Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Næringsliv

Print
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 20:53

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  Valpehagen på Forus gir følelsen av å være i en barnehage. Her er et flott uteområde der leker ligger spredt, på lekeloftet er det tunneler og ballhus og i avslapningsrommet finner vi koselige senger for en liten blund. Valpene løper etter hverandre på plenen, leker og koser seg i det fine vårværet. 

  -Jeg har hatt hunder hele livet, jobbet hundre prosent og alltid hatt dårlig samvittighet når jeg måtte på jobb igjen etter en friperiode med valper som fortsatt ikke var rustet for å være hjemme alene. Jeg har nok gått på de fleste smeller som en hundeier kan gjøre. Denne erfaringen, pluss en del kurs innen hundens språk og hundeadferd, har gitt meg solid bakgrunn og lærdom som jeg higer etter å lære og formidle til andre. Det er så utrolig lett å feile, men samtidig også veldig lett å gjøre riktige valg. Det er med hunder som med barn; de trenger mye omsorg og kjærlighet for å bli trygge og stabile hunder. I fjor realiserte jeg drømmen min om å sette fokus på dette og åpnet Valpehagen, forteller Monika Hovland Berg.

  -Jeg tar imot hunder av liten rase som er inntil to år gamle. De som starter her før de er to år får også muligheten å fortsette. Eierne kan enten ha fast avtale med månedlig faktura, eller klippekort som de kan bruke når det passer for dem. Begge alternativene finnes for hele eller halve dager. Hundene leveres om morgenen og hentes utover dagen frem til 16:30, akkurat som i en barnehage. Dagene går til masse lek og sosialisering med andre hunder, men også kos og hvile er viktig for de som er her hele dagen, forteller Monika.

  Tilbudet om dagpass stenges i juli. Da tar Valpehagen imot hunder som skal ha ferieopphold. -Dette er et tilleggstilbud til de som bruker valpebarnehagen hvor hundene får en skikkelig luksusferie. Oppholdet er på landstedet vårt 30 minutter fra Forus der vi har et stort inngjerdet uteområde hvor hundene får boltre seg på. I tillegg får de flotte turer hver dag, forteller Monika.

  Valpetiden og det første leveåret er den mest sårbare tiden for en hund. Da dannes mye av grunnlaget for en trygg og god hund. Det er utrolig enkelt, men krever tid og tålmodighet. -Mange tenker at hunden automatisk takler å bli forlatt en hel arbeidsdag etter en uke hjemme med den, bare den har nok vann og mat og ligger på en trygg plass. Slik er det dessverre ikke, sier Monika. -Når du får valp bør du ta seg fri fra jobb i minst 4 uker og helst lenger.  Dette gjør de færreste og det er da det trengs hjelp fra andre for en periode til hunden takler å være hjemme alene. Det kan være en snill bestemor, pensjonist, hjemmeværende nabo eller en hundebarnehage.

  -Hunder er sosiale dyr som knytter seg sterkt til flokken sin, og som valp er den ekstra sårbar og trenger ekstra mye omsorg og kontakt med sin nye familie. Og alt må læres; takle ny familie, nytt miljø, nye lyder og ikke minst hjemme alene tilværelsen!  Dette krever TID og det går dessverre ikke å «skynde seg» med å få valpen til å takle dette. Går du for fort frem, er veien kort for at hunden utvikler separasjonsangst. Separasjonsangst er en av de mest vanlige adferdsproblemene hos hunder og en vond sirkel å komme seg ut av. 

  I Valpehagen fokuseres mye på hver enkel valp med sitt spesielle behov. -Hvis den trives best i fanget, får den lov til å sitte i fanget til den er trygg nok til å være sammen med andre. Hvis valpen er veldig aktiv, trener vi på å roe ned sammen med andre hunder, og har du en valp som er redd og usikker, trener vi på å gjøre dem trygge, forteller Monika. –Dette er det som driver meg til denne jobben. For hver ny valp eller hund jeg har som utvikler seg til en tryggere og gladere hund, dess mer kjenner jeg på gleden og verdien av det jeg driver med.

  -På hjemmesiden www.valpehagen.com finner du mye informasjon; alt fra valpen kommer i hus, til vaksinasjoner og separasjonsangst. Jeg tror aldri folk kan få nok informasjon og man blir aldri utlært. Ting endrer seg og  tiden har heldigvis forandret seg til det positive. Folk er mye mer mottakelig og åpne for informasjon enn for 15 år siden. Før var hund bare en hund. I dag behandles hundene som et verdig familiemedlem.

  -Alle eiere kan følge med på hva som skjer i løpet av en dag i Valpehagen via Snapchat. Her legger vi ut små filmsnutter og tar bilder hver dag slik at eierne kan se hvordan hunden  har det. Dette har blitt veldig godt mottatt, så både «bestemødre» og «tanter og onkler» følger oss. I tillegg er vi på sosiale medier som Facebook og Instagram der du får mest utfyllende informasjon, sier Monika og legger til at alle er hjertelig velkommen til å følge dem på både Facebook, Instagram og Snapchat.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2019 - 18:04
  24294371_1804293116272259_3481416086812323099_n.jpg

  Blodbank til Forus

  Sykehuset i våre hender (SIVH) har samlet inn penger til blodbuss i Stavanger-regionen.

  Så snart den er ferdig bygget vil bussen være tilgjengelig på Forus.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 03.09.2019 - 00:02
  Nr 2 - Elin var ikke i tvil om hvor hun ønsket å starte strikkebutikken.jpg

  Elin ønsker å etablere et strikkemiljø

  Elins Strikkeri åpnet 23. november i fjor på Stadionparken og har allerede klart å etablere et godt strikkemiljø på senteret med spennende arrangementer og god service.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.09.2019 - 23:51
  Nr 113.jpg

  Stadionparken satser på nisjebutikker

  Stadionparken er én av få kjøpesentre med et flertall av nisjebutikker, og senterleder Inger Egeland mener dette er en bevisst strategi fra deres side.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.09.2019 - 23:43
  Forusbeen_fas 1.jpg

  Forusbeen 35 blir leiligheter og næringsbygg

  Målet er å starte første byggetrinn våren 2020.

   

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 21:19
  DSC_5802.JPG

  Nytt apotek i Hinnakrossen

  Det er ikke til å unngå å legge merke til at det bygges og utvides under REMA-butikken i Hinnakrossen. Vi møtte Arild Nygård i Nygård Næringsutvikling.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 20:53
  DSC_57851.JPG

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 14.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken