Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:09

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

   

  Da jeg ankommer Hinna Rør står Leif Arild Michaelsen og snakker med en lokal kunde, også jeg kjenner ansiktet til kunden som får klar beskjed; «Du bare leter fram det du skal ha og tar det med deg så snakkes vi senere, jeg skal nå snakke med pressen». Tillitsforholdet til kunden er det ingen ting å si på.

  Bakgrunn

  Leif Arild starter med; -Jeg vil aller helst være rørlegger for lokalmiljøet på Hinna, men vi tar selvsagt jobber hvor som helst i distriktet. Da HINNAvis ringte meg for et par dager siden jobbet jeg på Bryne.

  -Det er nå 17 år side vi kom hit til innerst i Liveien, her er det ikke er gjennomkjøring så kanskje mange i Hinna bydel slett ikke vet om oss. Vi kom hit fra Godeset og firma het da Godset Rør AS. Etter flyttet fant jeg at det kanskje var på sin plass å skifte navn til Hinna Rør AS.

  Jeg søkte faktisk lærlingplass hos det som er vårt nabofirma Osv. Sivertsen. Jeg vet ikke årsaken, men der fikk jeg Nei. Derfor ble det læretid hos Teknisk Byrå. Etter å ha tatt mitt mesterbrev startet jeg for meg selv i 1991.

  Hinna Rør har lærlingeopplæring

  -Du kan se det med en gang om en lærling har det i seg, sier jeg, sier Leif Arild. Det hjelper lite å slite seg gjennom en lærlingetid dersom du ikke har interessen og motivasjonen for det som skal bli jobben din. Da er det min jobb som mester å fortelle disse ungdommene at de bør finne noe annet å gjøre dersom de ikke trives med rørleggerfaget.

  Skal du være håndverker og kunne betjene kunder rundt i distriktet nytter det ikke å ta bussen eller komme på sykkel. Du må ha bilen med nødvendig verktøy og et utvalg av reservedeler med deg. Enhver håndverker må ha sertifikat. Det nytter ikke å støtte ungdom sent oss fra NAV om de ikke også støtter dem med å ta sertifikat. Ingen rørleggermester kan kjøre en hente og bringe tjeneste med sine ansatte arbeidere.

  Sosialt og politisk engasjement

  Michalsen er en politisk og sosialt engasjert person. Det kommer klart fram under vår samtale. Han brenner for finans, klima og miljø. Han er mot sentralisering og for jordvern Han er på mage måter kritisk til hvordan samfunnet fungerer. Han er for innovasjon og har et forbilde i Norwegian grunder Bjørn Kjos. Han venter nå på at selskapet skal begynne å betale ut utbytte.

  -Vi får ikke mye til av politiske mål dersom vi ikke har et fungerende næringsliv. Det må gis de rette betingelser. Disse innebære ikke bomringer slik noen politikere gjerne tror.  Jeg er i kontakt med mange mennesker i jobben, men har ennå til gode å treffe en -1- person som sier han/hun er for den nye bomringen.

  Når man trigger rørleggermester Leif Arild på politikk trenger man ikke kjede seg. Han tar gjerne en diskusjon om aktuelle ting i samfunnet med deg mens han fikser kranen på kjøkkenet ditt.

  -Jeg leker med tanken om å starte eget parti for å få skikk på alt som ikke fungerer i samfunnet, sier rørleggermesteren, med det berømte glimtet i øyet.

  Rørkjøp

  -Vår hovedsamarbeidspartner for baderom og kjøkkenutstyr er Rørkjøp. Dersom du trenger et nytt blandebatteri på kjøkken går du bare inn på deres nettside linket til vår web side http://www.hinnaror.no/ og finner den du liker. Du gir beskjed til oss så har vi den med når vi kommer for å installere den. Rørkjøp er store, har avtaler med 400 firmaer inne bransjen så du finner helt sikkert noe som passer til ditt behov. Når vi er tilknyttet en så stor grossist som dette klarer vi også holde konkurransedyktige priser, vi er ikke dyrere enn de store rørleggerfirmaene i regionen.

  Hinna Rør

  Hos Hinna Rør leter du fram det du skal ha. Tillitsforholdet til kundene er det ingenting å si på.

  Trange år bedring i markedet

  Det har vært noen trange år også for oss, antagelig som en følge av nedgangen i oljesektoren. Nå går det bedre og jeg er fornøyd med at fler og fler fra Hinna bydel bruker oss. Husk, tjenesten blir billigere når vi reduserer kjøretid, og fra 1.oktober reduserer antall bom passeringer.

  Mitt motto er at man må by på seg selv avslutter Leif Arild Michaelsen Hinna Rør.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken