Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 12:15

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø sto for den offisielle åpningen av veien. Sagen Helgø innledet talen med å fortelle at både beboere, bydelspolitikere og skoler har kjempet i flere år for bedre trafikkforhold i Gamleveien på Hinna.

   

  Tryggere å bruke og krysse veien

  Gamleveien er rundt 750 meter lang, og den nye veibanen er ca. 6,5 meter bred og fortauene er 2,5 meter brede. Det har tidligere bare vært fortau på den ene siden av veien og fortauet har vært av varierende kvalitet og bredde. Det har derfor vært utfordrende for gående og syklende å bruke og krysse veien. Stavanger kommunes trafikksikkerhetsarbeid bygger på regjeringens nullvisjon om null drepte og hardt skadde i trafikken. Prosjektet i Gamleveien er ett av flere prosjekter som er gjennomført siden 2010 i Hinna bydel, og som er forankret i kommunens trafikksikkerhetsplan.

  Kostet 40 millioner kroner

  Multiconsult har stått for prosjektering og Bjelland Entreprenør har gjennomført byggingen av veien. Prosjektering og bygging har Plan og anlegg i Stavanger kommune hatt ansvar for. I tillegg til å bedre trafikksikkerheten i Gamleveien er det også skiftet ut vann- og avløpsrør og alt av kabler i bakken. Lyse har lagt ny fjernvarme-ledning som en del av strekket mellom Jåttåvågen og Lervig. Langs hele traseen er det også bygget nye støyskjermer. Staten har bidratt med 30 millioner kroner til prosjektet gjennom byvekstavtalen, og de totale kostnadene har vært på rundt 40 millioner kroner.

  Midlertidig busstrasé

  Bussene vil etter hvert endre rute fra Hinnasvingene til Gamleveien igjen. Det vil da passere nærmere 40 busser i timen i Gamleveien inntil ny busstrasé gjennom Jåttåvågen er på plass.

   


   

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 11:00
  21.jpg

  «Still Crazy» after all these years

  Meldodi Grand Prix på Hinna Bistro:

  De har blitt refusert i 15 år av juryen i den norske juryen i Melodi Grand Prix – Eurovision Song Contest. Nå lager makkerne i det lokale bandet fra Vaulen «Still Crazy Unlimited» sin egen Melodi Grand Prix på Hinna Bistro.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:32
  Nr 124.jpg

  PANGSTART PÅ JÅTTEN SKOLE!

  Det ble en pangstart på skoleåret 2019-2020 på Jåtten skole hvor stolte elever og lærere kunne markere det nye skoleåret med splitter ny skolegård.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.12.2019 - 19:15
  TV-aksjonen.jpg

  Rogaland på andre plass under årets TV-aksjon

  Det var stor innsats fra både frivillige og bøssebærere under årets TV-aksjon søndag 20. oktober.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken