liter).

  ·        Aker BP har en balansert portefølje og er operatør for feltene Valhall, Ula, Ivar Aasen, Alvheim og Skarv.

  ·        Aker BP har hovedkontor på Fornebu, og kontorer i Stavanger, Trondheim, Harstad og Sandnessjøen.

  ·        Selskapet har over 1400 fast ansatte, i tillegg flere hundre innleide konsulenter, og er i stor vekst: i løpet av 2018 vil de rekruttere nærmere 300 nye medarbeidere.

  Aker BP er eid av Aker ASA (40%), BP (30%) og øvrige aksjonærer (30%).


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2019 - 18:04
  24294371_1804293116272259_3481416086812323099_n.jpg

  Blodbank til Forus

  Sykehuset i våre hender (SIVH) har samlet inn penger til blodbuss i Stavanger-regionen.

  Så snart den er ferdig bygget vil bussen være tilgjengelig på Forus.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2019 - 00:02
  Nr 2 - Elin var ikke i tvil om hvor hun ønsket å starte strikkebutikken.jpg

  Elin ønsker å etablere et strikkemiljø

  Elins Strikkeri åpnet 23. november i fjor på Stadionparken og har allerede klart å etablere et godt strikkemiljø på senteret med spennende arrangementer og god service.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.09.2019 - 23:51
  Nr 113.jpg

  Stadionparken satser på nisjebutikker

  Stadionparken er én av få kjøpesentre med et flertall av nisjebutikker, og senterleder Inger Egeland mener dette er en bevisst strategi fra deres side.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.09.2019 - 23:43
  Forusbeen_fas 1.jpg

  Forusbeen 35 blir leiligheter og næringsbygg

  Målet er å starte første byggetrinn våren 2020.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 21:19
  DSC_5802.JPG

  Nytt apotek i Hinnakrossen

  Det er ikke til å unngå å legge merke til at det bygges og utvides under REMA-butikken i Hinnakrossen. Vi møtte Arild Nygård i Nygård Næringsutvikling.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 20:53
  DSC_57851.JPG

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 14.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken