Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:12

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

   

   

  Foto: Natalia Pipkine 

   

  Kjetil beskriver Hinna som en fantastisk plass å vokse opp med mange gode minner. Han er oppvokst i et omsorgsfullt hjem med pappa Einar Martin Fevang som prest, og mamma Liv Breivikås Fevang som sykepleier. Eldstebror Thomas blir beskrevet som «verdens beste person» og medgrunnlegger av Brødrene Fevangs Barberstue. Thomas døde brått i 2013, kun 26 år gammel. Dette har preget familien, og ikke minst Kjetil som mistet sin bestevenn, medeier og storebror. I tillegg til å miste storebror, mistet også Kjetil lillebroren Stian i ung alder. Lillebrødrene Morten (25) og Anders (22) driver i dag barberstuen sammen med Kjetil. Kjetil er gift med Louice Dalling Fevang (28) og bor på Tasta.

  - Vi gikk fra å være fem brødre til tre. Mine to brødre er gravlagt på Hinna, noe som også gjør at jeg gjerne kunne tenke meg å bo i gåavstand, sier Kjetil.

  Ønsket å starte noe sammen

  Thomas og Kjetil bestemte seg tidlig for å gå på frisørlinjen for å bli Herrefrisør & barberer. Brødrene var begge kreative, glad i å bruke hendene og være rundt mennesker. Valget ble derfor tegning, form og farge på videregående, deretter privat frisørskole og ut i lære. Etter studiene gjorde de et dypdykk og besøkte blant annet barbershop´s i utlandet for inspirasjon.

  - Vi visste alltid at vi skulle starte noe sammen og være våre egne sjefer. Vår største frykt var at vi skulle vokse opp på hver vår kant med hver vår familie og kun ses ved familietilstelninger. For oss var det viktig å ha et fast møtested hver dag, og drømmen ble en realitet med Brødrene Fevangs Barberstue.

   

  Brorskap

  Den store drømmen om egen barberstue ble oppfylt i august 2011. Kjetil og Thomas ble døpt «Barberbrødrene” i media. Det var mange som ikke hadde tro på konseptet i starten. Dette gjorde dem enda mer målbevisste, og brødrene har virkelig klart å motbevise skeptikerne. Kjetil beskriver merkevaren og konseptet deres med ett ord, «brorskap». Det er slik de ønsker at bedriften skal være, å jobbe som brødre og lage en kultur.

  - Thomas er hoved motivatoren min. Jeg har alltid han og våre drømmer i minnet, og jeg vil jobbe for å nå disse målene - og enda lenger.

  Brødrene Fevangs Barberstue er en norsk klassisk barberstue, hvor de har hentet frem den norske utdødde kulturarven. Barberstuer har fra gammelt av vært en plass hvor alle mannfolk møttes, uavhengig samfunnslag. I dag driver Kjetil barberstuen sammen med sine to yngre brødre, Morten og Anders. Etter Thomas sin bortgang, har de funnet trøst i å jobbe sammen og ha en meningsfull hverdag på arbeidsplassen

  - Det er helt fantastisk å få jobbe sammen med brødrene mine i vår familiebedrift. Vi kjenner hverandre så godt, og har en egen harmoni. Det er kjekt å dele oppturene sammen, og godt å kunne dele nedturene. Vi er opptatt av å ha en balanse, og snakker derfor ikke bare om jobb. Brorskap handler ikke bare om blod, de andre ansatte i barberstuen blir kalt «brødre fra andre mødre».

  Norgesmestere i faget sitt

  Bedriften går så bra at brødrene har lange ventelister og får enorme mengder forespørsler og lukrative tilbud om ekspandering. Likevel har brødrene en filosofi om å skyndte seg sakte og styre skuta etter egen visjon. Samtidig elsker de å utfordre seg selv og stadig prøve noe nytt. De har derfor holdt nasjonale og internasjonale hårshow, samt deltatt i både NM og VM mesterskap.

  Det har ført til flere kåringer og bemerkelser:

  ·         Vinner Årets Frisørbedrift 2018

  ·         Vinner Årets Frisørbedrift 2016

  ·         Vinner Årets Frisør Region 2, 2015

  ·         Vinner Publikumsprisen 2015, 2016 & 2017

  ·         Nominert Årets Frisørbedrift 2015, 2017 & 2019 

  ·         Norgesmester i Skjegg 2018

  ·         Norgesmester i Herreklipp 2018 - Free Fade

  ·         Norgesmester i Full Fashion Herre 2019

  ·         Gasellebedrift 2016, 2017 0g 2018.

  ·         Trippel A Merket Bedrift (AAA) 

  - Målet vårt er å bli best i verden! Neste gang blir VM i Japan i 2020, legger Kjetil til. 

  Brenner for menns psykiske helse

  Til tross for kåringer og bemerkelser, er det den psykiske helsen og det som faktisk foregår inne i barberstuen noe av det Kjetil er mest stolt av. Menn dør statistisk sett 7 år tidligere enn kvinner, og mye av dette kommer av at menn er dårligere til å snakke om det som plager dem, og å oppsøke lege ifølge Kjetil. Brødrene Fevang er hoved ambassadør for Movember Foundation i Norge, som jobber for menns helse med hovedfokus på prostata- og testikkel kreft, samt forebygging av selvmord og menns generelle psykiske helse. Brødrene Fevang har samlet inn mest penger i Norge til Movember de tre siste årene. Movember er verdens største veldedige helseorganisasjon for menn.

  - Vår hjertesak er menns psykiske helse. Vi møter mennesker i alle situasjoner i barberstuen vår, og alle har noe i bagasjen. Vi er hverdagspsykologer. Etter Thomas sin død i 2013, ble menns helse enda viktigere for oss. Vi ønsker at menn skal leve lengre, lykkeligere og sunnere liv. Jeg håper å hjelpe andre gjennom å dele vår historie, det gir også meg mulighet til å bearbeide sorgen min forteller Kjetil. 

  I tillegg til å drive barberstuen har også brødrene laget en helt egen produktserie for menn, TKMA: True Knowledge - Mens Awareness. Movember er den offisielle samarbeidspartneren for TKMA og det går én donasjon til Movember for hvert salg.

  Jobber for utvikling av frisørfaget Fevang-brødrene har siden oppstart i 2011 ønsket å gjøre endringer i frisørfaget i Norge med fokus på Herrefaget. Både for å få flere menn i faget, samt å endre selve utdanningsforløpet. I 2016 stod Kjetil på podiet under landskonferansen til NHO og NFVB (Norske frisør- og velværebedrifter) og fremmet sine forslag til endringer i frisørfaget. Kjetil sitter nå i styringsgruppa for utviklingsprosjektet som jobber med utvikling av helt nye Svennebrevplakater med fordypning i valgt emne.

  - Vi regner med at det nye utdanningsforløpet vil være i gang innen 2024. Jeg har en enorm yrkesstolthet og ønsker utdanning tilrettelagt for at man skal kunne bli best mulig i den spesialiseringen man velger. «Spesialisering» er et nøkkelord i næringslivet i dag, avslutter Kjetil.

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 21:19
  DSC_58021.JPG

  Nytt apotek i Hinnakrossen

  Det er ikke til å unngå å legge merke til at det bygges og utvides under REMA-butikken i Hinnakrossen. Vi møtte Arild Nygård i Nygård Næringsutvikling.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 20:53
  DSC_57851.JPG

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 12.05.2019 - 20:58
  syring_stamme.jpg

  En duftende terrasse

  Kom innom og opplev både duft og vakker blomstring!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 14.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM.2.jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 1 - Hinna HU lag 21.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken