Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 04.09.2018 kl. 18:10

  Bare en liten luftetur...

  Andreas Vollan har gitt ut turhefter for Storhaug og Hillevåg bydel. Nå står Hinna bydel for tur! I 2019 kan vi lese om kjente og ukjente turområder i bydelen vår.

  For mange barnefamilier kan dagene bli travle, og det blir liten tid til å komme seg ut på tur med barna. Trenger det egentlig å ta så lang tid? Trenger turene å være så lange?

  Andreas Vollan, som selv har vokst opp på Vaulen, ønsker å gi inspirasjon til små og spennende turer i ditt eget nabolag. Lufteturhefter for Storhaug, Hillevåg, Hundvåg, Tasta og Eiganes/Våland er allerede gitt ut, og planen er å komme med et hefte for Hinna bydel sommeren 2019.

  Lufteturen

  For fem år siden gav han ut heftet "Lufteturen - turer og aktiviteter for barn og småbarnsfamilier" for Storhaug bydel. Dette var et prøveprosjekt, men allerede året etter kom tilsvarende hefte for Hillevåg. Målet hans nå er å få gitt ut Luftetur-hefter for samtlige syv bydeler i Stavanger. Hinna står for tur i 2019. Heftene deles ut gratis til alle barn fra 0-10 år i bydelene via helsestasjoner, barnehager og skoler.

  Bakgrunn

  Andreas har selv to barn - og det var først på trilleturer rundt i nærområdet der han bor på Storhaug at han la merke til at det nesten ikke var unger ute i gater og friområder. Han tok initiativ til å treffe andre og til å ta felles turer med barna - noe som var veldig vellykket. Små turer ble sosiale, samtidig som familien kom seg ut i aktivitet. Dette ville han gjerne spre til flere - og dermed kom ideen om tur-heftet. Park & vei i Stavanger kommune tente på ideen.Til daglig arbeider Andreas Vollan som lærer, så dette er et prosjekt han jobber med på fritiden.

  Økonomisk støtte

  Prosjektet har fått støtte fra Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune, i tillegg til bydelsutvalg og noen få private sponsorer som Sparebankstiftelsen SR-BANK. Nå prøver han å finne bidragsytere for Hinna bydel. 

  -Jeg har dratt rundt i bydelene, ofte sammen med egne unger, og registrert, fotografert og skrevet om plasser det er fint å ta seg en tur. Jeg har også fått tips fra venner, andre turgåere og ikke minst fra lokalkjente og barnehager i bydelene.

  Oppgaver, rebuser og bilder

  Dette er først og fremst laget på barnas premisser, sier Andreas Vollan.

  - I heftet er det derfor oppgaver, rebuser og ikke minst mange bilder. Allerede fra toårsalderen kan barna kikke på bildene i heftet. Der ser de kanskje steder de har vært og steder som ser fristende ut å besøke. De litt eldre barna kan også lese og gjøre oppgaver. Samtidig er det fint om foreldrene blir inspirerte. Det er derfor spedd på med kart, fakta og historie.

  Hjelp og maskot

  Hjelp til å finne informasjon har Andreas Vollan fått fra mange hold. Mye er hentet fra lokalbøker og kommunale skrifter, og mange har bidratt med bilder, kart og illustrasjoner.

  Med på turene - og i heftene - er også maskoten Viggo Voff. Det har vært veldig stas for barnehage-barn å få treffe maskoten som de hadde sett i turheftet.

  - Dette dreier seg om folkehelse i praksis, fortsetter Andreas. Kan man bare komme seg ut på en liten tur av og til, kan dette bidra til bedre helse og humør for hele familien. Samtidig sørger man for at barna får inn gode vaner mens de er små.

  Sosialt er det også og man kan oppleve mange små øyeblikk av hverdagsmagi sammen med barna. Man “tar nabolaget tilbake” og blir bedre kjent med sin egen bydel. Det er mange perler rundt oss! Mottoet er "Lev livet lokalt".

  -Målet er altså å inspirere til mer uteliv der folk bor, og få flere til å se de mulighetene som finnes – helt uten stress og prestasjonskrav.

  Fotokonkurranse og tips

  Har du lyst til å bidra? Andreas Vollan er i gang med å lage et Lufteturen-hefte for Hinna bydel, og du kan bidra! I samarbeid med HINNAvis utlyses en fotokonkurranse, der dere inviteres til å sende inn bilder fra de små turene i nabolaget.

  Bildene sendes til hinnavis@gemail.com og lufteturen@gmail.com, se annonse i avisen. Bilder som sendes inn må kunne brukes i heftet som han lager og i HINNAvis.


  I tillegg ønsker han tips om turer dere gjerne vil dele med oss andre i bydelen. Turbeskrivelsen sendes på mail til 
  lufteturen@gmail.com - eller skrive inn på “Lufteturen” sin Facebook-side. Mer info finner du på www.lufteturen.no.

  Eiganes

   

  Tasta

   

  Byhaugen

   


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken