Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 17:08

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

   

  Gausel bydelshus har blitt mer og mer en viktig møteplass på tvers av generasjoner. Her sørger både organisasjoner og private besøkende et levende hus, fullt med aktiviteter, kurs, feiringer, samlinger, arrangementer m. m.

  For de med små barn. Bamsefaret åpen barnehage er åpen hver mandag, tirsdag og torsdag. Mange foreldre med små barn besøker Bamsefaret åpen barnehage, og i det siste er gjennomsnittet veldig høyt med gjester også fra andre bydeler. Barn (opp til 16 år) kan også feire bursdagen på kaféen eller på disko til rabattert pris (500,00 NOK). Be Creative Be Artistic arrangerer malekurs for barn i alle aldre (på engelsk). Her lærer barna forskjellige malerteknikker som akryl, vannmaling, oljemaling og pastell.

  Juniorklubb på Hinna. Stavanger Kommune - Ungdom og Fritid i samarbeid med Åpne møteplasser på Hinna, har skapt en juniorklubb i Hinna bydel. Det er viktig å få så mage barn som mulig med på organiserte aktiviteter, som er bakgrunn for juniorklubben. Her kan barn prøve de forskjellige mulighetene som finnes i bydelen på en gratisarena hvor lag og organisasjoner presenterer seg til barna. Etter tett dialog med både skolene og FAU-representantene, ble det identifisert behøvet av å skape etter-skoletidsaktiviteter i gang/sykkel avstand fra skolen. Målgruppe er barn 4.-6. klasse på Gausel skole, Godeset skole, Montessori-skolen, og barn i 5.-7. klasse på Vaulen skole og Jåtten skole. Klubben skal finne sted tirsdager på Gausel bydelshus og torsdager i Hinna kirke, med samme innhold på begge plasser. Ved siden av de faste aktivitetene på klubben som frilek, bordtennis, air-hockey, bord-fotball, kiosk, leksehjelp, blir det en spesiell aktivitet i regi av eksterne aktører/organisasjoner. Det er helt gratis å delta.

  Er du voksen, har vi noe for deg også. På bydelshuset kan du treffe naboene dine på Bydels-kafé, siste onsdag hver måned, og nyte et deilig vegansk måltid for en overkommelig pris. Italiensk kurs starte på nytt i høsten, men det er fortsatt ledige plasser! Av faste dansearrangemeneter er Salsa-klubb og West coast Swing, med gratis «social dancing» hver torsdagskveld på Gausel bydelshus.  Følg oss på Facebook for nærmere informasjon!

  Årets aktivitetsdag blir 14. september. Vi sees kl 12:00 på Knudamyrå: her vil alle organisasjoner få anledning til å presentere seg selv. Det blir muligheter for å rekruttere nye medlemmer og samarbeidspartnere, og vil bli en kjekk dag for alle besøkende, både barn og voksne.

   


   

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:21
  gettyimages-748355965-steve-de-neef-skra-strek-getty-imagesjpg.jpg

  TV-aksjonen blir digital

  I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 18. oktober, og det blir ikke en dør til dør aksjon, på grunn av koronasituasjonen. I år skal vi være digitale bøssebærere. 

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 07.09.2020 - 10:07
  Bilde.jpg

  OBOS har skapt økonomisk jubel for Jåtten skolekorps

  Som en del av OBOS sitt samfunnsbidrag, har de på landsbasis satt av 40 millioner kroner som skal gå til organisasjoner som har fått ekstra utfordringer etter koronautbruddet. Av disse fikk Jåtten skolekorps 60.000 tiltrengte kroner.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 11.05.2020 - 10:37
  Bilde 159.jpg

  Påskekino i Hinna Park

  Skjærtorsdag var det duket for drive-in kino i Hinna Park. Tre forskjellige filmer for alle aldersgrupper ble vist denne dagen, og arrangementet ble ifølge gjester og arrangør en suksess.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:49
  IMG_0340.jpg

  Besøk til Stavangers vennskapsby Nablus, Palestina

  Delegasjon fra Stavanger til Nablus i Palestina med t-skjorter fra Forus og Gausel idrettslag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 02.12.2019 - 19:25
  Nr 122.jpg

  Lokal forfatter med ny krimroman

  Forfatter Lars Helle fra Hinna er ute med en ny krimroman, Når stormen aldri løyer, hvor store deler av handlingen er lagt til Stavanger.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:53
  Siren 1.jpg

  Ny leder på Step in fritidsklubb

  Siren Helberg Rong er 26 år og utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialfag.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:49
  Daniel Roux.jpg

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 03.09.2019 - 17:08
  Gausel bydelshus.jpg

  Kultur på tvers – september 2019

  Det skjer på bydelshuset!

  » Les hele saken