Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2018 kl. 22:54

  Høstens tur i Sørmarka

  Hinnaløpet har lange tradisjoner, både som lagkonkurranse og som mosjonsløp. Hinnakvartetten er for de yngstre og legger vekt idrettsglede, ikke prestasjoner. 

   

  Hinnaløpet

  Navnet Hinnaløpet går tilbake til 1950-årene, da ble det arrangert som lagkonkurranse. I 1981 ble det vekket til live som mosjonsløp.

  Hinnaløpet gammelt

  Årets utgave tar de som vil gå eller løpe gjennom severdige deler av Stavanger. Start og mål er i Hinna Idrettspark. Første del går gjennomboligstrøk i skråningen opp til Sørmarka. Så overtar naturen på vei opp til den økologiske gården på Ullandhaug med visitt langs universitetsområdet og den biologiske hagen.  Gløtter en mot venstre har en et flott overblikk over Hafrsfjord og kan fantasere om Vikingskip på vannet. Ved gården på toppen møter en utsikten over fjorden før turen går inn i skogen og ned til Sørmarkveien. Så går det oppover til Hinnaberget hvor en kan nyte utsikt til langt inn i Ryfylke i klart vær. Nedover går løypen via Speiderhuset og Kommunegården på vei til mål.

  Hinnaløpet nr. 3

  Det trekkes premier blant deltakerne og mange synes det er gjevt med ansiennitetsutmerkelsene etter å ha vært med noen år.

  Om du går, jogger eller løper; Hinna Friidrett ønsker deg velkommen til Hinnaløpet 27. oktober.

   

  Hinnakvartetten - for de yngste

  Lørdag 24. mai 2003 ble det første løpet i Hinnakvartetten arrangert, etter en idé fra Gjesdal IL som i mange år har arrangert fire løp-serien. Ett barnearrangement som ikke var som andre idrettsarrangement men som la vekt på idrettsglede og ikke fokus på prestasjoner for barn fra og med 0 år til og med 7.de klasse.

   

  På Hinnakvartettens første løp ble vi i arrangementsgruppen overrasket over hvor mange som deltok! Tenk suksess med fokus på idrettsglede og samvær.

  Hinnakvartetten 

  De to første årene ble det arrangert 4 løpsdager, 2 på våren og 2 på høsten, med Vaulen badeplass og Hinna stadion som arenaer.

   Det siste løpet ble arrangert i forkant av Hinnaløpet slik at barna kunne se løperne som stilte på ett av Stavangers eldste mosjonsløp som forbilder.

   

  I 2006 ble Hinnakvartetten arrangert med 2 øvelser på en dag og arrangert med 2 øvelsesdager, men fortsatt en dag på våren og en på høsten. Arrangementet ble valgt slik at vi fortsatt hadde en kvartett. Slik ble dette arrangert fram til og med 2011.

  I 2012 og 2013 ble kvartetten arrangert på en søndag i oktober i forkant av Hinnaløpet.

  Arrangementetsgruppen følte at dette ble vel travelt for barn og voksne, og valgte å gi Hinnakvartetten en egen dag i september slik at barna fikk fullt fokus på det som vi føler er det aller viktigste og hovedhensikten med hele Hinnakvartetten nemlig idrettsglede og mestring med den tiden det tar uansett hvor mange barn som var med og hvor lang tid det enkelte barn trengte for å forsøke å gjennomføre de 4 postene som Hinnakvartetten består av.

   

  Hinnakvartetten har endret seg til å bli ett arrangementet med 4 øvelser:

  -løpsøvelser - 50 meter for de aller minste til 200 meter for de eldste,

  -2 kastøvelser

  -turbospyd,

  - liten ball, "kule" f.eks.)

  -og lengdesprang.

  Selv om arrangementet har endret seg med tiden er det fortsatt en kvartett med 4 øvelser og deltakerne får både diplom og medalje når de har gjennomført aktivitetsløypa.

   

  Deltakerne har også eget startnummer med "kråke"-logo som har fulgt oss i alle år. Bjørnar Hauge Døhlen har i forbindelse med 15 årsjubileumet videreutviklet og re-designet "kråka" slik at vi har en "kråke" til hver øvelse, samt at vi har "kråka" på både startnummer, medalje og diplom.

   

  Hinnakvartetten har i år sitt 15 årsjubileum og vi ønsker alle barn og unge fra og med 0 år til og med ut 7. klasse hjertelig velkommen til en aktiv og kjekk dag på Hinna stadion søndag 23.09.2018!

   

  Påmelding skjer fra kl. 12.00 til 12.45 på Hinnahuset og det koster kr. 60,- å delta.

  Dette inkluderer startnummer, aktivteter, frukt, kake og saft/vann samt diplom og medalje.

   

  BLI MED OG FEIRE HINNAKVARTETTEN 15 ÅR!!!

   

  Hinnaløpets PreTour – eller prøvesmak.

  Nytt av året er at Hinna Friidrett arrangerer en pre-tour for de som ønsker å løpe, jogge eller gå gjennom løypa på forhånd. Dette er en god mulighet for å få seg en treningstur på det nivået man måtte ønske og samtidig få testet løypa. Det er selvfølgelig ikke forpliktende på noen måte og det er bare å møte opp på Hinna stadion i den nordlige svingen innen kl 19:30, på torsdag 13. september.

   


   

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_9905.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02
  HinnaU15_v1.JPG

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52
  22.jpg

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 02.12.2019 - 19:19
  Hinna lag.jpg

  Hinna i 3. divisjon

  Da er det offisielt klart at Hinna rykker opp og spiller i 3. divisjon neste år

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM..jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 3 - Hinna HU lag 1.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2019 - 16:14
  DSC_5709.jpg

  Norges beste orienteringsløpere til Gausel!

  Lørdag 30. mars arrangerer Stavanger orienteringsklubb første dag av Sprintliga 2019 på Gausel.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken