Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 20:34

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

   

  Allerede i 1974, da Kristin Bade Veire flyttet til Nådlandsknausen med mann og to små barn, var hun opptatt av trygg skolevei.

  Ungene måtte gå langs RV 44 til Jåtten skole og alle de nyinnflyttede mødrene i området var engstelige for trafikken. Det var 3,9 kilometer til skolen, akkurat på grensen til mulighet for skoletransport.

  Trekker seg

  Bade Veire engasjerte seg, ringte til Oslo til Veivesenet, snakket med politikere. Våren 1976 ble fartsdemping og fotgjengerfelt med trafikkøyer på Forus ferdigstilt. Etterhvert ble hun spurt om å stille på Venstres liste i Stavanger kommune. –Der har jeg vært siden. Nå er det på tide å trekke seg fra politisk arbeid.

  -Jeg er 75 år og kunne gjerne fortsatt en stund til, men jeg har blitt så skuffet over dagens regjering som har brukt abortloven som maktmiddel. Vi på brukte mye tid å krefter på 70-tallet for å få på plass en god abortlov, sier Bade Veire. –Jeg føler meg egentlig litt ribbet og har mistet tilliten til regjeringen.

   

  Viktig at barn lærer å svømme

  Bade Veire vil gjerne se at Hinna bydel får vedtatt bygging av en svømmehall. –Det trenger vi. Det er viktig at barna lærer å svømme, og det er tungvint for skoler og familier å dra inn til sentrum for å delta på svømmeopplæring.

  Hinna er kommunens største bydel med rundt 23.000 innbyggere, og mange nye utbygginger under planlegging, sier Bade Veire. Hun provoseres av at bydelen, og spesielt Forusområdet omtales som et industriområde. –Det er feil. Her bor det mange mennesker. Vi har flotte bo-områder i tillegg til næringsvirksomheten.

  -Det snakkes hele tiden om at vi ønsker å bo urbant. Hva betyr det? Vi har plass nok til ikke å bygge i høyden, og vi har plass nok langs kommunikasjonslinjene til å kunne bo og jobbe på forskjellige steder.

  Beboernes premisser 

  -Min visjon for fremtiden er elektriske ferjer fra Forus til Dale! Da kunne folk bo i fantastiske omgivelser på Dale og jobbe på Forus. Jeg mener man må se på områdene rundt Gandsfjorden under ett! Man må bygge for innbyggerne, ikke for utbyggerne.

  -Utbygging må være på beboernes premisser; sammensatte grupper med barnefamilier, enslige, eldre. Barn og ungdom har godt av å være en del av et helt samfunn. Det er viktig av vi også tilrettelegger for begrenset bruk av bil; folk handler på nett og skal ha levert sine varer på døren, hjemmetjenesten må komme til i områder der det bor eldre. Vi må ikke glemme at ikke alle sykler. Det må være rom for at bilen skal ha tilgang til bo-områder, mener Bade Veire.

  Flott bydel 

  –Vi har en langstrakt bydel og det er stor avstand mellom aktivitetene i nordre delen (Hetlandshallen) til aktivitetene i søndre delen av Hinna (Gautesete, Godeset og Gausel). Gausel menighet var for eksempel veldig aktive i forbindelse med flyktingmottaket, det samme var Forus og Gausel idrettslag.

  -Hinna er en kjekk bydel og har alt å by på; landlig, flotte turområder, fint boligmiljø og et spennende næringsliv. I tillegg har vi et godt utbygd kollektivtilbud, med både tog og bussvei.

  -Hinnakirken er et treffpunkt, det samme er Jåtten skolekorps, Hinna idrettslag og mange andre lag og foreninger. Flere hundre ungdommer er engasjert og deltar i aktiviteter på disse stedene.

  –Vi har selv vært engasjerte i Jåtten skolekorps. Vår datter var veldig aktiv, spesielt i Trombonegruppen, det samme var min mann, forteller Bade Veire. Selv har hun vært inspektør og musikklærer på Hetland vgs og rektor på Sola vgs. –Jeg har bodd, jobbet og gjort mine innkjøp i tre forskjellige kommuner. Jeg liker egentlige ikke kommunegrenser, ler Bade Veire.

  En verdig kandidat

  -Hver 17. mai deler jeg ut Hinnaprisen. I år har vi en svært verdig kandidat, smiler Bade Veire hemmelighetsfullt. Snart får vi vite. Det er kort tid igjen til 17. mai.

  -Jeg har blitt kjent med så mange ildsjeler, og vi har mange i Hinna bydel. Det er kjekt å gi anerkjennelse til personer som bruker mye av sin tid på andre, avslutter Bade Veire.  

   


   
  1
  Hej Mine damer og herrer, Er du i presserende behov for et erhvervslån, personlige lån eller realkreditlån? Hvis ja, vil jeg råde dig til at kontakte os på Sunshine Financial Group via denne email adresse (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) for at få dit lån.

  Sunshine Financial Group er et omfattende finansielt servicefirma, der har til opgave at hjælpe dig med at forbedre din langsigtede økonomiske succes. Vores tilpassede programmer er designet til at hjælpe med at vokse, beskytte og bevare din rigdom ved at levere personlig service og ekspertise.

  Hvis du har fundet det så svært at få aktielån fra dine lokale banker eller andre pengeinstitutter, så bekymre dig ikke mere, fordi vi har hjulpet talrige personer og organisationer, der har haft økonomiske problemer over hele verden. Når du ansøger hos os, søger du med et betroet firma, der bekymrer dig om dine finansieringsbehov. Du vil blive taget hånd om gennem hele processen.

  NØGLE FORDELE;

  - Ansøg når som helst, hvor som helst.
  - Modtag kontanter på mindre end 24 timer
  - Lån fra € 2000 til € 20 mio
  - Ingen skjulte gebyrer.
  - Lav rente på 3%
  - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingsdatoen, hver uge, månedligt eller årligt i en varighed på 1-30 år.
  - Vi tilbyder både sikrede og usikrede lån

  Hvis du har brug for et presserende lån inden for 24 timer, bedes du skrive til e-mail-adressen herunder for mere information
  Email Kontakt: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp Kontakt: +447903159998

  Vi ser frem til at høre fra dig - Av Ditt navn 21.06 (21:32)

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2019 - 18:04
  24294371_1804293116272259_3481416086812323099_n2.jpg

  Blodbank til Forus

  Sykehuset i våre hender (SIVH) har samlet inn penger til blodbuss i Stavanger-regionen.

  Så snart den er ferdig bygget vil bussen være tilgjengelig på Forus.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2019 - 00:02
  Nr 2 - Elin var ikke i tvil om hvor hun ønsket å starte strikkebutikken.jpg

  Elin ønsker å etablere et strikkemiljø

  Elins Strikkeri åpnet 23. november i fjor på Stadionparken og har allerede klart å etablere et godt strikkemiljø på senteret med spennende arrangementer og god service.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 03.09.2019 - 00:14
  eplehekk3.jpg

  Nå er det tid for å plante vårens blomsterflor

  Ikke mye kan måle seg med gleden over å se de små løkspirene som titter opp av jorda tidlig om våren. En liten innsats nå på høsten vil gi stor blomsterglede til våren.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.09.2019 - 23:51
  Nr 113.jpg

  Stadionparken satser på nisjebutikker

  Stadionparken er én av få kjøpesentre med et flertall av nisjebutikker, og senterleder Inger Egeland mener dette er en bevisst strategi fra deres side.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.09.2019 - 23:43
  Forusbeen_fas 1.jpg

  Forusbeen 35 blir leiligheter og næringsbygg

  Målet er å starte første byggetrinn våren 2020.

   

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:53
  Siren 1.jpg

  Ny leder på Step in fritidsklubb

  Siren Helberg Rong er 26 år og utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialfag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:49
  Daniel Roux.jpg

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM.2.jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 1 - Hinna HU lag 21.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken