Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 11:45

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  -Jeg var ikke klar for å bli pensjonist. Men når du fyller 70 år, er det slutt i det organiserte arbeidslivet enten du vil, eller ei, sier en engasjert Harald Krohn-Pettersen. Vi møter ham i møterommet til velforeningen i Laberget 50. Han vil ikke snakke så veldig mye om seg selv og sin innsats i foreningen, og understreker bestemt at Gunnar Nygård er vel så aktiv. –Det er mye arbeid, vi har ingen lønn, men vi gjør det for beboerne. Nå arbeider vi for å få en gapahuk oppe ved fotballbanen og friområdet, der folk kan grille i le for vinden. Vi ønsker at den skal brukes i forbindelse med aktivitetsdager, men også til ’teambuilding’ for bedriftene i nabolaget og for folk generelt som går tur i området.

  Flerbruksområde

  -Som bildet nedenfor viser, er det plass til mye på området. Det er allerede en lekeplass der. Vi ser for oss en løpebane, bocciabaner, bandy-skatepark, klatrestativ, og så gapahuken. Det er viktig at vi passer på den uorganiserte ungdommen. Her skal det være tilgang for alle. Det er en flott plass til å bli kjent før skolen starter om høsten, sier Krohn-Pettersen som bekrefter at Stavanger kommune skal betale grunnarbeidet, og så håper han at elevene ved Jåttå vgs kan bygge gapahuken. –Jeg håper å få sponsorer til materialer. Planen er at det skal legges steiner rundt gapahuken, der de forskjellige bidragsyterne kan få navnet sitt på. Gapahuken skal være på plass før sommerferien, mener han.

  Blomster og møtested

  -Sammen med Hinna Park ønsker vi å henge opp ampler fra jernbanebroen og nedover slik at inngangen til Hinna Park blir mykere og mer fargerik. Det er også snakk om store blomsterkasser på fortauene, sier Krohn-Pettersen.

  Ønsker samarbeid med et bevertningssted for å styrke det som eksisterer.

  -Vi ønsker å få til et samarbeid med de eksisterende bevertningsstedene når det gjelder et møtested et par ganger i uken. Et sted der vi eldre kan få en matbit og kanskje ha temakvelder som vinkurs, reiseliv, arv og forsikring, lokal kunst og lignende.

  Nytt styre i velforeningen

  -Det er viktig å samarbeide. Vi har 21 sameier i Hinna Park-området og der er 750 boenheter. I april/mai skal det velges nytt styre i Laberget 50. Da tenker jeg det er tid for nye koster. Jeg vil gjerne følge de prosjektene vi har startet til de er på plass, så er det på tide å gjøre noe annet, sier Krohn-Pettersen. Det er ikke lett å tenke seg at denne aktive mannen skal sette seg i godstolen og det kommer han absolutt ikke til å gjøre heller. –Jeg er for glad i folk til det, sier han.

  Kjekt å jobbe med ungdommer

  Harald Krohn-Pettersen har gått ’vanvittig mye på ski’, som han selv sier. Han har gått Sesilåmi 33 ganger, i tillegg Wasaloppet, Marcha Longa og løp over hele verden. I tillegg har han spilt fotball, inntil knærne protesterte. Han vokste opp i Grannesveien ovenfor Frue Gamlehjem og kjørte rattkjelke ned Bratliveien og inn i gårdstunet til Berit Hinna Sørås. –Det var ingen biler der på den tiden. Og så var vi mye mer selvdrevne før. Nå er det behov for mer tilrettelegging, mener han.

  –Det er kjekt å jobbe med ungdommer. Tiden på Jåttå vgs har vært flott. Jeg trives med å undervise ungdom og dele mine opplevelser fra næringslivet. På reiselivslinjen lærer de å starte opp virksomhet, drive den, og eventuelt bygge ned. Dette har jeg gjort hele livet. Fra virksomheten på Alstor, til restaurant Galeien på Buøy. Nå er jeg sensor og leser gjennom 60-90 eksamensoppgaver hver vår.

  Krohn-Pettersen er gift med Ann-Helen og har tre voksne barn og åtte barnebarn. Etterhvert skal han få mer tid til å nyte livet sammen med familien i hytte både på Sørlandet og i Sirdalen.


   


   

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 21:19
  DSC_58021.JPG

  Nytt apotek i Hinnakrossen

  Det er ikke til å unngå å legge merke til at det bygges og utvides under REMA-butikken i Hinnakrossen. Vi møtte Arild Nygård i Nygård Næringsutvikling.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 20:53
  DSC_57851.JPG

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 12.05.2019 - 20:58
  syring_stamme.jpg

  En duftende terrasse

  Kom innom og opplev både duft og vakker blomstring!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 14.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM.2.jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 1 - Hinna HU lag 21.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken