Tips oss: Send e-post til Send e-post hinnavis@gmail.com

Kultur og fritid

Print Tips en venn
Av Admin Hinnavis 03.09.2019 kl. 17:49

  Aktivitetsdagen 2019: møt vår vert Daniel Egge Roux

  Daniel Egge Roux, 37 år, er daglig leder på Forus & Gausel IL, ble ansatt i Juni 2009 og har i år 10 års jubileum.  For han er det svært viktig at jobben de legger ned i denne klubben, skal komme barna og ungdommene til gode.

   

  -Det er viktig å fortelle medlemmene at det ikke er jeg, men dem som eier klubben og at jeg er ansatt for å forvalte deres bestemmelser og regler som settes i et årsmøte.  Men, skal man lykkes, må man sette av mye tid utenom arbeidstid også, forteller Roux til Hinnavis.

   

  Forus & Gausel IL (FGI) og (Knudamyrå Idrettspark, Gautesete Hallen) befinner seg i Hinna bydel, helt sør i Stavanger kommune. FGI er en ung klubb, stiftet i 1983, og har de siste 10 -15 årene hatt en særdeles rask vekst og framstår i dag som en av Stavangers aller største barne- og ungdomsklubber. Klubben er bydelens desidert største fritidsaktivitet og tilbyr i tillegg til fotball også aktiviteter innen håndball, sykkel og all idrett.

  Idrett for alle.

  Klubbens visjon er «Idrett for alle – sammen om en bedre bydel» som innebærer at idrettslaget har langt større ambisjoner enn bare å utvikle gode fotball/håndball spillere. Hovedmålsettingen har over tid vært at FGI skal gi et kvalitetstilbud til alle som ønsker å spille fotball og håndball i bydelen, uavhengig av talent, ambisjoner, alder og kjønn, etnisk bakgrunn eller legning.

  Klubben har i dag 1100 medlemmer fordelt på fotball, håndball og sykkel.

  Aktivitetsdagen holdes i år (som hvert oddetall år) på Knudamyrå. Daniel er veldig stolt og sterk motivert av å være vert i Aktivitetsdagen i Hinna bydelen hver annen år:

  «Vi syns det er et godt og viktig tiltak å arrangere aktivitetsdagen, og samtidig gir det oss en flott mulighet til å vise frem arenaen og klubben vår.  Det er ikke å stikke under en stol at det vil også gi en fordel ved å arrangere det hos oss, da medlemmer umiddelbart vil se hva vi har å tilby av fasiliteter.  Det er viktig for oss som klubb å komme i kontakt med barna og ungdommene i bydelen.  Føler dette arrangementet appellere nettopp til disse brukerne».

  Daniels jobb er veldig engasjerende og han har mange historier å fortelle. Han husker godt når 1000 nye asylsøkere ble flyttet i det tidligere Telenor bygget på Forus. FGI ledelsen følte at de måtte gjøre noe for å hjelpe til: «Dette var nok det som gjorde mest inntrykk på meg som leder.  Det var helt nytt for oss og lite visste vi hvordan vi skulle arrangere eller forholde oss til så mange på så kort tid». Som klubb ønsket FGI å gjøre noe kjekt for dem og «valgt å arrangere en intern turnering for voksne og en familiedag for barna og mødrene senere.  Vi bestemte oss for å arrangere turneringen for de voksne først, og lite visste vi at akkurat denne fredagen skulle bli den kaldeste og våteste november kvelden i 2015» Daniel fortalt, og forsetter: «Med frykt for å skuffe alle som gledet seg til turneringen, valgte vi å gjennomføre arrangementet til tross for været. Innpakket i regntøy, var flere FGI’ere klare til å ta i mot våre nye naboer. Lite visste vi at nesten alle ville stille i flippers og shorts.  En av våre frivillige fikk i oppgave å dele inn i grupper og tenkte der og da at ingenting ville være enklere enn å dele dem inn i hvor de selv kom fra. Tror vi alle fikk oss en realitet -sjekk når første lag ble ropt ut – Afghanistan mot Syria!!! -  Vi lærte fort at landslag ikke var en god løsning og alle de frivillige fra mottaket lærte fort at vi må planlegge sammen før vi skulle gjøre noe slikt igjen. Det endte heldigvis godt og turneringen ble en suksess!».

  Bra jobbet Daniel, vi sees på Aktivitetsdagen!

   


   

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 11:05

  Det nye sykehuset er i rute

  Ullandhaug: SUS2023

  I løpet av 2023 skal første byggetrinn på det nye sykehuset på Ullandhaug være klart. Da er fem bygg, to garasjeanlegg og infrastrukturen på plass.

  » Les hele saken

  Bydelsprofilen

  Publisert 17.02.2020 - 10:55
  DSC_6045.JPG

  Elli på Bistroen

  I april i fjor feiret Hinna Bistro 30 år. Daglig leder, Eldbjørg (Elli) Høiland Schjølberg har vært der i alle år. Og hun er klar for flere år

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 17.02.2020 - 10:50
  3.jpg

  Stadionparken i endring

  Gjennom 15 år har Stadionparken levert et fullverdig handelstilbud for bydelens beboere og dem som jobber her. I dag er konkurransen med netthandelen stor og marginene blir mindre. Dette ønsker senterleder Inger Ognedal Egeland å gjøre noe med.

  » Les hele saken

  Hagespalten

  Publisert 17.02.2020 - 11:08
  IMG_6171 kopi.jpg

  Vinter eller vår i hagen?

  Tidenes varmeste og våteste vinter så langt. I hagen finner vi spirer og til og med krokuser i blomst. Hvordan forbereder vi oss på en eventuell kald mars og april? Eller en fortsatt mild og varm vår?

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 18.02.2020 - 08:56
  14.jpg

  Sanitetskvinnene er klar for årets begivenhet

  I disse dager gjør damene i Hinna Sanitetsforening seg klar for årets store hendelse; salg av bjørkeris. De velkjente bukettene med bjørkeris skal klargjøres for salg i februar.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 19:03
  DSC_6003.JPG

  Scandic Stavanger Forus - et hotell med mening

  Da årets TV-aksjon presenterte sine tre ”Med mening-konsepter”, tok Scandic Stavanger Forus alle tre konseptene på strak arm.

  » Les hele saken

  Nærmiljø

  Publisert 17.02.2020 - 14:12
  Geir.JPG

  Kommunedelspolitiker: Geir Støle (61)

  Geir Støle har jobbet mange år i oljeindustrien som geofysiker. Han brenner for frivilligheten og har nå slått seg på politikken. De neste fire årene skal han lede Hinna kommunedelsutvalg.

  » Les hele saken

  Næringsliv

  Publisert 02.12.2019 - 15:27
  Nr 2 - Gjenbruk er et viktig tiltak for miljøet.jpg

  Gjenbruksdager på Stadionparken

  Det var stor pågang under Stadionparkens gjenbruksdager 21. og 28. september.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:11
  24.jpg

  Guggen og juniorklubbene på Gausel og Hinna

  Tirsdag 14. januar og torsdag 16. januar var Guggen og Grethe på besøk i juniorklubbene på Gausel og Hinna med filmformidling og filmfortelling.

  » Les hele saken

  Kultur og fritid

  Publisert 18.02.2020 - 09:07
  15.JPG

  Kultur på tvers

  Julen er forbi og på Gausel Bydelshus er vi i full gang med mange bursdager, kurs og aktiviteter.

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 09:02

  Hinna Volleyball

  » Les hele saken

  Sport og natur

  Publisert 18.02.2020 - 08:52

  Nye Hinnahuset nærmer seg ferdigstillelse

  Om noen måneder skal det nye «Hinnahuset» stå ferdig, og det er ikke i nærheten av det man forbinder med det gamle klubbhuset. Dette blir et flott flerbrukshus for alle i bydelen.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:52
  _MG_5020.JPG

  Drømmer om å brygge øl på fulltid

  I januar gikk høringsfristen ut for et forslag som vil redusere alkoholavgiften på øl produsert hos mindre bryggerier. Det kan få stor betydning for Jåttå Gårdsbryggeri.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 19:45
  Bilde elevråd - Justyna 3MFB.jpg

  På Jåtten er refleksvest kult

  På Jåtten skole er ikke elevene flaue over å gå med refleks i den mørke årstiden. For å motivere elevene til å gå med refleks arrangerer FAU og elevrådet reflekskonkurranse.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:37
  Kampsport2.jpg

  Kampsporthuset under nytt tak

  Det ble en annerledes sesongstart for Kampsporthusets medlemmer etter nyttårsbrannen på Boganes. 8. januar flyttet de inn i nye lokaler i Hinnatrekanten.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:33

  Full fart i Jåttåhallen

  Det er fredagskveld og ungdommer heier og jubler i Jåttåhallen. Det lukter svette, støynivået er høyt og en gjeng med jenter løper rundt og roper tikken.

  » Les hele saken

  Elevarbeid Hetland VGS

  Publisert 20.02.2018 - 17:25

  Skoleutbygging lagt på is

  Etter at prognosene for elevtallsøkningen ble endret i 2016, har politikerne kommet fram til at Jåtten skole ikke blir utvidet før tidligst 2022.

  » Les hele saken