Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 16:59

  Seiltur med Gulden Leeuw

  Under Tall Ships Race i juli inviterte Forus Næringspark, sammen med Tall Ships Race, 100 flyktingbarn med følge på seiltur.

   

  Røde Kors, Stavanger Sola og Sandnes var ansvarlig for det de praktiske og sikkerhetsmessig forberedelser og gjennomføringen. Skipet som ble stilt til rådighet var den nederlandske toppseiltremastrede skonnerten fra Tall Ships Races flåten «Gulden Lueew» på vel 700 tonn.

   

  Hvor og hvordan

  Turen gikk fra Stavanger havn hvor kapteinen øyeblikkelig satte en del av skutas seil. Vi seilte en flott sommerbris til vi nådde nesten nord til Tungenes før vi måtte vende baugen inn mot Vågen igjen. Seilene ble tatt inn og vi gikk for maskinkraft sørover for å kunne vær fortøyd til avtalt tid.

  Røde kors sine folk registret alle deltakerne ved Domkirken, sendte de i puljer med sine følgere ned til skipet. Der fikk de utlevert livvester og ble sjekket ombord. Straks vi var ferdig med den litt kompliserte avgangen fra kai, slapp kapteinen alle barna til med å delta aktivt i seilasen, De fikk blant annet være med å heise seilene og stå til rors. Ikke alle var like dristig til å være med på alt. Mange jenter flokket seg om de to ansiktmalerne som var med på turen. De hadde tatt plass helt akterut, på hekken av skuta.

  Tall Shis Races

  Kapteinen på «den gylden løve» hadde en travel dag, allerede før vi var halvveis tilbake til Vågen begynte om-riggingen av skipet for å arrangere mottakelse for alle kapteinene på de øvrige 60 skutene samt gjester fra vertsbyen og neste års vertsby i Norge som er Fredriksstad.

  De siste 21 årene har Stavanger arrangert Tall Ships Races hvert syvende år. Første gang var i 1997. Noe som betyr at byen bør være vertskap for en ny skutefest i 2025 om tradisjonen skal holdes ved like.

  – Det hadde vært perfekt med en ny skutefest når Stavanger feirer 900-årsjubileum i 2025, men det må selvfølgelig vurderes opp mot fremtidige budsjetter og utgifter, forteller ordfører Kristine Sagen-Helgø til pressen.

  Får de dette til blir det altså flotte Tall Shis Race skuter i Stavanger for 5 gang. Vi håper kommunen, de lokale entusiastene og sponsorene setter sine beste folk på saken slik at mist 61 historiske skuter kan berike et historisk jubileum.

  Flyktningseksjones arbeid

  HINNAvis var invitert med på turen av Flyktningseksjonen i Stavanger kommune ved Elise Voster, Frivillighetskoordinator & Oppfølger, fra avdelingen for Bosetting og oppfølging.

  -Jeg er også flyktningguide og turleder i Røde Kors forteller Elise Voster da vi møtes utenfor domkirken. - På denne ture skal jeg ha ansvaret for 6 flyktningbarn, men vi frivillige har ansvar for 100 barn på skuta, forteller hun. Dessverre fikk Elise et frafall på 2 gutter men det ble likevel 4 jenter å ta vare på.

  -Flyktningseksjonen i Stavanger kommune sitt mandat er å integrere flyktninger til det norske samfunn. I dette ligger også at vi skal gjøre oss kjent for folket, samt at folket skal bli kjent med, og spre glede og ressurser i våre nye landsmenn. Vi har ansvar for bosetting og oppfølging innen naboskap, helse, økonomi, skole, barnehage, arbeid og praksis, aktiviteter og det sosiale liv.

  Frivillighetskoordinator

  Elsie Voster, frivillighetskoordinator i Stavanger kommune sjekker inn med fra venstre: Tasnim, Hoda, Faten og Halen.

  For å lykkes med den sosiale biten viktig for oss å nå ut i lokalmiljøene, og vi samarbeider med frivillige organisasjoner, lokale drivkrefter og frivillighetssentralene innen bl.a. sport og sosiale aktiviteter. Vi har besøkt frivillighetssentralene og alle de flotte tilbudene som bydelshusene arrangerer. Fiks Ferigge Ferie og lignende arrangement der mange har deltatt på i sommer.

  Vi ser gjerne at vi får til et samarbeid hvor dere lokalaviser også i fremtiden kan følge med på hva som skjer i Flyktningseksjonen og lokalsamfunnet på Hinna.

  Hvordan trives du med arbeidet for å integrere flykninger?

  Jeg arbeide før innen oljesektoren, det var OK, men jeg liker meg bedre her. Utfordringen kan være mange men gleden man føler når man ser at folk får livet sitt på rett kjøl kan ikke sammenlignes med en jobb «well done» i det vanlige arbeidslivet.

  Utfordringen for å få folk i jobb kan virke uoverstigelig, særlig når vi har å gjøre med menneske fra landsbygda som noen ganger er analfabeter.  Johannes Læringssenter gjør en kjempejobb med å lære flyktninger norsk.  Men, selv høyt udannete folk fra storbyer kan det være vanskelig å få ut i arbeid, utdannelsen deres blir ikke uten videre anerkjent i Norge. Lettest er det med barna, spesielt dersom de kommer sammen med lokale barn, da lærer de språket på kort tid.  Vi må likevel gi de en solid språkgrunnmur før de kan begynne i barnehage og skole.

  Til nå i år har vi vel klart, uten at jeg kan si dette 100% sikkert, å få ca. 50 ut i arbeid, praksis eller studier, avslutter Elise Voster.

  Heising av seil

  Heising av seil ombord i Gulden Leeuw

   

  Flyktningseksjonen har egen Facebook side den heter; Flyktningseksjonen i Stavanger, følg dem på den, https://www.facebook.com/flyktningseksjonen/

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:02
  Grethe SH.jpg

  Bydelspolitiker: Grethe Eriksen (H)

  Grethe Eriksen har vært politisk aktiv siden lokalvalget i 2003, og har i alle år vært i Hinna bydelsutvalg, en periode i Innvandrerrådet, vært fast medlem av Kommunalstyret for byutvikling og vara til bystyret i flere perioder. Nå trekker hun seg til høsten, og pensjonerer seg i april som 62-åring.

  » Les hele saken