Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:53

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

   

  Avslutningsturnering i håndball

   

  Søndag 24. mars ble det arrangert avslutningsturnering i håndball for utviklingshemmede i region Sør-Vest Rogaland, hvor 13 lag spilte mot hverandre i de siste kampene for sesongen. Spillerne kommer helt fra Haugesund i nord og til Bryne i sør. Lagene som deltok var Kolnes, Klepp, Ålgård, Hundvåg, Sandnes, Bryne, Havørn, Viking og Hinna. Noen har to lag, og det har blant annet Hinna HU.

   

  Etter siste spilte kamp ble det satt opp et podie med glitter og stas hvor alle spillerne fikk utdelt T-skjorter fra regionen, og Hinna hadde kjøpt inn pokaler til alle. Hinna vant 4 av 4 kamper og var svært fornøyde med egen innsats, selv om trener og oppmann Siw Tove Tofte Nitter presiserer at det viktigste for laget ikke er å vinne.

   

  - Mottoet vårt er å ha det gøy sammen på banen. Alle skal være inkludert. På kampene spiller vi Fair Play, og ekte idrettsglede står i sentrum.

   

  Hinna HU lag

   

  Hinna håndball for utviklingshemmede (HU) ble startet for 28 år siden, 14. april 1991. Laget har i dag ca. 30 spillere som trener hver onsdag i Jåttåhallen fra kl. 18:00-19:00. Det er et mixet lag, hvor menn, gutter, damer og jenter spiller sammen. Den yngste på laget er 14 år, og den eldste er 55 år. Noen av spillerne bor på Hinna, og andre er spredt rundt omkring i byen.

   

  Denne sesongen har de spilt 6 kamper før jul, og 6 kamper etter jul. I tillegg reiser de til Danmark annen hvert år på treningsleir. Dette er den store begivenhet for mange av spillerne, som kanskje bare har den ene turen i året. Det andre året er de på Landsturnering.

   

  - På reisene våre så vil alle være med, og det er ikke noe problem å spørre om hjelp. Til og med bussjåførene «slåss» om å få være med oss forteller Siw Tove.

   

  Sammensveiset team

   

  De er 3 trenere på HU laget; Janne Amdal, Ida Helgesen og Siw Tove Tofte Nitter. Janne har vært med som trener i 8 sesonger, Ida i 2 sesonger, og Siw Tove i 5 sesonger som trener. Siw Tove er også oppmann med god oversikt over det meste på lagene, hun bor selv på Jåttå.

   

  - Jeg hadde sett HU lag spille kamper tidligere, og syntes at dette var noe jeg kunne involvere meg i. Det er spennende og kjekt og være sammen med denne gjengen. Det gir deg veldig mye.

   

  Ida og Janne har spilt håndball for Sunde håndballklubb. Janne spiller der fortsatt, og Ida spiller nå for Brodd. Siw Tove har spilt for Hinna håndball i mange år, i tillegg har hun vært trener i både Hinna, Forus & Gausel og Sandnes håndball klubb.

   

  -  Alle trenerne har håndballerfaring, men vi hadde ingen erfaring med å jobbe med handicap/utviklingshemmede. Noe vi har hatt stor lærdom av, og trives kjempegodt med, forteller trenerne.

   

  Laget har i tillegg et eget styre, utenom hovedstyret i Hinna håndball. HU leder Arnfinn Hansen står i spissen og styrer skuta. Han er en positiv pådriver for både spillere, trenere og alle som er rundt ham. Når han er i hallen så mingler han med alle på tribunen. Det er alltid tilskuere i hallen, og dermed er det både spillere og publikum på treninger og kamper. Sammen med Åge Skogen, Torunn Hognestad og de 3 trenere er de et sammensveiset team.

   

  - Vi fungerer så bra at dette smitter over på spillerne, og dermed får vi et veldig godt miljø. Foreldre, ledsagere og boliger kommer på treningene våre og er publikum sier Siw Tove.

   

  Ønsker flere spillere velkommen

   

  Spiller på Hinnalaget håper at flere vil bli med og ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen. Alle som har utviklingshemming kan begynne på laget.

   

  - Vi har det veldig kjekt på treningen. Det er sosialt og vi kommer samtidig i god form. Vi støtter og hjelper hverandre på trening. I tillegg er vi blitt gode venner utenom og er mye sammen på fritiden forteller spillerne på Hinnalaget.

   

  Gjennomsnittsalderen på laget er 27 år, men de håper at flere unge også vil være med å spille håndball i Hinna. Trener Siw Tove Tofte Nitter ber om at man tar kontakt med henne på tlf. 951 97 493 hvis man er interessert.

   

  - Vi legger opp treningen for alle, og prøver å få med oss alle i forskjellige treningsformer. Det er stor forskjell på spillerne. Noen er godt fungerende, og andre ikke. Dette betyr ikke noe, fordi spillerne tar vare på hverandre, og hjelper hverandre på best mulig måte.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken