Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:09

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

   

  Da jeg ankommer Hinna Rør står Leif Arild Michaelsen og snakker med en lokal kunde, også jeg kjenner ansiktet til kunden som får klar beskjed; «Du bare leter fram det du skal ha og tar det med deg så snakkes vi senere, jeg skal nå snakke med pressen». Tillitsforholdet til kunden er det ingen ting å si på.

  Bakgrunn

  Leif Arild starter med; -Jeg vil aller helst være rørlegger for lokalmiljøet på Hinna, men vi tar selvsagt jobber hvor som helst i distriktet. Da HINNAvis ringte meg for et par dager siden jobbet jeg på Bryne.

  -Det er nå 17 år side vi kom hit til innerst i Liveien, her er det ikke er gjennomkjøring så kanskje mange i Hinna bydel slett ikke vet om oss. Vi kom hit fra Godeset og firma het da Godset Rør AS. Etter flyttet fant jeg at det kanskje var på sin plass å skifte navn til Hinna Rør AS.

  Jeg søkte faktisk lærlingplass hos det som er vårt nabofirma Osv. Sivertsen. Jeg vet ikke årsaken, men der fikk jeg Nei. Derfor ble det læretid hos Teknisk Byrå. Etter å ha tatt mitt mesterbrev startet jeg for meg selv i 1991.

  Hinna Rør har lærlingeopplæring

  -Du kan se det med en gang om en lærling har det i seg, sier jeg, sier Leif Arild. Det hjelper lite å slite seg gjennom en lærlingetid dersom du ikke har interessen og motivasjonen for det som skal bli jobben din. Da er det min jobb som mester å fortelle disse ungdommene at de bør finne noe annet å gjøre dersom de ikke trives med rørleggerfaget.

  Skal du være håndverker og kunne betjene kunder rundt i distriktet nytter det ikke å ta bussen eller komme på sykkel. Du må ha bilen med nødvendig verktøy og et utvalg av reservedeler med deg. Enhver håndverker må ha sertifikat. Det nytter ikke å støtte ungdom sent oss fra NAV om de ikke også støtter dem med å ta sertifikat. Ingen rørleggermester kan kjøre en hente og bringe tjeneste med sine ansatte arbeidere.

  Sosialt og politisk engasjement

  Michalsen er en politisk og sosialt engasjert person. Det kommer klart fram under vår samtale. Han brenner for finans, klima og miljø. Han er mot sentralisering og for jordvern Han er på mage måter kritisk til hvordan samfunnet fungerer. Han er for innovasjon og har et forbilde i Norwegian grunder Bjørn Kjos. Han venter nå på at selskapet skal begynne å betale ut utbytte.

  -Vi får ikke mye til av politiske mål dersom vi ikke har et fungerende næringsliv. Det må gis de rette betingelser. Disse innebære ikke bomringer slik noen politikere gjerne tror.  Jeg er i kontakt med mange mennesker i jobben, men har ennå til gode å treffe en -1- person som sier han/hun er for den nye bomringen.

  Når man trigger rørleggermester Leif Arild på politikk trenger man ikke kjede seg. Han tar gjerne en diskusjon om aktuelle ting i samfunnet med deg mens han fikser kranen på kjøkkenet ditt.

  -Jeg leker med tanken om å starte eget parti for å få skikk på alt som ikke fungerer i samfunnet, sier rørleggermesteren, med det berømte glimtet i øyet.

  Rørkjøp

  -Vår hovedsamarbeidspartner for baderom og kjøkkenutstyr er Rørkjøp. Dersom du trenger et nytt blandebatteri på kjøkken går du bare inn på deres nettside linket til vår web side http://www.hinnaror.no/ og finner den du liker. Du gir beskjed til oss så har vi den med når vi kommer for å installere den. Rørkjøp er store, har avtaler med 400 firmaer inne bransjen så du finner helt sikkert noe som passer til ditt behov. Når vi er tilknyttet en så stor grossist som dette klarer vi også holde konkurransedyktige priser, vi er ikke dyrere enn de store rørleggerfirmaene i regionen.

  Hinna Rør

  Hos Hinna Rør leter du fram det du skal ha. Tillitsforholdet til kundene er det ingenting å si på.

  Trange år bedring i markedet

  Det har vært noen trange år også for oss, antagelig som en følge av nedgangen i oljesektoren. Nå går det bedre og jeg er fornøyd med at fler og fler fra Hinna bydel bruker oss. Husk, tjenesten blir billigere når vi reduserer kjøretid, og fra 1.oktober reduserer antall bom passeringer.

  Mitt motto er at man må by på seg selv avslutter Leif Arild Michaelsen Hinna Rør.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:02
  Grethe SH.jpg

  Bydelspolitiker: Grethe Eriksen (H)

  Grethe Eriksen har vært politisk aktiv siden lokalvalget i 2003, og har i alle år vært i Hinna bydelsutvalg, en periode i Innvandrerrådet, vært fast medlem av Kommunalstyret for byutvikling og vara til bystyret i flere perioder. Nå trekker hun seg til høsten, og pensjonerer seg i april som 62-åring.

  » Les hele saken