Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Nærmiljø

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 20:34

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

   

  Allerede i 1974, da Kristin Bade Veire flyttet til Nådlandsknausen med mann og to små barn, var hun opptatt av trygg skolevei.

  Ungene måtte gå langs RV 44 til Jåtten skole og alle de nyinnflyttede mødrene i området var engstelige for trafikken. Det var 3,9 kilometer til skolen, akkurat på grensen til mulighet for skoletransport.

  Trekker seg

  Bade Veire engasjerte seg, ringte til Oslo til Veivesenet, snakket med politikere. Våren 1976 ble fartsdemping og fotgjengerfelt med trafikkøyer på Forus ferdigstilt. Etterhvert ble hun spurt om å stille på Venstres liste i Stavanger kommune. –Der har jeg vært siden. Nå er det på tide å trekke seg fra politisk arbeid.

  -Jeg er 75 år og kunne gjerne fortsatt en stund til, men jeg har blitt så skuffet over dagens regjering som har brukt abortloven som maktmiddel. Vi på brukte mye tid å krefter på 70-tallet for å få på plass en god abortlov, sier Bade Veire. –Jeg føler meg egentlig litt ribbet og har mistet tilliten til regjeringen.

   

  Viktig at barn lærer å svømme

  Bade Veire vil gjerne se at Hinna bydel får vedtatt bygging av en svømmehall. –Det trenger vi. Det er viktig at barna lærer å svømme, og det er tungvint for skoler og familier å dra inn til sentrum for å delta på svømmeopplæring.

  Hinna er kommunens største bydel med rundt 23.000 innbyggere, og mange nye utbygginger under planlegging, sier Bade Veire. Hun provoseres av at bydelen, og spesielt Forusområdet omtales som et industriområde. –Det er feil. Her bor det mange mennesker. Vi har flotte bo-områder i tillegg til næringsvirksomheten.

  -Det snakkes hele tiden om at vi ønsker å bo urbant. Hva betyr det? Vi har plass nok til ikke å bygge i høyden, og vi har plass nok langs kommunikasjonslinjene til å kunne bo og jobbe på forskjellige steder.

  Beboernes premisser 

  -Min visjon for fremtiden er elektriske ferjer fra Forus til Dale! Da kunne folk bo i fantastiske omgivelser på Dale og jobbe på Forus. Jeg mener man må se på områdene rundt Gandsfjorden under ett! Man må bygge for innbyggerne, ikke for utbyggerne.

  -Utbygging må være på beboernes premisser; sammensatte grupper med barnefamilier, enslige, eldre. Barn og ungdom har godt av å være en del av et helt samfunn. Det er viktig av vi også tilrettelegger for begrenset bruk av bil; folk handler på nett og skal ha levert sine varer på døren, hjemmetjenesten må komme til i områder der det bor eldre. Vi må ikke glemme at ikke alle sykler. Det må være rom for at bilen skal ha tilgang til bo-områder, mener Bade Veire.

  Flott bydel 

  –Vi har en langstrakt bydel og det er stor avstand mellom aktivitetene i nordre delen (Hetlandshallen) til aktivitetene i søndre delen av Hinna (Gautesete, Godeset og Gausel). Gausel menighet var for eksempel veldig aktive i forbindelse med flyktingmottaket, det samme var Forus og Gausel idrettslag.

  -Hinna er en kjekk bydel og har alt å by på; landlig, flotte turområder, fint boligmiljø og et spennende næringsliv. I tillegg har vi et godt utbygd kollektivtilbud, med både tog og bussvei.

  -Hinnakirken er et treffpunkt, det samme er Jåtten skolekorps, Hinna idrettslag og mange andre lag og foreninger. Flere hundre ungdommer er engasjert og deltar i aktiviteter på disse stedene.

  –Vi har selv vært engasjerte i Jåtten skolekorps. Vår datter var veldig aktiv, spesielt i Trombonegruppen, det samme var min mann, forteller Bade Veire. Selv har hun vært inspektør og musikklærer på Hetland vgs og rektor på Sola vgs. –Jeg har bodd, jobbet og gjort mine innkjøp i tre forskjellige kommuner. Jeg liker egentlige ikke kommunegrenser, ler Bade Veire.

  En verdig kandidat

  -Hver 17. mai deler jeg ut Hinnaprisen. I år har vi en svært verdig kandidat, smiler Bade Veire hemmelighetsfullt. Snart får vi vite. Det er kort tid igjen til 17. mai.

  -Jeg har blitt kjent med så mange ildsjeler, og vi har mange i Hinna bydel. Det er kjekt å gi anerkjennelse til personer som bruker mye av sin tid på andre, avslutter Bade Veire.  

   


   
  2
  Hallo
  Trenger du et presserende lån for å dekke dine økonomiske behov? Vi tilbyr lån fra 2000 til 50 000 000,00, vi er pålitelige, kraftige, raske og dynamiske, sjekker ikke kreditt og tilbyr 100% garanti for eksterne lån i løpet av denne perioden.
  Vi lånte også ut hele valutaen med en rente på 3% på alle lån .... Hvis du er interessert, kan du returnere til oss med denne e-postmeldingen.
  Vennligst returner til oss, hvis du er interessert,

  med eaglehomemortgage001@gmail.com
  Whatsapp: +1 (512) 399-6036

  Din kjære,
  Fru Lola Daniel

  eaglehomemortgage001@gmail.com. - Av Lola Daniel 02.10 (08:50)
  1
  Hej Mine damer og herrer, Er du i presserende behov for et erhvervslån, personlige lån eller realkreditlån? Hvis ja, vil jeg råde dig til at kontakte os på Sunshine Financial Group via denne email adresse (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) for at få dit lån.

  Sunshine Financial Group er et omfattende finansielt servicefirma, der har til opgave at hjælpe dig med at forbedre din langsigtede økonomiske succes. Vores tilpassede programmer er designet til at hjælpe med at vokse, beskytte og bevare din rigdom ved at levere personlig service og ekspertise.

  Hvis du har fundet det så svært at få aktielån fra dine lokale banker eller andre pengeinstitutter, så bekymre dig ikke mere, fordi vi har hjulpet talrige personer og organisationer, der har haft økonomiske problemer over hele verden. Når du ansøger hos os, søger du med et betroet firma, der bekymrer dig om dine finansieringsbehov. Du vil blive taget hånd om gennem hele processen.

  NØGLE FORDELE;

  - Ansøg når som helst, hvor som helst.
  - Modtag kontanter på mindre end 24 timer
  - Lån fra € 2000 til € 20 mio
  - Ingen skjulte gebyrer.
  - Lav rente på 3%
  - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingsdatoen, hver uge, månedligt eller årligt i en varighed på 1-30 år.
  - Vi tilbyder både sikrede og usikrede lån

  Hvis du har brug for et presserende lån inden for 24 timer, bedes du skrive til e-mail-adressen herunder for mere information
  Email Kontakt: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp Kontakt: +447903159998

  Vi ser frem til at høre fra dig - Av Ditt navn 21.06 (21:32)

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:18
  Nr 115.JPG

  Drømmer om eget konditori

  Sophie Rosén (12) drømmer om å starte et eget konditori en dag.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 03.09.2019 - 17:14
  DSC_5893.JPG

  Lufteturen bydelsguide og fotokonkurranse

  Andreas Vollan lager bydelsguider for barnefamilier i bydelene i Stavanger. Nå er turguiden ”Hinna for kids” klar!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 02.09.2019 - 23:41
  Nr 2 - Politisk enighet under debatten.jpg

  Slår ring om Sørmarka

  Det var et godt oppmøte i Sørmarka mandag 26. august da Sørmarkas Venner sammen med sine medarrangører inviterte til grillfest, aktiviteter, foredrag og politisk debatt rundt sikring av markagrensa i Sørmarka.

   

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 16:23
  Nr 17.jpg

  Frue gamlehjem 100 år

  I år er det 100 år siden Frue gamlehjem ble åpnet. Det skal feires med jubileumsfest og utgivelse av jubileumsbok.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:15
  Ordfører Christine Helgø Sagen under åpningen av Gamleveien.jpg

  Åpning av Gamleveien på Hinna

  Etter nærmere to år med arbeid åpnet Gamleveien på Hinna 18. desember. 

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2019 - 12:02
  Grethe SH.jpg

  Bydelspolitiker: Grethe Eriksen (H)

  Grethe Eriksen har vært politisk aktiv siden lokalvalget i 2003, og har i alle år vært i Hinna bydelsutvalg, en periode i Innvandrerrådet, vært fast medlem av Kommunalstyret for byutvikling og vara til bystyret i flere perioder. Nå trekker hun seg til høsten, og pensjonerer seg i april som 62-åring.

  » Les hele saken