Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 05.12.2018 kl. 11:44

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

   

  Gutta bak Cabin Campers: Fv Birk Haaland, Kjell Hafnor, Ole Ueland og Jan Tveterås.

   

  Sammen driver de utleie av campervans, hvor de bygger varebiler om til bobiler. Gründeren bak ideen til selskapet, Jan Tveterås (29), kan fortelle at de startet med én bil i mai i år, men at konseptet raskt tok av og mot slutten av sommeren hadde de vokst til tre biler. I dag har Cabin Campers over 10 000 følgere på Facebook, og det er ingen tvil om at de har truffet en attraktiv nisje i markedet.

  Campervan

  En campervan, eller van, er en selvbygd bobil. Det vil si at den ikke kommer fra en fabrikk eller bobilprodusent, men starter som en varebil og ender med å bli en bobil gjennom et eget ombyggingsprosjekt. Campervaner kan være svært enkle, for eksempel bare en madrass og et kokeapparat, eller de kan være fullt utstyrt med alt en vanligvis ville funnet i en bobil.

  - Våre campervans har det aller meste, utenom do og dusj. Det å bygge, reise og eventuelt bo i campervans har gjort et "comeback" den siste tiden. Stilen til bilene våre er inspirert av norske hytter hvor omtrent alt er i tre med hyller, sittegrupper, seng og kjøkken, forteller Jan Tveterås i Cabin Campers.

  Cabin Campers

  Hvordan startet ideen til Cabin Campers?

  - Jeg hadde lenge hatt lyst å bygge min egen campervan, og ble også etterhvert interessert i å starte et selskap som bygget campervans til utleie. Jeg reiste rundt selv i campervans da jeg backpacket i Australia og New Zealand, og likte det veldig godt. Etter noen år med ideen gikk jeg sammen med en god kompis, Kjell Hafnor (29), som er arkitekt og tidligere snekker, og vi bestemte oss får å teste ut konseptet. Vi hadde ikke noen erfaringer med bygging selv, og kom tilfeldigvis over Birk Haaland som hadde bygget flere biler, og som er elektriker. Han ble fort giret på å bli med på prosjektet. I tillegg fikk vi med oss Ole Ueland (29) som er økonom, og som både har god erfaring med regnskap, revisjon og finans. Vi endte dermed opp som et team på fire, med ulik kompetanse, roller og ansvar. Alle fire gjør fortsatt dette som et sideprosjekt til sine faste jobber, selv om det har blitt veldig travelt til tider.

  Over all forventning

  - Året 2018 skulle være et "pilot år", og når vi lanserte nettsiden i mai gikk det først tre uker uten at vi fikk noen bookinger. Etter hvert kom vår første booking og plutselig var vi omtrent fullbooket på alle tre bilene helt frem til i oktober. Så man kan si året har gått over all forventning, og vi ser for oss å legge til minst 4-5 biler før mai neste år, og kanskje enda flere dersom det fortsetter å gå like bra.

  Størst etterspørsel blant unge turister

  - Det har vært stor variasjon blant de som har leid en campervan av oss. Snittalderen er rundt slutten av tyveårene, men vi har både hatt gjester som er over førti og helt i begynnelsen av tyveårene. De fleste gjestene er et vennepar eller kjærestepar. Vi har hatt noen gjester fra Norge, men de aller fleste så langt har vært internasjonale turister fra blant annet Frankrike, Tyskland, Nederland, Østerrike, Sveits, USA og New Zealand. 

  Unik, personlig og praktisk

  - En av de store fordelene med våre campervans fremfor en tradisjonell bobil og andre campervaner er egentlig det estetiske - hvordan det ser ut og føles å være inni bilen. Vi har bygget noe vi håper gjenskaper følelsen av å være i en hytte, og i motsetning til tradisjonelle bobiler som gjerne kan føles litt masseproduserte og upersonlige, så håper vi at våre vans føles unike og personlige.

  - Generelt er det å reise rundt med bil en enorm praktisk fordel i et land som Norge, hvor severdighetene og høydepunktene er spredd over et stort land. En annen praktisk fordel med en campervan er at de stort sett er mindre enn andre bobiler, noe som gjør at fremkommeligheten er bedre, parkering er lettere, samtidig som det er en kostnadsfordel når det kommer til pris på ferjer og lignende.

  - Våre campervaner dekker de fleste behov. Man kan blant annet lage seg mat i et fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap og man kan lade sine elektroniske gjenstander gjennom batterier som lades av solceller på taket. I tillegg har man en stor og behagelig seng å sove i. Samt ly fra regn, vind og temperatursvingninger.

  Fem reisetips med en campervan

  1. Last ned Park4night og lignende apper for å finne overnattingssteder. Finn gratis steder å parkere de fleste netter og betal heller noen hundrelapper for campingplass når man trenger en dusj.  

  2. Sjekk ut de 18 nasjonale turistveiene vi har i Norge. De er utrolig bra, fine og varierte. En av favorittene, som mange gjerne ikke har kjørt, er Sognefjellet. 

  3. Undersøk og les om spennende plasser å stoppe langs veien, for eksempel besøksgårder hvor man kan kjøpe med seg småting direkte fra gårdsutsalget. 

  4. Ta med fjellsko og ullundertøy - fjellsko fordi det å reise rundt i campervan er perfekt å kombinere med fjellturer, og ullundertøy fordi det kan være en ekstra varmegaranti hvis man reiser på en tid eller høydemeter hvor temperaturen synker.

  5. Reis gjerne utenfor den travleste høysesongen om sommeren som er f.o.m. juni til august. Hvis man har mulighet kan det sterkt anbefales å reise i mai eller september. Da har man ofte bra vær, og samtidig får man severdighetene litt mer for seg selv. Må man reise i juni-august så prøv å stå opp før alle andre.

  Hvordan leie gjennom Cabin Campers?

  - Man kan foreta booking direkte på nettsiden www.cabincampers.no. Alternativt kan man sende en mail til Cabin Campers og forhøre seg om ulike datoer og stille eventuelle spørsmål. Vanene kan hentes og leveres i Oslo og Stavanger foreløpig, og vi møter gjestene ved bilen og gir en grundig gjennomgang av det som er nødvendig å vite før avreise.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 21:19
  DSC_58021.JPG

  Nytt apotek i Hinnakrossen

  Det er ikke til å unngå å legge merke til at det bygges og utvides under REMA-butikken i Hinnakrossen. Vi møtte Arild Nygård i Nygård Næringsutvikling.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 20:53
  DSC_57851.JPG

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 12.05.2019 - 20:58
  syring_stamme.jpg

  En duftende terrasse

  Kom innom og opplev både duft og vakker blomstring!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 14.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM.2.jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 1 - Hinna HU lag 21.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken