Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 12:02

  Bydelspolitiker: Grethe Eriksen (H)

  Grethe Eriksen har vært politisk aktiv siden lokalvalget i 2003, og har i alle år vært i Hinna bydelsutvalg, en periode i Innvandrerrådet, vært fast medlem av Kommunalstyret for byutvikling og vara til bystyret i flere perioder. Nå trekker hun seg til høsten, og pensjonerer seg i april som 62-åring.

  Vi møter Grethe Eriksen på Ostehuset Øst, like over gaten for hennes kontor i EiendomsMegler1 der hun jobber med utleie av boliger. –Jeg har hatt noen utrolig spennende år som politiker. I tillegg har jeg hatt en krevende jobb og mye ettermiddags- og helgearbeid både i jobb og som politiker. Nå er mannen min pensjonist og jeg gleder meg til senke skuldrene og tilbringe mer tid sammen med ham og nær familie, sier Eriksen, og legger til at foreløpig har hun ingen barnebarn, men regner med at de kommer etterhvert. –Vi vil bruke tiden som pensjonister til å få unnagjort noen lengre reiser før barnebarna kommer. Vi liker veldig godt å reise og bevege oss – både i innland og utland. Vi elsker naturen med sjø, fjord og fjell og har fremdeles mange turer å sykle og topper igjen å bestige!

  Mest tro på Høyre

  -Da jeg ble spurt om jeg ville stå på nominasjonslisten til Høyre i 2002, måtte jeg ta stilling til om jeg kunne stå for Høyres politikk og verdier. Jeg fant ut at Ap og Høyre hadde mye til felles, men valgte Høyre fordi den norske velferden er avhengig av tilstrekkelig med inntekter - og jeg hadde mest tro på at Høyre kunne legge til rette for å skape nye arbeidsplasser og beholde de allerede eksisterende arbeidsplassene i Norge.

  Byutvikling og bydelsutvalget

  -Jeg har vært mest opptatt av byutvikling og muligheten til å skape gode bo-områder, variasjon innen boligtyper, sosiale møteplasser og attraktive friområder og turstier, sier Eriksen og sier seg mest fornøyd med at hun har fått være med på å forme gode boligprosjekt i form av behandling av planprosesser og direkte tilbakemeldinger til byggherrene, både på Hinna og i resten av kommunen.

  Eriksen liker også godt arbeidet i bydelsutvalget med å tildele midler to ganger i året til frivillige lag og foreninger i bydelen. -Vi er også involvert i den årlige TV-aksjonen, Frivilligsentralen og HINNAvis, sier hun.

  Grethe Eriksen er i dag også medlem av et samarbeidsutvalg for å skape mer aktivitet i Hinna Park. -Vi er litt misunnelige på Østre bydel og alt de har fått til - og ser mange muligheter her hos oss slik at vi med rette kan kalle oss ’Den aktive bydelen’. Utfordringer fremover for hele byen er forholdet mellom fortetting, fornyelse og bevaring. -Og så må vi følge lojalt opp vedtak som er gjort i forbindelse med Bymiljøpakken og Klimavedtekter om 80% reduksjon i utslipp.

  Fortsetter i noen verv

  Hun gir seg ikke helt, selv om hun blir pensjonist. –Nei, jeg har flere verv som jeg må gå ut tiden i. Blant annet bydelsutvalget i Hinna, kommunalstyret for byutvikling ut 2019 og Forliksrådet ut 2020, sier hun og legger til at hun er opptatt av frivillighet og har allerede gitt signaler både til Røde Kors og Frivilligsentralen på Hinna at hun er klar for nye oppgaver til neste vår.

  Hytte på Gausel

  Grethe Eriksen er ’nesten’ ekte Hinna-jente. Selv om hun vokste opp på Vestre Platå på Eiganes, flyttet hun hver sommer etter skoleslutt til Gausel, der familien hadde hytte. –Far jobbet på Trio på Forus, og det ble kortere vei til jobb ved å bo på Gausel. Hytten var gammel og slett ikke skikkelig isolert, men et paradis for bror min og meg hele sommeren, forteller Eriksen og avslører at i målebrevet fra lenge før krigen er eiendommen gitt  det fasjonable navnet ’Bayview’.

  I 1997 ble hytten revet og to hus ble planlagt på tomten. Eriksen og hennes bror trakk lodd om tomtene og bygget hvert sitt hus på den gamle hyttetomten. –Når ungene var ute av redet, kom ønsket om et enklere liv uten hage og vedlikehold. Vi flyttet inn i HinnaPluss i 2014 og har ikke angret en dag. Vi har tro på konseptet. Her er det fellesskap for de som ønsker det. Vi har blant annet  strikkekvelder, vafler og middag, temakvelder, leseklubb og bibliotek. Min mor har også flyttet inn i borettslaget og stortrives, sier hun.

  ”Hetland forever”

  Grethe Eriksen gikk på Hetland videregående skole, etter barneskole på Eiganes og ungdomsskole på Kannik. –Vi hadde et fantastisk kjekt miljø på Hetland. Vi er fremdeles en gjeng venninner fra skoletiden som møtes i ‘forening’ og som reiser på turer. Vi kaller oss ”Hetland forever” – så jeg er hetlandspige for alltid!

   

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 11:00
  21.jpg

  «Still Crazy» after all these years

  Meldodi Grand Prix på Hinna Bistro:

  De har blitt refusert i 15 år av juryen i den norske juryen i Melodi Grand Prix – Eurovision Song Contest. Nå lager makkerne i det lokale bandet fra Vaulen «Still Crazy Unlimited» sin egen Melodi Grand Prix på Hinna Bistro.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:32
  Nr 124.jpg

  PANGSTART PÅ JÅTTEN SKOLE!

  Det ble en pangstart på skoleåret 2019-2020 på Jåtten skole hvor stolte elever og lærere kunne markere det nye skoleåret med splitter ny skolegård.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:15
  TV-aksjonen.jpg

  Rogaland på andre plass under årets TV-aksjon

  Det var stor innsats fra både frivillige og bøssebærere under årets TV-aksjon søndag 20. oktober.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken