Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:44

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

   

  For de med små barn. Bamsefaret åpenbarnehage er åpen 3 dager per uke (mandag, tirsdag, torsdag). Mange foreldre med små barn besøker Bamsefaret åpenbarnehage, og i det siste er gjennomsnittet veldig høyt med gjester også fra andre bydeler. I april hadde vi ny rekord med 35 barn på en dag! På bydelshuset er det også mulig å bestille kaféen for å feire bursdagen, og da med mye plass til aktiviteter. Vi har til og med babydisko! For de kreative, har vi Be Creative Be Artistic som arrangerer malekurs for barn i alle aldre. Her lærer barna forskjellige maleri-teknikker som akryl, vannmaling, oljemaling og pastell.

   

  Kulturskolen på Gausel bydelshus. Er ditt barn interessert i drama? Kulturskolen i Stavanger arranger dramakurs for barn i barneskolealder her på Gausel bydelshus. Kurset arrangeres på onsdager kl 14:30. Bare ta kontakt om du er interessert i å delta! 

  Juniorklubb fra høsten.

  Ungdomsklubben Stepin. Vår fritidsleder på undomsklubben, Irene, har har begynt som ny fritidsleder med ansvar på Bekkefaret bydelshus. Hun har vært fritidsleder på Gausel siden sommeren 2015, og sier hun har hatt fine år på bydelshuset. Her har hun hatt ansvar for mange fine arrangementer. Spesielt kommer hun til å savne Halloween-festen, som var hennes favoritt.

   «Jeg kommer til å savne alle de kjekke ungdommene som er fast på klubben, og det gode styret som klubben bygget opp. Vi har hatt mange kule neon-party, og mye annet gøy. Det er mange kjekke utfordringer til den nye jobben, men jeg gleder meg til med bydelen og menneskene som bor der, hva de har å by på av engasjement og samarbeid på tvers».

  Irene ønsker den nye lederen som skal starte på Gausel bydelshus etter sommeren lykke til. «Den vil være heldig for det er en kjekk plass å jobbe, med masse liv og gode folk. Det er mange muligheter og gode samarbeidspartnere i bydelen». Vi andre ønsker Irene lykke til i hennes nye jobb. 

  Er du voksen, har vi noe for deg også. Vi anbefaler alle voksne å ta en regelmessig titt på vår kalender, og på Facebook-side. På bydelshuset kan du treffe naboene dine på Bydels-kafé, siste onsdag hver måned, og nyte et deilig måltid for en overkommelig pris. Tirsdager kan du lære italiensk med av Jonathan. Han er en erfaren underviser, som i løpet av 5 treff vil gi deg nok italiensk til å klare deg i Italia! Av faste dansearrangemeneter er Salsa-klubb og West coast Swing, med gratis «social dancing» hver torsdagskveld på Gausel bydelshus.  

  Stor suksess med Bydelskafé på Gausel bydelshus, hvor man kan spise noe godt og treffe gamle og nye venner: velkommen til bords den siste onsdag i mai og juni!

  Årets aktivitetsdag blir 14. september. Hold datoen! Her vil alle organisasjoner få anledning til å markedsføre seg selv. Det blir muligheter for å rekruttere nye medlemmer og samarbeidspartnere, og vil bli en kjekk dag for alle besøkende, både barn og voksne. Hold av datoen allerede nå, lørdag 14. september.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken