Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Sport og natur

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 12.05.2019 kl. 21:53

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

   

  Avslutningsturnering i håndball

   

  Søndag 24. mars ble det arrangert avslutningsturnering i håndball for utviklingshemmede i region Sør-Vest Rogaland, hvor 13 lag spilte mot hverandre i de siste kampene for sesongen. Spillerne kommer helt fra Haugesund i nord og til Bryne i sør. Lagene som deltok var Kolnes, Klepp, Ålgård, Hundvåg, Sandnes, Bryne, Havørn, Viking og Hinna. Noen har to lag, og det har blant annet Hinna HU.

   

  Etter siste spilte kamp ble det satt opp et podie med glitter og stas hvor alle spillerne fikk utdelt T-skjorter fra regionen, og Hinna hadde kjøpt inn pokaler til alle. Hinna vant 4 av 4 kamper og var svært fornøyde med egen innsats, selv om trener og oppmann Siw Tove Tofte Nitter presiserer at det viktigste for laget ikke er å vinne.

   

  - Mottoet vårt er å ha det gøy sammen på banen. Alle skal være inkludert. På kampene spiller vi Fair Play, og ekte idrettsglede står i sentrum.

   

  Hinna HU lag

   

  Hinna håndball for utviklingshemmede (HU) ble startet for 28 år siden, 14. april 1991. Laget har i dag ca. 30 spillere som trener hver onsdag i Jåttåhallen fra kl. 18:00-19:00. Det er et mixet lag, hvor menn, gutter, damer og jenter spiller sammen. Den yngste på laget er 14 år, og den eldste er 55 år. Noen av spillerne bor på Hinna, og andre er spredt rundt omkring i byen.

   

  Denne sesongen har de spilt 6 kamper før jul, og 6 kamper etter jul. I tillegg reiser de til Danmark annen hvert år på treningsleir. Dette er den store begivenhet for mange av spillerne, som kanskje bare har den ene turen i året. Det andre året er de på Landsturnering.

   

  - På reisene våre så vil alle være med, og det er ikke noe problem å spørre om hjelp. Til og med bussjåførene «slåss» om å få være med oss forteller Siw Tove.

   

  Sammensveiset team

   

  De er 3 trenere på HU laget; Janne Amdal, Ida Helgesen og Siw Tove Tofte Nitter. Janne har vært med som trener i 8 sesonger, Ida i 2 sesonger, og Siw Tove i 5 sesonger som trener. Siw Tove er også oppmann med god oversikt over det meste på lagene, hun bor selv på Jåttå.

   

  - Jeg hadde sett HU lag spille kamper tidligere, og syntes at dette var noe jeg kunne involvere meg i. Det er spennende og kjekt og være sammen med denne gjengen. Det gir deg veldig mye.

   

  Ida og Janne har spilt håndball for Sunde håndballklubb. Janne spiller der fortsatt, og Ida spiller nå for Brodd. Siw Tove har spilt for Hinna håndball i mange år, i tillegg har hun vært trener i både Hinna, Forus & Gausel og Sandnes håndball klubb.

   

  -  Alle trenerne har håndballerfaring, men vi hadde ingen erfaring med å jobbe med handicap/utviklingshemmede. Noe vi har hatt stor lærdom av, og trives kjempegodt med, forteller trenerne.

   

  Laget har i tillegg et eget styre, utenom hovedstyret i Hinna håndball. HU leder Arnfinn Hansen står i spissen og styrer skuta. Han er en positiv pådriver for både spillere, trenere og alle som er rundt ham. Når han er i hallen så mingler han med alle på tribunen. Det er alltid tilskuere i hallen, og dermed er det både spillere og publikum på treninger og kamper. Sammen med Åge Skogen, Torunn Hognestad og de 3 trenere er de et sammensveiset team.

   

  - Vi fungerer så bra at dette smitter over på spillerne, og dermed får vi et veldig godt miljø. Foreldre, ledsagere og boliger kommer på treningene våre og er publikum sier Siw Tove.

   

  Ønsker flere spillere velkommen

   

  Spiller på Hinnalaget håper at flere vil bli med og ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen. Alle som har utviklingshemming kan begynne på laget.

   

  - Vi har det veldig kjekt på treningen. Det er sosialt og vi kommer samtidig i god form. Vi støtter og hjelper hverandre på trening. I tillegg er vi blitt gode venner utenom og er mye sammen på fritiden forteller spillerne på Hinnalaget.

   

  Gjennomsnittsalderen på laget er 27 år, men de håper at flere unge også vil være med å spille håndball i Hinna. Trener Siw Tove Tofte Nitter ber om at man tar kontakt med henne på tlf. 951 97 493 hvis man er interessert.

   

  - Vi legger opp treningen for alle, og prøver å få med oss alle i forskjellige treningsformer. Det er stor forskjell på spillerne. Noen er godt fungerende, og andre ikke. Dette betyr ikke noe, fordi spillerne tar vare på hverandre, og hjelper hverandre på best mulig måte.

   


   

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:14
  Oppvarming.jpg

  Full aktivitet i Vaulen IL

  Vaulenbanen er full av ivrige barn, i full kamp om ballen. Vaulen IL har i sommer arrangert fotballskole i uke 26 og 33, med god oppslutning.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 07.09.2020 - 10:11
  Bilde 163.jpg

  Åpent klubbhus på Hinna i sommer

  I løpet av juli har det vært åpent klubbhus på det nye «Hinnahuset». Dette har vært et tilbud for barn og unge, med finansiell støtte fra Stavanger kommune, for å lage et samlingspunkt i løpet av juli måned.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 11.05.2020 - 10:40
  IMG_9905.jpg

  Vi gratulerer!

  Under NM i Sarpsborg, lørdag 29. februar, ble Britt Eli Pedersen fra Godeset tildelt Norges Bryteforbund sitt store diplom for sin innsats for brytingen i Norge.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02
  HinnaU15_v1.JPG

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52
  22.jpg

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 02.12.2019 - 19:19
  Hinna lag.jpg

  Hinna i 3. divisjon

  Da er det offisielt klart at Hinna rykker opp og spiller i 3. divisjon neste år

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:58
  Nr 1 - (f.v.) Melina Samsonsen, Jakob Gjerde og Tiril Thorbjørnsen. Melina fikk 1. plass, Tiril 2. plass og Jakob 5. plass i NM..jpg

  Melina fra Jåttå ble norgesmester i bryting

  Melina Falkeid Samsonsen (12) fra Jåttå har blitt norgesmester i bryting for piker 15 år. I fjor ble hun landsmester for piker 12 år, og i år dro hun til Tromsø hvor hun tok medalje i norgesmesterskapet.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 12.05.2019 - 21:53
  Nr 3 - Hinna HU lag 1.JPG

  Hinna HU lag på avslutningsturnering i Hetlandshallen

  HINNAvis møter en glad og sporty gjeng fra Hinna HU-lag i Hetlandshallen. De feirer avslutningen på en god håndballsesong med glitter og stas.

  » Les hele saken