Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 05.12.2018 kl. 11:44

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

   

  Gutta bak Cabin Campers: Fv Birk Haaland, Kjell Hafnor, Ole Ueland og Jan Tveterås.

   

  Sammen driver de utleie av campervans, hvor de bygger varebiler om til bobiler. Gründeren bak ideen til selskapet, Jan Tveterås (29), kan fortelle at de startet med én bil i mai i år, men at konseptet raskt tok av og mot slutten av sommeren hadde de vokst til tre biler. I dag har Cabin Campers over 10 000 følgere på Facebook, og det er ingen tvil om at de har truffet en attraktiv nisje i markedet.

  Campervan

  En campervan, eller van, er en selvbygd bobil. Det vil si at den ikke kommer fra en fabrikk eller bobilprodusent, men starter som en varebil og ender med å bli en bobil gjennom et eget ombyggingsprosjekt. Campervaner kan være svært enkle, for eksempel bare en madrass og et kokeapparat, eller de kan være fullt utstyrt med alt en vanligvis ville funnet i en bobil.

  - Våre campervans har det aller meste, utenom do og dusj. Det å bygge, reise og eventuelt bo i campervans har gjort et "comeback" den siste tiden. Stilen til bilene våre er inspirert av norske hytter hvor omtrent alt er i tre med hyller, sittegrupper, seng og kjøkken, forteller Jan Tveterås i Cabin Campers.

  Cabin Campers

  Hvordan startet ideen til Cabin Campers?

  - Jeg hadde lenge hatt lyst å bygge min egen campervan, og ble også etterhvert interessert i å starte et selskap som bygget campervans til utleie. Jeg reiste rundt selv i campervans da jeg backpacket i Australia og New Zealand, og likte det veldig godt. Etter noen år med ideen gikk jeg sammen med en god kompis, Kjell Hafnor (29), som er arkitekt og tidligere snekker, og vi bestemte oss får å teste ut konseptet. Vi hadde ikke noen erfaringer med bygging selv, og kom tilfeldigvis over Birk Haaland som hadde bygget flere biler, og som er elektriker. Han ble fort giret på å bli med på prosjektet. I tillegg fikk vi med oss Ole Ueland (29) som er økonom, og som både har god erfaring med regnskap, revisjon og finans. Vi endte dermed opp som et team på fire, med ulik kompetanse, roller og ansvar. Alle fire gjør fortsatt dette som et sideprosjekt til sine faste jobber, selv om det har blitt veldig travelt til tider.

  Over all forventning

  - Året 2018 skulle være et "pilot år", og når vi lanserte nettsiden i mai gikk det først tre uker uten at vi fikk noen bookinger. Etter hvert kom vår første booking og plutselig var vi omtrent fullbooket på alle tre bilene helt frem til i oktober. Så man kan si året har gått over all forventning, og vi ser for oss å legge til minst 4-5 biler før mai neste år, og kanskje enda flere dersom det fortsetter å gå like bra.

  Størst etterspørsel blant unge turister

  - Det har vært stor variasjon blant de som har leid en campervan av oss. Snittalderen er rundt slutten av tyveårene, men vi har både hatt gjester som er over førti og helt i begynnelsen av tyveårene. De fleste gjestene er et vennepar eller kjærestepar. Vi har hatt noen gjester fra Norge, men de aller fleste så langt har vært internasjonale turister fra blant annet Frankrike, Tyskland, Nederland, Østerrike, Sveits, USA og New Zealand. 

  Unik, personlig og praktisk

  - En av de store fordelene med våre campervans fremfor en tradisjonell bobil og andre campervaner er egentlig det estetiske - hvordan det ser ut og føles å være inni bilen. Vi har bygget noe vi håper gjenskaper følelsen av å være i en hytte, og i motsetning til tradisjonelle bobiler som gjerne kan føles litt masseproduserte og upersonlige, så håper vi at våre vans føles unike og personlige.

  - Generelt er det å reise rundt med bil en enorm praktisk fordel i et land som Norge, hvor severdighetene og høydepunktene er spredd over et stort land. En annen praktisk fordel med en campervan er at de stort sett er mindre enn andre bobiler, noe som gjør at fremkommeligheten er bedre, parkering er lettere, samtidig som det er en kostnadsfordel når det kommer til pris på ferjer og lignende.

  - Våre campervaner dekker de fleste behov. Man kan blant annet lage seg mat i et fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap og man kan lade sine elektroniske gjenstander gjennom batterier som lades av solceller på taket. I tillegg har man en stor og behagelig seng å sove i. Samt ly fra regn, vind og temperatursvingninger.

  Fem reisetips med en campervan

  1. Last ned Park4night og lignende apper for å finne overnattingssteder. Finn gratis steder å parkere de fleste netter og betal heller noen hundrelapper for campingplass når man trenger en dusj.  

  2. Sjekk ut de 18 nasjonale turistveiene vi har i Norge. De er utrolig bra, fine og varierte. En av favorittene, som mange gjerne ikke har kjørt, er Sognefjellet. 

  3. Undersøk og les om spennende plasser å stoppe langs veien, for eksempel besøksgårder hvor man kan kjøpe med seg småting direkte fra gårdsutsalget. 

  4. Ta med fjellsko og ullundertøy - fjellsko fordi det å reise rundt i campervan er perfekt å kombinere med fjellturer, og ullundertøy fordi det kan være en ekstra varmegaranti hvis man reiser på en tid eller høydemeter hvor temperaturen synker.

  5. Reis gjerne utenfor den travleste høysesongen om sommeren som er f.o.m. juni til august. Hvis man har mulighet kan det sterkt anbefales å reise i mai eller september. Da har man ofte bra vær, og samtidig får man severdighetene litt mer for seg selv. Må man reise i juni-august så prøv å stå opp før alle andre.

  Hvordan leie gjennom Cabin Campers?

  - Man kan foreta booking direkte på nettsiden www.cabincampers.no. Alternativt kan man sende en mail til Cabin Campers og forhøre seg om ulike datoer og stille eventuelle spørsmål. Vanene kan hentes og leveres i Oslo og Stavanger foreløpig, og vi møter gjestene ved bilen og gir en grundig gjennomgang av det som er nødvendig å vite før avreise.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 05.12.2018 - 11:44
  Nr 3 - Malgruppen er bade inter nasjonale og norske turister.JPG

  Kameratgjeng fra Hinna bak ny turist-trend

  I mai 2018 startet tre kamerater fra Hinna selskapet Cabin Campers sammen med en campervan-entusiast og handyman fra Hillevåg. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:48
  SUS-modell når det står ferdig i 2023.png

  SUS2023: Nytt sykehus - arbeidet i full gang

  Tidlig i høst startet arbeidet med veier og infrastruktur til det nye sykehuset. Første byggetrinn skal være innflytningsklart i løpet av 2023. For et par uker siden ble det nye sykehuset kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

   

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.12.2018 - 10:56
  IMG_3714 2.jpg

  Hagespalten: Jul i hagesenteret

  Julen nærmer seg, og julens blomster har ankommet hagesenteret. Lurer du litt på hvordan de vanligste juleblomstene skal stelles for å få dem til å vare julen igjennom? 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.12.2018 - 10:39
  Nr 3 - Hinna gjengen (f.v.) Elisabeth, Oscar, Anita og Larisa (Jeanette var ikke tilstede da bilde ble tatt).jpg

  Snart 60 år med hårklipp i Hinnasvingen

  Amdal frisør het tidligere Amdalsalongen, og er «frisøren i svingen» på Hinna. Salongen ble startet i Hillevåg i 1943 av Solveig Amdal. Familien og salongen flyttet til Hinnasvingen i 1959. 

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2018 - 23:24
  Bilde 319.jpg

  Byggmester BOB tar tak og samfunnsansvar

  -Det begynner å haste for dere som tar tenkt å bytte tak i høst. Vi kommer på gratis befaring og gir deg det råd du trenger for å bestemme deg, sier daglig leder Bernt Morten Birkedal.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 05.12.2018 - 12:14
  DSC_0919.JPG

  Ei spanande og modig kvinne som vart fylkesmann

  Magnhild Meltveit Kleppa har brøyta seg rydning som kvinne i lokalpolitikken på Hjelmeland og har vore pendlar til Oslo i 20 år. Nå dreg ho snart inn årane. Og kva då – ittepå?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.12.2018 - 11:36
  Nr 2 - Lokal koordinator for årets dugnad Vibeke Lavik Bjaanes sammen med sønnen og kollegaer i Deloitte..jpg

  TV-aksjonen i Hinna bydel

  Det var god stemning blant årets bøssebærere til tross for store nedbørsmengder. Dugnaden i år gikk til Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å forebygge ensomhet og hjelpe de som blir stående utenfor i samfunnet. Rogaland fylke kom på imponerende andre plass i landet med 25 millioner av totalt 244 millioner på landsbasis.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 05.12.2018 - 11:52
  5- Kulturlab har vært en fest for hele bydelen med mange aktiviteter..jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Høsten har blitt en travel periode på Hinna bydelshus, med mange organisasjoner og lag som har valgt oss som møteplass og arena. Dessuten har manage private aktører leid lokalene til familiearrangementer. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.12.2018 - 11:05
  Nr 1 -uten tekst.jpg

  Kunstnerprofil: Helene Egeland

  Helene Egeland (28) fra Hinna er utdannet Art Director og arbeider i dag som illustratør med base i Stavanger. 

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:27

  Hinna Miniputturnering – OBOS Cup

  Helgen 20-21. oktober deltok over 492 fotballag og 3300 fotballspillere i en alder fra 6-12 år på Hinna Miniputturneringen på Hinna Stadion. Turneringen er en del av OBOS cupen, som er en av landets største barnefotballturneringer.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 05.12.2018 - 12:21
  Nr 13.jpg

  Hinnaløpet 2018

  Sola skinte og gradestokken viste kun 5 grader under Hinnaløpet i år, lørdag 27. oktober. I etterkant av løpet var det servering på Hinnahuset med blant annet loddtrekning og utdeling av to ansiennitetsutmerkelser for 30 og 25 års deltakelse.

   

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken