Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 20:53

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  Valpehagen på Forus gir følelsen av å være i en barnehage. Her er et flott uteområde der leker ligger spredt, på lekeloftet er det tunneler og ballhus og i avslapningsrommet finner vi koselige senger for en liten blund. Valpene løper etter hverandre på plenen, leker og koser seg i det fine vårværet. 

  -Jeg har hatt hunder hele livet, jobbet hundre prosent og alltid hatt dårlig samvittighet når jeg måtte på jobb igjen etter en friperiode med valper som fortsatt ikke var rustet for å være hjemme alene. Jeg har nok gått på de fleste smeller som en hundeier kan gjøre. Denne erfaringen, pluss en del kurs innen hundens språk og hundeadferd, har gitt meg solid bakgrunn og lærdom som jeg higer etter å lære og formidle til andre. Det er så utrolig lett å feile, men samtidig også veldig lett å gjøre riktige valg. Det er med hunder som med barn; de trenger mye omsorg og kjærlighet for å bli trygge og stabile hunder. I fjor realiserte jeg drømmen min om å sette fokus på dette og åpnet Valpehagen, forteller Monika Hovland Berg.

  -Jeg tar imot hunder av liten rase som er inntil to år gamle. De som starter her før de er to år får også muligheten å fortsette. Eierne kan enten ha fast avtale med månedlig faktura, eller klippekort som de kan bruke når det passer for dem. Begge alternativene finnes for hele eller halve dager. Hundene leveres om morgenen og hentes utover dagen frem til 16:30, akkurat som i en barnehage. Dagene går til masse lek og sosialisering med andre hunder, men også kos og hvile er viktig for de som er her hele dagen, forteller Monika.

  Tilbudet om dagpass stenges i juli. Da tar Valpehagen imot hunder som skal ha ferieopphold. -Dette er et tilleggstilbud til de som bruker valpebarnehagen hvor hundene får en skikkelig luksusferie. Oppholdet er på landstedet vårt 30 minutter fra Forus der vi har et stort inngjerdet uteområde hvor hundene får boltre seg på. I tillegg får de flotte turer hver dag, forteller Monika.

  Valpetiden og det første leveåret er den mest sårbare tiden for en hund. Da dannes mye av grunnlaget for en trygg og god hund. Det er utrolig enkelt, men krever tid og tålmodighet. -Mange tenker at hunden automatisk takler å bli forlatt en hel arbeidsdag etter en uke hjemme med den, bare den har nok vann og mat og ligger på en trygg plass. Slik er det dessverre ikke, sier Monika. -Når du får valp bør du ta seg fri fra jobb i minst 4 uker og helst lenger.  Dette gjør de færreste og det er da det trengs hjelp fra andre for en periode til hunden takler å være hjemme alene. Det kan være en snill bestemor, pensjonist, hjemmeværende nabo eller en hundebarnehage.

  -Hunder er sosiale dyr som knytter seg sterkt til flokken sin, og som valp er den ekstra sårbar og trenger ekstra mye omsorg og kontakt med sin nye familie. Og alt må læres; takle ny familie, nytt miljø, nye lyder og ikke minst hjemme alene tilværelsen!  Dette krever TID og det går dessverre ikke å «skynde seg» med å få valpen til å takle dette. Går du for fort frem, er veien kort for at hunden utvikler separasjonsangst. Separasjonsangst er en av de mest vanlige adferdsproblemene hos hunder og en vond sirkel å komme seg ut av. 

  I Valpehagen fokuseres mye på hver enkel valp med sitt spesielle behov. -Hvis den trives best i fanget, får den lov til å sitte i fanget til den er trygg nok til å være sammen med andre. Hvis valpen er veldig aktiv, trener vi på å roe ned sammen med andre hunder, og har du en valp som er redd og usikker, trener vi på å gjøre dem trygge, forteller Monika. –Dette er det som driver meg til denne jobben. For hver ny valp eller hund jeg har som utvikler seg til en tryggere og gladere hund, dess mer kjenner jeg på gleden og verdien av det jeg driver med.

  -På hjemmesiden www.valpehagen.com finner du mye informasjon; alt fra valpen kommer i hus, til vaksinasjoner og separasjonsangst. Jeg tror aldri folk kan få nok informasjon og man blir aldri utlært. Ting endrer seg og  tiden har heldigvis forandret seg til det positive. Folk er mye mer mottakelig og åpne for informasjon enn for 15 år siden. Før var hund bare en hund. I dag behandles hundene som et verdig familiemedlem.

  -Alle eiere kan følge med på hva som skjer i løpet av en dag i Valpehagen via Snapchat. Her legger vi ut små filmsnutter og tar bilder hver dag slik at eierne kan se hvordan hunden  har det. Dette har blitt veldig godt mottatt, så både «bestemødre» og «tanter og onkler» følger oss. I tillegg er vi på sosiale medier som Facebook og Instagram der du får mest utfyllende informasjon, sier Monika og legger til at alle er hjertelig velkommen til å følge dem på både Facebook, Instagram og Snapchat.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken