Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:34

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

   

  Det er ikke lett å sette én merkelapp på Veronica Simoné Fjeld. Hun er Hinna-jente fra Forus og har gått på Gausel barneskole. De fleste kjenner henne fra TV Vest. De som ser på TV Vest. –Eg e ikkje opptatt av seertall. Eg elske å laga TV, sier Veronica over en kopp kaffe på Ostehuset på Hinna Park. Vi ber henne beskrive seg selv med få ord, men det var ikke enkelt. Hun oppsummerer med en kort setning: -Den rotløsa jentå har kommet hjem!

  Har funnet roen

  Som 6.klassing flyttet Veronica fra Hinna og bodde et par år i Arendal, en periode i Tananger, på Bogafjell, Lura, Stavanger, Os, Trondheim og i USA. –Når har jeg bodd fire år på Hinna, den lengste perioden i livet på ett sted. Nå har jeg funnet roen, sier hun. Perioden i USA var spennende. Der jobbet hun på Epcot-senteret i Orlando, Florida. Hun serverte, gikk i bunad, snakket engelsk og representerte Norge.

  Etter videregående skole gikk hun på MI, studerte kunsthistorie og medievitenskap i Trondheim. –Som student jobbet jeg i Student-TV, jeg har også vært i Danmark i Roskilde-TV, og gikk på programlederskole i regi av TV2/TV Norge. Når har jeg vært 11 år i TV Vest. Jeg liker å jobbe med lokale saker. Drømmen er å starte opp igjen med «Frokostblanding». Det er noe av det kjekkeste vi har laget.

  Å drida seg ud

  Veronica er lei av kroppspress, kravet om å være vakker, tynn, flink og intelligent. Hennes beskjed til dagens ungdom er: Tenk mindre – lev mer! Tørr å drida deg ud! Men ikkje på bekostning av andre. –Det er trist å lese om alle disse flinke og vakre ungdommene som er så deprimerte, sier hun.

  Etter at hun fikk barn nummer to, var planen å ta av noen kilo. Hun fikk seg personlig trener og la om kostholdet –Jeg gikk ned både i vekt og i humør, ble irritert og mistet morsmelken, husker Veronica. Det var etter at bloggeren Fotballfrue la ut et magebilde like etter hun hadde født, at ideen om lage TV om temaet kom, og serien #yummymummy ble til. Der presenterer Veronica et virkelighetsbilde av en nybakt mamma med alle plager og bekymringer, med seg selv i hovedrollen, bare 12 uker etter fødselen. Serien ble i 2016 belønnet med Journalistprisen i Sør-Rogaland.

  Hekta på sosiale medier

  -Jeg har over 6000 følgere på Instagram og over 9000 på Snapchat. Gjennom de sosiale mediene snakker jeg med folk over hele landet og i alle aldre. Det er mange ensomme mennesker der ute som setter pris på kontakt.

  ”Make kryssord great again” er en sprø ide som dukket opp etter at Veronica sin farmor gikk bort i vår. Hun brukte mye tid på kryssord og lærte også Veronica å sette pris på aktiviteten. Etter hennes bortgang ville Veronica hedre farmor, og startet en kryssordbølge i sosiale medier. -Følgere fra hele landet skrev til meg at de elsket å løse kryssord, men ikke hadde råd til å kjøpe kryssordbøker og ukeblader. Da samlet jeg inn penger og kjøpte kryssordbøker som jeg sendte til folk. I min kjære farmors ånd.

  -Og ja, jeg er medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening. De gjør et formidabelt arbeid når det gjelder forskning på kvinners helse. Det er en god sak å støtte, så her er det bare å trø til!

  Hinna og Hinna Hills

  -Hinna er en spennende bydel. Vi må være flinke til å bruke alle tilbudene som er i bydelen. Senteret og området på HinnaPark er jeg fast bruker av. Jeg handler, spiser og går tur. Savner forresten mer butikker for barn, sko og sportsutstyr på senteret. Vi bor så nært sjøen, og har utrolig flotte turområder. 

  Hinna Hills – vi er ni damer fra Hinna som treffes fast en gang i måneden. Det er en lukket gruppe der det er høyt under taket og der det gjalles med vin og mat hos hverandre eller på tur. Det er viktig med alenetid og tid med venner.

  Simoné – litt utenlandsk blod?

  På spørsmål om hennes to eksotiske fornavn, avslører hun at det var morens interesse for utenlandske og romantiske navn. Men; -De passer kanskje bedre enn en skulle tro? Jeg har blitt fortalt at spanske skip gikk i land langs hele vestlandskysten på 1600-tallet, og at det derfor er flere enn jeg med et litt «unorsk utseende» på Vestlandet. Men det kan like godt være en skrøne, som fakta. Det er uansett to navn som skaper litt oppmerksomhet. Det er jo aldri feil…!

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken