Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:53

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

   

  Avslutningsturnering i håndball

   

  Søndag 24. mars ble det arrangert avslutningsturnering i håndball for utviklingshemmede i region Sør-Vest Rogaland, hvor 13 lag spilte mot hverandre i de siste kampene for sesongen. Spillerne kommer helt fra Haugesund i nord og til Bryne i sør. Lagene som deltok var Kolnes, Klepp, Ålgård, Hundvåg, Sandnes, Bryne, Havørn, Viking og Hinna. Noen har to lag, og det har blant annet Hinna HU.

   

  Etter siste spilte kamp ble det satt opp et podie med glitter og stas hvor alle spillerne fikk utdelt T-skjorter fra regionen, og Hinna hadde kjøpt inn pokaler til alle. Hinna vant 4 av 4 kamper og var svært fornøyde med egen innsats, selv om trener og oppmann Siw Tove Tofte Nitter presiserer at det viktigste for laget ikke er å vinne.

   

  - Mottoet vårt er å ha det gøy sammen på banen. Alle skal være inkludert. På kampene spiller vi Fair Play, og ekte idrettsglede står i sentrum.

   

  Hinna HU lag

   

  Hinna håndball for utviklingshemmede (HU) ble startet for 28 år siden, 14. april 1991. Laget har i dag ca. 30 spillere som trener hver onsdag i Jåttåhallen fra kl. 18:00-19:00. Det er et mixet lag, hvor menn, gutter, damer og jenter spiller sammen. Den yngste på laget er 14 år, og den eldste er 55 år. Noen av spillerne bor på Hinna, og andre er spredt rundt omkring i byen.

   

  Denne sesongen har de spilt 6 kamper før jul, og 6 kamper etter jul. I tillegg reiser de til Danmark annen hvert år på treningsleir. Dette er den store begivenhet for mange av spillerne, som kanskje bare har den ene turen i året. Det andre året er de på Landsturnering.

   

  - På reisene våre så vil alle være med, og det er ikke noe problem å spørre om hjelp. Til og med bussjåførene «slåss» om å få være med oss forteller Siw Tove.

   

  Sammensveiset team

   

  De er 3 trenere på HU laget; Janne Amdal, Ida Helgesen og Siw Tove Tofte Nitter. Janne har vært med som trener i 8 sesonger, Ida i 2 sesonger, og Siw Tove i 5 sesonger som trener. Siw Tove er også oppmann med god oversikt over det meste på lagene, hun bor selv på Jåttå.

   

  - Jeg hadde sett HU lag spille kamper tidligere, og syntes at dette var noe jeg kunne involvere meg i. Det er spennende og kjekt og være sammen med denne gjengen. Det gir deg veldig mye.

   

  Ida og Janne har spilt håndball for Sunde håndballklubb. Janne spiller der fortsatt, og Ida spiller nå for Brodd. Siw Tove har spilt for Hinna håndball i mange år, i tillegg har hun vært trener i både Hinna, Forus & Gausel og Sandnes håndball klubb.

   

  -  Alle trenerne har håndballerfaring, men vi hadde ingen erfaring med å jobbe med handicap/utviklingshemmede. Noe vi har hatt stor lærdom av, og trives kjempegodt med, forteller trenerne.

   

  Laget har i tillegg et eget styre, utenom hovedstyret i Hinna håndball. HU leder Arnfinn Hansen står i spissen og styrer skuta. Han er en positiv pådriver for både spillere, trenere og alle som er rundt ham. Når han er i hallen så mingler han med alle på tribunen. Det er alltid tilskuere i hallen, og dermed er det både spillere og publikum på treninger og kamper. Sammen med Åge Skogen, Torunn Hognestad og de 3 trenere er de et sammensveiset team.

   

  - Vi fungerer så bra at dette smitter over på spillerne, og dermed får vi et veldig godt miljø. Foreldre, ledsagere og boliger kommer på treningene våre og er publikum sier Siw Tove.

   

  Ønsker flere spillere velkommen

   

  Spiller på Hinnalaget håper at flere vil bli med og ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen. Alle som har utviklingshemming kan begynne på laget.

   

  - Vi har det veldig kjekt på treningen. Det er sosialt og vi kommer samtidig i god form. Vi støtter og hjelper hverandre på trening. I tillegg er vi blitt gode venner utenom og er mye sammen på fritiden forteller spillerne på Hinnalaget.

   

  Gjennomsnittsalderen på laget er 27 år, men de håper at flere unge også vil være med å spille håndball i Hinna. Trener Siw Tove Tofte Nitter ber om at man tar kontakt med henne på tlf. 951 97 493 hvis man er interessert.

   

  - Vi legger opp treningen for alle, og prøver å få med oss alle i forskjellige treningsformer. Det er stor forskjell på spillerne. Noen er godt fungerende, og andre ikke. Dette betyr ikke noe, fordi spillerne tar vare på hverandre, og hjelper hverandre på best mulig måte.

   


   

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 21:19
  DSC_58021.JPG

  Nytt apotek i Hinnakrossen

  Det er ikke til å unngå å legge merke til at det bygges og utvides under REMA-butikken i Hinnakrossen. Vi møtte Arild Nygård i Nygård Næringsutvikling.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 12.05.2019 - 21:12
  Nr 2 - (f.v.) Morten, Kjetil og Anders Fevang. Foto Natalia Pipkina©2018.jpg

  Brenner for menns psykiske helse

  Kjetil Fevang (29) fra Hinna er en etablert bedriftseier og barberer. Sammen med brødrene sine startet og driver han i dag Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, og jobber aktivt med å bedre menns psykiske helse.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 12.05.2019 - 20:53
  DSC_57851.JPG

  Valpehagen - et godt sted å være

  14. mai feirer Valpehagen på Forus ett år og vi gratulerer! Monika Hovland Berg realiserte drømmen sin etter 25 år i salgsbransjen.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 12.05.2019 - 20:58
  syring_stamme.jpg

  En duftende terrasse

  Kom innom og opplev både duft og vakker blomstring!

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:48
  Nr 110.jpg

  Frue Gamlehjem - 100 år

  Fredag 26. april var det stor festivitas på Frue Gamlehjem på Hinna. Det var 100 år siden gamlehjemmet ble bygget og stuen var fylt til renden med gjester og god mat.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:15
  Nr 14.jpg

  Gunhild startet blogg for egen terapi - og for å inspirere andre

  Gunhild Næss (30) kommer fra Lura i Sandnes. Her hadde hun en trygg og god oppvekst med mor, far og to yngre søsken. Da moren døde, for 5 år siden, flyttet familien til Gausel. Som 24-åring ble Gunhild selv ved en tilfeldighet diagnostisert med underlivskreft. Grunnet tilbakefall høsten 2017 er hun nå kreft-kroniker, og må leve med sykdommen resten av livet.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 12.05.2019 - 20:34
  IMG_6423.JPG

  Bydelspolitiker: Kristin Bade Veire (V)

  Kristin Bade Veire (75) er genuint opptatt av at barn skal ha trygg skolevei. Hun jobber også for at Hinna bydel skal få sin egen svømmehall og hun er stolt over å dele ut Hinnaprisen.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 18.02.2019 - 13:08
  46388984_1325432210966057_7111500355002695680_n.jpg

  Cadell Design - unike møbler i Godesetdalen 10

  I 2015 bestemte Cathrine B. Andersen (49) seg for å forlate den trygge jobben for å satse på møbel- og interiørdrømmen med egen butikk. Sammen med datteren har hun nå drevet Cadell Design i snart fire år.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:44
  Gausel logo square.jpg

  Det er på Gausel bydelshus det skjer!

  Hinna bydel er en veldig aktiv og flerkulturell bydel. Gausel bydelshus representerer en viktig møteplass på tvers av generasjoner hvor organisasjoner og privat næringsliv skaper et levende hus fullt med aktiviteter, feiringer, samlinger og mye mer.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 12.05.2019 - 21:26
  Nr 1 - Leder i Hinna Sanitetsforening (f.v.) Mia Hetland og Marianne Osland finner frem Maiblomstene.jpg

  Hinna Sanitetsforening ringer våren inn med Maiblomster

  På Idunhuset på Hinna samles ukentlig medlemmer fra Hinna Sanitetsforening for møter og aktiviteter. Tirsdag 9. april var det Kløvertur og strikkekafé som står på agendaen, i tillegg skal det forberedes til salg av Maiblomster.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM.2.jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 1 - Hinna HU lag 21.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken