Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:48

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

   

  Etter en fantastisk sommer, med mange aktiviteter er vi på Gausel bydelshus klare til å starte igjen med masse energi og inspirasjon.

  Bydelshuset har vært åpent nesten hele sommeren med mange aktiviteter både i privat-regi og av organisasjoner. Det var mange som møttes her for å ha sommeravslutninger, deriblant Gautesete skole med nesten 200 studenter og foreldre. Det har også vært veldig mange familier som valgte Gausel bydelshus for å feire bursdager, hvor mai var rekord-måned med over 20 bursdagsfester! I tillegg var det mange som brukte bydelshuset for å markere slutten av den islamske fastemåneden, Ramadan.

  I juni deltok vi på Frivillighetstorget på Sølvberget, i regi av Stavanger kommune. Her fikk vi muligheten å bli kjent med mange som ikke visste om de mange aktivitetene vi har på bydelshuset og de forskjellige leiemulighetene. Resultatet ble en rekke nye aktiviteter og initiativer som kommer inn i kalenderen for høsten.

  «Fiks Ferigge Ferie»

  Som tidligere år har Gausel bydelshus vært base for Stavanger kommunes Ferieklubb «Fiks Ferigge Ferie». Ferieklubben pleier å benytte seg av de fleste bydelshusene i Stavanger i løpet av sommeren. De første 2 ukene i juli hadde vi gleden av å ha «Fiks Ferigge Ferie» her hos oss og barna har storkost seg med turer på Vitengarden, Kongeparken og Gamlingen, i tillegg til grilling, leking og dansing på bydelshuset! Programmet har vært mangfoldig og spennende, og barna opplevde mange kjekke ting i sommerferien.

  For de små på Gausel bydelshus

  21. september skal vi ha Kapittel festivalen på besøk. Forfatter og illustratør Lene Ask skal tegne og fortelle om de sjarmerende tvillingene Jo og Jenny. Barnehager i bydelen er inviterte til forestillingen.

  Bamsefaret åpen barnehage er en kommunal barnehage for deg med barn i barnehagealder, og er åpen mandag, tirsdag og torsdag for alle de som trenger litt kvalitetstid, strukturert og ledet av erfarte pedagoger.

  Bursdagsfeiringer er veldig populært på bydelshuset, og som før er det mulig å bestille kantinen og diskoteket til dette formålet, mye plass til aktiviteter både inne og ute!

  Festbord

  Det er populært å feire konfirmasjoner og barnedåp på bydelshuset.

   

  Språkkurs for to-språklige barn har vi mange av, som polsk, italiensk, kroatisk, russisk, telugo med flere. Disse arrangeres av frivillige organisasjoner.

  Be Creative Be Artistic, etter en suksessfull sommer med sommerkurs, forsettes det med malekurs hvor barn i alle aldre får utvikle kreativitet, mens de lærer forskjellige teknikker som akryl, vannmaling, oljemaling og pastell. Elevene får kunnskap om hvordan å skisse, lage stilleben, landskap og mer. Alle kan delta!

  Indisk danseskoler fortsetter samarbeid med Gausel bydelshus (kurs arrangerte av Natiyalaya, Zankar og CreateU) til jenter mellom 5-20 år. Det er også et dramakurs i regi av Kulturskolen i Stavanger hver onsdag.

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer i 8. klasse og opp til 17 år:

  Det blir en fin høst på Stepin og vi håper at mange tar turen innom på klubben. Vi har de samme åpningstidene som forrige skoleår: tirsdager 18:30 – 21:30, fredager i partallsuker 19:00 – 22:30, og tematorsdager i partallsuker med påmelding.

  Vi starter skoleåret med et neon-party fredag 7. september kl 19:30 -22:30. Det har i de foregående årene vært veldig populært! Og vi arbeider mye med den årlige Halloween haunted House hvor vi samarbeider med Barne og Ungdomsteateret ved Rogaland Teater, og lager en «skremsels-tur» gjennom bydelshuset.

  Voksne på bydelshuset!

  Vår Facebook-side får flere og flere likes, og er den raskeste og beste måten å holde seg oppdatert på om aktivitetene på bydelshuset. Mange av disse er åpen for alle, og er ofte gratis. Den 20. oktober blir det bruktmarked arrangert av Twilling-klubben.

  Bridgeklubb, Salsaklubb og West Coast Swing er på huset torsdager: alle er velkommen! Quiltelag treffes en onsdag hver måned.

  Vi har flere feiringer av nasjonaldager, i tillegg til konfirmasjoner og barnedåp. Det er bare å ta kontakt!

  I september-oktober skal vi ha «mindfulness course in english» på bydelshuset. Dette arrangeres av Beingmindful, og det er fortsatt noen ledige plasser for interesserte.

  Ikke glem Aktivitetsdagen på Hinna idrettspark, 8. september: en familiedag arrangert av organisasjoner og lag i bydelen!

  Flere og flere organisasjoner bruker Gausel bydelshuset for deres ukentlige treff. Vi er siden sist glade for å ønske velkommen den Greske Foreningen i Rogaland til bydelshuset!

  Med innføring av økte bompenger blir det stadig viktigere å finne aktiviteter i nabolaget, både for barn og voksne. Gausel bydelshus har fortsatt litt ledig plass for de som skulle ønske å gjennomføre et arrangement eller en aktivitet, så bare ta kontakt!

   

  KulturLab på bydelshuset 27. oktober

  Lørdag 27. oktober, kl 11:00 – 15:00 skal det være KulturLab på Gausel bydelshus. Dette blir en åpen dag, hvor du kan treffe oss som arrangerer aktiviteter for barna. Alle barna i nabolaget, med familie, er velkommen for å prøve de mange forskjellige kursene og aktivitetene vi tilbyr, som å danse og å male. Kafeen vil være åpen med mat fra hele verden!

  Det er absolutt en fordel å kjenne hverandre i nabolaget bedre, og prøve å forstå hva er våre ulike prioriteringer for å sammen utvikle den livlige og gode bydelene hvor vi ønsker å bo.

  Hva er det som skaper et sammenhengende samfunn? Hvordan kan vi føle at vi tilhører noe større, som å vokse og føle seg godt i?

  Følg oss på Facebook og finn ut mer om KulturLab på Gausel bydelshus!

  På denne åpne dagen ønsker vi å vise det store kultur og aktivitetstilbudet i Gausel bydelshus. Organisasjonene som driver aktiviteter for barn og ungdom på vårt bydelshus, får muligheten til å presentere seg selv. Kunstklasser, danseklasser, språkkurs, ungdomsklasser og mye mer fyller vår kalender, og vi er veldig stolte av å gi de unge i denne delen av Stavanger muligheten til å lære nye ting og utvikle sine talenter i sitt nabolag!

  Fristen

   

  Kulturlab

   


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken