Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:09

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

   

  Da jeg ankommer Hinna Rør står Leif Arild Michaelsen og snakker med en lokal kunde, også jeg kjenner ansiktet til kunden som får klar beskjed; «Du bare leter fram det du skal ha og tar det med deg så snakkes vi senere, jeg skal nå snakke med pressen». Tillitsforholdet til kunden er det ingen ting å si på.

  Bakgrunn

  Leif Arild starter med; -Jeg vil aller helst være rørlegger for lokalmiljøet på Hinna, men vi tar selvsagt jobber hvor som helst i distriktet. Da HINNAvis ringte meg for et par dager siden jobbet jeg på Bryne.

  -Det er nå 17 år side vi kom hit til innerst i Liveien, her er det ikke er gjennomkjøring så kanskje mange i Hinna bydel slett ikke vet om oss. Vi kom hit fra Godeset og firma het da Godset Rør AS. Etter flyttet fant jeg at det kanskje var på sin plass å skifte navn til Hinna Rør AS.

  Jeg søkte faktisk lærlingplass hos det som er vårt nabofirma Osv. Sivertsen. Jeg vet ikke årsaken, men der fikk jeg Nei. Derfor ble det læretid hos Teknisk Byrå. Etter å ha tatt mitt mesterbrev startet jeg for meg selv i 1991.

  Hinna Rør har lærlingeopplæring

  -Du kan se det med en gang om en lærling har det i seg, sier jeg, sier Leif Arild. Det hjelper lite å slite seg gjennom en lærlingetid dersom du ikke har interessen og motivasjonen for det som skal bli jobben din. Da er det min jobb som mester å fortelle disse ungdommene at de bør finne noe annet å gjøre dersom de ikke trives med rørleggerfaget.

  Skal du være håndverker og kunne betjene kunder rundt i distriktet nytter det ikke å ta bussen eller komme på sykkel. Du må ha bilen med nødvendig verktøy og et utvalg av reservedeler med deg. Enhver håndverker må ha sertifikat. Det nytter ikke å støtte ungdom sent oss fra NAV om de ikke også støtter dem med å ta sertifikat. Ingen rørleggermester kan kjøre en hente og bringe tjeneste med sine ansatte arbeidere.

  Sosialt og politisk engasjement

  Michalsen er en politisk og sosialt engasjert person. Det kommer klart fram under vår samtale. Han brenner for finans, klima og miljø. Han er mot sentralisering og for jordvern Han er på mage måter kritisk til hvordan samfunnet fungerer. Han er for innovasjon og har et forbilde i Norwegian grunder Bjørn Kjos. Han venter nå på at selskapet skal begynne å betale ut utbytte.

  -Vi får ikke mye til av politiske mål dersom vi ikke har et fungerende næringsliv. Det må gis de rette betingelser. Disse innebære ikke bomringer slik noen politikere gjerne tror.  Jeg er i kontakt med mange mennesker i jobben, men har ennå til gode å treffe en -1- person som sier han/hun er for den nye bomringen.

  Når man trigger rørleggermester Leif Arild på politikk trenger man ikke kjede seg. Han tar gjerne en diskusjon om aktuelle ting i samfunnet med deg mens han fikser kranen på kjøkkenet ditt.

  -Jeg leker med tanken om å starte eget parti for å få skikk på alt som ikke fungerer i samfunnet, sier rørleggermesteren, med det berømte glimtet i øyet.

  Rørkjøp

  -Vår hovedsamarbeidspartner for baderom og kjøkkenutstyr er Rørkjøp. Dersom du trenger et nytt blandebatteri på kjøkken går du bare inn på deres nettside linket til vår web side http://www.hinnaror.no/ og finner den du liker. Du gir beskjed til oss så har vi den med når vi kommer for å installere den. Rørkjøp er store, har avtaler med 400 firmaer inne bransjen så du finner helt sikkert noe som passer til ditt behov. Når vi er tilknyttet en så stor grossist som dette klarer vi også holde konkurransedyktige priser, vi er ikke dyrere enn de store rørleggerfirmaene i regionen.

  Hinna Rør

  Hos Hinna Rør leter du fram det du skal ha. Tillitsforholdet til kundene er det ingenting å si på.

  Trange år bedring i markedet

  Det har vært noen trange år også for oss, antagelig som en følge av nedgangen i oljesektoren. Nå går det bedre og jeg er fornøyd med at fler og fler fra Hinna bydel bruker oss. Husk, tjenesten blir billigere når vi reduserer kjøretid, og fra 1.oktober reduserer antall bom passeringer.

  Mitt motto er at man må by på seg selv avslutter Leif Arild Michaelsen Hinna Rør.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 16.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 18.02.2019 - 13:23
  IMG_22532.jpg

  Tidlig vår i hagen

  Begynner det å krible i fingrene? Når sola først titter fram i februar og hagegleden igjen melder seg er det kjekt å få gjort litt ute.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 12:40
  DSC_0951.JPG

  Moderne gårdsdrift på Jåttå

  Torgeir Kinn driver gård på Jåttå og skal i 2019 levere 420.000 liter melk. Gården produserer strøm via solcellepaneler og melkerobot gjør bondelivet mer fleksibelt.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 4 - I en campervan kan man selv velge utsikten fra soverommet.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2019 - 16:14
  DSC_57092.jpg

  Norges beste orienteringsløpere til Gausel!

  Lørdag 30. mars arrangerer Stavanger orienteringsklubb første dag av Sprintliga 2019 på Gausel.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken