Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 18:10

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  For mange barnefamilier kan dagene bli travle, og det blir liten tid til å komme seg ut på tur med barna. Trenger det egentlig å ta så lang tid? Trenger turene å være så lange? Andreas Vollan, som selv har vokst opp på Vaulen, ønsker å gi inspirasjon til små og spennende turer i ditt eget nabolag. Lufteturhefter for Storhaug, Hillevåg, Hundvåg, Tasta og Eiganes/Våland er allerede gitt ut, og planen er å komme med et hefte for Hinna bydel sommeren 2019.

  Lufteturen

  For fem år siden gav han ut heftet "Lufteturen - turer og aktiviteter for barn og småbarnsfamilier" for Storhaug bydel. Dette var et prøveprosjekt, men allerede året etter kom tilsvarende hefte for Hillevåg. Målet hans nå er å få gitt ut Luftetur-hefter for samtlige syv bydeler i Stavanger. Hinna står for tur i 2019. Heftene deles ut gratis til alle barn fra 0-10 år i bydelene via helsestasjoner, barnehager og skoler.

  Bakgrunn

  Andreas har selv to barn - og det var først på trilleturer rundt i nærområdet der han bor på Storhaug at han la merke til at det nesten ikke var unger ute i gater og friområder. Han tok initiativ til å treffe andre og til å ta felles turer med barna - noe som var veldig vellykket. Små turer ble sosiale, samtidig som familien kom seg ut i aktivitet. Dette ville han gjerne spre til flere - og dermed kom ideen om tur-heftet. Park & vei i Stavanger kommune tente på ideen.
  Til daglig arbeider Andreas Vollan som lærer, så dette er et prosjekt han jobber med på fritiden.

  Økonomisk støtte

  Prosjektet har fått støtte fra Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune, i tillegg til bydelsutvalg og noen få private sponsorer som Sparebankstiftelsen SR-BANK. Nå prøver han å finne bidragsytere for Hinna bydel. Vi i HINNAvis støtter selvsagt dette flotte prosjektet via våre spalter.

  -Jeg har dratt rundt i bydelene, ofte sammen med egne unger, og registrert, fotografert og skrevet om plasser det er fint å ta seg en tur. Jeg har også fått tips fra venner, andre turgåere og ikke minst fra lokalkjente og barnehager i bydelene.
  Dette er først og fremst laget på barnas premisser, sier Andreas Vollan.

  - I heftet er det derfor oppgaver, rebuser og ikke minst mange bilder. Allerede fra toårsalderen kan barna kikke på bildene i heftet. Der ser de kanskje steder de har vært og steder som ser fristende ut å besøke. De litt eldre barna kan også lese og gjøre oppgaver. Samtidig er det fint om foreldrene blir inspirerte. Det er derfor spedd på med kart, fakta og historie.

  Hjelp og maskot

  Hjelp til å finne informasjon har Andreas Vollan fått fra mange hold. Mye er hentet fra lokalbøker og kommunale skrifter, og mange har bidratt med bilder, kart og illustrasjoner.

  Med på turene - og i heftene - er også maskoten Viggo Voff. Det har vært veldig stas for barnehage-barn å få treffe maskoten som de hadde sett i turheftet.

  - Dette dreier seg om folkehelse i praksis, fortsetter Andreas. Kan man bare komme seg ut på en liten tur av og til, kan dette bidra til bedre helse og humør for hele familien. Samtidig sørger man for at barna får inn gode vaner mens de er små Sosialt er det også og man kan oppleve mange små øyeblikk av hverdagsmagi sammen med barna. Man “tar nabolaget tilbake” og blir bedre kjent med sin egen bydel. Det er mange perler rundt oss! Mottoet er "Lev livet lokalt".

  -Målet er altså å inspirere til mer uteliv der folk bor, og få flere til å se de mulighetene som finnes – helt uten stress og prestasjonskrav.

  Fotokonkurranse og tips

  Når han nå går i gang med å lage et Lufteturen-hefte for Hinna bydel, tenker vi at Hinna-beboerne kanskje har lyst til å bidra. Derfor utlyser han i samarbeid med oss i HINNAvis en fotokonkurranse, der vi inviterer folk til å sende inn bilder fra de små turene i nabolaget. Vi gjør dette nå for å forsøke å skape et godt grunnlag for det videre arbeid. Bildene sendes til
  hinnavis@gemail.com og lufteturen@gmail.com, se egen annonse i avisen. Bilder som sendes inn må kunne brukes i heftet som han lager og i HINNAvis.

  I tillegg ønsker han seg selvsagt tips om turer dere gjerne vil dele med oss andre i bydelen. Beskrivelsen av disse kan man sende på mail til 
  lufteturen@gmail.com - eller skrive inn på “Lufteturen” sin Facebook-side. Mer info finner man på www.lufteturen.no.

  Hva er ditt forslag?

  Kanskje kan en rundtur på Vaulen være et "Luftetur”-mål, på "toppen av Sørmarka/Hinnamarka” med utsikt innover Ryfylke og utover mot flyplassen og Solastranden. Husaberget med Fritidsgården gir også mulighet til å se på dyrene der eller kanskje bare mate svaneungene i Hindalsdammen.

  Dette er ikke utsjekkede turer, men kun redaksjonens lille oppramsing som eksempler.

  Send inn ditt forslag til turer som kan komme med i Lufteturen-heftet som skal lages for Hinna bydel!

  Eiganes

   

  Tasta

   

  Byhaugen

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 321.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:11
  Fasade_Jåttåflaten_27_DSC1907.jpg

  Wintershall - kommet for å bli

  Lengst ute i Jåttåvågen ved det skjeve tårnet ligger kontorlokalene til oljeselskapet Wintershall. Selskapet med det litt vanskelige navnet som uttales ´Vinters-hall´.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2018 - 22:49
  eplehekk.jpg

  Hagespalten: Høst i hagen

  Sensommer og høst er en fin tid å plante bærbusker og frukttrær på. Epletreet er mest populært.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 22:06
  jattavagveien10_5KA37954.jpg

  Aker BP blir på Hinna

  Ny vekst har resultert i flere ansatte. Spørsmålet om kontorbygget var stort nok, dukket opp. Nå har selskapet spredt seg i flere bygg i Hinna Park. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 09.05.2018 - 10:30
  20064524-014-21.jpg

  Attende: Verdifull jobb til alle

  Flotte og flinke arbeidstakere gjør en fremragende jobb på Attende. Bedriften konkurrerer på lik linje med andre produksjonsbedrifter i et krevende marked. Nå ønsker de flere samarbeidsbedrifter.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 18:10
  Bilde 1.jpg

  .....Bare en luftetur

  Nytt hefte med lufteturer for Hinna bydel kommer ut sommeren 2019. Har du gode forslag? 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 04.09.2018 - 17:09
  Bilde 1 Leif Arild.jpg

  Hinna Rør - en liten bedrift med kvalifiserte rørleggere

   

  Hinna Rør har sitt kontor og et lite delelager i Liveien på sentrale Hinna og ledes av Leif Arild Michaelsen. Dette er bedriften for alle i bydelen som trenger hjelp med rørleggerarbeid. Det er et lite firma med kort reaksjonstid som er lett å tilkalle og kjøreavstanden er kort til der du bor.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:48
  DSC_0301.JPG

  Kultur på tvers

  Dette skjer på bydelshuset: 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 04.09.2018 - 17:26
  Bilde 156.jpg

  Hinnaprisen 2017

  Hinnaprisen for 2017 ble som vanlig utdelt under 17. maifeiringen på Jåtten skole.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:58
  Bilde Lotte og Maria2.jpg

  Nordisk- og norgesmestere i riding av islandshest

  Under Norgesmesterskapet for islandshest i Grimstad i juli gikk Maria Gjellestad Bosvik fra Vaulen og Lotte Thoresen fra Hinna til topps i flere disipliner. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 04.09.2018 - 17:21
  Pinnebrød4.jpg

  Den STORE familiedagen

  For alle turvenner i Hinna bydel, medlemmer av Stavanger Turistforening og ellers alle friluftsmennesker og de som liker å gå på tur.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken