Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:48

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

   

  Etter en fantastisk sommer, med mange aktiviteter er vi på Gausel bydelshus klare til å starte igjen med masse energi og inspirasjon.

  Bydelshuset har vært åpent nesten hele sommeren med mange aktiviteter både i privat-regi og av organisasjoner. Det var mange som møttes her for å ha sommeravslutninger, deriblant Gautesete skole med nesten 200 studenter og foreldre. Det har også vært veldig mange familier som valgte Gausel bydelshus for å feire bursdager, hvor mai var rekord-måned med over 20 bursdagsfester! I tillegg var det mange som brukte bydelshuset for å markere slutten av den islamske fastemåneden, Ramadan.

  I juni deltok vi på Frivillighetstorget på Sølvberget, i regi av Stavanger kommune. Her fikk vi muligheten å bli kjent med mange som ikke visste om de mange aktivitetene vi har på bydelshuset og de forskjellige leiemulighetene. Resultatet ble en rekke nye aktiviteter og initiativer som kommer inn i kalenderen for høsten.

  «Fiks Ferigge Ferie»

  Som tidligere år har Gausel bydelshus vært base for Stavanger kommunes Ferieklubb «Fiks Ferigge Ferie». Ferieklubben pleier å benytte seg av de fleste bydelshusene i Stavanger i løpet av sommeren. De første 2 ukene i juli hadde vi gleden av å ha «Fiks Ferigge Ferie» her hos oss og barna har storkost seg med turer på Vitengarden, Kongeparken og Gamlingen, i tillegg til grilling, leking og dansing på bydelshuset! Programmet har vært mangfoldig og spennende, og barna opplevde mange kjekke ting i sommerferien.

  For de små på Gausel bydelshus

  21. september skal vi ha Kapittel festivalen på besøk. Forfatter og illustratør Lene Ask skal tegne og fortelle om de sjarmerende tvillingene Jo og Jenny. Barnehager i bydelen er inviterte til forestillingen.

  Bamsefaret åpen barnehage er en kommunal barnehage for deg med barn i barnehagealder, og er åpen mandag, tirsdag og torsdag for alle de som trenger litt kvalitetstid, strukturert og ledet av erfarte pedagoger.

  Bursdagsfeiringer er veldig populært på bydelshuset, og som før er det mulig å bestille kantinen og diskoteket til dette formålet, mye plass til aktiviteter både inne og ute!

  Festbord

  Det er populært å feire konfirmasjoner og barnedåp på bydelshuset.

   

  Språkkurs for to-språklige barn har vi mange av, som polsk, italiensk, kroatisk, russisk, telugo med flere. Disse arrangeres av frivillige organisasjoner.

  Be Creative Be Artistic, etter en suksessfull sommer med sommerkurs, forsettes det med malekurs hvor barn i alle aldre får utvikle kreativitet, mens de lærer forskjellige teknikker som akryl, vannmaling, oljemaling og pastell. Elevene får kunnskap om hvordan å skisse, lage stilleben, landskap og mer. Alle kan delta!

  Indisk danseskoler fortsetter samarbeid med Gausel bydelshus (kurs arrangerte av Natiyalaya, Zankar og CreateU) til jenter mellom 5-20 år. Det er også et dramakurs i regi av Kulturskolen i Stavanger hver onsdag.

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer i 8. klasse og opp til 17 år:

  Det blir en fin høst på Stepin og vi håper at mange tar turen innom på klubben. Vi har de samme åpningstidene som forrige skoleår: tirsdager 18:30 – 21:30, fredager i partallsuker 19:00 – 22:30, og tematorsdager i partallsuker med påmelding.

  Vi starter skoleåret med et neon-party fredag 7. september kl 19:30 -22:30. Det har i de foregående årene vært veldig populært! Og vi arbeider mye med den årlige Halloween haunted House hvor vi samarbeider med Barne og Ungdomsteateret ved Rogaland Teater, og lager en «skremsels-tur» gjennom bydelshuset.

  Voksne på bydelshuset!

  Vår Facebook-side får flere og flere likes, og er den raskeste og beste måten å holde seg oppdatert på om aktivitetene på bydelshuset. Mange av disse er åpen for alle, og er ofte gratis. Den 20. oktober blir det bruktmarked arrangert av Twilling-klubben.

  Bridgeklubb, Salsaklubb og West Coast Swing er på huset torsdager: alle er velkommen! Quiltelag treffes en onsdag hver måned.

  Vi har flere feiringer av nasjonaldager, i tillegg til konfirmasjoner og barnedåp. Det er bare å ta kontakt!

  I september-oktober skal vi ha «mindfulness course in english» på bydelshuset. Dette arrangeres av Beingmindful, og det er fortsatt noen ledige plasser for interesserte.

  Ikke glem Aktivitetsdagen på Hinna idrettspark, 8. september: en familiedag arrangert av organisasjoner og lag i bydelen!

  Flere og flere organisasjoner bruker Gausel bydelshuset for deres ukentlige treff. Vi er siden sist glade for å ønske velkommen den Greske Foreningen i Rogaland til bydelshuset!

  Med innføring av økte bompenger blir det stadig viktigere å finne aktiviteter i nabolaget, både for barn og voksne. Gausel bydelshus har fortsatt litt ledig plass for de som skulle ønske å gjennomføre et arrangement eller en aktivitet, så bare ta kontakt!

   

  KulturLab på bydelshuset 27. oktober

  Lørdag 27. oktober, kl 11:00 – 15:00 skal det være KulturLab på Gausel bydelshus. Dette blir en åpen dag, hvor du kan treffe oss som arrangerer aktiviteter for barna. Alle barna i nabolaget, med familie, er velkommen for å prøve de mange forskjellige kursene og aktivitetene vi tilbyr, som å danse og å male. Kafeen vil være åpen med mat fra hele verden!

  Det er absolutt en fordel å kjenne hverandre i nabolaget bedre, og prøve å forstå hva er våre ulike prioriteringer for å sammen utvikle den livlige og gode bydelene hvor vi ønsker å bo.

  Hva er det som skaper et sammenhengende samfunn? Hvordan kan vi føle at vi tilhører noe større, som å vokse og føle seg godt i?

  Følg oss på Facebook og finn ut mer om KulturLab på Gausel bydelshus!

  På denne åpne dagen ønsker vi å vise det store kultur og aktivitetstilbudet i Gausel bydelshus. Organisasjonene som driver aktiviteter for barn og ungdom på vårt bydelshus, får muligheten til å presentere seg selv. Kunstklasser, danseklasser, språkkurs, ungdomsklasser og mye mer fyller vår kalender, og vi er veldig stolte av å gi de unge i denne delen av Stavanger muligheten til å lære nye ting og utvikle sine talenter i sitt nabolag!

  Fristen

   

  Kulturlab

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken