Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:12

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

   

   

  Foto: Natalia Pipkine 

   

  Kjetil beskriver Hinna som en fantastisk plass å vokse opp med mange gode minner. Han er oppvokst i et omsorgsfullt hjem med pappa Einar Martin Fevang som prest, og mamma Liv Breivikås Fevang som sykepleier. Eldstebror Thomas blir beskrevet som «verdens beste person» og medgrunnlegger av Brødrene Fevangs Barberstue. Thomas døde brått i 2013, kun 26 år gammel. Dette har preget familien, og ikke minst Kjetil som mistet sin bestevenn, medeier og storebror. I tillegg til å miste storebror, mistet også Kjetil lillebroren Stian i ung alder. Lillebrødrene Morten (25) og Anders (22) driver i dag barberstuen sammen med Kjetil. Kjetil er gift med Louice Dalling Fevang (28) og bor på Tasta.

  - Vi gikk fra å være fem brødre til tre. Mine to brødre er gravlagt på Hinna, noe som også gjør at jeg gjerne kunne tenke meg å bo i gåavstand, sier Kjetil.

  Ønsket å starte noe sammen

  Thomas og Kjetil bestemte seg tidlig for å gå på frisørlinjen for å bli Herrefrisør & barberer. Brødrene var begge kreative, glad i å bruke hendene og være rundt mennesker. Valget ble derfor tegning, form og farge på videregående, deretter privat frisørskole og ut i lære. Etter studiene gjorde de et dypdykk og besøkte blant annet barbershop´s i utlandet for inspirasjon.

  - Vi visste alltid at vi skulle starte noe sammen og være våre egne sjefer. Vår største frykt var at vi skulle vokse opp på hver vår kant med hver vår familie og kun ses ved familietilstelninger. For oss var det viktig å ha et fast møtested hver dag, og drømmen ble en realitet med Brødrene Fevangs Barberstue.

   

  Brorskap

  Den store drømmen om egen barberstue ble oppfylt i august 2011. Kjetil og Thomas ble døpt «Barberbrødrene” i media. Det var mange som ikke hadde tro på konseptet i starten. Dette gjorde dem enda mer målbevisste, og brødrene har virkelig klart å motbevise skeptikerne. Kjetil beskriver merkevaren og konseptet deres med ett ord, «brorskap». Det er slik de ønsker at bedriften skal være, å jobbe som brødre og lage en kultur.

  - Thomas er hoved motivatoren min. Jeg har alltid han og våre drømmer i minnet, og jeg vil jobbe for å nå disse målene - og enda lenger.

  Brødrene Fevangs Barberstue er en norsk klassisk barberstue, hvor de har hentet frem den norske utdødde kulturarven. Barberstuer har fra gammelt av vært en plass hvor alle mannfolk møttes, uavhengig samfunnslag. I dag driver Kjetil barberstuen sammen med sine to yngre brødre, Morten og Anders. Etter Thomas sin bortgang, har de funnet trøst i å jobbe sammen og ha en meningsfull hverdag på arbeidsplassen

  - Det er helt fantastisk å få jobbe sammen med brødrene mine i vår familiebedrift. Vi kjenner hverandre så godt, og har en egen harmoni. Det er kjekt å dele oppturene sammen, og godt å kunne dele nedturene. Vi er opptatt av å ha en balanse, og snakker derfor ikke bare om jobb. Brorskap handler ikke bare om blod, de andre ansatte i barberstuen blir kalt «brødre fra andre mødre».

  Norgesmestere i faget sitt

  Bedriften går så bra at brødrene har lange ventelister og får enorme mengder forespørsler og lukrative tilbud om ekspandering. Likevel har brødrene en filosofi om å skyndte seg sakte og styre skuta etter egen visjon. Samtidig elsker de å utfordre seg selv og stadig prøve noe nytt. De har derfor holdt nasjonale og internasjonale hårshow, samt deltatt i både NM og VM mesterskap.

  Det har ført til flere kåringer og bemerkelser:

  ·         Vinner Årets Frisørbedrift 2018

  ·         Vinner Årets Frisørbedrift 2016

  ·         Vinner Årets Frisør Region 2, 2015

  ·         Vinner Publikumsprisen 2015, 2016 & 2017

  ·         Nominert Årets Frisørbedrift 2015, 2017 & 2019 

  ·         Norgesmester i Skjegg 2018

  ·         Norgesmester i Herreklipp 2018 - Free Fade

  ·         Norgesmester i Full Fashion Herre 2019

  ·         Gasellebedrift 2016, 2017 0g 2018.

  ·         Trippel A Merket Bedrift (AAA) 

  - Målet vårt er å bli best i verden! Neste gang blir VM i Japan i 2020, legger Kjetil til. 

  Brenner for menns psykiske helse

  Til tross for kåringer og bemerkelser, er det den psykiske helsen og det som faktisk foregår inne i barberstuen noe av det Kjetil er mest stolt av. Menn dør statistisk sett 7 år tidligere enn kvinner, og mye av dette kommer av at menn er dårligere til å snakke om det som plager dem, og å oppsøke lege ifølge Kjetil. Brødrene Fevang er hoved ambassadør for Movember Foundation i Norge, som jobber for menns helse med hovedfokus på prostata- og testikkel kreft, samt forebygging av selvmord og menns generelle psykiske helse. Brødrene Fevang har samlet inn mest penger i Norge til Movember de tre siste årene. Movember er verdens største veldedige helseorganisasjon for menn.

  - Vår hjertesak er menns psykiske helse. Vi møter mennesker i alle situasjoner i barberstuen vår, og alle har noe i bagasjen. Vi er hverdagspsykologer. Etter Thomas sin død i 2013, ble menns helse enda viktigere for oss. Vi ønsker at menn skal leve lengre, lykkeligere og sunnere liv. Jeg håper å hjelpe andre gjennom å dele vår historie, det gir også meg mulighet til å bearbeide sorgen min forteller Kjetil. 

  I tillegg til å drive barberstuen har også brødrene laget en helt egen produktserie for menn, TKMA: True Knowledge - Mens Awareness. Movember er den offisielle samarbeidspartneren for TKMA og det går én donasjon til Movember for hvert salg.

  Jobber for utvikling av frisørfaget Fevang-brødrene har siden oppstart i 2011 ønsket å gjøre endringer i frisørfaget i Norge med fokus på Herrefaget. Både for å få flere menn i faget, samt å endre selve utdanningsforløpet. I 2016 stod Kjetil på podiet under landskonferansen til NHO og NFVB (Norske frisør- og velværebedrifter) og fremmet sine forslag til endringer i frisørfaget. Kjetil sitter nå i styringsgruppa for utviklingsprosjektet som jobber med utvikling av helt nye Svennebrevplakater med fordypning i valgt emne.

  - Vi regner med at det nye utdanningsforløpet vil være i gang innen 2024. Jeg har en enorm yrkesstolthet og ønsker utdanning tilrettelagt for at man skal kunne bli best mulig i den spesialiseringen man velger. «Spesialisering» er et nøkkelord i næringslivet i dag, avslutter Kjetil.

   

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken