Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 17:48

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

   

  Etter en fantastisk sommer, med mange aktiviteter er vi på Gausel bydelshus klare til å starte igjen med masse energi og inspirasjon.

  Bydelshuset har vært åpent nesten hele sommeren med mange aktiviteter både i privat-regi og av organisasjoner. Det var mange som møttes her for å ha sommeravslutninger, deriblant Gautesete skole med nesten 200 studenter og foreldre. Det har også vært veldig mange familier som valgte Gausel bydelshus for å feire bursdager, hvor mai var rekord-måned med over 20 bursdagsfester! I tillegg var det mange som brukte bydelshuset for å markere slutten av den islamske fastemåneden, Ramadan.

  I juni deltok vi på Frivillighetstorget på Sølvberget, i regi av Stavanger kommune. Her fikk vi muligheten å bli kjent med mange som ikke visste om de mange aktivitetene vi har på bydelshuset og de forskjellige leiemulighetene. Resultatet ble en rekke nye aktiviteter og initiativer som kommer inn i kalenderen for høsten.

  «Fiks Ferigge Ferie»

  Som tidligere år har Gausel bydelshus vært base for Stavanger kommunes Ferieklubb «Fiks Ferigge Ferie». Ferieklubben pleier å benytte seg av de fleste bydelshusene i Stavanger i løpet av sommeren. De første 2 ukene i juli hadde vi gleden av å ha «Fiks Ferigge Ferie» her hos oss og barna har storkost seg med turer på Vitengarden, Kongeparken og Gamlingen, i tillegg til grilling, leking og dansing på bydelshuset! Programmet har vært mangfoldig og spennende, og barna opplevde mange kjekke ting i sommerferien.

  For de små på Gausel bydelshus

  21. september skal vi ha Kapittel festivalen på besøk. Forfatter og illustratør Lene Ask skal tegne og fortelle om de sjarmerende tvillingene Jo og Jenny. Barnehager i bydelen er inviterte til forestillingen.

  Bamsefaret åpen barnehage er en kommunal barnehage for deg med barn i barnehagealder, og er åpen mandag, tirsdag og torsdag for alle de som trenger litt kvalitetstid, strukturert og ledet av erfarte pedagoger.

  Bursdagsfeiringer er veldig populært på bydelshuset, og som før er det mulig å bestille kantinen og diskoteket til dette formålet, mye plass til aktiviteter både inne og ute!

  Festbord

  Det er populært å feire konfirmasjoner og barnedåp på bydelshuset.

   

  Språkkurs for to-språklige barn har vi mange av, som polsk, italiensk, kroatisk, russisk, telugo med flere. Disse arrangeres av frivillige organisasjoner.

  Be Creative Be Artistic, etter en suksessfull sommer med sommerkurs, forsettes det med malekurs hvor barn i alle aldre får utvikle kreativitet, mens de lærer forskjellige teknikker som akryl, vannmaling, oljemaling og pastell. Elevene får kunnskap om hvordan å skisse, lage stilleben, landskap og mer. Alle kan delta!

  Indisk danseskoler fortsetter samarbeid med Gausel bydelshus (kurs arrangerte av Natiyalaya, Zankar og CreateU) til jenter mellom 5-20 år. Det er også et dramakurs i regi av Kulturskolen i Stavanger hver onsdag.

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer i 8. klasse og opp til 17 år:

  Det blir en fin høst på Stepin og vi håper at mange tar turen innom på klubben. Vi har de samme åpningstidene som forrige skoleår: tirsdager 18:30 – 21:30, fredager i partallsuker 19:00 – 22:30, og tematorsdager i partallsuker med påmelding.

  Vi starter skoleåret med et neon-party fredag 7. september kl 19:30 -22:30. Det har i de foregående årene vært veldig populært! Og vi arbeider mye med den årlige Halloween haunted House hvor vi samarbeider med Barne og Ungdomsteateret ved Rogaland Teater, og lager en «skremsels-tur» gjennom bydelshuset.

  Voksne på bydelshuset!

  Vår Facebook-side får flere og flere likes, og er den raskeste og beste måten å holde seg oppdatert på om aktivitetene på bydelshuset. Mange av disse er åpen for alle, og er ofte gratis. Den 20. oktober blir det bruktmarked arrangert av Twilling-klubben.

  Bridgeklubb, Salsaklubb og West Coast Swing er på huset torsdager: alle er velkommen! Quiltelag treffes en onsdag hver måned.

  Vi har flere feiringer av nasjonaldager, i tillegg til konfirmasjoner og barnedåp. Det er bare å ta kontakt!

  I september-oktober skal vi ha «mindfulness course in english» på bydelshuset. Dette arrangeres av Beingmindful, og det er fortsatt noen ledige plasser for interesserte.

  Ikke glem Aktivitetsdagen på Hinna idrettspark, 8. september: en familiedag arrangert av organisasjoner og lag i bydelen!

  Flere og flere organisasjoner bruker Gausel bydelshuset for deres ukentlige treff. Vi er siden sist glade for å ønske velkommen den Greske Foreningen i Rogaland til bydelshuset!

  Med innføring av økte bompenger blir det stadig viktigere å finne aktiviteter i nabolaget, både for barn og voksne. Gausel bydelshus har fortsatt litt ledig plass for de som skulle ønske å gjennomføre et arrangement eller en aktivitet, så bare ta kontakt!

   

  KulturLab på bydelshuset 27. oktober

  Lørdag 27. oktober, kl 11:00 – 15:00 skal det være KulturLab på Gausel bydelshus. Dette blir en åpen dag, hvor du kan treffe oss som arrangerer aktiviteter for barna. Alle barna i nabolaget, med familie, er velkommen for å prøve de mange forskjellige kursene og aktivitetene vi tilbyr, som å danse og å male. Kafeen vil være åpen med mat fra hele verden!

  Det er absolutt en fordel å kjenne hverandre i nabolaget bedre, og prøve å forstå hva er våre ulike prioriteringer for å sammen utvikle den livlige og gode bydelene hvor vi ønsker å bo.

  Hva er det som skaper et sammenhengende samfunn? Hvordan kan vi føle at vi tilhører noe større, som å vokse og føle seg godt i?

  Følg oss på Facebook og finn ut mer om KulturLab på Gausel bydelshus!

  På denne åpne dagen ønsker vi å vise det store kultur og aktivitetstilbudet i Gausel bydelshus. Organisasjonene som driver aktiviteter for barn og ungdom på vårt bydelshus, får muligheten til å presentere seg selv. Kunstklasser, danseklasser, språkkurs, ungdomsklasser og mye mer fyller vår kalender, og vi er veldig stolte av å gi de unge i denne delen av Stavanger muligheten til å lære nye ting og utvikle sine talenter i sitt nabolag!

  Fristen

   

  Kulturlab

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:29

  Hvem vil du foreslå til Hinnaprisen for 2018?

  Kanskje trenger du å klø deg litt i hodet, eller så ramler tanken ned med en gang: jo, han har virkelig gjort en innsats for kulturlivet og det sosiale livet i Hinna bydel i 2018.  Eller hun? Eller de?

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2019 - 16:06
  bilde 232.jpg

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 09.05.2018 - 10:09
  Liggende bilde.jpg

  Kongens fortjenestemedalje til Signe Godeset Figved

  Det er velkjent i hele bydelen at vår alles kjære, respekterte, omsorgsfulle og med en tanker for alle, tidligere lærer ved Jåtten skole, Signe Godeset Figved, ble tildelt Kongens fortjenestemedalje. Medaljen ble overrakt av Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa på en stor tilstelning på Jåtten skole mandag 19. februar.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.05.2018 - 18:24
  DSC_0303.JPG

  Kultur på tvers

  Det er på bydelshuset det skjer!

  Av Martine Bolognini

  » Les hele saken