Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 18.02.2019 kl. 16:06

  Kultur på tvers

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Etter en koselig juletid på Gausel Bydelshus, med mange som har feiret her høytiden og solsnu, startet vi et nytt år, med mange nye og faste aktiviteter. Disse er åpne for alle besøkende.

  Kulturskolen på Gausel bydelshus

  Allerede i uke 1 har Kulturskolen i Stavanger arrangert en spennende drama-workshop for barn i barneskolealder. Denne var gratis for deltakerne. Interesse har vært enorm, og dette har ført til at Kulturskolen kar bestemt seg for å etablere et fast dramakurs her på Gausel bydelshus. Kurset arrangeres på onsdager kl 14:30. Bare ta kontakt om du er interessert i å delta!

  For de små på Gausel bydelshus

  Bamsefaret åpen barnehage er åpen for besøkende hver mandag, tirsdag og onsdag. Tilbudet er for alle som trenger litt kvalitetstid med barn, ledet av dyktige og erfarne pedagoger. Vi har ofte aktiviteter for barn som er åpne for alle besøkende. I vinterferien blir det arrangert vinterverksted (i regi av Be Creative, Be artistic). Aktivitetene går på engelsk.

  Åpningstider for Stepin

  Tirsdager 18.30 - 21.30

  Tema Torsdager i partallsuker 18.30 - 21.00

  Fredager i partallsuker 19.00 - 22.30

  Ungdomsklubben Stepin for ungdommer mellom 8.klasse og opp til 17 år

  Stepin har i Januar hatt et stort neon party i storsalen. Det var 230 ungdommer på arrangementet og det var veldig vellykket. Vi hadde god hjelp fra natteravnene fra gautesete skole som holdt et øye med uteområdet og ned mot Rema 1000.

  Fremover skal vi ha flere kjekke ting som skjer på klubben, Ballongparty, karaoke konkurranse, Fifa-turnering, Fear factor med forskjellig mat og div. Det blir 7. klasse fest i begynnelsen av april.  Da er det mulig for de i 7. klasse som skal begynne på ungdomsskolen å begynne å gå på klubben. Nytt neon-party blir det i april, så det er bare å glede seg.

  Voksne på Gausel bydelshus

  Hver torsdag klokken 18:00 danser vi med West Coast Swing, og deretter fortsetter vi med Salsa. Deltakelse er gratis. På torsdager, på dagtid, har vi også sykurs i regi av INorge-foreningen.

  Aleksandra holder oss alle i form!

  Frivillig Alexandra Janulewicz holder treningskurs på onsdager og søndager for alle de som ønsker å holde seg i form. Kurset er åpent for alle, og du trenger ikke noe spesielt utstyr. Det er bare å komme i treningstøy og med energi. Kurset går på engelsk og koster kr 20,- per time.

  Bydelskafé hver onsdag

  Et nytt prosjekt har preget januar på bydelshuset. Hver onsdag kl 16:30-19:30 arrangerer vi kafé åpen for alle i bydelen. Tanken er å skape en treffplass på tvers av generasjoner, hvor man kan spise en varmrett sammen med familien, en nabo og bli kjent med nye folk. Rishi Khandelwal (H), medlem i Hinna bydelsutvalg, kom med ideen til fritidslederen og sammen har vi tilrettelagt for å gjennomføre kafeen på bydelshuset hver onsdag.

  «I en hektisk hverdag glemmer vi lett på pleie sosiale relasjoner. Det er viktig å ha møteplasser hvor vi kan møte naboer og kjente. Vi spiser oftere industrielt fremstilt mat, som ikke er det beste for oss. Meningen med bydelskaféen er å ha en plass å møte kjente og spise god mat. Maten blir laget av frivillige som gjerne deler oppskriften» fortalt Khandelwal.

  Kurs i Mindful Eating

  Dette kurset fokuser på praktiske øvelser som vil hjelpe deg å ha et sunt og gledefylt forhold til mat. Øvelsene hjelper deg å forstå egen kropp, og hva følelser og matopplevelser kan ha å si. Vi åpner for et vennlig og nysgjerrig fokus på hvorfor vi spiser, mer enn akkurat hva vi spiser. Når du lærer å kjenne egen kropp, stole på de signalene den sender og handler deretter, skjer endringene av seg selv. Dette kurset er i regi av ROS (Rådgivning om Spiseforstyrrelser) Vil du vite mer? Kontakt instruktør, Hege Tuen Seglem, hegeohm@hotmail.com


   

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:49
  IMG_0340.jpg

  Besøk til Stavangers vennskapsby Nablus, Palestina

  Delegasjon fra Stavanger til Nablus i Palestina med t-skjorter fra Forus og Gausel idrettslag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:25
  Nr 122.jpg

  Lokal forfatter med ny krimroman

  Forfatter Lars Helle fra Hinna er ute med en ny krimroman, Når stormen aldri løyer, hvor store deler av handlingen er lagt til Stavanger.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:53
  Siren 1.jpg

  Ny leder på Step in fritidsklubb

  Siren Helberg Rong er 26 år og utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialfag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:49
  Daniel Roux.jpg

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:08
  Gausel bydelshus.jpg

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 00:10
  DSC_1856.JPG

  Hinnaprisen 2018

  Hinnaprisen deles ut hvert år av Hinna bydelsutvalg. Den er en anerkjennelse til en person, lag, forening som har bidratt til å fremme kulturlivet og det sosiale livet i bydelen og som bidrar til at det er det kjekt å bo i bydelen. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken