Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:34

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

   

  Det er ikke lett å sette én merkelapp på Veronica Simoné Fjeld. Hun er Hinna-jente fra Forus og har gått på Gausel barneskole. De fleste kjenner henne fra TV Vest. De som ser på TV Vest. –Eg e ikkje opptatt av seertall. Eg elske å laga TV, sier Veronica over en kopp kaffe på Ostehuset på Hinna Park. Vi ber henne beskrive seg selv med få ord, men det var ikke enkelt. Hun oppsummerer med en kort setning: -Den rotløsa jentå har kommet hjem!

  Har funnet roen

  Som 6.klassing flyttet Veronica fra Hinna og bodde et par år i Arendal, en periode i Tananger, på Bogafjell, Lura, Stavanger, Os, Trondheim og i USA. –Når har jeg bodd fire år på Hinna, den lengste perioden i livet på ett sted. Nå har jeg funnet roen, sier hun. Perioden i USA var spennende. Der jobbet hun på Epcot-senteret i Orlando, Florida. Hun serverte, gikk i bunad, snakket engelsk og representerte Norge.

  Etter videregående skole gikk hun på MI, studerte kunsthistorie og medievitenskap i Trondheim. –Som student jobbet jeg i Student-TV, jeg har også vært i Danmark i Roskilde-TV, og gikk på programlederskole i regi av TV2/TV Norge. Når har jeg vært 11 år i TV Vest. Jeg liker å jobbe med lokale saker. Drømmen er å starte opp igjen med «Frokostblanding». Det er noe av det kjekkeste vi har laget.

  Å drida seg ud

  Veronica er lei av kroppspress, kravet om å være vakker, tynn, flink og intelligent. Hennes beskjed til dagens ungdom er: Tenk mindre – lev mer! Tørr å drida deg ud! Men ikkje på bekostning av andre. –Det er trist å lese om alle disse flinke og vakre ungdommene som er så deprimerte, sier hun.

  Etter at hun fikk barn nummer to, var planen å ta av noen kilo. Hun fikk seg personlig trener og la om kostholdet –Jeg gikk ned både i vekt og i humør, ble irritert og mistet morsmelken, husker Veronica. Det var etter at bloggeren Fotballfrue la ut et magebilde like etter hun hadde født, at ideen om lage TV om temaet kom, og serien #yummymummy ble til. Der presenterer Veronica et virkelighetsbilde av en nybakt mamma med alle plager og bekymringer, med seg selv i hovedrollen, bare 12 uker etter fødselen. Serien ble i 2016 belønnet med Journalistprisen i Sør-Rogaland.

  Hekta på sosiale medier

  -Jeg har over 6000 følgere på Instagram og over 9000 på Snapchat. Gjennom de sosiale mediene snakker jeg med folk over hele landet og i alle aldre. Det er mange ensomme mennesker der ute som setter pris på kontakt.

  ”Make kryssord great again” er en sprø ide som dukket opp etter at Veronica sin farmor gikk bort i vår. Hun brukte mye tid på kryssord og lærte også Veronica å sette pris på aktiviteten. Etter hennes bortgang ville Veronica hedre farmor, og startet en kryssordbølge i sosiale medier. -Følgere fra hele landet skrev til meg at de elsket å løse kryssord, men ikke hadde råd til å kjøpe kryssordbøker og ukeblader. Da samlet jeg inn penger og kjøpte kryssordbøker som jeg sendte til folk. I min kjære farmors ånd.

  -Og ja, jeg er medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening. De gjør et formidabelt arbeid når det gjelder forskning på kvinners helse. Det er en god sak å støtte, så her er det bare å trø til!

  Hinna og Hinna Hills

  -Hinna er en spennende bydel. Vi må være flinke til å bruke alle tilbudene som er i bydelen. Senteret og området på HinnaPark er jeg fast bruker av. Jeg handler, spiser og går tur. Savner forresten mer butikker for barn, sko og sportsutstyr på senteret. Vi bor så nært sjøen, og har utrolig flotte turområder. 

  Hinna Hills – vi er ni damer fra Hinna som treffes fast en gang i måneden. Det er en lukket gruppe der det er høyt under taket og der det gjalles med vin og mat hos hverandre eller på tur. Det er viktig med alenetid og tid med venner.

  Simoné – litt utenlandsk blod?

  På spørsmål om hennes to eksotiske fornavn, avslører hun at det var morens interesse for utenlandske og romantiske navn. Men; -De passer kanskje bedre enn en skulle tro? Jeg har blitt fortalt at spanske skip gikk i land langs hele vestlandskysten på 1600-tallet, og at det derfor er flere enn jeg med et litt «unorsk utseende» på Vestlandet. Men det kan like godt være en skrøne, som fakta. Det er uansett to navn som skaper litt oppmerksomhet. Det er jo aldri feil…!

   


   

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.12.2019 - 15:14
  DSC_6015.JPG

  Bydelsprofil: Thorbjørn Hinna (71)

  Idretten har gitt meg så mye

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken