Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:26

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

   

  Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er Norges største frivillige kvinneorganisasjon med om lag 41000 medlemmer fordelt på 650 lokalforeninger. N.K.S. engasjerer seg spesielt for kvinners helse og livsvilkår, for barn og unge, trygge lokalsamfunn, forskning og prosjektstøtte og er en betydelig samfunnsaktør som eier og driver et stort mangfold av helse- og sosialinstitusjoner og tjenester. Organisasjonen ble startet i 1896 av Fredrikke Marie Qvam, før kvinner fikk stemmerett. Hinna Sanitetsforening ble startet i 1897.

   

   

  N.K.S. arrangerer i dag konferanser, driver opplysende og holdningsskapende arbeid, initierer og finansierer forskning og setter i gang og drifter ulike hjelpetilbud. Organisasjonen har blant annet et nasjonalt beredskap, og hjelper til hvis det er større nasjonale kriser. Sanitetsforeningen arbeider med integrering av kvinner som lever i minoritetsmiljøer, bekjemper vold mot kvinner gjennom kampanjer, og initierer blant annet holdningskampanjer i russetiden for å forhindre overgrep og vold. Organisasjonen gir også ca. 25 millioner i året til forskning på kvinnehelse. Den største andelen av inntektene kommer fra salg av fastelavnsris, Maiblomster og basarer hvor de selger lodd.

  Støtter lokalsamfunnet

  Totalt er det ca. 100 medlemmer i Hinna Sanitetsforening, hvor hovedvekten av medlemmene er fra Hinna bydel. Foreningen er for alle som ønsker noe sosialt å gå til, samt bidra med viktig arbeid lokalt og på landsbasis. Hinna Sanitetsforeninger håper å få flere medlemmer, gjerne også yngre med nye ideer slik at de kan utvikle seg videre i en positiv retning. 

  - Vi har foreningsmøter på Idun kl. 19.00 første tirsdag i måneden. Det er åpent for alle, både medlemmer og ikke medlemmer, sier Marianne Osland. Det månedlige møtet har gjerne et aktuelt tema, åresalg, kaffe og noe å bite i. Møter og aktiviteter blir annonsert på Facebook.

  Det arrangeres også «kløvertreff» hver torsdag for alle der det tilbys kaffe og vafler. Den andre tirsdagen i måneden har de «kløvertur» og strikkekafé på Idunhuset fra kl. 10:00. Etter turen samles de i stuen for strikking, prat, kaffe og niste. I tillegg arrangerer de basarer hvor de selger lodd, fastelavnsris og Maiblomster til inntekt for foreningens formål. 

  - På basaren øremerker vi blant annet penger til veiledningssenteret for pårørende i Sandnes. Vi samler inn ca. 20 000,- i året til ulike formål, forteller leder i Sanitetsforeningen på Hinna, Mia Hetland 

  TV-aksjonen 2019

  Landsstyret har vedtatt å inngå et samarbeid med CARE Norge om TV-aksjonen i 2019 og mottoet er «Nå er det hennes tur» Målet er å gi minst 400 000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder muligheten til å oppfylle sin rett til å stå på egne ben. 

  Salg av Maiblomster

  Maiblomsten er en liten, blomsterformet nål til å sette på jakken. Og blomsten har nærmest blitt symbolet for NKS sitt arbeid for folkehelsen i Norge. Det var svenske Beda Hallberg som kom på ideen med å samle inn penger til gode formål ved å selge Maiblomster. N.K.S. startet salg av Maiblomsten i Norge i 1909, og blomsten har tilført N.K.S.  relativt store inntekter til humanitære formål. Den 4. mai starter Hinna Sanitetsforening salg av Maiblomsten på Stadionparken i Hinna Park.

   

  «Et frø som falt i hjertenes jord,

  er blitt til blomster som villig gror,

  og vokser i millioner,

  av blanke blomsterkroner,

  Maiblomsten! Og se i dens spor,

  blomstrer frelsen

  for folkehelsen.»

   

  Av Herman Wildenvey

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken