Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Bydelsprofilen

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:12

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

   

   

  Foto: Natalia Pipkine 

   

  Kjetil beskriver Hinna som en fantastisk plass å vokse opp med mange gode minner. Han er oppvokst i et omsorgsfullt hjem med pappa Einar Martin Fevang som prest, og mamma Liv Breivikås Fevang som sykepleier. Eldstebror Thomas blir beskrevet som «verdens beste person» og medgrunnlegger av Brødrene Fevangs Barberstue. Thomas døde brått i 2013, kun 26 år gammel. Dette har preget familien, og ikke minst Kjetil som mistet sin bestevenn, medeier og storebror. I tillegg til å miste storebror, mistet også Kjetil lillebroren Stian i ung alder. Lillebrødrene Morten (25) og Anders (22) driver i dag barberstuen sammen med Kjetil. Kjetil er gift med Louice Dalling Fevang (28) og bor på Tasta.

  - Vi gikk fra å være fem brødre til tre. Mine to brødre er gravlagt på Hinna, noe som også gjør at jeg gjerne kunne tenke meg å bo i gåavstand, sier Kjetil.

  Ønsket å starte noe sammen

  Thomas og Kjetil bestemte seg tidlig for å gå på frisørlinjen for å bli Herrefrisør & barberer. Brødrene var begge kreative, glad i å bruke hendene og være rundt mennesker. Valget ble derfor tegning, form og farge på videregående, deretter privat frisørskole og ut i lære. Etter studiene gjorde de et dypdykk og besøkte blant annet barbershop´s i utlandet for inspirasjon.

  - Vi visste alltid at vi skulle starte noe sammen og være våre egne sjefer. Vår største frykt var at vi skulle vokse opp på hver vår kant med hver vår familie og kun ses ved familietilstelninger. For oss var det viktig å ha et fast møtested hver dag, og drømmen ble en realitet med Brødrene Fevangs Barberstue.

   

  Brorskap

  Den store drømmen om egen barberstue ble oppfylt i august 2011. Kjetil og Thomas ble døpt «Barberbrødrene” i media. Det var mange som ikke hadde tro på konseptet i starten. Dette gjorde dem enda mer målbevisste, og brødrene har virkelig klart å motbevise skeptikerne. Kjetil beskriver merkevaren og konseptet deres med ett ord, «brorskap». Det er slik de ønsker at bedriften skal være, å jobbe som brødre og lage en kultur.

  - Thomas er hoved motivatoren min. Jeg har alltid han og våre drømmer i minnet, og jeg vil jobbe for å nå disse målene - og enda lenger.

  Brødrene Fevangs Barberstue er en norsk klassisk barberstue, hvor de har hentet frem den norske utdødde kulturarven. Barberstuer har fra gammelt av vært en plass hvor alle mannfolk møttes, uavhengig samfunnslag. I dag driver Kjetil barberstuen sammen med sine to yngre brødre, Morten og Anders. Etter Thomas sin bortgang, har de funnet trøst i å jobbe sammen og ha en meningsfull hverdag på arbeidsplassen

  - Det er helt fantastisk å få jobbe sammen med brødrene mine i vår familiebedrift. Vi kjenner hverandre så godt, og har en egen harmoni. Det er kjekt å dele oppturene sammen, og godt å kunne dele nedturene. Vi er opptatt av å ha en balanse, og snakker derfor ikke bare om jobb. Brorskap handler ikke bare om blod, de andre ansatte i barberstuen blir kalt «brødre fra andre mødre».

  Norgesmestere i faget sitt

  Bedriften går så bra at brødrene har lange ventelister og får enorme mengder forespørsler og lukrative tilbud om ekspandering. Likevel har brødrene en filosofi om å skyndte seg sakte og styre skuta etter egen visjon. Samtidig elsker de å utfordre seg selv og stadig prøve noe nytt. De har derfor holdt nasjonale og internasjonale hårshow, samt deltatt i både NM og VM mesterskap.

  Det har ført til flere kåringer og bemerkelser:

  ·         Vinner Årets Frisørbedrift 2018

  ·         Vinner Årets Frisørbedrift 2016

  ·         Vinner Årets Frisør Region 2, 2015

  ·         Vinner Publikumsprisen 2015, 2016 & 2017

  ·         Nominert Årets Frisørbedrift 2015, 2017 & 2019 

  ·         Norgesmester i Skjegg 2018

  ·         Norgesmester i Herreklipp 2018 - Free Fade

  ·         Norgesmester i Full Fashion Herre 2019

  ·         Gasellebedrift 2016, 2017 0g 2018.

  ·         Trippel A Merket Bedrift (AAA) 

  - Målet vårt er å bli best i verden! Neste gang blir VM i Japan i 2020, legger Kjetil til. 

  Brenner for menns psykiske helse

  Til tross for kåringer og bemerkelser, er det den psykiske helsen og det som faktisk foregår inne i barberstuen noe av det Kjetil er mest stolt av. Menn dør statistisk sett 7 år tidligere enn kvinner, og mye av dette kommer av at menn er dårligere til å snakke om det som plager dem, og å oppsøke lege ifølge Kjetil. Brødrene Fevang er hoved ambassadør for Movember Foundation i Norge, som jobber for menns helse med hovedfokus på prostata- og testikkel kreft, samt forebygging av selvmord og menns generelle psykiske helse. Brødrene Fevang har samlet inn mest penger i Norge til Movember de tre siste årene. Movember er verdens største veldedige helseorganisasjon for menn.

  - Vår hjertesak er menns psykiske helse. Vi møter mennesker i alle situasjoner i barberstuen vår, og alle har noe i bagasjen. Vi er hverdagspsykologer. Etter Thomas sin død i 2013, ble menns helse enda viktigere for oss. Vi ønsker at menn skal leve lengre, lykkeligere og sunnere liv. Jeg håper å hjelpe andre gjennom å dele vår historie, det gir også meg mulighet til å bearbeide sorgen min forteller Kjetil. 

  I tillegg til å drive barberstuen har også brødrene laget en helt egen produktserie for menn, TKMA: True Knowledge - Mens Awareness. Movember er den offisielle samarbeidspartneren for TKMA og det går én donasjon til Movember for hvert salg.

  Jobber for utvikling av frisørfaget Fevang-brødrene har siden oppstart i 2011 ønsket å gjøre endringer i frisørfaget i Norge med fokus på Herrefaget. Både for å få flere menn i faget, samt å endre selve utdanningsforløpet. I 2016 stod Kjetil på podiet under landskonferansen til NHO og NFVB (Norske frisør- og velværebedrifter) og fremmet sine forslag til endringer i frisørfaget. Kjetil sitter nå i styringsgruppa for utviklingsprosjektet som jobber med utvikling av helt nye Svennebrevplakater med fordypning i valgt emne.

  - Vi regner med at det nye utdanningsforløpet vil være i gang innen 2024. Jeg har en enorm yrkesstolthet og ønsker utdanning tilrettelagt for at man skal kunne bli best mulig i den spesialiseringen man velger. «Spesialisering» er et nøkkelord i næringslivet i dag, avslutter Kjetil.

   

   


   

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.09.2020 - 09:13
  Bilde 160.jpg

  Fotballen har vært en trygg havn

  I 1987 ble navnet til Hans Arne Haga (37) nevnt for første gang i en årsrapport i klubben. Siden da har Hansi, som de fleste kaller ham, vært en del av Hinna fotball, som han i dag er daglig leder for.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.12.2019 - 15:14
  DSC_6015.JPG

  Bydelsprofil: Thorbjørn Hinna (71)

  Idretten har gitt meg så mye

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 02.09.2019 - 23:56
  FOTORA~1.JPG

  Bydelsprofilen: Therese Øvstebø Markhus (41)

   

  Heddapris for originalitet og godt spill.

  The Mute - en kjælighetshistorie uten ord – bare musikk og kropp som formidler historien, fikk Heddaprisen 2019 for ”Årets forestilling”. Therese Øvstebø Markhus fra Gausel hadde ansvaret for koreografien. Janove Ottesen og Christian Eriksen skrev manus og laget musikken, Arne Nøst og Christian Eriksen hadde regien.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 18.02.2019 - 11:45
  IMG_5239.JPG

  Bydelsprofil: Harald Krohn-Pettersen

  Harald Krohn-Pettersen har bodd på Hinna siden har var 7 år. Han er utdannet ved Hotellfagskolen og drev innen hotellfaget i mange år. De siste årene har han undervist på Jåttå vgs innen reiseliv etter å ha tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning) ved UiS. Da han fylte 70 år var det tid for å pensjonere seg. Nå er han aktiv som styrer i velforeningen i Laberget 50 i Hinna Park.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.12.2018 - 10:34
  DSC_0898.JPG

  Bydelsprofil: Berit Hinna Sørås - Sterkt engasjement for barn og unge

  ”Berit på Sporen” er et begrep som de eldste på Hinna kjenner godt. Berit Hinna Sørås har bodd på Hinna hele sitt liv – eller på Sporen, som familiegården het. 

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 03.09.2018 - 22:34
  DSC_0432.JPG

  Bydelsprofil: Veronica Simoné Fjeld - Tenk mindre - lev mer!

  Småbarnsmor, samboer, søster, tante, venn, strikkekåna, rå på kryssord og hekta på sosiale medier. Og så er hun medlem i Norske Kvinners Sanitetsforening.

   

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 07.05.2018 - 09:39
  DSC_0331.JPG

  Bydelsprofil: Ivar Røysland (90)

  Vi møter en høyreist, staut og ungdommelig nittiåring på Hinna. Ivar Røysland og kona Johanna trives godt i bydelen der de har bodd i 60 år.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 19.02.2018 - 12:27
  IMG_0520.jpg

  Bydelsprofilen: Sverre Torgersen

  For Sverre Torgersen har den kristne aktiviteten på Hinna vært det mest sentrale. Han mener Hinna er en god bydel å bo i.

  » Les hele saken